ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κόλλιας Αναστάσιος – Μπελίτσου Νατάσσα
Advertisements

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ
Μουσείο - Σχολείο Τι ακριβώς είναι μάθηση; Μάθηση είναι:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
Κατάθεση εμπειριών από την πρώτη χρονιά λειτουργίας:
European Citizenship Learning to get-Learning to give.
ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ.  Κ ανένα παιδί απ’ έξω  Ό λα τα παιδιά ενταγμένα στη μαθησιακή διαδικασία εκπαιδευτικός συνδιαμορφωτής του υλικού  Ο.
Γιατί ένα πολιτιστικό πρόγραμμα;. Τα Πολιτιστικά προγράμματα προϋπήρχαν του θεσμού. Θετικό γιατί υπάρχει ενδιαφέρον και παράδοση. Αρνητικό γιατί δεν είναι.
ATLASWIKI: Ένα συνεργατικό περιβάλλον μάθησης βασισμένο στον παγκόσμιο ιστό για τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών Βασίλης Κουλούντζος & Φανή Σέρογλου.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑ ΦΥΣΙΚΩΝ.
ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ  Αποτελεί ένα από τα τέσσερα τμήματα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Αγωγής.  Υπήρξε το πολυπληθέστερο.
“Προετοιμασία του Δασκάλου της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Αρχική Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας” Πρόταση.
Κριτική παιδαγωγική & δημιουργία σχολικού κήπου
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Παίζοντας & ζωγραφίζοντας
Δ΄Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Learning to Learn Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο τον συντάκτη.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
Θεωρίες Μάθησης και Εκπαιδευτικά Λογισμικά
Ανδρέου Μπέττυ Σύμβουλος Γλωσσικού μαθήματος Σύμβουλος Γλωσσικού μαθήματος ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2006 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2006.
Σχεδίαση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με την αξιοποίηση των ΤΠΕ Οι ΤΠΕ χαρακτηρίζονται ως μέσο αναδιομόρφωσης της εκπ/κής πρακτικής. Μέσο συμπληρωματικό.
Το νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα του ελληνικού Νηπιαγωγείου
ΚΟΙΤΑΖΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΟΙΤΑΖΩ ΓΥΡΩ ΜΟΥ. Η Διαδικασία της λήψης απόφασης στην επιλογή σπουδών και επαγγελμάτων ΓΡΑΣΕΠ Γ/σιο Ερασμίου Ξάνθης.
1.Η σημασία των επιτόπιων μελετών - έρευνες με αποτελέσματα 2.Η κατάσταση σήμερα 3.Εφαρμογή της έρευνας πεδίου από μαθητές στην αλυκή της Λάρνακας Οι επιτόπιες.
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ iBYZANTINE: Χρήση Προηγμένων Εφαρμογών.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΤΠΕ) Εύη Μακρή - Μ.
“Μια μέρα στη ζωή του μικρού Ιάσονα” Ο Μυκηναϊκός κόσμος μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Συνδέσεις στο σήμερα. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Επιμέλεια:
Δεύτερη συνάντηση Μάχιμων Εκπαιδευτικών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Το ΠΕΑΠ στα Νέα Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 11/10/2010 Μ. Μ. (MEd)
Πρόγραμμα Μουσειακής Αγωγής
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Ψηφιδωτό, ψηφιδωτό από τον κόσμο τον παλιό ως και τον σημερινό,ΨΑΧΝΩ,ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΙ ΚΟΛΛΩ.» Σχ. έτος Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός:
