Ηλίας Λεοντιάδης Δεκέμβριος 2002. Η εργασία Δημιουργία ενός γηπέδου μπάσκετ Δημιουργία ενός γηπέδου μπάσκετ Ύπαρξη μπάλας που θα αναπηδάει στο γήπεδο.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εισαγωγή στο περιβάλλον εργασίας του
Advertisements

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΟΦΕΛΗ αξιοποίηση τους κατά την προετοιμασία
Εκμάθηση διεπαφής MS Kodu. Δημιουργώ τον Κόσμο Το πρώτο πράγμα που θα φτιάξουμε είναι ο κόσμος. Λογικό, αφού χωρίς κόσμο, πού θα τοποθετούσαμε μετά τα.
Πίνακες.
Sketchpad Χρήση του λογισμικού ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ (EXCEL)
Σχεδιαστικά εργαλεία Διαχείριση σελίδων Βιβλιοθήκες αντικειμένων Διαχείριση αντικειμένων Επιφάνεια ψηφιακής μελάνης Πληκτρολόγιο οθόνης ΟΦΕΛΗ Αναγνώριση.
Διαχείριση Στοιχείων Διαγωνισμών ΑΣΕΠ. Η εφαρμογή Ανοίγοντας το κεντρικό παράθυρο της εφαρμογής, εμφανίζονται πάνω αριστερά, οι επιλογές Αρχείο και Προκηρύξεις,
Επεξεργασία Κειμένου Ονομ/νυμο Επιμορφωτή Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή ΥΠΕΠΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ» ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ.
Μαθητές: Αγγελόπουλος Γεώργιος, Βασιλικόπουλος Αθανάσιος Υπεύθυνη καθηγήτρια: Τζάκη Διονυσία (Πληροφορικής)
Το λογισμικό Αράχνη Το λογισμικό αυτό είναι ένα πρωτότυπο λογισμικό για την εκμάθηση του προγραμματισμού στις μικρές ηλικίες Δημοτικό και Γυμνάσιο. Υποστηρίζει.
4o Μάθημα.
Βλάχου Ευα Computer Designer Πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ: Αναμόρφωση Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών Γ.Π.Α. Ανάπτυξη Κεντρικής Δράσης Υποστήριξης Προπτυχιακών Προγραμμάτων.
Επιμορφωτής: Δρίμτζιας Βασίλης
Εικονική πραγματικότητα ένας τρισδιάστατος κόσμος!!!
ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 9: Ζωγραφική
Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής
ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ.
Εντολή Visual Styles. Με την εντολή Visual styles καθορίζουμε πώς θα φαίνονται οι επιφάνειες και οι ακμές των αντικειμένων σε ένα σχέδιο, όσον αφορά τη.
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
21η Συνάντηση Εκπαιδευτικών στη ΔΜ σε Θέματα Τ.Π.Ε. Καστοριά, 18 Οκτωβρίου 2009 Εισαγωγή στην Logo Στυλιάδης Κων/νος, Υπ. Κέντρου ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Ν. Φλώρινας.
Ποιο νομίζετε είναι το θέμα της εικόνας;
Ενότητα 1 - Κεφάλαιο 3 - Εργονομία
Διαχείριση αντικειμένων ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ.
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Οι συσκευές του υπολογιστή
Εργασία με παράθυρα.
Γραφικά υπολογιστών στο web Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο 2012 Πέτρος Αγγελάτος Διονύσης Ζήνδρος Εικόνα: © Gamagio Limited.
3D Space Invader Πετράκης Γιάννης. Περιγραφή παιχνιδιού Αποτελείται από Ένα όχημα που βρίσκεται στο έδαφος, κινείται στις δύο διαστάσεις και πυροβολεί.
Η Σωστή Στάση Εργασίας στον Υπολογιστή
Θέμα Εργασίας: Ένας Χορευτής 14/01/2003 Βίκυ Σταμάτη.
1. 1. Εισαγωγή Φωτογραφίας Τοποθετούμε με το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο το σημείο που θέλουμε να εισάγουμε την εικόνα Στην καρτέλα Insert πατούμε το κουμπί.
1 Συνθετικές εικόνες Τεχνικές και πρότυπα 3D γραφικών και κίνησης.
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
3D Space Invaders Σαλτέας – Καλογεράς Παναγιώτης 3D Γραφικά
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΟΠΤΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Μαθηματικών “Θεωρητική Πληροφορική & Θεωρία Συστημάτων και Ελέγχου” Ανάπτυξη διαδραστικού περιβάλλοντος (GUI)
Εργονομία Η Εργονομία μελετά τις μεθόδους με τις οποίες σχεδιάζονται οι διάφορες συσκευές , τα εργαλεία και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιεί ο άνθρωπος καθώς.
PowerPoint. Σκοπός  Δημιουργία Ταινίας Κινούμενων Σχεδίων στο Power Point.  Εικόνες  Διάλογοι  Κινήσεις.
Σ ύστημα Σ υγχρονικής Λ ήψης και Α πεικόνισης (Microcomputer Based Labs)
Διαστάσεις Εργαστήριο Μηχανολογικού Σχεδιασμού Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης Επ. Καθηγητής Μπότσαρης Παντελεήμων Lesson 3 1 Γραμμές διαστάσεων.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ. Περιφερειακές συσκευές  Περιφερειακές συσκευές ονομάζουμε τις συσκευές που συνδέονται εξωτερικά με την Κεντρική Μονάδα του υπολογιστή.
Η Σελήνη είναι ο μοναδικός φυσικός δορυφόρος της Γης και ο πέμπτος μεγαλύτερος φυσικός δορυφόρος του ηλιακού συστήματος. Πήρε το όνομά του από την Σελήνη,
ΜΑΘΗΜΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ 5 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ν. ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΣ.
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 9: Ζωγραφική
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
Praat Βασικές οδηγίες.
Ενότητα 1 - Κεφάλαιο 3 - Εργονομία
Οργάνωση αρχείων & φακέλων
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ POWERPOINT
Επεξεργασία Εικόνας.
Η Logo και ο σχεδιασμός γεωμετρικών σχημάτων

2Η ΕΡΓΑΣΤΙΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
DataStudio ένα πρόγραμμα
Γραφικές Μέθοδοι Σχεδιασμού με Η-Υ Εκπαιδευτικό Παράδειγμα 2
Γραφικό Περιβάλλον Εργασίας H/Y
Περιβάλλον Εργασίας του Διαδραστικού Πίνακα
Τρόπος προσαρμογής του Microsoft SharePoint Τοποθεσία Web με σύνδεση
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Β΄ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ ΠΕ03
Περιβάλλον εργασίας του διαδραστικού πίνακα
Άνοιγμα/κλείσιμο Υπολογιστή
Φόρμες Φόρμες χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουμε ένα φιλικό περιβάλλον για την διαχείριση των δεδομένων της βάσης. Επίσης δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας.
Γλώσσα Προγραμματισμού LOGO MicroWorlds Pro
Υπολογιστικά Φύλλα Διαχείριση Κελιών
1η διδακτική ώρα από τις 2 ή 3 για την ολοκλήρωση του.
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 9: Ζωγραφική
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 Βασικές Συμβουλές Φωτογραφίας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ηλίας Λεοντιάδης Δεκέμβριος 2002

Η εργασία Δημιουργία ενός γηπέδου μπάσκετ Δημιουργία ενός γηπέδου μπάσκετ Ύπαρξη μπάλας που θα αναπηδάει στο γήπεδο και θα αλληλεπιδρά με το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι. Ύπαρξη μπάλας που θα αναπηδάει στο γήπεδο και θα αλληλεπιδρά με το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι. Κάμερα που θα μπορεί να μετακινείται στον χώρο. Κάμερα που θα μπορεί να μετακινείται στον χώρο.

Φάσεις project Σχεδίαση γηπέδου (milkshape 3d) Σχεδίαση γηπέδου (milkshape 3d) –Σχεδίαση στατικών αντικειμένων (χώρου) Ανάπτυξη εφαρμογής στο visual studio Ανάπτυξη εφαρμογής στο visual studio –Χερισμός κάμερας –Κίνηση μη-στατικών αντικειμένων –Αλληλεπίδραση με πληκτρολόγιο-ποντίκι –Εμφάνιση-φωτισμός αντικειμένων

Milkshape Είναι ένας modeler με τον οποίο κάποιος μπορεί να σχεδιάσει αντικείμενα (μοντέλα) στις τρεις διαστάσεις Είναι ένας modeler με τον οποίο κάποιος μπορεί να σχεδιάσει αντικείμενα (μοντέλα) στις τρεις διαστάσεις Τα αντικείμενα χωρίζονται σε τρίγωνα Τα αντικείμενα χωρίζονται σε τρίγωνα Υποστηρίζει textures Υποστηρίζει textures Επιλογή είδους του υλικού που τοποθετείται Επιλογή είδους του υλικού που τοποθετείται Αυτόματη τοποθέτηση απλών αντικειμένων όπως σφαίρα, παραλληλόγραμμα, κύλινδροι κτλ... Αυτόματη τοποθέτηση απλών αντικειμένων όπως σφαίρα, παραλληλόγραμμα, κύλινδροι κτλ...

