Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα τρία λυκάκια και το κακό γουρούνι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα τρία λυκάκια και το κακό γουρούνι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τα τρία λυκάκια και το κακό γουρούνι

2 Μια φορά κι ένα καιρό σ’ένα δάσος μακρινό ζούσαν τρία λυκάκια ο Μίλης,ο Μπένης και η Λίλη μαζί με την μαμά τους σε ένα σπιτάκι πολύ στενόχωρο.Μιά μέρα τα τρία λυκάκια και η μαμά τους αποφάσισαν ότι μεγάλωσαν πιά και έπρεπε να ζουν το καθένα στο δικό τους σπιτάκι.Ξεκίνησαν λοιπόν να ψάχνουν την περιοχή που θα χτίσουν το σπιτάκι τους.

3 Τα τρία λυκάκια τότε χωρίστηκαν το καθένα στο δρόμο του για να ψάξουν την περιοχή που θα έφτιαχναν το σπιτάκι τους. Μετά από λίγη ώρα ο Μπίλης βρήκε μια περιοχή που του άρεσε πολύ και τότε άρχισε να φτιάχνει το σπιτάκι του αλλά είχε ένα μικρό προβληματάκι,δεν ήξερε με τι υλικό θε έφτιαχνε το σπιτάκι του. Μετά απο πολλή σκέψη ο Μπίλης αποφάσισε οτι θα το έφτιαχνε με άχιρο και έτσι ξεκίνησε το χτίσιμο του σπιτιού του.

4 Ο Μπένης βρήκε και εκείνος μια περιοχή που του άρεσε και τότε άρχισε το χτίσιμο,με μια μικρή διαφορά ότι το υλικό με το οποίο έχτιζε το σπιτάκι του ήταν το ξύλο.

5 Καθώς με την σειρά της η Λίλη ξεκίνησε και αυτή το χτίσιμο του σπιτιού της με πέτρα. Παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε επειδή ήταν κορίτσι έχτισε το πιο στερεό και ωραίο σπίτι απο όλα τα λυκάκια.

6 Ξαφνικά ήρθε το στρουμπουλό και κακό γουρούνι και με το μικρό του δαχτυλάκι ακούμπησε το σπίτι του Μπίλη με αποτέλεσματα το σπιτάκι να διαλυθεί γιατί ήτανε πολύ εύθραυστο. Τρομαγμένος ο Μπίλης πήγε στο σπίτι του Μπένη. Πριν προλάβει να του διηγηθεί την ιστορία που έζησε το γουρούνι τον είχε ακολουθήσει.

7 Τα δύο αδέρφια που παρακολουθούσαν το γουρούνι απο το παράθυρο το είδαν να παίρνει φόρα και να κατευθύνεται προς στο σπιτάκι,δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν και το σπιτάκι του Μπένη διαλύθηκε.

8 Άρχισαν λοιπόν να τρέχουν φονάζοντας και ζητόντας βοήθεια
Άρχισαν λοιπόν να τρέχουν φονάζοντας και ζητόντας βοήθεια. Τότε τους άκουσε η αδερφή τους η Λίλη και τους πρόσφερε τη βοήθεια της λέγοντας τους να πάνε στο δικό της σπίτι και άρχιαν να λένε στη Λίλη τι έγινε. Ενώ περίμενα ότι το γουρούνι θα κατέστρεφε το σπίτι κοίταξαν απο το παράθυρο και είδαν το γουρούνι να βλέπει το σπίτι με πολλή προσοχή και ενθουσιασμό,του είχε αρέσει γιατί ήταν διακοσμημένο με πολύχρωμα λουλούδια και δεν ήθελε να το καταστρέψει.

9 Με χαρά λοιπόν τα τρία λυκάκια βγήκαν έξω απο το σπίτι και άρχισαν να πηδάνε απο τη χαρά τους. Κάλεσαν λοιπόν και τη μαμά τους να έρθει να μείνει και αυτή μαζί τους αφού το σπιτάκι της Λίλης ήτανε πολύ μεγάλο και θα μπορούσαν να ζήσουν όλοι μαζί ευτυχισμένοι. Στο τέλος άρχισαν να τραγουδούν και να χορεύουν μαζί με το γουρούνι. Κι έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα...!!!!

10 ΤΕΛΟΣ Σοφόκλης Πιττοκοπίτης Ε1


Κατέβασμα ppt "Τα τρία λυκάκια και το κακό γουρούνι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google