Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αρχιτεκτονικοσ σχεδιασμοσ και νεεσ τεχνολογιες ι

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αρχιτεκτονικοσ σχεδιασμοσ και νεεσ τεχνολογιες ι"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αρχιτεκτονικοσ σχεδιασμοσ και νεεσ τεχνολογιες ι
Ομάδα 1 Μικροομάδα 7: Βλάχου Δήμητρα Βραγγάλα Καλλιόπη Κόνια Μαρία

2 ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ – ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ – ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

3

4

5

6 ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

7 ΙΣΤΟΡΙΑ Ο παίκτης βρίσκεται απέναντι από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Στο προαύλιο του Ωδείου κάποιοι μαθητές παίζουν κάποια εμβατήρια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, αυτά που ακούγονταν και στην πόλη της Θεσσαλονίκης κατά την περίοδο που έγινε η μεγάλη πυρκαγιά. Ο πυροσβέστης ακούει τα εμβατήρια αυτά και μπαίνει στον προαύλιο χώρο, πλησιάζοντας τα παιδιά και ελπίζοντας να βρει κάποιο στοιχείο. Όταν τους πλησιάζει, ένα από τα παιδιά του δίνει ένα βιβλίο μουσικής και τον ρωτάει αν μπορεί να το επιστρέψει στη βιβλιοθήκη. Έτσι, ο πυροσβέστης μπαίνει στο Ωδείο και βρίσκει τη βιβλιοθήκη που βρίσκεται στο υπόγειο. Εκεί, όταν πάει να τοποθετήσει το βιβλίο στη σωστή του θέση με βάση τον κωδικό του συνειδητοποιεί ότι ένα άλλο βιβλίο βρίσκεται λανθασμένα τοποθετημένο στη θέση αυτή. Το βιβλίο αναφέρεται στους λατινικούς ψαλμούς και ανοίγοντας το ο παίκτης βρίσκει ένα σημείωμα, το οποίο γράφει μία φράση στα λατινικά. Ο παίκτης καταλαβαίνει πως πρόκειται για ένα στοιχείο και πως τα παιδιά εσκεμμένα τον οδήγησαν στο συγκεκριμένο μέρος της βιβλιοθήκης αλλά δεν μπορεί να μεταφράσει τη φράση. Καθώς το βιβλίο αναφέρεται σε λατινικούς ψαλμούς καταλαβαίνει πως θα βρει τη λύση στην Καθολική Εκκλησία Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου που βρίσκεται λίγο δίπλα. Τέλος, πηγαίνοντας στην Εκκλησία βρίσκει τον Καθολικό ιερέα, ο οποίος του μεταφράζει τη λατινική φράση. Η φράση λέει ‘’ Εκεί που ο χρόνος σταμάτησε ‘’. Ο πυροσβέστης καταλαβαίνει ότι ο επόμενος σταθμός του είναι η Στοά Μαλακοπή , όπου το ρολόι σταμάτησε στις 11 και 5 το 1978, κατά τον μεγάλο σεισμό που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

8 ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θέση κτιρίου : Φράγκων και Λέοντος Σοφού 546 Λόγοι επιλογής : Ιστορικό κτίριο της Θεσσαλονίκης- Από τα ελάχιστα κτίρια που διασώστηκαν στην πυρκαγιά του 1917. Σύνδεση κτιρίου και γρίφου : Τα στοιχεία που βρίσκει ο παίκτης στο συγκεκριμένο κτίριο σχετίζονται έντονα με τη λειτουργία του. Στοιχείο 1 : Εμβατήριο Στοιχείο 2 : Σημείωμα σε βιβλίο που σχετίζεται με τη μουσική Χαρακτήρες : Οι χαρακτήρες που συναντάμε είναι οι μαθητές του ωδείου που παίζουν το εμβατήριο και ένας εκ των οποίων δίνει το βιβλίο στον πυροσβέστη. Ο ρόλος τους είναι καθαρά βοηθητικός και δεν γνωρίζουμε πολλά για την ψυχοσύνθεση τους. Σημαντικά σημεία : - Εμβατήριο - Μετάβαση στη βιβλιοθήκη με σκοπό ο παίκτης να αφήσει το βιβλίο. - Εύρεση βιβλίου ( Λατινικοί Ψαλμοί ) και σημειώματος.

9 ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
Θέση κτιρίου : Φράγκων 19 Λόγοι επιλογής : Ιδιαίτερη μορφολογία – Ιστορικό ενδιαφέρον – Κτίριο που διασώστηκε από την πυρκαγια. Σύνδεση κτιρίου και γρίφου : Σημείο επίλυσης του γρίφου που δόθηκε στο Κρατικό Ωδείο με τη βοήθεια του ιερέα – Σύνδεση μεταξύ της λατινικής γλώσσας στην οποία είναι γραμμένος ο γρίφος και του Καθολικισμού. Χαρακτήρες : Συναντάμε τον ιερέα της Καθολικής Εκκλησίας που έχει, επίσης, μόνο βοηθητικό ρόλο. Σημαντικά σημεία : - Μετάφραση του γρίφου από τον ιερέα. - Επίλυση του γρίφου από τον παίκτη.

10


Κατέβασμα ppt "Αρχιτεκτονικοσ σχεδιασμοσ και νεεσ τεχνολογιες ι"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google