O Νεύτωνας και η εποχή του “ If I have seen further, it is by standing on the shoulders of Giants” Isaac Newton Κώστας Ταμπάκης, ASEL, ΠΤΔΕ, ΕΚΠΑ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Σημαντικό Πρόσωπο για μένα Δημήτριος Νανόπουλος. Βιογραφικά στοιχεία  Ο Δημήτριος Νανόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Σεπτεμβρίου1948. Σπούδασε φυσική.
Advertisements

 Ο Isaac Newton, Άγγλος Φυσικός, Μαθηματικός, Αστρονόμος, Φιλόσοφος, Αλχημιστής και Θεολόγος, θεωρείται πατέρας της Κλασικής Φυσικής.  Γεννήθηκε στην.
Από το Νεύτωνα στον Weierstrass
ΝΕΥΤΩΝΕΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗ Ο Νόμος της αδράνειας.
The riverside school DESING FOR CHANGE Greece 2011 ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΩ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ Μια απλή διαδικασία που αποτελείται.
Ο Τριαδικός Θεός Οι γιορτές της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος
ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ, ΔΥΟ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥΚΡΟΤΗ ΔΙΚΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 16ΟΥ ΚΑΙ 17ΟΥ ΑΙΩΝΑ.
Γυναίκες που έγραψαν και γράφουν ιστορία: Οι γυναίκες στην επιστήμη
Συμμετρία & Σχετικότητα στον κόσμο μας Κατερίνα Ζαχαριάδου.
Η δομή του μαθήματος των μαθηματικών στο σύγχρονο ΤΕΙ Σάλτας Βασίλειος, Τσιάντος Βασίλειος Γενικό Τμήμα Θετικών Επιστημών ΤΕΙ Καβάλας.
2ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας
Ισαακ νευτωνασ ΜΗΧΑΝΙΚΗ - ΟΠΤΙΚΗ
Τα Μαθηματικά στην Καθημερινή Ζωή
Δημιουργία παρουσίασης:
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ  O Νicolaus Bernoulli εξασκούσε το επάγγελμα του έμπορα μπαχαρικών στη Φρανκφούρτη. Το 1620 εγκαταστάθηκαν στη Βασιλεία,
ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Οι Φιλόσοφοι της αρχαίας Ιωνίας
Κεφάλαιο 4: Δυναμική της Κίνησης
Η εποχή του Νεύτωνα Κώστας Ταμπάκης, ASEL, ΠΤΔΕ, ΕΚΠΑ
Πολυχρόνης Καραγκιοζίδης Χημικός – Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών Ο KEPLER ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ.
Μάτριξ. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι Ό,τι βλέπουμε είναι φτιαγμένο από ενέργεια συγκεκριμένου ηλεκτρομαγνητικού φάσματος Τα μάτια μας είναι ευαίσθητα.
«Είμαστε σύννεφα και παίρνουμε όποιο σχήμα θέλουμε»
Φυσική Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας
Κοσμολογία και Αρχαία Ελλάδα
Music: Smoke gets in your eyes Pictures By: Unknown source Edited by AMRA.
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού
Ο Ισαάκ Νεύτων Και η θρησκευτικότητα Στο έργο του.
Τεχνολογία Α΄ Γυμνασίου
Παν. Πάλλα - ΕΚΦΕ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ
Η ανάπτυξη των γραμμάτων και η μελέτη των αρχαίων Ελλήνων κεφ. 26
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ κεφάλαιο 2 κατανοώντας τα πράγματα

●Τα μαθηματικά του Νεύτωνα
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η επιστημονική μέθοδος
Τεχνολογία Α΄ Γυμνασίου
ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ  Γεννήθηκε στο Ουλμ (Ulm) της Γερμανίας. Σπούδασε στo ETH Ζυρίχης (Πολυτεχνική Ακαδημία της Ζυρίχης) στην Ελβετία όπου ολοκλήρωσε με επιτυχία.
Θ. Ε 4: Μαρτυρία και προσφορά της πίστης στον σύγχρονο κόσμο Φώτης Έξαρχος Γ΄
ΟΙ ΕΥΦΥΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.
NOBEL ΦΥΣΙΚΗΣ NOBEL ΦΥΣΙΚΗΣ Νομπελίστας : Niels Bohr Υποψήφιος : J.J.Tomson.
Αρχαίοι Έλληνες μαθηματικοί και η συμβολή τους στη θετική σκέψη
Sir Isaac Newton 4 Ιανουαρίου 1643 – 31 Μαρτίου 1727.
ΜΙΣΕΛ ΝΤΕ ΜΟΝΤΑΙΝ.
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Κουργιτάκου Μιχαέλα Γ΄ Θρησκευτικά ΘΕ1: Η Χριστιανοσύνη στον σύγχρονο κόσμο ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
Η Συμβολή της Επίλυσης του Προβλήματος του Βραχυστόχρονου στη Γέννηση του Λογισμού των Μεταβολών Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία Ολυμπία Ι. Ηλιοπούλου.
Harry Potter Η μαγεία της ψυχολογίας
Τα τρομακτικά «ψάρια της αβύσσου»!
BONSAI Η ΑΡΜΟΝΙΑ Η καλη συμπεριφορα συνισταται στο να εισαι ειλικρινης σε ολα και να ενωσεις την ψυχη σου με την θεληση του συμπαντος δηλαδη να κανουμε.
Θαλής ο Μιλήσιος Ο Θαλής γεννήθηκε στη Μίλητο το 640 ή 624 π.Χ. (οι ακριβείς ημερομηνίες της γέννησης και του θανάτου του Θαλή δεν είναι γνωστές, αλλά.
ΕΝΝΟΙΕΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Ι Μάθημα 5 ο Διδάσκει : Βασίλης Τσελφές.
John Dewey
ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΑΤΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
Κάποιες βασικές έννοιες στη μεθοδολογία της ψυχολογίας
Ο αριθμοσ φ Χριστίνα Λιακοπούλου Γιώργος Μαυροματίδης
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Επιστημονική Επανάσταση
Τζων Λοκ Λήδα Ευαγγελινού Β1.
Από τους: Χάρις, Ειρηναίος, Μαρίνος Τάξη Ε’ Δημοτικό Σχολείο Παλώδιας
ΚΑΡΛ ΦΡΙΝΤΡΙΞ ΓΚΑΟΥΣ Ο ΚΑΡΛ ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΓΚΑΟΥΣ ΥΠΗΡΞΕ ΠΑΙΔΙ ΘΑΥΜΑ. ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ. ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ, ΑΝΑΛΥΣΗ, Δ ΙΑΦΟΡΙΚΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ,
Ο Ιησούς Βαπτίζεται Πρoτυπο Γυμνaσιο Ευαγγελικhσ Σχολησ Σμυρνησ
Κάποιες βασικές έννοιες στη μεθοδολογία της ψυχολογίας
Β1 Κωνσταντίνα Θεοδωροπούλου
Η συνΑντηση του ΧριστιανισμοΥ με τον ΕλληνισμΟ
1Ο Πρότυπο Πειραματκό Δημοτικό
Κάποιες βασικές έννοιες στη μεθοδολογία της ψυχολογίας
Τα Μαθηματικά του Δρόμου
ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ, ΔΥΟ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥΚΡΟΤΗ ΔΙΚΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 16ΟΥ ΚΑΙ 17ΟΥ ΑΙΩΝΑ.
ΓΕΩΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΗΛΙΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ
Εξάντας Ελλήνων Εγωισμός.
Γλώσσα και μεταγλώσσα.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

O Νεύτωνας και η εποχή του “ If I have seen further, it is by standing on the shoulders of Giants” Isaac Newton Κώστας Ταμπάκης, ASEL, ΠΤΔΕ, ΕΚΠΑ

Το μαγικό βουνό «Η φύση και οι νόμοι της κρύβονταν στο σκοτάδι. Ο Θεός είπε: Γενηθήτω ο Νεύτωνας! Και ήρθε το φως.» «Η φύση και οι νόμοι της κρύβονταν στο σκοτάδι. Ο Θεός είπε: Γενηθήτω ο Νεύτωνας! Και ήρθε το φως.» «Ας χαρούν οι θνητοί που μια τέτοια και τόσο μεγάλη τιμή ποτέ άλλοτε δεν έγινε στο ανθρώπινο γένος.» «Ας χαρούν οι θνητοί που μια τέτοια και τόσο μεγάλη τιμή ποτέ άλλοτε δεν έγινε στο ανθρώπινο γένος.»

