Το Κάστρο της Μονεμβασιάς

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ναοί & Μοναστήρια της περιοχής Βατίκων
Advertisements

ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ Ο Μυστράς ήταν Βυζαντινή πολιτεία της Πελοποννήσου και απέχει έξι χιλιόμετρα ΒΔ της Σπάρτης. Σήμερα είναι ερειπωμένος, αν και έχουν.
Κάστρα στην Ελλάδα Η Ελλάδα αποτελεί μία από τις λιγοστές χώρες στην υφήλιο με τόσα πολλά κάστρα και φρούρια, υπολειπόμενη μόνο οριακά από χώρες όπως η.
ΟΔΗΓΟΣ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
H ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ
ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΠΑΡΤΑΛΗΣ ΤΙΤΟΣ ΜΙΝΙΣΣΑΛΙ
ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΣΤΟ ΜΥΣΤΡΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΟΥ & ΜΑΡΙΑ ΜΠΙΝΙΑΡΗ.
ΙΤΑΛΙΑ ΝΙΚΟΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ Η Ιταλία είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός εξωτερικού για τους Έλληνες. Είναι μια πολύ όμορφη χώρα που επηρέασε.
Η ΕΤΙΑ.
Θρησκευτικός Τουρισμός
Τα Κύθηρα Τουριστικός Οδηγός.
28/1/2012 Συνεντεύξεις για τις Επικοινωνίες σε Διάφορες Εποχές…
ΤΟ ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ
Ιστορία Μετά την ήττα των Φράγκων στη μάχη της Πελαγονίας το 1259, το κάστρο του Μυστρά παραχωρήθηκε στο Βυζαντινό αυτοκράτορα Μιχαήλ Η' Παλαιολόγο. Από.
Η Σάμος διαθέτει πολλά αξιοθέατα για τον επισκέπτη της, αυτό οφείλεται τόσο στην μεγάλη ιστορία της όσο και  στης φυσικές ομορφιές της. ΣΑΜΟΣ.
ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.
Θερμο Αιτωλοκαρνανιας
ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ 7ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΥΣΤΡΑ
Ιταλία Η Ιταλική Δημοκρατία ή Ιταλία είναι χώρα της νότιας Ευρώπης, αποτελούμενη από μία χερσόνησο σε σχήμα μπότας και δύο μεγάλα νησιά στη Μεσόγειο θάλασσα:
Ομαδα : Δ ΜΠΟΥΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΛΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΑΦΟΣ Αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα
ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ:ΤΙΡΑΝΑ.
ΚΑΣΤΡΟ ΜΥΣΤΡΑΣ Ο Μυστράς ήταν Βυζαντινή πολιτεία της Πελοποννήσου και απέχει έξι χιλιόμετρα ΒΔ της Σπάρτης.
ΣΚΟΠΙΑ Τα Σκόπια είναι η πρωτεύουσα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Έχει πληθυσμό κατοίκους ενώ μόλις ολόκληρη η χώρα διαθέτει.
Ανδρέας Τσιώτας,Βαγγέλης Τσούτσας,Νικόλας Ταλιούρης,Βασίλης Τζίβας.
ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ
Αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα της πόλης της Αμμοχώστου
Λευκός Πύργος Το μνημείο σύμβολο της Θεσσαλονίκης
Βασίλειος Μπρουζούκης & Δημήτρης Μπουσιόπουλος.
Διαμαντίδου Χρυσή Β ’ Γυμνασίου Μάθημα Ιστορίας
ΘΕΡΜΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Η Πόλη της Πάφου Θέση Ιστορία Πληθυσμός Πολιτιστικές εκδηλώσεις
ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Νομός Τρικάλων Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους που υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου.
Γιάννης Χατζημιχαήλ Ε΄ Τάξη
ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ ΤΟ 1249 ΕΙΝΑ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΩΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.
