Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΙ ΕΥΦΥΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΙ ΕΥΦΥΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΙ ΕΥΦΥΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

2

3 Στις μέρες μας τα μαθηματικά τα συναντάμε ακόμα και στην καθημερινή μας ζωή. Για αυτό επιλέξαμε να ασχοληθούμε με τις σημαντικές μαθηματικές στιγμές σπουδαίων μαθηματικών τι οποίες και θα αναλύσουμε .

4 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

5 Καραθεοδωρή Οι πρώτες διακρίσεις έρχονται
για τον Κωνσταντίνο σε ηλικία δεκαέξι ετών όπου παίρνει το πρώτο βραβείο σε εθνικό διαγωνισμό Μαθηματικών του Βελγίου επί δύο συνεχή έτη.

6 Ρενε Ντεκαρτ Ανακάλυψε τον νόμο της διάθλασης τον μαθηματικό νόμο που συνδέει την γωνία πρόσπτωσης μιας ακτίνας φωτός σε ένα διαθλαστικό μέσο με τη γωνία της διάθλασης. Έδειξε πώς η άλγεβρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να λυθούν γεωμετρικά προβλήματα και πώς γεωμετρικές κατασκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να λυθούν αλγεβρικά προβλήματα

7 Πιερ ντε Φερμα  Ειδικότερα είναι γνωστός για την ανακάλυψη μιας πρωτότυπης μεθόδου υπολογισμού των ελάχιστων και μέγιστων σημείων σε καμπύλες γραμμές, η οποία είναι ανάλογη με τον τότε ακόμα άγνωστο  διαφορικό λογισμό . Επίσης είναι γνωστός και για τις έρευνές του για στην θεωρία των αριθμών, την αναλυτική γεωμετρία, την θεωρία πιθανοτήτων και την οπτική. Κυρίως όμως είναι γνωστός για το τελευταίο θεώρημα του Φερμά , το οποίο περιέγραψε σε μια μικρή σημείωση στο βιβλίο Αριθμητικά του  Διόφαντου.

8 Ισαακ Νευτων Θεωρείται πατέρας της κλασικής φυσικής , καθώς ξεκινώντας από τις παρατηρήσεις του  Γαλιλαίου αλλά και τους νόμους του Κεπλερ για την κίνηση των πλανητών διατύπωσε τους τρεις μνημειώδεις νομούς της κίνησης και τον περισπούδαστο «νόμο της βαρύτητας» (που ο θρύλος αναφέρει πως αναζήτησε μετά από πτώση μήλου από μια μηλιά). Μεγάλης ιστορικής σημασίας υπήρξαν ακόμη οι μελέτες του σχετικά με τη φύση του φωτός καθώς επίσης και η καθοριστική συμβολή του στη θεμελίωση των σύγχρονων μαθηματικών και συγκεκριμένα του διαφορικού και ολοκληρωτικού λογισμού .

9 Πασκάλ   Η συνεισφορά του υπήρξε μεγάλη, ειδικά στους τομείς τις Πιθανοθεωρίας και της Ρευστομηχανικής . Ο Νόμος του Πασκάλ , που είναι θεμελιώδους σημασίας στην Ρευστομηχανική και το τρίγωνο του Πασκάλ , που πρόκειται για έναν σύντομο τρόπο εύρεσης των διωνυμικών συντελεστών , ανακαλύφθηκαν απ' τον Πασκάλ στα μέσα του 17ου αιώνα . Προς τιμήν του το παράγωγο μέγεθος της πίεσης στο SI ονομάζεται pascal

10 Λέοναρντ Διακρίθηκε στα ανώτερα μαθηματικά και κυρίως στο διαφορικό και ολοκληρωτικό λογισμό. Οι σπουδαιότερες εργασίες του αναφέρονται στην ανάλυση των ισοπεριμέτρων , στη συσχέτιση των κυκλικών και των εκθετικών συναρτήσεων, στη θεωρία της περιστροφής σώματος γύρω από σταθερό σημείο, στην αναλυτική γεωμετρία 

11 Γκεόργκ Φρίντριχ Μπέρναρντ Ρίμαν Γιόχαν Καρλ Φρίντριχ Γκάους
Γκεόργκ Φρίντριχ Μπέρναρντ Ρίμαν Γιόχαν Καρλ Φρίντριχ Γκάους Ο Γκεόργκ Φρίντριχ Μπέρναρντ Ρίμαν ήταν Γερμανός μαθηματικός που συνεισέφερε σημαντικά στη Μαθηματική Ανάλυση, την Τοπολογία, την Αναλυτική Θεωρία των αριθμών και τη Διαφορική Γεωμετρία, προωθώντας τη μη ευκλείδεια Γεωμετρία και ανοίγοντας έτσι τον δρόμο μεταξύ άλλων και για τη θεμελίωση αργότερα της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας. Ο Γκάους ήταν Γερμανός μαθηματικός που συνεισέφερε σε πολλά ερευνητικά πεδία της επιστήμης του, όπως η θεωρία αριθμών, η στατιστική, η μαθηματική ανάλυση κ.α. Αποκλήθηκε «ο πρίγκηψ των μαθηματικών» και ο «μεγαλύτερος μαθηματικός μετά τον Αρχιμήδη και τον Ευκλείδη». Ο Γκάους υπήρξε ίσως ο σημαντικότερος Γερμανός μαθηματικός όλων των εποχών και ένας από τους δύο ή τρεις σπουδαιότερους των νεότερων χρόνων.

12 Ήταν Έλληνας γλύπτης, ζωγράφος και αρχιτέκτονας, ο οποίος έζησε τον 5ο αιώνα π.Χ. και θεωρείται ευρέως ως ένας από τους σημαντικότερους γλύπτες της Κλασικής εποχής. Φειδίας  Το Άγαλμα του Ολυμπίου Διός στην Ολυμπία, το οποίο φιλοτέχνησε ο Φειδίας, ήταν ένα από τα Επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Ο Φειδίας σχεδίασε επίσης τα αγάλματα της θεάς Αθηνάς που βρίσκονταν στην Ακρόπολη των Αθηνών, δηλαδή την Αθηνά Παρθένο, που βρισκόταν μέσα στον Παρθενώνα, και την Αθηνά Προμάχο, ένα κολοσσιαίο χάλκινο άγαλμα που βρισκόταν ανάμεσα στο Ερεχθείο και τα Προπύλαια .

13 Εβαρίστ Γκαλουά Ήταν Γάλλος μαθηματικός γεννημένος στην Μπουργκ-λα-Ρεν . Από τα νεανικά του ακόμα χρόνια, ήταν ικανός να προσδιορίσει μια ικανή και αναγκαία συνθήκη ώστε να γνωρίζει αν να πολυώνυμο είναι επιλύσιμο με ριζικά λύνοντας έτσι ένα πρόβλημα που βασάνιζε τους μαθηματικούς για αρκετούς αιώνες. Η προσφορά του για τα μαθηματικά ήταν στα θεμέλια της Θεωρίας Γκαλουά και Άλγεβρας. Ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε τη λέξη ομάδα για να εκφράσει ένα σύνολο μεταθέσεων.

14 ΒΙΤΣΙΚΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΟΥΣΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΤΣΜΙΜΠΟΥΚΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

15 Τοπάλη Ευαγγελία Αγκαθίδου Σταυρούλα.
Στην δημιουργία αυτής της εργασίας βοηθήσαν οι καθηγήτριες Τοπάλη Ευαγγελία και Αγκαθίδου Σταυρούλα. Σας ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά σας


Κατέβασμα ppt "ΟΙ ΕΥΦΥΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google