Η αγιογραφία ( ) Γεννιέται στο Woolsthorpe-by-Colsterworth. Δεν γνωρίζει πατέρα, μεγαλώνει με τη γιαγιά του. Στα έντεκά του, ζει με τη μητέρα του και τα ετεροθαλή του αδέρφια. Γεννιέται στο Woolsthorpe-by-Colsterworth. Δεν γνωρίζει πατέρα, μεγαλώνει με τη γιαγιά του. Στα έντεκά του, ζει με τη μητέρα του και τα ετεροθαλή του αδέρφια. King’s School, Brentham. Μένει με τον William Clarke. King’s School, Brentham. Μένει με τον William Clarke. 1661: Trinity College, Cambridge. Διδάσκεται Αριστοτελική Φυσική. Διαβάζει για Οπτική, Χημεία, Μαθηματικά, Δυναμική, Αλχημεία, Βίβλο. 1661: Trinity College, Cambridge. Διδάσκεται Αριστοτελική Φυσική. Διαβάζει για Οπτική, Χημεία, Μαθηματικά, Δυναμική, Αλχημεία, Βίβλο. Κοπέρνικος, Κέπλερ, Γαλιλαίος. Κοπέρνικος, Κέπλερ, Γαλιλαίος. Επηρεάζεται από τον Isaac Barrow. Spinoza, Hobbes, Descartes. Επηρεάζεται από τον Isaac Barrow. Spinoza, Hobbes, Descartes.

Η αγιογραφία ΙΙ ( ) 1665: Παίρνει το πτυχίο του. Επιδημία πανούκλας. Πίσω στο Woolsthorpe. 1665: Παίρνει το πτυχίο του. Επιδημία πανούκλας. Πίσω στο Woolsthorpe. 1. Διωνυμικό θεώρημα. 2. Θεωρία βαρύτητας. 1669: Καθηγητής στο Cambridge. Απειροσειρές. 1669: Καθηγητής στο Cambridge. Απειροσειρές : Μέθοδος σειρών και ροών. Τυπώνεται το 1736! : Μέθοδος σειρών και ροών. Τυπώνεται το 1736! 1672: Στέλνει στην Royal Society την μελέτη για την Οπτική. Διαμάχη με Hooke. 1672: Στέλνει στην Royal Society την μελέτη για την Οπτική. Διαμάχη με Hooke. 1679: Πρόβλημα μελέτης κίνησης κομήτη. Halley. 1679: Πρόβλημα μελέτης κίνησης κομήτη. Halley.

Principia Naturalis Mathematica Philosophiae (1687) 1687: Principia Naturalis Mathematica Philosophiae 1687: Principia Naturalis Mathematica Philosophiae 1. Τρεις νόμοι του Νεύτωνα. 2. Ορμή. 3. Σύστημα του κόσμου. Φιλοσοφία επιστήμης Φιλοσοφία επιστήμης 1. Hypothesis non fingo! Επαγωγή. 2. Αλλά και τρία επίπεδα εργασίας: Μαθηματικό, Φυσικό, Φιλοσοφικό.

Μετά τις μεγάλες ανακαλύψεις 1689: Αντιπρόσωπος του Πανεπιστημίου σε διένεξη. Συχνά στο Λονδίνο. Γνωριμία και φιλία με John Locke. Εγκαταλείπει την επιστήμη. Θάνατος της μητέρας του. 1689: Αντιπρόσωπος του Πανεπιστημίου σε διένεξη. Συχνά στο Λονδίνο. Γνωριμία και φιλία με John Locke. Εγκαταλείπει την επιστήμη. Θάνατος της μητέρας του. 1692: Νευρικό κλονισμός. 1692: Νευρικό κλονισμός. 1696: Νομισματοκοπείο. Εγκατάσταση στο Λονδίνο. Το πρόβλημα της βραχυστόχρονης καμπύλης. 1696: Νομισματοκοπείο. Εγκατάσταση στο Λονδίνο. Το πρόβλημα της βραχυστόχρονης καμπύλης. 1699: Διευθυντής. Αλχημεία, Θεολογία 1699: Διευθυντής. Αλχημεία, Θεολογία 1703: Πρόεδρος της Βασιλικής Ακαδημίας. 1703: Πρόεδρος της Βασιλικής Ακαδημίας.

Η σκοτεινή πλευρά της Σελήνης Robert Hooke Robert Hooke G. W. Leibniz G. W. Leibniz John Flamsteed John Flamsteed Όλες οι μελέτες του ήταν ισάξιες. Όλες οι μελέτες του ήταν ισάξιες.

Μετά τον Νεύτωνα Το Principia ήταν ένα δύσκολο έργο. Huygens, Leibniz φανατικοί μελετητές. Το Principia ήταν ένα δύσκολο έργο. Huygens, Leibniz φανατικοί μελετητές. Το έργο του Νεύτωνα διαδόθηκε από μαθητές και φίλους (Clarke-Leibniz). Το έργο του Νεύτωνα διαδόθηκε από μαθητές και φίλους (Clarke-Leibniz). Σκοτία- Oxford-Cambridge. Σκοτία- Oxford-Cambridge. Βολτέρος –Ευρώπη. Newtonianism for ladies ( περ. 1750). Βολτέρος –Ευρώπη. Newtonianism for ladies ( περ. 1750). Ανασύσταση σε αναλυτική μορφή. Ανασύσταση σε αναλυτική μορφή. Bernoulli, Euler, Claireaut, D’ Alembert. Bernoulli, Euler, Claireaut, D’ Alembert.

Συλλογή του Πόρτσμουθ «Από τον δέκατο όγδοο αιώνα και εξής, ο Νεύτωνας θεωρείται ο πρώτος και μεγαλύτερος επιστήμονας της σύγχρονης εποχής, ένας ορθολογιστής, αυτός που μας δίδαξε να σκεφτόμαστε με ψυχρή λογική. «Από τον δέκατο όγδοο αιώνα και εξής, ο Νεύτωνας θεωρείται ο πρώτος και μεγαλύτερος επιστήμονας της σύγχρονης εποχής, ένας ορθολογιστής, αυτός που μας δίδαξε να σκεφτόμαστε με ψυχρή λογική. Εγώ δεν τον βλέπω υπό αυτό το πρίσμα. Δεν νομίζω ότι κάποιος που διάβασε προσεκτικά το περιεχόμενο εκείνου του κουτιού που ο Νεύτωνας συγκέντρωσε και τελικά όταν τελικά άφησε το Cambridge το 1696 και το οποίο, παρόλο που έχει τελικώς διασκορπιστεί, μας έγινε μερικώς προσιτό μπορεί να τον αντιμετωπίσει κατά τέτοιο τρόπο. Ο Νεύτωνας δεν υπήρξε ο πρώτος της εποχής του ορθολογισμού. Ήταν ο τελευταίος των μάγων, ο τελευταίος των Βαβυλωνίων και των Σουμερίων, το τελευταίο μεγάλο πνεύμα που είδε τον κόσμο της ύλης και του πνεύματος με τα ίδια μάτια που το είδαν εκείνοι που μας το άφησαν κληρονομιά, κάτι λιγότερο από χρόνια πριν.» Εγώ δεν τον βλέπω υπό αυτό το πρίσμα. Δεν νομίζω ότι κάποιος που διάβασε προσεκτικά το περιεχόμενο εκείνου του κουτιού που ο Νεύτωνας συγκέντρωσε και τελικά όταν τελικά άφησε το Cambridge το 1696 και το οποίο, παρόλο που έχει τελικώς διασκορπιστεί, μας έγινε μερικώς προσιτό μπορεί να τον αντιμετωπίσει κατά τέτοιο τρόπο. Ο Νεύτωνας δεν υπήρξε ο πρώτος της εποχής του ορθολογισμού. Ήταν ο τελευταίος των μάγων, ο τελευταίος των Βαβυλωνίων και των Σουμερίων, το τελευταίο μεγάλο πνεύμα που είδε τον κόσμο της ύλης και του πνεύματος με τα ίδια μάτια που το είδαν εκείνοι που μας το άφησαν κληρονομιά, κάτι λιγότερο από χρόνια πριν.»