ΟΜΑΔΑ 4 ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Θόδωρος Αγγελόπουλος (Αθήνα, 27 Απριλίου Ιανουαρίου 2012) Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός κινηματογράφου. Έχει τιμηθεί με.
Advertisements

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ,Η ελληνιδα που συγκίνησε το κόσμο
•Ο Νίκος Καζαντζάκης 18 Φεβρουαρίου Οκτωβρίου 1957 ήταν Έλληνας μυθιστοριογράφος, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας, γνωστός για τη στοχαστική.
Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Σήμερα.
Toυ Νεκρού αδερφού Εισαγωγικά Παραλογές
Λαογραφία: Σύγχρονες όψεις
Γιώργος Κάκαρης Γ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Μαργαρίτα Λυμπεράκη
Τςαρλι Τςαπλιν: γεννημενος ςτις 16 Απριλιου 1889
ΓΙΩΡΓΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ, «ΝΑ ‘ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΔΑΣΚΑΛΕ!»
Τζένη Καρέζη Αφιέρωμα.
Θεοδώρα Χασεκίδου-Μάρκου Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων
Τα στάδια δημιουργίας μιας ταινίας
Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.
Ομάδα Β΄ Βοζίκης Χρίστος Γαϊτάνας Παναγιώτης Γεωργοπούλου Βαρβάρα
Οδυσσεας Ελυτης.
Διερευνητική εργασία Α’ Τετραμήνου Σκηνοθεσία. Σκηνοθέτης ονομάζεται το πρόσωπο που κατευθύνει την παραγωγή ενός οπτικοακουστικού έργου, συνηθέστερα μιας.
Ουίλλιαμ Σαίξπηρ μάθημα :ιστορία Νεφέλη Κυπριανού.
Το θέατρο στην αρχαία Ελλάδα
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Οδυσσέας Ελύτης Ο ποιητής του Αιγαίου
ΚΥΚΛΑΜΙΝΟ.
ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ.
Επιμέλεια: Σπύρος Αντωνέλλος ΕΜΕ
1Ο Πρότυπο Πειραματκό Δημοτικό
Ομάδα Ε΄ Δημητρίου Μαρία Κάβουρα Αλεξάνδρα Μουλά Ναυσικά
Το θέατρο στην αρχαία Ελλάδα
Ελισάβετ Μαρτινέγκου Μουτζάν (ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ)
Οδυσσέας Ελύτης  Ο Οδυσσέας Ελύτης ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές.. Πολλά ποιήματά του μελοποιήθηκαν, ενώ συλλογές του έχουν μεταφραστεί.
Ελισαβετιανή εποχή Ελισάβετ Α΄
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Διευθύνει τα γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών Διευθύνει τα γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών Συντονίζει αυτούς.
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ… ΜΑΡΙΝΑ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
AΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.
Αρχαία θέατρα Γιώργος Καρανάσιος Ε ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης.
Διονύσης Καρατζάς Ο Διονύσης Καρατζάς είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους πατρινούς ποιητές.
Η αναγέννηση ήταν η εποχή όπου όλα ξαναγεννήθηκαν.(1453)
ΕΛΛΗ ΛΑΜΠΕΤΗ.
AΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.
► Καλύτερη-Βαθύτερη γνωριμία με την τέχνη της λογοτεχνίας. ► Ενδελεχής μελέτη της σχέσης λογοτεχνίας και κινηματογράφου. ► Εύρεση κοινών στοιχείων των.
Η ΟΜΗΡΙΚΗ ΕΛΕΝΗ. Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΕΥΛΟΓΙΑ Η ΚΑΤΑΡΑ;
ΤΣΑΡΛΙ ΤΣΑΠΛΙΝ Λουκία Σάββα.
Αθήνα η Γέννηση της Δημοκρατίας
 Έκταση: 780,580 sq km, Γη: 770,760 sq km,  Σύνορα: Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Ιράν Ιράκ, Συρία  Πρωτεύουσα: Άγκυρα.
ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΑΣΤΕΡΙ Γερακιανάκης Μιχάλης Μανουσάκη Μαρία Μπιτζαράκης Νίκος Τσαπίνος Γιάννης Τζαγκαράκη Ειρήνη Project 2016 B’ Τετράμηνο.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ.  Συγγραφικό έργο Συγγραφικό έργο  Συνοπτική εργογραφία Συνοπτική εργογραφία  Απήχηση του έργου του στο εξωτερικό Απήχηση του έργου.
Ζωρζ Σαρή Δημήτρης.Σ Σχολ. 1 ο Δημοτικό σχολείο Σκύδρας Τάξη Ε
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ Ντάστιν ΧόφμανΝτάστιν Χόφμαν στο ρόλο του Τεντ Κράμερ Μέριλ ΣτριπΜέριλ Στριπ στο ρόλο της Τζοάνα Κράμερ Τζάστιν ΧένριΤζάστιν Χένρι στο ρόλο.
Τάξη Δ1 Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος Κωμωδία και δράμα.
Άννα Φράνκ ΤΖΟΤΖΕΦΙΝ ΠΟΥΛ ΑΝΤΖΕΛΑ ΜΠΑΡΕΤ. Δέκα χρόνια μετά τον πόλεμο πολλοί άνθρωποι είχαν χάσει τις δουλειές και τις περιουσίες τους. Η Άννα Φρανκ ήταν.
Η ζωγραφική ως εικονική αναπαράσταση πρωτοεμφανίστηκε στη ζωή του ανθρώπου στο τροφοσυλλεκτικό στάδιο, στην τελευταία φάση της παγετωνικής εποχής και.
Σεπτέμβρης 2015 ΣΤ’2.. Η συγγραφέας του βιβλίου είναι η Ζωρζ Σαρή.
Το ψέμα Ζωρζ Σαρή Μπουσμαλή Ξανθή Α’ Γυμνασίου Σχ. Έτος
Ερωτοκριτοσ και Αρετουσα
Δημήτριος Βλάχος Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Ροδόπης
ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Αναγέννηση: Γράμματα Τέχνη
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ..
1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Βασίλης Α. τάξη Στ
Ουίλιαμ Σαίξπηρ-ΒασιλιάΣ Ληρ
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Οδυσσεας Ελυτης.
Παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας με τη μορφή ερωτηματολογίου
100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΕΚΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΣ
Ιούλιος Βερν Αντωνία Φασουλά , Ιωάννα Χαραλαμπίδου , Μαργαρίτα Νταντή , Κατερίνα Πεύκου.
El Greco Η ιστορία του Έλληνα Ζωγράφου 1541–1614.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
η Μηλιά, ένας χώρος αφήγησης
ΑριστοτEλειο ΠανεπιστΗμιο ΘεσσαλονΙκηΣ ΣχολΗ ΚαλΩν ΤεχνΩν
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΟΜΑΔΑ 4 ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΟΜΑΔΑ 4 ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΘεατρικΑ Εργα στην Μεγαλη Οθονη

