ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ Εργασία στο μάθημα της οικιακής οικονομίας της μαθήτριας: Πασχαλίνας Μακρίδου Τμήμα: Α3 Γυμνάσιο: 3ο Γυμνάσιο Νάουσας Ημερομηνία.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΥΠΟΘΕΜΑ:ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
Advertisements

Ιάσονας Παπαδόπουλος, α5/γ Ελληνογερμανική Αγωγή
Αποφασίζω να μην καπνίζω! Γιατί ; ; ;
ΚΑΠΝΙΣΜΑ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα: Το κάπνισμα στη ζωή μας
ΚΑΠΝΙΣΜΑ 1. Επιπτώσεις στης υγεία 2. Επιπτώσεις στην ψυχολογία 3. Τι θα κάνετε εσείς;
ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ
Το Κάπνισμα.
Έφη Τσόγκα, α5/γ Ελληνογερμανική Αγωγή
Η αναπνοή στον άνθρωπο Όταν εισπνέουμε ο αέρας εισέρχεται στην αναπνευστική κοιλότητα. Στην κοιλότητα αυτή υπάρχουν μικροσκοπικά τριχίδια που φιλτράρουν.
Εργασία κατά του καπνίσματος
ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.
Κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής καπνού προερχόμενου από την καύση φύλλων του φυτού καπνός. Η καύσΗ γίνεται συνήθως σετσιγάρο, πίπα, πούρο ή.
Αποφασίζω να μην καπνίζω! Γιατί ; ; ;
Το κάπνισμα ΣΚΟΤΩΝΕΙ κάτι πρέπει να κάνουμε
Στόχος της υποενότητας αυτής είναι οι μαθητές:
ΕΠΤΑ ΜΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΕΥΜΑ. Μην καπνίζετε μετά από ένα γεύμα! Πειράματα από εμπειρογνώμονες αποδεικνύουν ότι το κάπνισμα ενός τσιγάρου μετά από ένα γεύμα.
Χρόνια Απροφρακτική Πνευμονοπάθεια
Υπόθεμα: Θεραπευτική αντιμετώπιση για το τσιγάρο. Πρόληψη-θεραπεία
Το κάπνισμα και τα αποτελέσματά του
Τα παιδιά που ασχολήθηκαν
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «NAI στη Ζωή ΌΧΙ στο τσιγάρο!»
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα: Το κάπνισμα στη ζωή μας
Κυκλοφορικό και υγεία Το κυκλοφορικό σύστημα, που αποτελείται από την καρδιά, τις αρτηρίες, τα τριχοειδή αγγεία και τις φλέβες, είναι ο μηχανισμός που.
ΚΑΠΝΙΣΜΑ.
Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος
Ατομική Εργασία :Κάπνισμα
1o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ
Α2 Λυκείου Αργυράδων Ρωτήθηκαν συνολικά 162 άτομα.
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ
Εργασία Οικιακής Οικονομίας Σχολικό έτος Από τις μαθήτριες: Μανουηλίδου Όλγα και Παπά Ελισάβετ Θέμα: Το κάπνισμα.
Το κάπνισμα και οι επιπτώσεις του
1 τσιγάρο στερεί 5,5 λεπτά ζωής…
''ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ'' ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Αλεξιάδη Μαρία-Σέντα Α’1.
ΚΑΠΝΙΣΜΑ Έλενα Μαρίνου Α 3. ΚΑΠΝΙΣΜΑ Κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής καπνού προερχόμενου από την καύση φύλλων του φυτού καπνός. Η καύση γίνεται.
ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ Νίκος Τζιώρας Χρήστος Ντερτζής Κωνσταντίνα Μάμαλη
Ονόματα μελών της ομάδας: 1) Αγγελάκη Θεοδοσία. 2) Κατσαρίκα Λαμπρινή. 3) Κοτανίδης Μηνάς. 4) Ντανιλτσένκο Αρτέμης.
ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ
ΑΛΚΟΛ ΚΙ ΥΓΕΙΑ Τι θα δούμε σε αυτή την παρουσίαση :
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ
4.4 Τρόπος ζωής και ασθένειες
Κάπνισμα & Εφηβεία Ομάδα Α’.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑ: Α1 ΘΕΜΑ: ΕΘΙΣΜΟΣ
« Κάπνισμα συνήθεια που δεν προάγει την υγεία μας» Εργασία των: Εργασία των: Κουτρουμάνη Ελευθερίας & Νικητάκη Αγγελικής.
ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ 2ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ Τμήματα ΓΠ2, ΓΝΣ.
Το Κάπνισμα Βλάπτει Σοβαρά Την Υγεία!
Ενημερωτική Εκδήλωση «Δεν καπνίζω, επιλέγω τη ζωή»
Ομάδα: Τζαγκαράκη Ειρήνη
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ 1 Γυμνάσιο Άργους Α
«Aγαπώ τη ζωή μακριά από εξαρτήσεις» Κεντρικό Μαθητικού Συμβουλίου Περιφερειακού Γυμνασίου και Λυκείου Λευκάρων.
Διάφοροι τύποι καπνιστών 1.Γνώστες: Γνωρίζουν τις συνέπειες του καπνίσματος και αποφασίζουν να το αρχίσουν. 2.Πειραματιζόμενοι: Καπνίζουν σπάνια π.χ.
Είναι δύσκολο, αλλά αν θέλετε να έχετε ένα όμορφο, λαμπερό δέρμα, πρέπει να σταματήσετε το τσιγάρο - όχι μόνο το δικό σας, αλλά και των οικείων σας, διότι.
ΑΝΤΙ-ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ Ερευνητική εργασία Ονόματα: Αραβιάκη Ειρήνη Γερακιανάκης Μιχάλης Παπαδάκη Αναστασία Πετράκης Σπύρος Πονήρη Αθηνά.
KAΛΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΘΛΗΣΗ ΥΠΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ.
ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ στα πακέτα των τσιγάρων
ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
ΕθισμοΣ στο καπνισμα Κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής καπνού προερχόμενου από την καύση φύλλων του φυτού καπνός. Η καύση γίνεται συνήθως σε.
Το κΑπνισμα στη ζωΗ μασ Σχολικό Έτος: Υπεύθυνος καθηγητής:
ΚΑΠΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛ Η μάστιγα της εποχής μας.
ΚΑΠΝΙΣΜΑ Σχολικό έτος: Τάξη:Α3.
Κοτσορώνη Γεωργία Κατσακιώρη Αναστασία
Project Α’ Τετραμήνου Θέμα: Εξάρτηση Από Το Τσιγάρο
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 6ο ΕΠΑΛ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συνέπειες/Επιπτώσεις
Δημήτρης Μίλτος Γιάννης Π.
Κάπνισμα.
1) ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ) ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ 2) ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ – ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΈΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟΣΥΣΤΑΤΙΚΑ – ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΈΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ 3) ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ Εργασία στο μάθημα της οικιακής οικονομίας της μαθήτριας: Πασχαλίνας Μακρίδου Τμήμα: Α3 Γυμνάσιο: 3ο Γυμνάσιο Νάουσας Ημερομηνία παράδοσης εργασίας: 12-12-2013 Υπεύθυνη καθηγήτρια: Πέιου Αθηνά

