Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το θέατρο στην αρχαία Ελλάδα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το θέατρο στην αρχαία Ελλάδα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το θέατρο στην αρχαία Ελλάδα
Μαρία – Στεφανία Χατζηγρηγορίου 1Ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Ε2 Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ.

2 Το θέατρο στην αρχαία Ελλάδα
Ποιοι ήταν οι τρεις μεγάλοι αρχαίοι συγγραφείς και τι γνωρίζετε για τον καθένα ; Οι τρεις μεγαλύτεροι αρχαίοι συγγραφείς είναι ο Αισχύλος (525/4 π.Χ.-46/5 π.Χ). Ένα έργο του ήταν ο Προμηθέας Δεσμώτης. Ένας άλλος ήταν ο Σοφοκλής (496 π. Χ.-406 π.Χ.). Ένα έργο του ήταν η Αντιγόνη. Και ένας άλλος ο Ευριπίδης (480 π.Χ.-406 π.Χ.). Κάποια έργα του ορισμένοι τα θεωρούσαν προκλητικά.

3 Το θέατρο στην αρχαία Ελλάδα
Από πού προέρχεται η αρχαία τραγωδία ; Πώς γεννήθηκε το θέατρο ; Η αρχαία τραγωδία προέρχεται από τους διθύραμβους . Το θέατρο γεννήθηκε από τον Θέσπη.

4 Το θέατρο στην αρχαία Ελλάδα
Τι ήταν ο διθύραμβος ; Ο διθύραμβος είναι ένας αρχαίος ύμνος προς τιμήν του Διονύσου, τον οποίο τραγουδούσε μια ομάδα ανδρών εκτελώντας χορευτικές κινήσεις (χορός).

5 Το θέατρο στην αρχαία Ελλάδα
Τι ήταν οι σάτυροι ; Οι σάτυροι ήταν μισοί άνθρωποι και μισοί τράγοι, μέλη της συνοδείας του Διονύσου, εκδήλωναν τον τολμηρό και εύθυμο χαρακτήρα τους .

6 Το θέατρο στην αρχαία Ελλάδα
Τι γνωρίζετε για τους ηθοποιούς ; Όλοι οι ηθοποιοί ήταν άνδρες. Τον 4ο αιώνα π.Χ. υπήρχαν ήδη ηθοποιοί - βεντέτες, διάσημοι σε ολόκληρη την Ελλάδα .

7 Το θέατρο στην αρχαία Ελλάδα
Τι γνωρίζετε για τις μάσκες ; Οι ηθοποιοί φορούσαν προσωπεία και υποδυόταν και τις εκφράσεις του . Το άνοιγμα για το στόμα λειτουργούσε ως ηχείο και επέτρεπε στον ηθοποιό να ακούγεται καθαρά μέχρι τις τελευταίες θέσεις του θεάτρου .

8 Το θέατρο στην αρχαία Ελλάδα
Τι ήταν ο χορός ; Ο χορός ήταν μια ομάδα.

9 Το θέατρο στην αρχαία Ελλάδα
Τι ήταν οι χορηγοί ; Οι χορηγοί ήταν οι αρχηγοί του χορού που χρηματοδοτούσαν τις θεατρικές παραστάσεις, για αυτό και έπαιρναν βραβεία από την πολιτεία .

10 Το θέατρο στην αρχαία Ελλάδα
Ποια ήταν τα παπούτσι των ηθοποιών ; Οι ηθοποιοί φορούσαν κοθόρνους, παπούτσια με πολύ ψηλές σόλες, που στερεώνονταν με λουριά .

11 Το θέατρο στην αρχαία Ελλάδα
Ποια είναι η διαφορά της αρχαίας κωμωδίας από την τραγωδία ; Η τραγωδία είχε το σοβαρό περιεχόμενο ενώ η κωμωδία είχε αστείο, διασκεδαστικό και φανταστικό περιεχόμενο, υπήρξε σημαντική για το αθηναϊκό θέατρο .

12 Το θέατρο στην αρχαία Ελλάδα
Ποιους αρχαίους κωμικούς γνωρίζεις ; (λεπτομέρειες) Μερικοί αρχαίοι κωμικοί ήταν ο Αριστοφάνης ( π.Χ περίπου ) υπήρξε ο πιο διάσημος κωμικός ποιητής της Αττικής. Ο Μένανδρος ( 341/1 – 233/2 π.Χ ) ο δεύτερος σε φήμη κωμωδιογράφος μετά τον Αριστοφάνη, έζησε αρκετά χρόνια αργότερα.

13 Το θέατρο στην αρχαία Ελλάδα
Ανέφερε μερικά αρχαία θέατρα. Ένα από τα αρχαία θέατρα ήταν το θέατρο της Επιδαύρου. Ένα άλλο αρχαίο θέατρο είναι το θέατρο του Διονύσου. Της Δωδώνης

14 Το θέατρο στην αρχαία Ελλάδα
Ποιοι ήταν οι επίσημοι προσκεκλημένοι και που κάθονταν; Οι ιερείς, οι ανώτεροι αξιωματούχοι ή οι προσωπικότητες που η πολιτεία ήθελε να τιμήσει κάθονταν στις πρώτες σειρές του θεάτρου.

15 Το θέατρο στην αρχαία Ελλάδα
Μαρία – Στεφανία Χατζηγρηγορίου 1Ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Ε2 Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ.


Κατέβασμα ppt "Το θέατρο στην αρχαία Ελλάδα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google