Αρχικός τίτλος: «Το κλίμα αλλάζει. Κάνε κάτι και εσύ» H ομάδα ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ξεκινά ένα πρόγραμμα που εποπτεύεται από τη ΓΓΝΓ, και υλοποιείται από το Ινστιτούτο.
Δ΄ ΔIEYΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΘΗΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
Αμαλία Κ. Ηλιάδη, φιλόλογος -ιστορικός1 « Ελλάδα: Χώρα των μουσείων, τόπων ανάδειξης της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς » στο πλαίσιο Εκπαιδευτικού.
CALIFORNIA DIGITAL LIBRARY CALIFORNIA DIGITAL LIBRARY ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ» ΣΤ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΤ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ Μαρία Καραδήμα Μαρία Καραδήμα.
Δρ. Χατζηπαντελή Αθανασία
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αρχές οργάνωσης εκπαιδευτικού προγράμματος.
Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Π.Ε. Χανίων Αγωγή Υγείας: « Ο Ευτύχης ταξιδεύει» 2/ΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΑΜΟΥ σχ. έτος
Εργασία στο μάθημα : Η Λογοτεχνία στο Νηπιαγωγείο Καραμπότη Μαίρη.
Ονοματεπώνυμο: Γκουτζήκα Όλγα ΑΕΜ:3120 Εξάμηνο: Στ’ Μάθημα: Εκπαιδευτική Πολιτική Διδάσκουσα: Tάχου-Ηλιάδου.
Ομαδική εργασία Ελένη Μπαμπίλα Σχολική Σύμβουλος.
Παρουσίαση Αξιολόγηση μαθητή και διδασκαλίας Κατσίρας Λεωνίδας, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 13, Νομικών- Πολιτικών Επιστημών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας.
Ερωτηματική μέθοδος Η ερωτηματική μέθοδος είναι αμφίδρομη επικοινωνία Αποτελείται από δύο στοιχεία: την ερώτηση και την απάντηση Θέτει τον εκπαιδευόμενο.
Ένα εννοιολογικό πλαίσιο για τη Διδακτική της Πληροφορικής.
3-ωρο, επιλεγόμενο μάθημα Γ’ εξαμήνου
Μάθημα: Ιστορία και πολιτισμός Ιστορία και πολιτισμός στην εκπαίδευση Etta R. Hollins Κεφάλαιο 8: Μετασχηματισμός της επαγγελματικής πρακτικής Διδάσκον:Α.Ανδρέου.
Η ταυτότητα και η δράση του Εκπαιδευτικού οργανισμού Φωτόγραμμα
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής
Πλαίσιο για την δημιουργία ενός επιτόπιου πειραματικού ηχομουσείου
Ανακαλυπτική μάθηση Γνώση προϊόν του μαθητή Διαδικασία ανακάλυψης η έρευνα για τον εντοπισμό του ακαθορίστου Μέσα από τα ερεθίσματα που του δίνει ο εκπαιδευτικός.
Τι είναι/ περιλαμβάνει ένα περιβάλλον μάθησης;
Δημοτικά Σχολεία με ΕΑΕΠ, Σ Παπαπέτρου
Βιολογία Γυμνασίου.
Ευάγγελος Αλμπανίδης Καθηγητής
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Μη τυπική εκπαίδευση: ο εκπαιδευτικός, ο μαθητής, η επίσκεψη, το μουσείο Μάθημα 7 Αντιλήψεις εκπαιδευτικών για την μη τυπική εκπαίδευση ΠΔΜ.
Εκπαιδευτική Εκδήλωση Εικαστικής Αγωγής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου
«Προστασία περιβάλλοντος & βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της κατασκευής
Φάκελος Αξιολόγησης για Νηπιαγωγείο
Ψηφιακό Παιγνίδι στην προσχολική ηλικία
Προσχολική Παιδαγωγική
Τ.Π.Ε. Επιμόρφωση Β1 Επιπέδου
Το ΠΕΑΠ στα Νέα Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
Προσχολική Παιδαγωγική
Γερολυμάτου Σταυρούλα ΑΜ: ΣΧΨ
Ελληνογερμανική Αγωγή
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΄΄ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΕΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΄΄ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΪΟΣ 2010

