ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ
Advertisements

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ Θάνος Κριεμάδης, Ph.D., M.B.A., M.A. Αν. Καθηγητής.
Τραπεζική Ι Κ.1 Ο ρόλος και η λειτουργία ενός τραπεζικού οργανισμού
ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ FINANCIAL ACCOUNTING
«Κώδικας Εταιρικής Διακυβέρνησης και Τελευταίες Εξελίξεις»
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΥΜΒΟΛΗ/ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ (του ΠΜΣ «ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ» του Παντείου πανεπιστημίου) Όλγα Παπαναστασοπούλου.
ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΒΑΣΕΙ Δ.Λ.Π. (ΕΝΑΡΞΗΣ)
Εισαγωγή στη Λογιστική.
Α.Τ.Ε.Ι ΠΑΤΡΩΝ-ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Α.Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ
Έννοια λογιστικού γεγονότος (1 από 3)
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΗΡΩ, Α.Ε.Μ 7322 ΣΕΡΡΕΣ, 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Χρηματοοικονομικά μέσα: Γνωστοποίηση και παρουσίαση (ΔΛΠ 32) Αναγνώριση και αποτίμηση (ΔΛΠ 39) Το ΔΛΠ 32 αποτελεί τον οδηγό για την παρουσίαση των χρηματοοικονομικών.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Δ.Λ.Π. 1 Παρουσίαση των Οικονομικών Καταστάσεων
Διοικητική των επιχειρήσεων
ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Με όραμα για το μέλλον. Μπορώ να διατηρήσω το Ε.Γ.Λ.Σ. ? Οι διατάξεις του ν. 4308/2014 για τα «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα» περιλαμβάνουν στο παράρτημα.
1 Γενικές αρχές σύνταξης χρηματοοικονομικών καταστάσεων (Άρθρο 17) Οι λογιστικές πολιτικές χρησιμοποιούνται με συνέπεια από περίοδο σε περίοδο ώστε να.
Προχωρημένη Χρηματοοικονομική Λογιστική
Λογιστικά Βιβλία – Δικαιολογητικά Έγγραφα.  Κάθε επιτηδευματίας ανεξαρτήτως εάν είναι φυσικό ή νομικό πρόσωπο που ασκεί οποιαδήποτε μορφή επιχειρηματικής.
Νικόλαος Καρανάσιος - ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ 1 ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ TEΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ Τέρμα Μαγνησίας Σέρρες ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΣΟΤΙΚΩΝ.
1 Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα Πρακτική Εφαρμογή του ΔΛΠ 17 Χύτης Ευάγγελος Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου.
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΑΡΧΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δρ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΤΣΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015/2016.
ΟΡΙΣΜΟΣ Λογιστική είναι ο κλάδος της εφαρμοσμένης Οικονομικής επιστήμης που ασχολείται με την ανάλυση, κατάταξη, καταγραφή και συσχέτιση των οικονομικών.
1 Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα Leasing Χύτης Ευάγγελος Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου.
1 Ενοποιημένες Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις Δομή ομίλου Εταιρειών και προσδιορισμός του ποσοστού συμμετοχής Δρ. Χύτης Ευάγγελος Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ :Ισοζύγιο Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου.
Εισαγωγή στη λογιστική, Ενότητα : Ημερολογιακές εγγραφές, ΤΜΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ – Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου.
1 Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα Παραδείγματα της λογιστικής του Leasing σύμφωνα με το ελληνικό θεσμικό πλαίσιο και τα ΔΛΠ Χύτης Ευάγγελος Ελληνική Δημοκρατία.
1 Ενοποιημένες Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις Άρθρο 34. Κανόνες κατάρτισης ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων Δρ. Χύτης Ευάγγελος Ελληνική Δημοκρατία.
1 Μηχανογραφημένη Λογιστική Ι Ενότητα 13: Αυθεντικότητα Τιμολογίου Άρθρο 15 Χύτης Ευάγγελος Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου.
1 Λογιστική Εθνικών Λογαριασμών Θεσμικές Μονάδες Διακομιχάλης Μιχαήλ Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου.
1 Ενοποιημένες Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις Το θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα Δρ. Χύτης Ευάγγελος Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου.
1 Ενοποιημένες Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις Απαλλαγές & Εξαιρέσεις από την ενοποίηση Δρ. Χύτης Ευάγγελος Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό.
1 Ενοποιημένες Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις Λογιστικές Διαδικασίες για την κατάρτιση ΕΟΚ Δρ. Χύτης Ευάγγελος Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό.
1 Ανώνυμη Εταιρεία ΙI ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΠΑΤΣΙΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2010.
Δρ. ΚΑΡΤΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ.  ΓΕΝΙΚΑ-ΟΡΙΣΜΟΙ  ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ=ΟΙ ΧΡΗΜ ΚΑΤ/ΣΕΙΣ ΕΝΌΣ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ :Λογιστική ισότητα και ισολογισμός Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου.
Εισαγωγή στη λογιστική, Ενότητα :Προσδιοριστικοί παράγοντες του λογιστικού αποτελέσματος, ΤΜΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ, ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ – Ανοικτά.
1 Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα Η λογιστική της χρηματοδοτικής μίσθωσης σύμφωνα με το ελληνικό θεσμικό πλαίσιο και τα ΔΛΠ Χύτης Ευάγγελος Ελληνική Δημοκρατία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΝΟΜΟΣ 4308/
ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ Κάθε πράξη που πραγματοποιείται στην επιχείρηση κ μεταβάλλει 2 ή περισσότερα στοιχεία του ισολογισμού Απλοί = 2 στοιχεία αγορά εμπορευμάτων.
Accounting for business combinations and consolidated financial statements Δρ Στέργιος Αθιανός.
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ & ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Επιβλέπων Καθηγητής: Παναγιώτης Παντελίδης
UEFA “Financial Fair Play Regulation” και λογιστικές επιπτώσεις
Ενοποιημένες Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ
Ενοποιημένες Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις
Ενοποιημένες Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις
Λογιστική Εθνικών Λογαριασμών
Βασικά δεδομένα Το σύστημα υγείας δεν αποτελεί απλά άθροισμα επιμέρους μερών. Τα επιμέρους στοιχεία του συστήματος βρίσκονται σε συνεχή αλληλεξάρτηση.
Μάθημα : Ενοποιημένες Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις
Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα
Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Διοικητική των επιχειρήσεων
Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα
Πληροφοριακά Συστήματα Και Επιχείρηση
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ
M.Sc ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ
Ενοποιημένες Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις
Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα
Συναλλαγματικός κίνδυνος
ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΛΠ – ΔΠΧΠ 22,27,28,31&3» ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ ΠΑΜΠΟΡΑΚΗ ΡΟΔΟΥΛΑΣ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΚΩΝΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ Ως Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα ορίζονται, οι εγκεκριμένες εκθέσεις που εμφανίζουν τον τρόπο παρουσίασης των συναλλαγών μέσω οικονομικών καταστάσεων. Τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα αποτελούν το μέλλον και συνάμα την παρακαταθήκη όσον αφορά την εξέλιξη της λογιστικής τυποποίησης ολόκληρης της εργασίας και της οργάνωσης ενός λογιστηρίου

ΛΟΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Η εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων έγινε για την επίτευξη του σκοπού ενός σύγχρονου λογιστικού συστήματος. Ο σκοπός αυτός, συγκεκριμένα είναι η ρεαλιστική απεικόνιση της χρηματοοικονομικής κατάστασης μιας επιχείρησης και η ομοιόμορφη αποτίμηση για τους λόγους συγκρισιμότητας στην εύλογη αξία. Η εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (International Accounting Standards- IAS) γίνεται υποχρεωτικά από εταιρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για επίπεδο παγκόσμιας εφαρμογής και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ γίνεται εφαρμογή των καταστάσεων χρηματοοικονομικών λογιστικών προτύπων (Statements of Financial Accounting Standards- SFAS)

ΑΣΩΜΑΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟ-ΡΗΣΗΣ 3- ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΞΙΑ Στο σημείο αυτό θα παρουσιαστούν περιουσιακά στοιχεία με την εξής διαφοροποίηση, η εφαρμογή της διαδικασίας αγοράς με σύμβαση ή νομικό δικαίωμα είτε η διαδικασία αγοράς δίχως την παρουσία αυτής της σύμβασης. Τα περιουσιακά στοιχεία θα ομαδοποιηθούν σε κατηγορίες και θα χρησιμοποιηθούν συγκεκριμένα σύμβολα για την κάθε περίπτωση. Συγκεκριμένα έχουμε το σύμβολο # όταν χρησιμοποιείται η σύμβαση και το σύμβολο * όταν δεν χρησιμοποιείται.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΗΣ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙΣΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ή ΣΗΜΑ ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΑ ΩΣ«ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ» ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ & ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΕ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ (ΔΛΠ 27) Ως ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις, ορίζονται οι οικονομικές καταστάσεις ενός ομίλου που παρουσιάζονται ως καταστάσεις μιας ενιαίας οικονομικής οντότητας. Ως όμιλος επιχειρήσεων, ορίζεται το σύνολο της μητρικής στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι άμεσες και έμμεσες θυγατρικές (κάθετος όμιλος). Στην έννοια όμιλος μπορεί να συμπεριληφθεί και η περίπτωση επιχειρήσεων που διοικούνται από μια ενιαία διεύθυνση (οριζόντιος όμιλος).

Η ενιαία διεύθυνση θα αποτελείται από διοικητικά, διαχειριστικά ή εποπτικά όργανα. Το Διεθνές Λογιστικό Πρότυπο (ΔΛΠ27), είναι το πρότυπο που ασχολείται με την κατάρτιση και παρουσίαση των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων ενός ομίλου μέσω ελέγχου της μητρικής. Επιπλέον η εφαρμογή του γίνεται για την απεικόνιση των επενδύσεων σε θυγατρικές μέσω των ιδιαίτερων οικονομικών καταστάσεων της μητρικής.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Αφού πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση των αναγκαίων στοιχείων-πληροφοριών είναι δυνατή η έναρξη κατάρτισης του ενοποιημένου ισολογισμού. Η έναρξη διαδικασίας αρχίζει με την απλογραφική μεταφορά όλων των λογαριασμών των επιμέρους ισολογισμών των επιχειρήσεων που υπόκεινται σε ενοποίηση. Η ενοποίηση εφαρμόζεται σε εξωλογιστικούς λογαριασμούς ενοποιήσεως, κατά τίτλο λογαριασμού σε μορφή καθολικού. Επίσης, η ενοποίηση (2ος τρόπος) γίνεται σ’ έναν πίνακα ενοποιήσεως που τηρεί σε κάθετη διάταξη τους τίτλους λογαριασμών των επιμέρους ισολογισμών.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ Δομή του ομίλου Μεταβολή του ομίλου κατά τη διάρκεια της χρήσης Λογιστικές αξίες των συμμετεχόντων σε επιχειρήσεις του ομίλου & σε συγγενείς