ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
2.7 Χημική αντίδραση.
Advertisements

Ενεργεια.
Η εστία του Dr Larry Winiarski (1982) -rocket stove-
Αρχές Επικοινωνίας με ήχο και εικόνα
Μέρος 5ο: Μέθοδοι Επαύξησης της Απόληψης Πετρελαίου
EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ Πώς να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, την κοινότητα Λοιπές Πληροφορίες.
ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Τανούσα Δέσποινα Β4.
Η θερμότητα διαδίδεται με ακτινοβολία
ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α’
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ Στοιχεια: ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ-ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16)
Θερμότητα.
3.1 ΘΕΡΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ο νόμος ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΣ Α’
Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος
ΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ!; Συγχαρητήρια! Είσαι πια αρκετά μεγάλος για να χρησιμοποιείς την ηλεκτρική κουζίνα ή το φούρνο μικροκυμάτων η μαμά σου σού είπε πως μπορείς.
ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ # 2.
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ
Γεωθερμία -Ορισμός Με τον όρο «Γεωθερμία» ορίζεται η εκμετάλλευση της ενέργειας από το εσωτερικό της γης από όπου με τη χρήση μιας γεωθερμικής αντλίας.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ Όλες οι συσκευές που χρησιμοποιούμαι καθημερινά, από τις πιο μικρές ως τις πιο μεγάλες χρειάζονται ενέργεια, για να λειτουργήσουν .Χωρίς ενέργεια.
6.4 ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ, ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ & ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
6.2 ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ: ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ Στόχοι Ο Μαθητής
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξέβαθο Τηγάνισμα
ΨΑΡΙΑ.
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE OR POT ROASTING
Ενότητα 7.1 Πρόληψη τροφικής δηλητηρίασης
Ήλιος & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣΗ
Οι υδρογονάθρακες ως καύσιμα. Η καύση είναι η πρώτη χημική αντίδραση που χρησιμοποιήθηκε από τους ανθρώπους για … θέρμανση μαγείρεμα Κατασκευή αντικειμένων.
Μαθημα τεχνολογιασ εργασια αξιολογησησ β’ τριμηνου θεμα: ενεργεια
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΠΟΣΕ / POACHING
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ-ΨΥΞΗΣ ΧΩΡΩΝ
ΒΟΔΙΝΑ & ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Ηλιακά χρήσης Project B MHX EΠΑΛ ΧΙΟΥ.
1 Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16) Συστήματα επικοινωνίας με ήχο και εικόνα Παραδείγματα: 1.Τηλέγραφος 2.Τηλέφωνο 3.Τηλεόραση 4.Ραδιόφωνο.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξ ΈΒΑΘΟ Τ ΗΓΆΝΙΣΜΑ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα,
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE.
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ. ΟΟρίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. ΑΑναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.
Κεφάλαιο 3 Κύκλος λειτουργίας των Μ.Ε.Κ. Γενικά – Συμπίεση & Εκτόνωση
ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη.
 ΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΧΑΡΤΙ  ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ.
 Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος.  Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό.
Μ.Ε.Κ. Ι Κεφάλαιο 2 Θερμότητα & Τρόποι μετάδοσης της Θερμότητας
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ
Μεθοδοι ΜαγειρεματοΣ 2.
ΤΕΙ ΑΜΘ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΕ
Λειτουργία Συστημάτων Ενέργειας
Θέμα: Επιστήμη στο πιάτο
Μεθοδοι ΜαγειρεματοΣ 1.
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
Ο ήλιος ακτινοβολεί φως και θερμότητα
ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ - ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑ
ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΔΟΧΕΙΟ (POELING /POELER)
επιπλέει στον κουβά με το νερό.
ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Τρόποι Μεταφοράς Θερμότητας
Δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας
ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΣ.
ΤΜΗΜΑ : Πρακτικών Ασκήσεων Διδασκαλίας (ΠΑΔ)
ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Ψάρια (αλιεύματα) ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ.
Ενέργεια Η ενέργεια είναι ένα φυσικό μέγεθος που το αντιλαμβανόμαστε κυρίως από τα αποτελέσματά της, που είναι γνωστά σαν έργο. Έχει πολλά «πρόσωπα».
1 ΕΝΕΡΓΕΙΑ αναφορά στα είδη και μετατροπές ενέργειας ΦΥΣΙΚΗ Β΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
ΠηγΕΣ ενΕργειαΣ Ενότητα 2η.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: 1. Ορίζει την έννοια ‘μαγείρεμα’. 1.  Ορίζει την έννοια ‘μαγείρεμα’. 2.  Αναφέρει και να επεξηγεί τους λόγους, για τους οποίους μαγειρεύονται οι τροφές. 3.  Επεξηγεί τους τρόπους μετάδοσης της θερμότητας. 4.  Κατονομάζει τα διάφορα καύσιμα που χρησιμοποιούνται στο μαγείρεμα. 5. Κατονομάζει τις μεθόδους μαγειρέματος.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ; Μαγείρεμα είναι η παροχή θερμότητας στις τροφές, με σκοπό να επιφέρει σ’αυτές τις αναγκαίες φυσικές και χημικές αλλαγές για να γίνουν καταναλώσιμες

ΓΙΑΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ; 1. Οι τροφές γίνονται μαλακές και ευκολοχώνευτες. 2. Οι τροφές απαλλάσσονται απο μικρόβια που περιέχουν και επομένως διατηρούνται περισσότερο. 3. Οι μαγειρεμένες τροφές ικανοποιούν τις αισθήσεις. 4. Με το μαγείρεμα αυξάνεται η ποικιλία των παρασκευών.

ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ Η θερμότητα μεταδίδεται με τρείς τρόπους: 1.  Με αγωγή 2.  Με μεταφορά 3.  Με ακτινοβολία

ΜΕ ΑΓΩΓΗ   Αμεσα απο τη πηγή θερμότητας στο σκεύος. (Απο τη φωτιά στη κατσαρόλα απο την κατσαρόλα στο νερό και απο το νερό στην τροφή)

ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ Η Θερμότητα μεταδίδεται με την κίνηση του αέρα, του ατμού ή του ζεστού νερού. Μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:  Φυσική: Στη κατσαρόλα ή στη φριτούρα παρατηρείται μια συνεχή κυκλική κίνηση, που μεταφέρει τη θερμότητα σε όλο το χώρο. Μηχανική: Η θερμότητα στο φούρνο μεταδίδεται πιο γρήγορα με ανεμιστήρες και έτσι η τροφή ψήνεται σε συντομότερο χρονικό διάστημα.

ΜΕ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ Ακτινοβολία έχουμε, όταν μεταδίδεται ενέργεια μέσω κυμάτων απο την πηγή στην τροφή. Τα κύματα δεν είναι θερμότητα αλλά μετατρέπονται σε θερμική ενέργεια όταν φτάσουν στη τροφή.

ΚΑΥΣΙΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 2. Ο ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ 1. ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ 3. ΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ 4.ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Οι μεθόδοι μαγειρεύματος που θα αναφερθούμε στη συνέχεια είναι: 1.  Βράσιμο 2.  Ποσέ 3.  Στιού 4.  Μπρεζέ 5.  Με Ατμό 6.  Τηγάνισμα (Ξέβαθο και Βαθύ) 7.  Στο φούρνο 8.  Στη Σχάρα 9.  Μικροκύμματα