Τι συμβαίνει όταν η ζωντάνια και η παραστατικότητα ενός θεατρικού έργου μεταφέρεται στον κινηματογράφο; Θα καταφέρει ο σκηνοθέτης να μεταφέρει πιστά το κείμενο ή το πνεύμα και τα νοήματα του θεατρικού έργου θα αλλοιωθούν μέσα στα εντυπωσιακά εφέ και την μεγάλη οθόνη του κινηματόγραφου; Οι κινηματογραφικές μεταφορές από τα έργα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και του Τένεσι Ουίλιαμς είναι ιδιαίτερα αξιόλογες και πιο συγκεκριμένα οι ταινίες «Το Λεωφορείον Ο Πόθος» και «Ο Άμλετ» βασισμένα στα έργα του Τένεσι Ουίλιαμς και Ουίλλιαμ Σαίξπηρ αντίστοιχα θεωρηθήκαν εμβληματικές τόσο από το σινεφίλ όσο και από το θεατρόφιλο κοινό.

William Shakespeare Ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ [1564 – 1616] ήταν Άγγλος ποιητής και θεατρικός συγγραφέας. Θεωρείται ευρέως ως ο σημαντικότερος συγγραφέας που έγραψε στην αγγλική γλώσσα και ένας από τους σημαντικότερους δραματουργούς παγκοσμίως. Τα σωζόμενα έργα του, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων συνεργασιών, αποτελούνται από περίπου 38 θεατρικά έργα, 154 σονέτα, δύο μεγάλα αφηγηματικά ποιήματα και πολλά άλλα ποιήματα.

