Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ποιο νομίζετε είναι το θέμα της εικόνας;

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ποιο νομίζετε είναι το θέμα της εικόνας;"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ποιο νομίζετε είναι το θέμα της εικόνας;
Δεν μας έφταναν οι τόσες ώρες δουλειάς, τα project που δεν λένε να ολοκληρωθούν, τα αγχωτικά deadlines και οι απαιτητικοί προϊστάμενοι, έχουμε και αυτόν τον φοβερό πόνο στην πλάτη, τα μάτια που τσούζουν και τον καρπό μας που κοντεύει να πάθει αγκύλωση. Και όλα αυτά εξαιτίας του πιστότερου συνεργάτη μας, αυτού που μας «βγάζει» μεν όλη τη δουλειά, αλλά απαιτεί ταυτόχρονα από εμάς πλήρη αφοσίωση «ψυχή τε και -κυρίως- σώματι»: Του υπολογιστή μας.

2

3 Ενότητα 1 - Κεφάλαιο 3 - Εργονομία
Λέξεις Κλειδιά: Εργονομία, σωστή στάση μπροστά στον υπολογιστή, ανάλυση οθόνης Οι βραχίονες των χεριών πρέπει να είναι σε οριζόντια θέση. Τα μάτια μας πρέπει να είναι σχεδόν στην ίδια ευθεία με το πάνω μέρος της οθόνης, ώστε να κοιτάζουν ευθεία ή με ελαφριά κλίση προς τα κάτω και σε απόσταση 60 με 70 εκατοστά. Η καρέκλα θα πρέπει να υποστηρίζει τη μέση μας Όταν γράφουμε, το πληκτρολόγιο, πρέπει να είναι ακριβώς μπροστά μας και το ποντίκι ακριβώς δίπλα. Η δυνατότητα αυξομείωσης του ύψους της καρέκλας βοηθάει στην επιλογή του κατάλληλου ύψους ανεξάρτητα από το ύψος του χειριστή. Το πληκτρολόγιο μπορεί να είναι ελάχιστα ανασηκωμένο (με τα υποστηρίγματα που διαθέτει) και οι καρποί μας πρέπει να στηρίζονται με ειδικά μαξιλάρια ή στηρίγματα στο επίπεδο των πλήκτρων. Όταν τα πόδια δε στηρίζονται στο πάτωμα, το υποπόδιο βοηθάει στην ορθή στάση. Εικόνα 3.1 Η σωστή στάση εργασίας στον υπολογιστή.

4 Κεφάλαιο 3 - Εργονομία Κάθε τετραγωνάκι είναι ένα εικονοστοιχείο.
Λέξεις Κλειδιά: Εργονομία, σωστή στάση μπροστά στον υπολογιστή, ανάλυση οθόνης Κάθε τετραγωνάκι είναι ένα εικονοστοιχείο. Εικόνα 3.2: Η μεγέθυνση μιας περιοχής της οθόνης μας αποκαλύπτει ότι χωρίζεται σε μικρές ορθογώνιες περιοχές, οι οποίες λέγονται εικονοστοιχεία.

5 Κεφάλαιο 3 - Εργονομία Λέξεις Κλειδιά: Εργονομία, σωστή στάση μπροστά στον υπολογιστή, ανάλυση οθόνης Ανάλυση: 800x Ανάλυση: 1600x1200 Εικόνα 3.3: Μια οθόνη με μεγαλύτερη ανάλυση μπορεί να απεικονίσει περισσότερα αντικείμενα, αλλά αυτά εμφανίζονται πιο μικρά.

6 Εικόνα 3.4: Το μέγεθος της οθόνης μετριέται με το μήκος της διαγωνίου.
Κεφάλαιο 3 - Εργονομία Λέξεις Κλειδιά: Εργονομία, σωστή στάση μπροστά στον υπολογιστή, ανάλυση οθόνης Εικόνα 3.4: Το μέγεθος της οθόνης μετριέται με το μήκος της διαγωνίου.


Κατέβασμα ppt "Ποιο νομίζετε είναι το θέμα της εικόνας;"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google