Εισαγωγη: Πολλοί άνθρωποι είναι εξαρτημένοι στη νικοτίνη η οποία είναι εξίσου ισχυρή και θανάσιμη όσο οποιαδήποτε άλλη εξάρτηση. Εάν αθροίσετε τον αριθμό ανθρώπων που πεθαίνουν από όλες τις άλλες εξαρτήσεις εκτός νικοτίνης, δεν θα έφταναν μέχρι τον αριθμό πρόωρων θανάτων που αποδίδονται στο κάπνισμα. Το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στην υγεία μας όπως(παρακάτω αναγράφονται μερικά ενδεικτικά):

Στο στόμα: 1)Καρκίνος του στόματος (θανατηφόρος περίπου στο 50% των περιπτώσεων). Εμφανίζεται όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια λόγω του τσιγάρου. Στο αναπνευστικό σύστημα: 1)Καρκίνος του πνεύμονα. Ο πιο συχνός καρκίνος παγκοσμίως. Καρκίνος του λάρυγγα και του φάρυγγα επίσης. 2)Βήχας, δύσπνοια, αλλοίωση και κόπωση φωνής. Στο πεπτικό σύστημα: 1)Καρκίνος σε διάφορα άλλα μέρη του πεπτικού συστήματος. 2)Προβλήματα χώνεψης. Ένα μόνο τσιγάρο μετά το φαγητό καθυστερεί την χώνεψη κατά μία ώρα περίπου.

Στο κυκλοφορικό σύστημα: 1)Εγκεφαλικά επεισόδια, από τις πιο συχνές αιτίες θανάτου σήμερα. Στην καρδιά: 1)Στεφανιαία νόσος, καρδιακή προσβολή και άλλες ασθένειες. Στο δέρμα: 1)Ο καπνιστής έχει τριπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξει κακοήθη καρκίνο του δέρματος από ένα μη καπνιστή. Στα μάτια: 1)Τύφλωση από διάφορες αρρώστιες όπως καταρράκτης, εκφύλιση ωχράς κηλίδας και άλλες. Σήμερα είναι καταγεγραμμένοι 54.000 Βρετανοί πολίτες που είναι τυφλοί λόγω του καπνίσματος.

