Ο σοκολατένιος κατακλυσμός. Μια φορά κι έναν καιρό, κάπου σε ένα μακρινό δάσος, ζούσαν κάποιοι χωριανοί, που δεν έρχονταν, ποτέ σε επαφή με τον υπόλοιπο.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η έννοια της διαφοράς στο σχολείο Προβληματισμοί και προτάσεις.
Advertisements

Αξέχαστα... Ποιος δεν θα ήθελε να επιστρέψει στα χρόνια που:
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΥΟ ΔΟΝΤΙΟΥ ΠΙΚΙ - ΠΙΚΙ.
Το Μάννα Κάθε φορά που κάνω κάποια σκέψη, αν δεν θα έπρεπε να την αναλύσω, θα έγραφα απλώς: Το μοναδικό φαγητό, που σύντομα πιστεύω ότι θ’ αντικαταστήσει.
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Τα παραμυθεια.
Μια ιστορία για δύο βότσαλα με φόντο φωτογραφίες από την Κίνα!
Ο Καψοκαλύβας (ξανά).
Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ Υπάρχουν στιγμές στη ζωή, όταν σου λείπει κάποιος Τόσο πολύ, που θέλεις μόνο να τον πάρεις Απ’ τα όνειρά σου και να τον αγκαλιάσεις στην.
Οι μαθητές της Β΄ τάξης μας συστήνουν βιβλία που διάβασαν…
28/1/2012 Συνεντεύξεις για τις Επικοινωνίες σε Διάφορες Εποχές…
Lord Robert Baden Powell of Gilwell. TΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Αγαπητοί μου πρόσκοποι, είμαι 80 ετών (πώς σας φαίνεται;) αλλά δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι.
ήταν ένα κοριτσάκι που το έλεγαν...
Μια ιστορία για δύο βότσαλα Πάνω σε φωτογραφίες της Κίνας!
Ο σεισμός του 1978 στη Θεσσαλονίκη
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ!
Επιμέλεια: Λιατάκης Βασίλης
Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας (από την πλευρά του Λύκου)
Music: Smoke gets in your eyes Pictures By: Unknown source Edited by AMRA.
O ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΙ Η ΡΕΝΕΣΜΗ
ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ … «ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ»
Ένα παραμύθι κατά του σχολικού εκφοβισμού
Οι μαθήτριες Ε΄ Δημοτικού Σταυρίνα Άννα. Μια φορά και έναν καιρό στο σχολείο των κοντοπόδαρων καθώς παίζανε μπάλα εμφανίστηκε ένας μακροπόδαρος που τον.
ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΤΖΕΝΕΜΠΑ Το παραμύθι του 2 ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας, στα πλαίσια της δράσης «όλα τα παιδιά του κόσμου χρειάζονται δασκάλους». ( Τα παιδιά.
Μύθοι του Αισώπου: το λιοντάρι πάει στο πόλεμο
ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ
Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος
Καλή διασκέδαση. Η πάπια που ψήθηκε Κάποτε, σε μία μακρινή λίμνη, υπήρχε μία πάπια που αποφάσισε να βρει την τύχη της μακριά από το σπίτι της και τους.
Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΦΟΣ
ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΛΕΣ ΣΟΦΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Δ1.
Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο ΔΔΜΝ Ναυστάθμου Κρήτης
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΑΜΑΛΙΑ ΤΣΑΚΙΡΗ Β6. Σε ένα μακρινό βασίλειο ήταν ένας βασιλιάς και μια βασίλισσα ως τώρα άτεκνοι. Λίγο καιρό μετά απέκτησαν ένα πανέμορφο κοριτσάκι και.
Τα τρία λυκάκια και το κακό γουρούνι.
Η ομορφιά δεν είναι το παν
Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Ηλιάνα Κοντογεώργη. Τα Χριστούγεννα όλοι στολίζουν δέντρα…
Στοματική υγιεινή.
18.Οι Προφήτες: το στόμα του Θεού
ΜΑΘΗΜΑ 21 ΙΩΑΝΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Β’2.  Μκ2,1 Ύστερα από μερικές μέρες μπήκε πάλι ο Ιησούς στην Καπερναούμ και διαδόθηκε ότι βρίσκεται σε κάποιο σπίτι  2Αμέσως.
Το παραμύθι μας Γ
Δασκάλα : Χρήστου Μαρία
Τα ΠΛΗΚΤΡΑ του πιανου Όταν το πιάνο εφευρέθηκε ως ένα μουσικό όργανο, είχε εντελώς διαφορετική όψη από ότι στις μέρες μας. Έβλεπες μόνον άσπρα πλήκτρα.
ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ
Στη Θεσσαλία υπήρχε κάποτε μια πόλη που την έλεγαν Τραχίνα. Βασιλιάς της ήταν ο Κήυκας, νέος, πλούσιος, γενναίος κι όμορφος, χαρίσματα που δύσκολα θα.
ΘΑΛΕΙΑ ΣΤΑΘΑΤΟΥ Σεπτέμβρης 2015 E2. Κ ΡΙΜΑ ΚΙ ΑΔΙΚΟ Ζωρζ Σαρή.
«Η ιστορία μιας μαύρης γάτας» 2 ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού Συνεργάστηκαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης: Ξένια-Βερονίκη Μπέσα Κλεβίσα Κέρτσι Γεωργία.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
Μια φορά ήταν ένα κοριτσάκι….
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια χώρα μεγάλη που έπιανε όλη τη γη, όμορφη και πλούσια. Την έλεγαν Terra Computerata…
ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΤΗΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΗΞΗΣ
ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΖΩΟ Ο ΚΑΪΖΕΡ ΜΟΥ!!!
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Μελετώντας Μόνος σου τη Βίβλο
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Όνομα: Χρίστος Νικολάου Τάξη: Ε’
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α3 11ου ΓΕΛ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Σχολ
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΓΕΣΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΟΘΟΣ-ΒΟΥΤΕΡΑΚΟΣ Γ2
Δ2 Δανάη Διαμαντοπούλου.
Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια λίμνη μαγική ....
Μια γυναίκα φρόντιζε τον κήπο του σπιτιού της,
Το παραμύθι της Περσεφόνης
Αξέχαστα....
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Ο βασιλιάς Αρπατίλαος στίβει τους υπηκόους του σαν λεμονόκουπες, για να δουλεύουν όλο και περισσότερο και να γεμίζουν το στέμμα του πετράδια. Με μια σειρά.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ο σοκολατένιος κατακλυσμός

