Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο βασιλιάς Αρπατίλαος στίβει τους υπηκόους του σαν λεμονόκουπες, για να δουλεύουν όλο και περισσότερο και να γεμίζουν το στέμμα του πετράδια. Με μια σειρά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο βασιλιάς Αρπατίλαος στίβει τους υπηκόους του σαν λεμονόκουπες, για να δουλεύουν όλο και περισσότερο και να γεμίζουν το στέμμα του πετράδια. Με μια σειρά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο βασιλιάς Αρπατίλαος στίβει τους υπηκόους του σαν λεμονόκουπες, για να δουλεύουν όλο και περισσότερο και να γεμίζουν το στέμμα του πετράδια. Με μια σειρά από μέτρα, απαγορεύσεις και νόμους που προάγουν την εργασία και τα εργοστάσια, έχει μετατρέψει τη ζωή των πολιτών της Ουρανούπολης σε μια γκρίζα κόλαση. Όπως είναι φυσικό όλοι τον μισούν γι’ αυτό, και στρώνουν στο δρόμο του μπανανόφλουδες για να πέφτει. Τότε και κείνος, συγκαλεί την Τρόικα των συμβούλων του, που καταλήγει σε ένα καταχθόνιο σχέδιο:  Να κατασκευάσουν για τους Ουρανουπολίτες μαγικά μαξιλάρια που θα τους στερήσουν τα όμορφά τους όνειρα και θα τους γεμίσουν με απαίσιους εφιάλτες! Τι θα συμβεί άραγε όταν το μοχθηρό του πλάνο μπει σε εφαρμογή; Υπάρχει σωτηρία από ένα μέλλον που διαγράφεται μαύρο; Εμείς οι μαθητές της Β΄τάξης διαβάσαμε το παραμύθι «Τα μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά και προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα ποίημα. Υπόθεση

2 Τα μαγικά μαξιλάρια του Ευγένιου Τριβιζά

3 Τα μαγικά μαξιλάρια Ο Αρπατίλαος ήταν άσχημος, κακός
Ο Αρπατίλαος ήταν άσχημος, κακός και λιγάκι πονηρός. Την Ουρανούπολη κυβερνούσε και μόνο για το καλό του προσπαθούσε. Οι κάτοικοι δεν τον αγαπούσαν κι άλλο δεν τον μπορούσαν Άδικους νόμους έφτιαχνε και τους κατοίκους έδιωχνε. Με το τηλεσκόπιο κοιτούσε κι όλους τους κατοίκους παρακολουθούσε.

4 Ο Αρπατίλαος θα βρει μια λύση μαγική. Τα ωραία όνειρα να διώξει κι όλους να τους πληγώσει. Ο Σαβρίλιος ο κακός φτιάχνει μαξιλάρι μαγικό. Με τα πιο σιχαμερά υλικά κατασκευάζει μαξιλάρια εφιαλτικά. Τους κατοίκους να μαγέψει τα όνειρα να καταστρέψει. Ο κόσμος τον ύπνο του χάνει με το εφιαλτικό το μαξιλάρι. Δυστυχισμένα τα παιδιά ξεκινούν για τα σχολειά.

5 Όμως ο δάσκαλος έμαθε το μυστικό
και προσπάθησε να κάνει το σωστό. Τα κακά όνειρα να διώξει κι όλους να τους σώσει. Τα μαξιλάρια τα κακά τα πέταξαν πέρα τα παιδιά. Με όμορφα υλικά μαξιλάρια έφτιαξαν καλά. Τα όνειρα έγιναν γλυκά κι όλοι κοιμόντουσαν καλά. Τελικά ο Αρπατίλαος εξαφανίστηκε κι από όλους κρύφτηκε. Από τότε οι κάτοικοι έζησαν ευτυχισμένοι και πολύ ευχαριστημένοι!


Κατέβασμα ppt "Ο βασιλιάς Αρπατίλαος στίβει τους υπηκόους του σαν λεμονόκουπες, για να δουλεύουν όλο και περισσότερο και να γεμίζουν το στέμμα του πετράδια. Με μια σειρά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google