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Εισηγήτρια : Σοφία Ρωκ Μελά Εκπαιδευτικός με ειδίκευση στην εκπαίδευση στα μουσεία και στη διδασκαλία φυσικών επιστημών Ιδρύτρια Ελληνικού Παιδικού Μουσείου & Βιοτεχνικού Βιομηχανικού Εκπαιδευτικού Μουσείου

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ Σύμφωνα με το Άρθρο 3 του Καταστατικού του ICOM Είναι ένα μη κερδοσκοπικό, μόνιμο ίδρυμα, στην υπηρεσία της κοινωνίας και της εξέλιξής της, ανοικτό στο κοινό. Το Μουσείο αποκτά, συντηρεί, ερευνά, συνδυάζει και εκθέτει, με σκοπό τη μελέτη, εκπαίδευση και ψυχαγωγία, τις υλικές μαρτυρίες του ανθρώπου και του περιβάλλοντός του.

Το ICOM θεωρεί ότι ανταποκρίνονται στον παραπάνω ορισμό: α) Ινστιτούτα συντήρησης και εκθεσιακοί χώροι που εξαρτώνται από Βιβλιοθήκες και Κέντρα Αρχείων. β) Μνημεία και φυσικά τοπία, αρχαιολογικά, εθνογραφικά, ιστορικά μνημεία και χώροι που έχουν χαρακτήρα Μουσείου και παρεμφερείς δραστηριότητες: εμπλουτισμό συλλογών, συντήρηση, εκπαίδευση και επικοινωνία. γ) Ιδρύματα που εκθέτουν ζωντανά δείγματα, όπως βοτανικοί και ζωολογικοί κήποι, ενυδρεία, βιβάρια κτλ. δ) Κέντρα Επιστημών και πλανητάρια ε) Μη κερδοσκοπικές αίθουσες τέχνης στ) Εθνικοί δρυμοί ζ) Μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που ασχολούνται με συντήρηση, έρευνα, εκπαίδευση, επιμόρφωση, τεκμηρίωση και άλλες δράσεις που σχετίζονται με τα μουσεία και το πεδίο της μουσειολογίας η) Πολιτιστικά κέντρα που υποστηρίζουν τη συντήρηση, τη διατήρηση και τη διαχείριση της υλικής ή άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΜΑΘΗΣΗ ΄΄ Ακούω και ξεχνώ Βλέπω και θυμάμαι Κάνω και καταλαβαίνω ΄΄

ΠΟΙΑ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Το Μουσείο έχει μόνιμο και αυθεντικό υλικό στη διάθεσή μας, που είναι σαν ένα εργαστήριο που κάποιος μπορεί να μάθει πώς να το χρησιμοποιεί. Μπορεί να επισκεφθεί επανειλημμένα τις συλλογές και τα εκθέματά του, όπως μαθαίνει να διαβάζει ή να χρησιμοποιεί μια βιβλιοθήκη. Μέσα στο Μουσείο μπορεί να πραγματοποιηθεί μια σχέση γόνιμης αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπων και άγνωστων ή γνωστών θεμάτων και αντικειμένων.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Οι κυριότεροι σκοποί των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι: Να εξελίξουν την αντίληψη της επίσκεψης στο Μουσείο σαν μια ευχάριστη εμπειρία, προσαρμοσμένη στις ανάγκες και στις δυνατότητες του κοινού που συμμετέχει. Να δοθεί στον επισκέπτη η ευκαιρία να ανακαλύψει τρόπους μελέτης μέσα από συγκεκριμένα εκθέματα του Μουσείου, χωρίς απλά να του μεταδοθούν πληροφορίες. Ο επισκέπτης καλείται να παρατηρήσει, να ερευνήσει, να μάθει μέσα από τις αισθήσεις, να αξιολογήσει και, με τον τρόπο αυτό, να βοηθηθεί να κατανοήσει έννοιες σχετικά με το φυσικό και τεχνητό κόσμο που τον περιβάλλει. Να εφοδιαστεί ο επισκέπτης με τρόπους που θα μπορούσε να εφαρμόσει για να μελετήσει και να παρατηρήσει τα εκθέματα σε άλλες του επισκέψεις .

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Η λειτουργία τους είναι σημαντικό να στηρίζεται σε δύο βασικούς άξονες. 1. Οι περιορισμοί και δυνατότητες χώρου - χρόνου Οι Ανάγκες και δυνατότητες μάθησης του κοινού που απευθύνεται.