Μια φορά κι έναν καιρό, κάπου σε ένα μακρινό δάσος, ζούσαν κάποιοι χωριανοί, που δεν έρχονταν, ποτέ σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο.

Έτσι απομονωμένοι, και μοναχικοί που ζούσαν, είχαν πάρει ομαδικά την απόφαση, να μην κάνουν ποτέ παιδιά, ώστε τίποτα να μην αλλάξει, την απόλυτη ηρεμία και τις συνήθειές τους.

Πράγματι το χωριό αυτό, ήταν σαν νεκροταφείο. Ποτέ δεν άκουγες ένα γέλιο, ούτε μουσικές,... παρά μόνο χαμηλόφωνες συζητήσεις, με αντικείμενο τυπικούς χαιρετισμούς, ή εμπορικές συναλλαγές.

Οτιδήποτε σχετικό με παιδιά, όπως μαλλί της γριάς, καραμέλες, γλειφιτζούρια και φυσικά το πιο αγαπημένο γλύκισμα των παιδιών οι σοκολάτες, ήταν απαγορευμένα δια νόμου.

Αλλοίμονο σε αυτόν που θα έφτιαχνε στο σπίτι του ένα κέικ σοκολάτας, ή ένα παγωτό Σικάγο. Ούτε φυσικά λόγος για επισκέψεις συγγενών με παιδιά, ή μακρινών ανηψουδιών, βαφτιστηριών κλπ

Ό Άγιος Βασίλης όμως, που τα έβλεπε αυτά, από ψηλά και στεναχωριόταν, κατάστρωσε ένα σχέδιο. Μίλησε στον Ουρανό και αυτός με τη σειρά του, στην γενική του διευθύντρια, την κα Συννεφούλα Συννεφιασμένη, και αντί για τα αναμενόμενα πρωτοβρόχια στο χωριό έπεσαν τα πρώτα Σοκολατοβρόχια.

Ήταν δε τόση η ένταση του σοκολατένιου κατακλυσμού, που γέμισαν τα πάντα σε μια νύχτα. Οι στέγες των σπιτιών βάφτηκαν καφέ Οι δρόμοι έγιναν ορμητικό σοκολατόζουμο Κανείς δεν μπορούσε, ούτε να ξεμυτίσει από το σπίτι του

Το πρόβλημα ήταν πολύ σοβαρό και κανείς δεν ήξερε τι να κάνει με την... «γλύκα» που τους βρήκε. Ο δήμαρχος αποφάσισε ότι η μόνη λύση ήταν να φάνε όλη τη σοκολάτα ώστε να καθαρίσει ο τόπος.

Μάταια όμως ! Είχαν τόσο πολύ ξεσυνηθίσει να τρώνε σοκολάτα, που με το πρώτο πιάτο που έφαγαν, έτρεξαν γρήγορα, εκεί που κι ο βασιλιάς πηγαίνει μόνος.

Μια λύση μόνο υπήρχε. Να παραβιάσουν το νόμο και να φέρουν παιδιά στο χωριό. Έστειλαν λοιπόν μήνυμα για βοήθεια σε όλα τα κοντινά χωριά

Σε λίγες ώρες κατέφθασαν παιδιά από παντού. Ψηλά, λιγνά, χοντρά, με φακίδες ή χωρίς, με κοτσιδάκια, με κοντά παντελονάκια, με γέλια με πειράγματα, και σίγουρα με εκκωφαντικό θόρυβο και με μεγάλη όρεξη για ΣΟΚΟΛΑΤΑ !!!

Σε λίγες ώρες είχαν καθαρίσει τα πάντα. Οι κάτοικοι από την ευγνωμοσύνη τους, τα ευχαρίστησαν και τα κάλεσαν να έρχονται κάθε μέρα στο χωριό, για να παίζουν στην παιδική χαρά που θα έφτιαχναν στην κεντρική πλατεία, καθώς και να τρώνε όσα γλυκίσματα θέλουν!!

Τέλος, οι κάτοικοι έκαναν από πολλά παιδιά ο καθένας, και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα