Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
6η Ενότητα:Τρόποι Μεταφοράς Πιάτων
Advertisements

Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Page  1 Ο.Παλιάτσου Γαλλική Επανάσταση 1 ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας.
Συστήματα επισιτισμού
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ε΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
ΜΠΟΥΦΕ.
Συστήματα επισιτισμού - Μάθημα 1ον
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
\bgf.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 2 Προσωπικό του Μπαρ.
ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Οργάνωση και Λειτουργία Επισιτιστικών Τμημάτων
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Προφορική (Απευθείας ) Επικοινωνία
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Τα προϊόντα της EmGoldEx Τα προϊόντα της EmGoldEx Ράβδοι χρυσού 24k καθαρότητας 999,9 απο 1 έως 100 γραμμάρια Όλες οι ράβδοι χρυσού είναι πιστοποιημένες.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΣΑΛΤΣΕΣ.
Σαλατες - Salads.
Νοηματική επικοινωνία Γλώσσα του σώματος Body Language
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΩΣ ΜΕΣΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
Καταγραφή Εξοπλισμού. Καταγραφή Εξοπλισμού ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Ορίζει την καταγραφή του εξοπλισμού. Εξηγεί τη χρησιμότητα.
Εισαγωγή στο Εδεσματολόγιο
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Ενότητα 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
ΕΡΕΥΝΑ ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. - Ο.Λ.Μ.Ε. (Απρίλης – Μάης 2008)
Αγγελική Γεωργιάδου- Αναστασία Πεκτέσογλου Δράμα 2006
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α’ ΣΤΟΧΟΙ:
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ 2
Παραθέσεις - Δεξίωση κοκτέιλ (Cocktail Party)
Ενότητα: 1 - Τεχνολογία του Φλαμπέ
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3 ου Έτους Παράθεση φαγητών μπροστά στον πελάτη Μάθημα 2 ον 1.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Φλαμπέ
Σάντουιτς.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
Γεώργιος Απλαδάς Χειμερινό
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους Παράθεση φαγητών με την χρήση της βοηθητικής τράπεζας Μάθημα 2ον

ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος ο μαθητής/τρια θα είναι ικανός/ή να: Αναφέρει τους κανόνες υγιεινής, ασφάλειας, και σωστής χρήσης του βοηθητικού τραπεζιού. Περιγράφει τα στάδια παράθεσης διαφόρων φαγητών με τη χρήση βοηθητικού τραπεζιού.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΓΚΕΡΙΝΤΟΝ Το τρόλεϊ τοποθετείται στη θέση του κοντά στο τραπέζι του πελάτη, πριν έρθει το φαγητό από τη κουζίνα. Το τρόλεϊ μένει στη ίδια θέση μέχρι να σερβιριστούν όλοι οι πελάτες που κάθονται στο ίδιο τραπέζι. Ένα φορτωμένο τραπέζι δεν πρέπει να μετακινείται. Όταν ο τραπεζοκόμος μετακινεί το τρόλεϊ δεν πρέπει να το τραβά αλλά να το σπρώχνει. Ο τραπεζοκόμος πρέπει να βεβαιώνεται ότι το τρόλεϊ είναι καθαρό, προτού το μετακινήσει σε άλλο τραπέζι. Οι πιατέλες με τα φαγητά παρουσιάζονται πρώτα στους πελάτες και μετά τοποθετούνται στο τρόλεϊ. Ο κάθε πελάτης σερβίρετε ξεχωριστά και ο τραπεζοκόμος ρωτά το πελάτη για τη ποσότητα του φαγητού που θα σερβίρει στο πελάτη. Τα λαχανικά σερβίρονται στο πελάτη από πιατέλα. Ο τραπεζοκόμος κρατά το κουταλοπίρουνο με τα δύο του χέρια για καλύτερο έλεγχο. Τα μικρά τεμάχια κρέατος τεμαχίζονται σε πιάτα ενώ τα μεγάλα πάνω σε ειδικό ξύλο.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΓΚΕΡΙΝΤΟΝ Παρουσιάζεται ή πιατέλα με το φαγητό στους πελάτες και μεταφέρεται στο τραπέζι του γκεριντόν πάνε σε συσκευή διατήρησης ζεστών φαγητών [ρεσιό].Τοποθετούνται τα ζεστά πιάτα στο γκεριντόν. Ο τραπεζοκόμος κατά τη παράθεση γκεριντόν εργάζεται και με τα δυο χέρια ενώ στο silver service εργάζεται με το ένα χέρι. Το κρέας ή το ψάρι τοποθετείται στο πιάτο μαζί με τις πατάτες και τα λαχανικά. Κάθε πιάτο που συμπληρώνεται μεταφέρεται από το βοηθό τραπεζοκόμο στο τραπέζι του πελάτη. Όταν υπάρχουν περισσότεροι από δύο πελάτες το κυρίως φαγητό σερβίρετε από το γκεριντόν ενώ οι πατάτες και τα λαχανικά σερβίρονται από τις πιατέλες. Όταν το φαγητό περισσέψει στη πιατέλα διατηρείται ζεστό στο ρεσιό και σερβίρετε ξανά στους πελάτες. Κατά τη διάρκεια της παράθεσης ο βοηθός τραπεζοκόμος απομακρύνει τα χρησιμοποιημένα σκεύη από το γκεριντόν.

ΤΡΟΠΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΚΕΡΙΝΤΟΝ ΤΡΟΠΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΚΕΡΙΝΤΟΝ Τα ρεσιό δεν πρέπει να τοποθετούνται στη άκρη του γκεριντόν. Όταν τα ρεσιό λειτουργούν με παραφίνη ή υγραέριο δεν πρέπει να ευρίσκονται κοντά στις κουρτίνες. Το τραπέζι του γκεριντόν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη μετακίνηση για να μην αναποδογυριστεί και να μην μετακινείται με αναμμένα ρεσιό.

ΦΑΓΗΤΑ ΠΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΚΕΡΙΝΤΟΝ Πέστροφα καπνιστή Πεπόνι φραπέ Γλώσσα Στέικ Ταρτάρ Πορτοκάλι με Φιλφάρ Φράουλες Ρομανόφ

Πέστροφα καπνιστή

Πεπόνι φραπέ

Γλώσσα

Steak Tartare

Πορτοκάλι με Φιλφάρ

Φράουλες Ρομανόφ

Φύλλο Εργασίας Να αναφέρει τους κανόνες υγιεινής, ασφάλειας, και σωστής χρήσης του βοηθητικού τραπεζιού. Περιγράφει τα στάδια παράθεσης διαφόρων φαγητών με τη χρήση βοηθητικού τραπεζιού όπως της γλώσσας στην σχάρα

Φύλλο Αξιολόγησης α/α Σωστό Λάθος Το τρόλεϊ γκεριντόν τοποθετείται στη θέση του κοντά στο τραπέζι του πελάτη, όταν έρθει το φαγητό από τη κουζίνα. Ο τραπεζοκόμος πρέπει να βεβαιώνεται ότι το τρόλεϊ είναι καθαρό, προτού το μετακινήσει σε άλλο τραπέζι. Τα μικρά τεμάχια κρέατος τεμαχίζονται σε πιάτα ενώ τα μεγάλα πάνω σε ειδικό σανίδι. Ο τραπεζοκόμος κατά τη παράθεση γκεριντόν εργάζεται και με το ένα χέρι ενώ στο silver service εργάζεται με τα δυο χέρια. Το κρέας ή το ψάρι τοποθετείται ξεχωριστά στο πιάτο με τις πατάτες και τα λαχανικά. Κατά τη διάρκεια της παράθεσης ο βοηθός τραπεζοκόμος απομακρύνει τα χρησιμοποιημένα σκεύη από το γκεριντόν Κάθε πιάτο που συμπληρώνεται μεταφέρεται από το εστίαρχο στο τραπέζι του πελάτη. Το τραπέζι του γκεριντόν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη μετακίνηση για να μην αναποδογυριστεί και να μην μετακινείται με αναμμένα ρεσιό. Όλα τα φαγητά σερβίρονται από γκεριντόν

Φύλλο Αξιολόγησης α/α Σωστό Λάθος Το τρόλεϊ γκεριντόν τοποθετείται στη θέση του κοντά στο τραπέζι του πελάτη, όταν έρθει το φαγητό από τη κουζίνα. χ Ο τραπεζοκόμος πρέπει να βεβαιώνεται ότι το τρόλεϊ είναι καθαρό, προτού το μετακινήσει σε άλλο τραπέζι. Τα μικρά τεμάχια κρέατος τεμαχίζονται σε πιάτα ενώ τα μεγάλα πάνω σε ειδικό σανίδι. Ο τραπεζοκόμος κατά τη παράθεση γκεριντόν εργάζεται και με το ένα χέρι ενώ στο silver service εργάζεται με τα δυο χέρια. Το κρέας ή το ψάρι τοποθετείται ξεχωριστά στο πιάτο με τις πατάτες και τα λαχανικά. Κατά τη διάρκεια της παράθεσης ο βοηθός τραπεζοκόμος απομακρύνει τα χρησιμοποιημένα σκεύη από το γκεριντόν Κάθε πιάτο που συμπληρώνεται μεταφέρεται από το εστίαρχο στο τραπέζι του πελάτη. Το τραπέζι του γκεριντόν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη μετακίνηση για να μην αναποδογυριστεί και να μην μετακινείται με αναμμένα ρεσιό. Όλα τα φαγητά σερβίρονται από γκεριντόν