Η ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Πώς μαθαίνει το παιδί στο Μουσείο Η σχέση του επισκέπτη και του Μουσείου λειτουργεί σε τρία Επίπεδα.

Πώς πετυχαίνουμε μεγαλύτερη μάθηση και τρόποι προσέγγισης του παιδιού στο Μουσείο ΄΄ Αν σου ζητήσει ένα παιδί ψάρι μη δώσεις έτοιμο το ψάρι μάθε το παιδί να ψαρεύει ΄΄

•Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ

•ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ • Κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι μια διαδικασία που στοχεύει στην ενεργητική και ολοκληρωμένη μάθηση Τα βασικά στάδια της ολοκληρωμένης μάθησης με βάση τον B.Bloom είναι : η γνώση, η κατανόηση, η εφαρμογή, η ανάλυση, η σύνθεση και η αξιολόγηση. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να βοηθήσει τον εκπαιδευόμενο να εξελίξει τις ικανότητές του χρησιμοποιώντας τις βασικές αρχές της μαιευτικής ανακαλυπτικής μεθόδου ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ

•Χρήσιμες ερωτήσεις στην εκπαίδευση Τα είδη των ερωτήσεων είναι: οι κλειστές οι ρητορικές οι διαχειριστικές οι ανοιχτές

ΤΟΜΕΙΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΙΔΗ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΑΘΗΣΗ Παρατηρητικές ικανότητες Ψάξε. Κοίτα για ..... Ονόμασε όλα από τα ............. Πώς κινούνται Εξέλιξη εννοιών Ποια πράγματα μοιάζει να ταιριάζουν. Ποιος μπορεί να τρώει.. Από που νομίζει προέρχεται............ Υπόθεση Απ’ όλα που είδες τι μπορείς να πεις σχετικά με........ Τι νομίζεις ότι μπορεί να συμβεί........... Σύγκριση και διάκριση Πώς αυτό είναι διαφορετικό από το ......... Μήπως αυτό σου θυμίζει κάτι.......Από το σχολείο σπίτι Γενίκευση Τώρα που ξέρεις αυτό τι θα μπορούσες να πεις σχετικά με Έχεις σκεφτεί σχετικά με ............. Πρόβλεψη Υπόθεσε ότι αυτό (λιοντάρι) ήταν στην Αθήνα, τι νομίζεις θα συνέβαινε στους ανθρώπους, στο λιοντάρι . Αν δεν είχαμε (τηλέφωνα) πώς οι άνθρωποι (θα καλούσαν φίλους) Ανακάλυψη συναισθημάτων Πώς αυτό (τύπος σπιτιού) σε κάνει να αισθάνεσαι... Αν ήσουν ένα ... νομίζεις θα σου άρεσε Πώς θα αισθανόσουν αν ήσουν τόσο μικρούλης, χωρίς χέρια Δημιουργικότητα Δημιούργησε ένα δικό σου όνομα. Βρες μια αιτία για ....... Για ποιο λόγο θα χρησιμοποιούσες........ Αξιολόγηση Ανάλυση Νομίζεις ..... είναι καλή ιδέα.... Γιατί. Νομίζεις πρέπει να χρησιμοποιούμε............Γιατί. Ποιο νομίζεις είναι καλύτερο.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Ο ιστός της αράχνης ένα χρήσιμο εργαλείο στο σχεδιασμό

Ημερομηνία….Ονοματεπώνυμο εκπαιδευτικού…… ΜΟΥΣΕΙΟ: ΕΚΠ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ Ημερομηνία….Ονοματεπώνυμο εκπαιδευτικού…… ΜΟΥΣΕΙΟ: ΕΚΠ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΠΟΣ: ΧΡΟΝΟΣ: ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ: ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ: ΥΛΙΚΑ: ΣΤΟΧΟΙ: ΤΡΟΠΟΣ – ΣΤΑΔΙΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

΄΄ΚΑΛΗΝ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ΄΄