Οι πιο γνωστεσ μεταφορεσ των εργων του στον κινηματογραφο: The Merchant of Venice [2004] Hamlet [1948] Romeo and Juliet [1996] Henry V [1944] A Midsummer Night’s Dream [1999] Othello [1952)] Macbeth [1948]

1948 (Lawrence Olivier) 1996 (Kenneth Branagh

1990(Mel Gibson)

2000 (Ethan Hawke)

Hamlet [1948] Η ταινία αποτελεί μια λαμπρή μεταφορά του γνωστού σαιξπηρικού δράματος από ένα μεγάλο ηθοποιό της σκηνής και της οθόνης, τον Λόρενς Ολίβιε . Τιμήθηκε με Όσκαρ καλύτερης ταινίας, ερμηνείας, κοστουμιών και σκηνογραφίας και άφησε το στίγμα της για τον σεβασμό στο πρωτότυπο κείμενο και τις τολμηρές ερμηνείες.

Hamlet [1948] Υπόθεση: Ο Δανός πρίγκιπας Άμλετ (Λόρενς Ολίβιε) δε μπορεί να ξεπεράσει τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα του και τον επακόλουθο γάμο της μητέρας του, βασίλισσας Γερτρούδης (Άιλιν Χέρλι) με τον θείο του Κλαύδιο (Μπέιζιλ Σίντνεϊ), ένα μήνα μετά. Όταν κάποια στιγμή εμφανίζεται μπροστά του το φάντασμα του πατέρα του και του αποκαλύπτει ότι υπεύθυνος για το θάνατο του είναι ο Κλαύδιος, ο Άμλετ αποφασίζει να πάρει εκδίκηση. Ηθοποιοί: Λόρενς Ολίβιε, Τζιν Σίμονς, Πίτερ Κάσινγκ, Στάνλεϊ Χολογουέι. Σκηνοθέτης: Λόρενς Ολίβιε.

Tennessee Williams Ο Τένεσι Ουίλιαμς [1911 – 1983], φιλολογικό ψευδώνυμο του Τόμας Λανιέ Ουίλιαμς, υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς θεατρικούς συγγραφείς, μαζί με το σύγχρονό του, Άρθουρ Μίλλερ. Έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα στη Νέα Ορλεάνη, όπου και άλλαξε το όνομά του από την πολιτεία καταγωγής του πατέρα του. Έγραψε ποιήματα, νουβέλες, θεατρικά έργα, ιστορίες και μυθιστορήματα. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 30 γλώσσες, ενώ αποτελούν ιδιαίτερα δημοφιλείς παραστάσεις σε όλο τον κόσμο.

Οι πιο γνωστεσ μεταφορεσ των εργων του στον κινηματογραφο: Λεωφορείον ο Πόθος [1951] Ξαφνικά, πέρυσι το καλοκαίρι [1959] Λυσασμένη Γάτα [1958] Τριαντάφυλλο στο στήθος [1955] Γυάλινος κόσμος [1987] Γλυκό πουλί της νιότης [1962]

A Streetcar Named Desire [1951] Πρόκειται για μια υποδειγματική διασκευή ενός από τα καλύτερα θεατρικά έργα του Τένεσι Γουίλιαμς. Τιμήθηκε με 4 Όσκαρ κι άφησε εποχή για τη μοναδική ερμηνεία του Μάρλον Μπράντο και τη σκηνοθετική μαεστρία του Ηλία Καζάν χάρη στην οποία η ταινία μοιάζει τόσο σύγχρονη και φρέσκια μέχρι και τις μέρες μας.

A Streetcar Named Desire [1951] Υπόθεση: Η Μπλανς, μια καταθλιπτική δασκάλα, έρχεται να μείνει στο σπίτι της αδελφής της στη Νέα Ορλεάνη, προκαλώντας την εχθρότητα (αλλά και τον κρυφό ερωτικό πόθο) του άξεστου συζύγου της τελευταίας. Ηθοποιοί: Μάρλον Μπράντο, Βίβιαν Λι, Κιμ Χάντερ, Καρλ Μάλντεν. Σκηνοθέτης: Ηλία Καζάν

Λεωφορείο ο Πόθος.wmv Εργάστηκαν οι μαθητές: Βουράκης Παύλος Γκάνιας Στέφανος Κατσουρίνης Παναγιώτης Κουτσούκος Βασίλης