-Γιατί καπνίζεις; -Γιατί μου αρέσει! Η απάντηση αυτή βέβαια δεν είναι σωστή. Η νικοτίνη που εμπεριέχεται στο τσιγάρο, δρα ως ένα είδος ναρκωτικού. Η απουσία ενός καπνιστή από αυτή συνοδεύεται από δυσάρεστες επιπτώσεις όπως αντικοινωνική συμπεριφορά ή δυσφορία. Για να αποφύγει αυτά τα δυσάρεστα αισθήματα ο καπνιστής συνεχίζει τη συνήθεια του. Αξίζει να σημειωθεί πως σε χώρες όπου παιδάκια λιμοκτονούν, οι γονείς τους προτιμούν να ανταλλάσσουν τα τρόφιμά τους ώστε να εξασφαλίσουν ένα πακέτο τσιγάρα παρά να ταΐσουν τα παιδιά τους.

Ουσιαστικα, νιωθουν καπωσ ετσι…εγκλωβισμενοι σε ενα τσιγαρο

-Γιατί καπνίζεις; -Γιατί θέλω να καταστραφώ! Πολλοί καπνιστές λένε ότι συνεχίζουν να καπνίζουν λόγω της αυτοκαταστροφικής διάθεσής τους. Θέλουν πραγματικά να αρρωστήσουν. Μερικοί λένε ότι φοβούνται τα γηρατειά. Άλλοι αλαζονικά ορκίζονται να συνεχίσουν έως ότου το τσιγάρο τους σκοτώσει. Οι περισσότεροι κάνουν αυτές τις δηλώσεις για να κρύψουν τους φόβους από τη διακοπή του καπνίσματος.

-Γιατί καπνίζεις; -Για πολλούς άλλους λόγους… Μερικοί καπνιστές λένε ότι καπνίζουν επειδή … είναι νευρικοί. για να το γιορτάσουν. για την ενέργεια. για να φανούν μάγκες(!!!!!!!!!!!). για να μείνουν άγρυπνοι ή για να κοιμηθούν. για να μπορούν να σκεφτούν. Φυσικά και όλα τα παραπάνω δεν αληθεύουν. Ο κύριος λόγος είναι γιατί είναι τοξικομανείς. Η τοξικομανής «γαντζώνεται» από μια χημική ουσία. Η νικοτίνη είναι ουσία.

Και τώρα ας παρακολουθήσουμε δυο βιντεακια… http://www.youtube.com/watch?v=AB9pTkG-93c&list=PLFE0217E16760BCDF http://www.youtube.com/watch?v=r-m27SZUFj0

Και ας δουμε μερικεσ εικονεσ…

Μπορουμε να το καταπολεμησουμε; ΦΥΣΙΚΑ και ναι. Είναι πράγματι δύσκολο, αλλά σίγουρα ωφέλιμο για όλους. Η πιο διαδεδομένη μέθοδος είναι αυτή με σταδιακή μείωσή του. Δηλαδή, με το κόψιμο ενός τσιγάρου από τα συνολικά την ημέρα, μέχρι να μειωθεί στο ΚΑΝΕΝΑ! Στην αρχή το άτομο αισθάνεται καλά, αλλά στη συνέχεια η αποχή από τη νικοτίνη γίνεται όλο και πιο δύσκολη… ωστόσο πρέπει να επιμείνει το άτομο και πάντα να έχει κοντά του άτομα που να τον υποστηρίζουν και να του θυμίζουν πως κάνει καλό πρωτίστως στην υγεία του, ύστερα στους γύρω αλλά και στην τσέπη του!

Με το κόψιμο του τσιγάρου κερδίζει κανείς πολλά Με το κόψιμο του τσιγάρου κερδίζει κανείς πολλά. Συνειδητοποιεί πως μπορεί να κάνει τα ίδια πράγματα με αυτά που έκανε ενόσω κάπνιζε. Γίνεται ανεξάρτητος και χαίρεται τη ζωή διπλά, ως ένας υγιής και ολοκληρωμένος άνθρωπος, χωρίς να ζει στη φυλακή της νικοτίνης. Ενημερώστε τους γονείς, συγγενείς, γνωστούς και φίλους. Είναι πολύτιμο αγαθό η υγεία όλων μας!

τελοσ Ευχαριστώ!!! Πηγές: http://www.whyquit.com/greek/Joel_01_04_smokaholic.html Google εικόνες