13ο. Επανάληψη: H αρχιτεκτονική την εποχή των Παλαιολόγων
ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ – ΒΑΝΤΟΥΖ Ο πληθυσμός της πρωτεύουσας του Λιχτενστάιν «Βαντούζ» είναι κάτοικοι και είναι το 1/7 «14%» περίπου σε σχέση με τον πληθυσμό.
Ιστορία της Βυζαντινής Αρχιτεκτονικής (4ος – 15ος αι.)
Ε1 Ανδριάνα Ελεάνα Ηλιάνα Νεφέλη
6o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ
Κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνα
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
Περιεχόμενα Γεωφυσικά Στοιχεία Πόλεις Πολιτισμός Τουρισμός.
Πελοπόννησος.
Γελ Ρεντίνας Α3 Κωνσταντίνος Λουκάς Αλεξία Πλουμή
Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ Αναστασία Σπηλιοπούλου Μαρία Κοτσίρη Νεφέλη Τσαούση ΤΑΞΗ Δ2 Εργασία 4 ΤΠΕ 2016.
Μυστράς. Ο Μυστράς ήταν Βυζαντινή πολιτεία της Πελοποννήσου και απέχει έξι χιλιόμετρα ΒΔ της Σπάρτης. Σήμερα είναι ερειπωμένος, αν και έχουν αναστηλωθεί.
ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ναταλία Καντιώ. Λευκός Πύργος Παρθενώνας Γέφυρα Ρίο-Αντί Ρίο Ναός του Δία Επίδαυρος Το Μαντείο των Δελφών Κνωσός Μυκήνες Το Γεφύρι.
Η ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ. Αναφέρεται με το όνομα αυτό, που σημαίνει κυριολεκτικά την πόλη τη χωμένη στην άμμο, από τον 4ο μ.Χ. αιώνα. Και πράγματι, η Αμμόχωστος υπήρξε.
Μονεμβασιά Ναύπλιο Καρώνης Παναγιώτης Μαυρογιαννάκης Μένιος Σμυρνιωτάκης Γιάννης.
Η ΠΟΛΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑ. 2 3 Εικόνες από την Αμμόχωστο Αμμόχωστος Εισαγωγή Η δεύτερη μεγαλύτερη επαρχία της Κύπρου Βρίσκεται στα ανατολικά της Κύπρου Υπάρχουν.
Αρχαιολογικό Πάρκο Πάφου
Φανή Λαζάρου-Τρανού 1ο Π.Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ- ΑΠΘ Ε
Η Αγία Σοφία Αντρέας Χατζησταύρου.
ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΥΣΤΡΑ Αγιος Δημήτριος (Μητρόπολη) κτίσθηκε το Βασιλική ξυλόστεγη, με ωραία γλυπτά στο τέμπλο και τοιχογραφίες. Στο προαύλιο της βρίσκεται.
Δανάη Κακαβά 13ο γυμνάσιο Πατρών Β’1
Mμνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς UNESCO
Πολιτιστικές διαδρομές γύρω από το Βελιγράδι
Καρανάσιου Κατερίνα Β’1 26/05/2017
Αφεντικό Μονή Παντάνασσας
Αγία Σοφία Γιώργος Καρανάσιος Ε ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης.
ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ: ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ή ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΟΝ; Το κάστρο του Μυστρά Ο Μυστράς, γνωστός και ως Μυζηθράς στο Χρονικόν του Μορέως, ήταν μία.
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
30β. Τα ελληνικά κράτη μετά την άλωση της Πόλης
Ναύπλιο.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Το Κάστρο της Μονεμβασιάς Αποτελείται από δύο πόλεις την Επάνω πόλη, το Κάστρο, που είναι κτισμένη στο πλάτωμα της κορυφής του βράχου, που διατηρεί ανέπαφο τον Μεσαιωνικό του χαρακτήρα, όπου το κυριότερο μνημείο που σώζεται είναι ο Ναός της Αγίας Σοφίας και την Κάτω πόλη, τη Γέφυρα. Έξω από το κάστρο τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει αλματώδη ανάπτυξη ο νέος οικισμός, ο οποίος και είναι συνήθεις τουριστικός προορισμός.

