Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 Βασικές Συμβουλές Φωτογραφίας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 Βασικές Συμβουλές Φωτογραφίας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 Βασικές Συμβουλές Φωτογραφίας
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 Βασικές Συμβουλές Φωτογραφίας Πλαισίωση, Κανόνας των τριών, Φωτισμός

2 R R R R Ο Κανόνας των τριών R R R R
Ο κανόνας των τριών είναι ένας τρόπος για να μοιραστεί μια εικόνα ώστε τα κύρια στοιχεία μέσα στην εικόνα να παρουσιάζονται με τον μεγαλύτερο δυνατό αντίκτυπο. Η εικόνα μοιράζεται ίσα σε εννέα κουτιά, τοποθετώντας δύο κάθετες και δύο οριζόντιες γραμμές. Πολλές ψηφιακές φωτογραφικές έχουν αυτό το πρότυπο ως επιλογή στην οθόνη για να βοηθήσουν στη χρήση του κανόνα των τριών για να φτιάχνουμε φωτογραφίες. Τα πιο δυνατά κομμάτια του πλαισίου της εικόνας είναι τα τέσσερα σημεία όπου οι γραμμές εφάπτονται. Ύστερα, οι θέσεις πάνω στις ίδιες τις γραμμές έχουν τη μεγαλύτερη σημασία. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τον κανόνα των τριών, σε μια φωτογραφία τοπίου ο ορίζοντας πρέπει να βρίσκεται πάνω στην ψηλότερη ή τη χαμηλότερη γραμμή. Ένα άτομο που στέκεται όρθιο πρέπει να βρίσκεται πάνω σε μία από τις κάθετες γραμμές. Εάν αυτός ή αυτή κοιτάζει από αριστερά στα δεξιά, η αριστερή κάθετος πρέπει να χρησιμοποιηθεί και εάν από δεξιά στα αριστερά, πρέπει να χρησιμοποιηθεί η δεξιά γραμμή.

3 Ο Κανόνας των Τριών – Παράδειγμα 1
R ? R S R Οι πλείστοι ερασιτέχνες φωτογράφοι νοιώθουν ότι πρέπει να τοποθετήσουν το αντικείμενο στο κέντρο της φωτογραφίας. Σημειώστε ότι στο αριστερό παράδειγμα, επειδή το αντικείμενο είναι στο κέντρο της φωτογραφίας, υπάρχει μια ανισορροπία που οδηγεί στο νεκρό χώρο όπου έχει τοποθετηθεί το ερωτηματικό στα δεξιά του πλαισίου. Αντίθετα, στο δεξιό παράδειγμα πιο πάνω, σημειώστε τα ακόλουθα: Το πλησιέστερο μάτι του αντικειμένου βρίσκεται στην ένωση μιας κάθετης και μιας οριζόντιας γραμμής πλαισίου. Το αντικείμενο κοιτάζει από δεξιά στα αριστερά οπότε στέκεται γύρω στη δεξιά πλευρά της κάθετης γραμμής πλαισίου. Ο ορίζοντας βρίσκεται πάνω στην ψηλότερη οριζόντια γραμμή.

4 Ο Κανόνας των Τριών – Παράδειγμα 2
R ? R R S R Σημειώστε ότι στο αριστερό παράδειγμα ο άνθρωπος στη σανίδα είναι τοποθετημένος στη μέση. Επειδή όμως κοιτάζει από αριστερά στα δεξιά, υπάρχει ένας «νεκρός» χώρος όπως υποδεικνύει το ερωτηματικό στα αριστερά του πλαισίου. Αντίθετα, στο δεξιό παράδειγμα, σημειώστε τα ακόλουθα: Ο άνθρωπος, επειδή κοιτάζει από αριστερά στα δεξιά, τοποθετείται κάπου στα αριστερά. Το μπροστινό πόδι του ανθρώπου στην σανίδα βρίσκεται πάνω στην ένωση μιας οριζόντιας και κάθετης γραμμής πλαισίου. Ο ορίζοντας βρίσκεται πάνω στην χαμηλότερη οριζόντια γραμμή πλαισίου. Η κορυφή των συννέφων βρίσκεται πάνω στην ψηλότερη οριζόντια γραμμή.

5 Φωτογραφίστε μακρυά από την πηγή του φωτός
R T Ίσως η σημαντικότερη όψη της φωτογραφίας είναι να πετύχετε το σωστό φωτισμό. Είτε το φώς είναι φυσικό φώς της ημέρας είτε έρχεται από τεχνητές πηγές, όπως μια λάμπα, πρέπει να έρχεται πίσω από την κάμερα ώστε να φωτίζει το αντικείμενο.

6 Φωτισμός από ψηλά προκαλεί σκιές
R T Δυνατός φωτισμός που έρχεται από ψηλά προς το αντικείμενο προκαλεί σκιές, για παράδειγμα, στα μάτια, κάτω από τη μύτη και κάτω από το πηγούνι όταν φωτογραφίζετε ένα άτομο.

7 «Αντανακλώντας» το διαθέσιμο φώς
R T Μια αντανακλαστική επιφάνεια, όπως ένα άσπρο κομμάτι χαρτονιού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αντανακλάσει το φώς εκεί όπου χρειάζεται.

8 Αυτό το έργο έχει χρηματοδοτηθεί με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Αυτή η έκδοση και τα περιεχόμενα της εκφράζουν τις απόψεις μόνο του συγγραφέα και η Επιτροπή δεν φέρει ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση που θα γίνει με τις πληροφορίες που περιέχονται.


Κατέβασμα ppt "ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 Βασικές Συμβουλές Φωτογραφίας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google