Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ
Αντώνης Καπετάνιος Ντόρα Καλλιμάνη Δ΄1

2 Κάποτε, πριν από 90 χρόνια περίπου, στην Ελούντα
της Κρήτης ζούσε μια ευτυχισμένη οικογένεια. Για πόσο όμως ακόμα θα ήταν ευτυχισμένη ;

3 Στο χωριό συχνά υπήρχαν πολλές λύπες . Ο
Στο χωριό συχνά υπήρχαν πολλές λύπες . Ο λόγος ; Επειδή οι περισσότεροι χωριανοί αρρώσταιναν από μια αρρώστια η οποία δεν είχε ιατρειά , τη Λέπρα . Όσοι κολλούσαν αυτήν την αρρώστια μεταφερόντουσαν στην Σπιναλόγκα . Σε αυτό το νησί πρόσβαση είχαν μόνο οι Λεπροί .

4 Η οικογένεια αυτή είχε 4 μέλη , τον κυρ-Κίτσο ,
Η οικογένεια αυτή είχε 4 μέλη , τον κυρ-Κίτσο , τη σύζυγο του, Βασιλεία, και τα 2 τους παιδιά , το Σπύρο και τη Θεοδώρα . Η κυρία Βασιλεία ήταν μία αξιόλογη δασκάλα , η οποία αγαπούσε πολύ τα « παιδιά» της στο σχολείο σαν να ήταν δικά της.

5 Ώσπου μία μέρα γύρισε από το σχολείο και ένιωσε ένα διαπεραστικό πόνο στο πόδι της . Είδε μία μελανιά που έμοιαζε με τα συμπτώματα της Λέπρας . Τότε θυμήθηκε πως είχε φυλάξει ένα χειρόγραφο βιβλίο που έγραφε για τη Λέπρα . Όταν το βράδυ γύρισε ο κυρ-Κίτσος στο σπίτι , η κυρία Βασιλεία διηγήθηκε όσα της είχαν συμβεί.

6 Τα παιδιά της μόλις έμαθαν τι της είχε συμβεί δεν ήξεραν πώς να φερθούν. Την επόμενη μέρα όλο το χωριό μαζεύτηκε για να αποχαιρετήσει την κυρία Βασιλεία και να την ευχαριστήσουν για την αγάπη που τους παρείχε όλα αυτά τα χρόνια. Ο κυρ-Κίτσος αξιοποίησε το καΐκι του για να μεταφέρει τη σύζυγο του στη Σπιναλόγκα .

7 Η κυρία Βασιλεία έμεινε στη Σπιναλόγκα για 1 χρόνο
Η κυρία Βασιλεία έμεινε στη Σπιναλόγκα για 1 χρόνο. Στη Σπιναλόγκα όμως η δασκάλα που υπήρχε φερόταν με βία στα παιδιά και γι’ αυτό το λόγο ο δήμαρχος του νησιού επέλεξε την κυρία Βασιλεία για δασκάλα.

8 Μετά από αρκετό καιρό βρέθηκε το φάρμακο που θα μπορούσε να γιατρέψει τους Λεπρούς. Έτσι η κυρία Βασιλεία γύρισε στην οικογένειά της και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα .


Κατέβασμα ppt "ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google