ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
http: //basiosa.wordpress.com
Advertisements

ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
ΣΑΠΟΥΝΙ με οικονομικούς όρους. Στέλλα Δουνιά Θωμαΐ Κελεπερτζη
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ. ΣΧ
ΕΥΔΟΚΙΑ ΠΟΥΤΑΚΙΔΟΥ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Comenius 1.1 ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ■ Ιταλία ■ Ισπανία ■ Ελλάδα Θέμα: ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
Αμερική - Νεα Υόρκη Στρατος Κων/νος Αμερική Η Αμερική είναι ήπειρος του δυτικού ημισφαιρίου, που αποτελείται από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, τα εξαρτώμενα.
Ξεδιπλόνωντας την ιστορία του καπνού φτάνουμε στο 6000 π.Χ.Το δέντρο του καπνού φύτρωσε πρώτα στην Αμερική.Οι ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν τον καπνό πριπερίπου.
Ο Χριστόφορος Κολόμβος
XΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΟΛΟΜΒΟΣ (1)
Η Ευρώπη ανακαλύπτει τον κόσμο
Μεγάλοι Ευρωπαίοι Θαλασσοπόροι
Καπνός – Κάπνισμα - Σχολείο
ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ:
6.3. Οι ανακαλύψεις.
Οι Θάλασσες της Ευρώπης
Τα Σύμβολα της Ενωμένης Ευρώπης
Η πτώση του Βυζαντίου.
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΕΝΑΣ ΓΛΥΚΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ
ΛΥΚΟΣ.
Παραδοσιακή μουσική Λέσβου Χριστίνα Δρόσου. Ιστορία της μουσικής της Λέσβου-Επιρροές Η κύρια επιρροή της μουσικής της Λέσβου βρίσκετε ανατολικά στην Μ.
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ -ΑΛΚΟΟΛ ΠΑΘΟΓΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Φερδινάνδος Μαγγελάνος
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ
Πραγματοποίησε τέσσερα ταξίδια σε αμερικάνικα εδάφη. Η πρώτη του εκστρατεία ξεκίνησε στις 3 Αυγούστου του 1492, από το λιμάνι « Πάλος ντε λα Φροντέρα »
Δέλτα Νέστου                      Το δέλτα του Νέστου βρίσκεται στην βορειοανατολική Ελλάδα στα διαμερίσματα της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στη διευρυμένη.
 Πληθυσμός :  Πληθυσμός :
Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
Σοκολάτα Μια Σύντομη Αναδρομή
Λευτέρης Δάλπης 1 ο πρότυπο Πειραματικό Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ Τάξη: Ε’
«ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ» Η πορτοκαλιά ανθίζει μία φορά το χρόνο και η ανθοφορία της κρατάει 5-7 εβδομάδες. Ο καρπός της πορτοκαλιάς είναι το πορτοκάλι  Το δέντρο ευδοκιμεί.
ΓΑΛΛΙΑ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η Γερμανία, επίσημα Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας (γερμ. Bundesrepublik Deutschland), είναι μία από τις μεγαλύτερες σε πληθυσμό.
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ ΦΛΟΡΙΑΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.
Καουμπόηδες και Ινδιάνοι
Ιστορία Στην Αμερική πολύ πριν ανακαλυφθεί από τον Κολόμβο οι Ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν τον καπνό και πίστευαν ότι έχει σπουδαίες φαρμακευτικές ιδιότητες.
Οι Ανακαλύψεις Υπεύθυνη Καθηγήτρια:Μαυρογιάννη Άρια Μαθήτρια: Μαρκάκη Ηλέκτρα Ιστορία Β’ Λυκείου Εργασία 1 ου Τετραμήνου.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ. ΓΕΩΓΡΑΦΟΣ ● Πρωτεύουσα: Λισαβόνα ● Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ευρώπη ● Συνορεύει με την Ισπανία ● Βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό.
Mηλιά Η μηλιά είναι το πιο διαδεδομένο οπωροφόρο παγκοσμίως, αντιπροσωπεύει το 50% των φυλλοβόλων οπωροφόρων δέντρων, με παγκόσμια ετήσια παραγωγή τα.
Λίγα από το παρελθόν της Ευρώπης…. Πριν από χρόνια περίπου η Ευρώπη περνάει την τελευταία παγετώδη περίοδο. Οι παγετωνικές λίμνες (Φινλανδία, Ρωσία)
Αρχαία Ελληνικά Ευρήματα στην Ισπανία. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν γνωρίσει την Ιβηρική Χερσόνησο και είχαν προσεγγίσει ακόμα και σε λιμάνια της που βρέχονται.
Κάντε κλικ για να επεξεργαστείτε τον υπότιτλο του υποδείγματος ΣΗΜΑΙΕΣ ΧΩΡΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤ1.
Οι Φοίνικες ήταν αρχαίος σημιτικός λαός, που κατοικούσε στα παράλια της ανατολικής Μεσογείου...
ΙΝΔΙΑΝΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ.
Β. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ 19ο ΑΙΩΝΑ
ΕθισμοΣ στο καπνισμα Κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής καπνού προερχόμενου από την καύση φύλλων του φυτού καπνός. Η καύση γίνεται συνήθως σε.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ 15ος - 16ος αιώνας.
Η ελληνική οικονομία κατά τον 19ο αιώνα
Βιργινία Κούσπαρου Μιχαηλίνα Κούσπαρου
-Οικονομική Ιστορία- Διδάσκουσα καθηγήτρια: Ι.Πεπελάση
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΟΛΟΜΒΟΣ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ.
Οι κάτοικοι της Β. Αμερικής
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΔΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ
Κάποτε στην Αμερική… Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Κάποτε στην Αμερική… Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
2α. Από τις Γεωγραφικές Ανακαλύψεις στο Διαφωτισμό
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
ΡΟΥΜΑΝΙΑ.
Ηλίας Μπουναρτζής/ Η οικονομική ζωή Η σταδιακή παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έδωσε τη δυνατότητα στους υπόδουλους.
Η Ιστορία της Σοκολάτας
Το Νησί του Πάσχα.
H ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
Τάξη: Α3 Μάθημα: Οικιακή Οικονομία
1.ΤΑ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ α. Ο πληθυσμός. Η ΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 19ΟΥ ΑΙΩΝΑ 1830 : ίδρυση ανεξάρτητου ελληνικού κράτους : Στερεά Ελλάδα,
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αυτόχθονες λαοί Μ.Κ. Στ΄1
Οι γεωγραφικές ανακαλύψεις Διαφωτισμός Ούρδας Ιωάννης
Τα προϊόντα του Νέου Κόσμου
Ο αποικισμός της Αμερικής από τους Ευρωπαίους
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ Ξεδιπλώνοντας την ιστορία του καπνού φτάνουμε στο 6000 π.Χ. Το δέντρο του καπνού φύτρωσε πρώτα στην Αμερική. Οι ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν τον καπνό περίπου 500 χρόνια πριν τον ανακαλύψει ο Κολόμβος.

Η Εισαγωγή Του Καπνού Στην Ευρώπη Η εισαγωγή του στην Ευρώπη έγινε το 1556 μ.Χ όταν έφτασε στη Γαλλία ,στην Πορτογαλία και αργότερα στην Ισπανία. Τον 6ο αιώνα μ.Χ οι Γάλλοι και οι Ισπανοί άρχισαν να καλλιεργούν το καπνό θεωρώντας πως διαθέτει φαρμακευτικές ιδιότητες. Η καλλιέργειά του εξαπλώθηκε σταδιακά σ'όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Ο Ερχομός Του Καπνού Στην Ελλάδα Στην Ελλάδα ο καπνός έφτασε το 17ο αιώνα. Το μετέφεραν οι Ισπανοί και Πορτογάλοι θαλασσοπόροι. Καλλιεργήθηκε πρώτα στην Ξάνθη και αργότερα στη Μακεδονία.

Στην Ξάνθη ακόμη και τώρα ένα μέρος του πληθυσμού ασχολείται με τον καπνό, που για χρόνια στήριζε οικονομικά την περιοχή μας . Καπνομάγαζα υπήρχαν επίσης στις περιοχές της Δράμας, της Χρυσούπολης και της Καβάλας που αποτελούσε το κέντρο εμπορίας εξαιτίας του λιμανιού της.