Milkshape 3d

Milkshape 3d (ball)

Σχεδιασμός στο visual studio εμφάνιση αντικειμένων εμφάνιση αντικειμένων –Άνοιγμα παραθύρου –Διάβασμα αρχείου του μοντέλου –Σχεδιασμός αντικειμένων φωτισμός φωτισμός κινήσεις κάμερας κινήσεις κάμερας animation μπάλας animation μπάλας διαχείριση Textures διαχείριση Textures αλληλεπίδραση με το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι αλληλεπίδραση με το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι

Διάβασμα αρχείου του milkshape 3d. Υλοποίηση ενός parsenr ο οποίος : Διαβάζει ένα-ένα τα τρίγωνα από το αρχείο του milkshape Διαβάζει ένα-ένα τα τρίγωνα από το αρχείο του milkshape Διαβάζει τα textures (.bmb) και τις συντεταγμένες των σημείων στα οποία εφάπτεται το κάθε texture Διαβάζει τα textures (.bmb) και τις συντεταγμένες των σημείων στα οποία εφάπτεται το κάθε texture Διαβάζει του τύπους των υλικών (ambient, defuse, color…) Διαβάζει του τύπους των υλικών (ambient, defuse, color…)

Εμφάνιση αντικειμένων Με την βιβλιοθήκη glut ανοίγουμε ένα παράθυρο δεδομένης ανάλυσης (ή Full screen) Με την βιβλιοθήκη glut ανοίγουμε ένα παράθυρο δεδομένης ανάλυσης (ή Full screen) Εμφανίζουμε τα τρίγωνα που διαβάσαμε Εμφανίζουμε τα τρίγωνα που διαβάσαμε Ορίζουμε της φωτεινές πηγές Ορίζουμε της φωτεινές πηγές Διαβάζουμε από τα.bmp αρχεία τα textures και τα εφαρμόζουμε πάνω στα κατάλληλα τρίγωνα Διαβάζουμε από τα.bmp αρχεία τα textures και τα εφαρμόζουμε πάνω στα κατάλληλα τρίγωνα

Χειρισμός κάμερας Μετακίνηση Μετακίνηση –Αριστερά, δεξιά(a,d) –Μπροστά, πίσω(w,s) –Επάνω, κάτω(q,z) Περιστροφή Περιστροφή –Αριστερά, δεξιά(j,l) –Πάνω, κάτω(i,k)

Μπάλα Δημιουργία συναρτήσεων για την «φυσική» κίνηση της μπάλας (πτώση, αναπήδηση, κίνηση) Δημιουργία συναρτήσεων για την «φυσική» κίνηση της μπάλας (πτώση, αναπήδηση, κίνηση) Αλληλεπίδραση με το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο Αλληλεπίδραση με το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο Περιστροφή της μπάλας γύρω από το κέντρο της Περιστροφή της μπάλας γύρω από το κέντρο της

Visual C++

Τι έχει γίνει ως τώρα Πρόχειρη δημιουργία γηπέδου (milkshape 3d) Πρόχειρη δημιουργία γηπέδου (milkshape 3d) Διάβασμα του γηπέδου από την visual c++ Διάβασμα του γηπέδου από την visual c++ Δημιουργία μπάλας που απλώς αναπηδάει Δημιουργία μπάλας που απλώς αναπηδάει Πλήρης υλοποίηση της κίνησης της κάμερας στον χώρο Πλήρης υλοποίηση της κίνησης της κάμερας στον χώρο Απλός (ambient) φωτισμός Απλός (ambient) φωτισμός

Τι μένει Αλληλεπίδραση της μπάλας με το ποντίκι-πληκτρολόγιο Αλληλεπίδραση της μπάλας με το ποντίκι-πληκτρολόγιο Σχεδίαση ενός καλύτερου γηπέδου (αισθητικά). Σχεδίαση ενός καλύτερου γηπέδου (αισθητικά). Πιθανές αντανακλάσεις στο παρκέ... Πιθανές αντανακλάσεις στο παρκέ... Επιλογή-εύρεση καλύτερων textures Επιλογή-εύρεση καλύτερων textures Καλύτερος φωτισμός (σκιάσεις, αντανακλάσεις...) Καλύτερος φωτισμός (σκιάσεις, αντανακλάσεις...)