To Kάστρο στο Γεράκι Το Kάστρο χτίστηκε το 1209, από το Γάλλο βαρόνο Γκι Ντε Ντιβελέ (επί Φραγκοκρατίας), στην κορυφή επιμήκους λόφου τού Πάρνωνα, στα ανατολικά του σημερινού οικισμού. Ήταν ενδιάμεσος σταθμός για την επικοινωνία με φωτιές, ανάμεσα στα κάστρα του Μυστρά και της Μονεμβασίας. Σώζεται κατά μεγάλο μέρος. Έχει ακανόνιστη, περίπου τετράπλευρη κάτοψη, με μεγάλους γωνιακούς πύργους και ακολουθεί αρχιτεκτονική ορεινών κάστρων τής εποχής. Επίσης, παρουσιάζει μια β΄φάση ενίσχυσής του, που αποδίδεται στην περίοδο που περιήλθε στους Βυζαντινούς. Γύρω και μέσα στο Κάστρο, η κατοίκηση υπήρξε έντονη στα υστεροβυζαντινά χρόνια (13ος - 15ος αι.) Σώζονται πολυάριθμα σπίτια, ναοί και παρεκκλήσια. Εκτός της σπουδαιότητας των μνημείων του, έχει και εθνική σημασία. Βρίσκεται στο μέσο περίπου του δρόμου Μυστρά - Μονεμβασίας. Ήταν ο στρατιωτικός σταθμός που εξασφάλιζε τη συγκοινωνία των δυο μεγάλων εκείνων βυζαντινών κέντρων: του Δεσποτάτου του Μυστρά και της πρωτεύουσας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Το Κάστρο του Μυστρά Τα κτίσματα αυτά, εντυπωσιακά καλοδιατηρημένες βυζαντινές εκκλησίες στην πλειοψηφία τους, αλλά και παλάτια, σπίτια, γεφυράκια και κάστρο, αφηγούνται την ιστορία μιας πολιτείας που γνώρισε σπουδαία ακμή ως πρωτεύουσα του βυζαντινού δεσποτάτου του Μορέως, πλούτισε από το εμπόριο με Ανατολή και Δύση και έστεψε βασιλιά τον τελευταίο αυτοκράτορα, Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Τρεις φορές κατακτήθηκε, από Τούρκους, Ενετούς και ξανά Τούρκους, από το 1460 μέχρι να αποτελέσει ένα από τα πρώτα μέρη της Ελλάδας που απελευθερώθηκαν το 1821.

Το Κάστρο της Μάνης "Περαστικός βλέπεις τη Μάνη σε τρεις μέρες, περπατητής σε τρεις μήνες και για να δεις την ψυχή της θέλεις τρεις ζωές. Μια για τη θάλασσα, μια για τα βουνά της και μια για τους ανθρώπους της". Στη Μάνη υπάρχουν πολλοί πέτρινοι πύργοι, 7 κάστρα, πληθώρα αρχαιολογικών χώρων, βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες με εξαίρετες αγιογραφίες. Στην περιοχή βρίσκονται οι 98 από τους 118 παραδοσιακούς οικισμούς της Πελοποννήσου, μαζί με πολλά σπήλαια, καλντερίμια και φαράγγια για πεζοπόρους. Τα χωριά της Μάνης διατηρούν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής τους. Φωλιασμένα ανάμεσα στους ορεινούς όγκους, πανέμορφα και επιβλητικά, περιμένουν να διηγηθούν την ιστορία τους στους επισκέπτες.

Tα Κάστρα της Πελλοπονήσου Αυτά τα τέσσερα κάστρα είναι τα πιο γνώστα κάστρα της Πελλοπονήσου οπού έχουν μεγάλο παρελθόν και είναι μια ομορφιά της Ελλάδας που τα επισκέπτονται διάφοροι τουρίστες από όλο τον κόσμο.