Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Βασίλης Α. τάξη Στ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Βασίλης Α. τάξη Στ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Βασίλης Α. τάξη Στ2 2015-2016
ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΕΞΠΗΡ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Βασίλης Α. τάξη Στ2

2 ΟΥΙΛΛΙΑΜ ΣΕΞΠΗΡ Ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ γεννήθηκε  26 Απριλίου του 1564 και πέθανε 23 Απριλίου του 1616 52 ετών. ήταν Άγγλος ποιητής και θεατρικός συγγραφέας. Θεωρείται ευρέως ως ο σημαντικότερος συγγραφέας που έγραψε στην αγγλική γλώσσα και ένας από τους σημαντικότερους δραματουργούς παγκοσμίως. Συχνά αποκαλείται εθνικός ποιητής της Αγγλίας και Βάρδος του Έιβον.

3 ΟΥΙΛΛΙΑΜ ΣΕΞΠΗΡ Τα σωζόμενα έργα του, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων συνεργασιών, αποτελούνται από περίπου 38 θεατρικά έργα, 154 σονέτες*, δύο μεγάλα αφηγηματικά ποιήματα και πολλά άλλα ποιήματα. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου και ερμηνεύονται περισσότερο συχνά από τα έργα οποιουδήποτε άλλου θεατρικού συγγραφέα.

4 ΟΥΙΛΛΙΑΜ ΣΕΞΠΗΡ Δεν έχουν σωθεί παρά λίγες καταγραφές για την ιδιωτική ζωή του Σαίξπηρ και έχουν σημειωθεί σημαντικές εικασίες για ζητήματα όπως η εξωτερική του εμφάνιση, η σεξουαλικότητά του, οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις και κατά πόσον τα έργα που του αποδίδονται είναι γραμμένα από άλλους.

5 ΟΥΙΛΛΙΑΜ ΣΕΞΠΗΡ Ο Σαίξπηρ έγραψε τα περισσότερα από τα γνωστά έργα του μεταξύ του 1589 και του 1613 και κατάφερε να χειριστεί με απόλυτη δεξιοτεχνία* τόσο την κωμωδία όσο και το δράμα και την τραγωδία. Τα έργα του διαπνέονται από μία βαθειά κατανόηση της ανθρώπινης φύσης και παραμένουν επίκαιρα.

6 ΟΥΙΛΛΙΑΜ ΣΕΞΠΗΡ Η επίδρασή του, ειδικότερα στην αγγλική λογοτεχνία, θεωρείται τεράστια. Οι Ρομαντικοί αναγνώρισαν την ιδιοφυία του και οι Βικτωριανοί τον λάτρεψαν κατά τρόπο που ο Τζορτζ Μπέρναρντ Σω αποκάλεσε βαρδολατρεία*.

7 ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ Δεξιοτεχνία: ικανότητα, ευκολία.
Σονέτες: ιταλική sonetto δεκατετράστιχο λυρικό ποίημα που αποτελείται από δύο. Δεξιοτεχνία: δεξιοτέχνη: μουσικός εκτελεστής προικισμένος με εξαιρετική επιδεξιότητα, αυτός που κατέχει άριστα την τεχνική ενός μουσικού οργάνου, αυτός που κατέχει άριστα την τεχνική που απαιτεί το επάγγελμα ή η δραστηριότητά του.

8 Ακολουθεί βίντεο πατήστε την εικόνα

9 ΠΗΓΕΣ Κείμενο Εικόνες

10 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Βασίλης Α. τάξη Στ2 2015-2016
ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΕΞΠΗΡ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Βασίλης Α. τάξη Στ2


Κατέβασμα ppt "1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Βασίλης Α. τάξη Στ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google