Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Β1 Κωνσταντίνα Θεοδωροπούλου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Β1 Κωνσταντίνα Θεοδωροπούλου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Β1 Κωνσταντίνα Θεοδωροπούλου
Robert Hooke Β1 Κωνσταντίνα Θεοδωροπούλου

2 Η ΖΩΗ ΤΟΥ Ο Ρόμπερτ Χούκ (Robert Hooke) γεννήθηκε στην νήσο Γουάιτ της Μάγχης στις 28 Ιουλίου του 1635 και απεβίωσε στο Λονδίνο στις  3 Μαρτίου του 1703 σε ηλικία 68 ετών. Ήταν Άγγλος φυσικός και αρχιτέκτονας και διαδραμάτισε πολύ σημαντικό ρόλο στην επιστημονική επανάσταση τόσο με το πειραματικό όσο και με το θεωρητικό έργο του. Ο Χουκ χαρακτηριζόταν αρκετά οξύθυμος, κυρίως στα τελευταία χρόνια της ζωής και ενεπλάκη σε κάποιες διαμάχες που πήγαζαν από την αφοσίωση του στις θεωρίες του αλλά και στην θερμή προσήλωσή του στο βασιλικό καθεστώς. Η φήμη του υπέφερε λόγω της διαμάχης του με τον μεγάλο Άγγλο φυσικό Νεύτωνα, του οποίου η μεγάλη φήμη επισκίασε το έργο του Χουκ. Οι σύγχρονες έρευνες, όμως, αποκατέστησαν την φήμη του και το μέγεθος της προσφοράς του.

3 Το Έργο του Ο Χουκ ήταν πολύ ικανός φοιτητής και γρήγορα κατάφερε να μπει στο σχολείο του Γουεστμίνστερ όπου έγινε γνώστης Λατινικών, Ελληνικών και Ευκλείδειας Γεωμετρίας. Στην συνέχεια ο Χουκ πήγε στην Οξφόρδη όπου σπούδασε στο Wadham College. Εκεί εργάστηκε ως βοηθός του Τόμας Γουάιλις και του Ρόμπερτ Μπόιλ. Το 1655 ο Χουκ ασχολήθηκε με την αστρονομία. Βελτίωσε τον μηχανισμό του εκκρεμούς και βρήκε μία νέα μέθοδο για τον υπολογισμό του γεωγραφικού μήκους. Το 1665 εξέδωσε το πολύ σημαντικό του έργο, την «Μικρογραφία» η οποία περιείχε παρατηρήσεις που είχε κάνει με το τηλεσκόπιο. Επίσης μετά την μεγάλη πυρκαγιά του Λονδίνου το 1666 ο Χουκ εργάστηκε ως αρχιτέκτονας για την ανοικοδόμηση της πόλης και θεωρήθηκε ιδιαίτερα αξιόλογος αρχιτέκτονας.

4 Ο Νόμος του Hooke Ο νόμος του Χουκ ή νόμος της ελαστικότητας περιγράφει την ελαστικότητα ενός υλικού ή συστήματος, όταν αυτό παραμορφώνεται υπό την επίδραση εξωτερικής δύναμης. Σύμφωνα με τον νόμο του Χουκ, η επιμήκυνση ενός ελατηρίου είναι ανάλογη της δύναμης που ασκείται στο ελατήριο. Με μαθηματικά: F=kx Όπου: F είναι η δύναμη που ασκείται στο ελατήριο k η σταθερά του εκάστοτε ελατηρίου και x η επιμήκυνση του ελατηρίου (η μετατόπιση από τη θέση φυσικού μήκους)

5


Κατέβασμα ppt "Β1 Κωνσταντίνα Θεοδωροπούλου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google