ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Γαλλική κουζίνα Ηλίας Δημητρίου ΣΤ’1.
Advertisements

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ 6η ΟΜΑΔΑ Γεύματα(Παλάτι-Μοναστήρια). ΠΕΤΡΟΣ. ΓΙΑΝΝΗΣ
Διατροφή και Υγεία.
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
ΣΟΥΠΕΣ.
Σούπες - Soups.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Η Νότια Κορέα, επίσημα Δημοκρατία της Κορέας, είναι κράτος της ανατολικής Ασίας, στο νότιο μέρος της κορεατικής χερσονήσου. Προς τον Βορρά συνορεύει.
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
ΜΠΟΥΦΕ.
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ Στοιχεια: ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Κρήτη Λεωνίδας Κραλίδης 1ο Πειραματικό Θεσσαλονίκης Τμήμα Ε2
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ Στόχοι Ο Μαθητής
Σαλατες - Salads.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξέβαθο Τηγάνισμα
ΨΑΡΙΑ.
Μάθημα Οικιακής Οικονομίας Καθηγήτρια: Γκουτζουρέλα Μαρία
Ζυμαρικά - Pasta.
` «Το αγαπημένο μου φαγητό» Ελισσάβετ Χριστίνα Μελιάδη
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE OR POT ROASTING
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ 2
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
ΒΟΔΙΝΑ & ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Μαθημα 6 Παραγοντες που επηρεαζουν τη Συνθεςη του μενου
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ!!! ‘Αλεξ Χαράλαμπος Στ’2.
TOMATO SAUCE. ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ Η ντομάτα ήρθε στη Ευρώπη από το Νέο Κόσμο (Αμερική), το 1521 μετά την κατάκτηση των Αζτέκων από τους Ισπανούς Μια από τις.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξ ΈΒΑΘΟ Τ ΗΓΆΝΙΣΜΑ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα,
22:28 ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Π ΡΟΓΕ Υ ΜΑΤΑ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤ ΗΣ ΝΑ Ε Ι ΝΑΙ Σ Ε Θ ΕΣ Η ΝΑ : Διακρίνει τους παράγοντες ελέγχου της ποιότητα των αυγών. Περιγράφει τους.
Τι εστί ελληνική κουζίναΤι εστί ελληνική κουζίνα; Που κρύβεται, αλήθεια, η ελληνικότητα της γεύσης: στην παραδοσιακή συνταγή, στα εγχώρια υλικά, στις.
Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
Μεσογειακή Διατροφή Μεσογειακή Διατροφή είναι ένας ορός όπου έχει επινοηθεί από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις. Το 1995 μια ομάδα επιστημόνων του.
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Φλαμπέ
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
Σπύρος Τσουκαλάς , Άρης Σερμέτης , Άρτεμις
Αμερικανική και Μεξικανική κουζίνα
Σάντουιτς.
Μεθοδοι ΜαγειρεματοΣ 1.
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
Γαστρονομικός τουρισμός : τις κουζίνες του κόσμου
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Μαριλένα Παπαλάμπρου Άννα Στασινοπούλου
ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΔΟΧΕΙΟ (POELING /POELER)
ΓΕΥΜΑΤΑ ΠΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ 6Η ΟΜΑΔΑ
23:37 ΣΑΛΤΣΕΣ 11/12/2018 Ευριπίδης Σάββα.
ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα 23:19 Ευριπίδης Σάββα.
Λατινική Αμερική Συνεργάστηκαν: Βασιλειάδη Δήμητρα Θανοπούλου Φαίη
Παραγωγός: Νίκος Φραντζέσκαρος
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Ο μαθητής μετά το πέρας του μαθήματος να: 1. Περιγράφει τη μέθοδο προετοιμασίας και τη σειρά εργασίας για ετοιμασία και παρουσίαση του Κινέζικου μπουφέ. 2. Περιγράφει τα κύρια χαρακτηριστικά της Κινέζικης κουζίνας. (Κύριες Επιδράσεις, Κύρια υλικά, Αντιπροσωπευτικές παρασκευές) 3. Κατονομάζει παρασκευές που περιλαμβάνει η Κινέζικη κουζίνα.

Η ΚΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΚΟΥΛΤΟΥΡΕΣ ΚΑΘΩΣ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΚΤΑΣΗ 3.7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΜΙΛΙΩΝ, ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Ευριπίδης Σάββα

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Η κουζίνα αυτή διαθέτει τη μεγαλύτερη ποικιλία υλικών και τεχνικών από οποιαδήποτε άλλη. Πριν από 3000 χρόνια περίπου άρχισε να γίνεται προφανής η αγάπη των Κινέζων για τη μαγειρική με τη δημιουργία των πρώτων συνταγών. Σήμερα υπολογίζεται ότι έχουν δημιουργηθεί τουλάχιστον 8000 διαφορετικά πιάτα. Τα χρώματα πρέπει να είναι αισθητικά ευχάριστα, τα αρώματα πρέπει να διεγείρουν τις αισθήσεις και τα υλικά να είναι ομοιόμορφα σε μέγεθος. Και όλα αυτά τα στοιχεία έχουν ως στόχο την απόλυτη ισορροπία.

Η κινέζικη κουζίνα χαρακτηρίζεται από τέσσερις διακριτές μαγειρικές τεχνοτροπίες: Τη βόρεια (Κουζίνα του Πεκίνου) Τη νότια (Καντονέζικη κουζίνα) Την ανατολική (Κουζίνα της Σαγκάης) Τη δυτική (Κουζίνα Σετσουάν)

Βόρεια Κίνα Εδώ γίνεται και εκτεταμένη χρήση μυρωδικών με έναν απλό, ντελικάτο τρόπο, αλλά είναι επίσης γνωστή για τα καυτερά, γλυκόξινα πιάτα της. Προφανείς είναι επίσης και οι μογγολικές επιρροές στα πιάτα της περιοχής, ιδιαίτερα τη χρήση αρνίσιου κρέατος, η κοινοτυπία στην τεχνική παρασκευής των κρεατικών στα κάρβουνα και οι σπεσιαλιτέ της κατσαρόλας.

Νότια Κίνα Ο καντονέζικος τρόπος μαγειρικής αποτελεί μια επίδειξη νοστιμιάς χάρη στην αριστοτεχνική ανάμειξη διαφόρων γεύσεων. Πρόκειται για το πιο διαδεδομένο τρόπο κινέζικης μαγειρικής στη Δύση. Η σάλτσα χοϊζίν, η σάλτσα δαμάσκηνου, η σάλτσα σόγιας καθώς και το σκόρδο, αποτελούν τυπικά μαγειρικά καρυκεύματα. Οι Καντονέζοι προτιμούν τις γρήγορες μαγειρικές τεχνικές όπως το γρήγορο τηγάνισμα με ελάχιστο λάδι και το μαγείρεμα στον ατμό για να τονίσουν τη φυσική γεύση, το χρώμα και την υφή των φρέσκων υλικών.

Ανατολική Κίνα Στην ανατολική περιοχή κατά μήκος της ακτής, η Σαγκάη και η γειτονική Φουκιέν χρησιμοποιούν ιδιαίτερα τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη και το τζίντζερ ως αρωματικά μέσα. Οι φυσικές γεύσεις αναδεικνύονται διατηρώντας τα φαγητά ελαφριά και ντελικάτα. Δίνοντας έμφαση στα φρέσκα υλικά, οι σέφ της ανατολής προτιμούν το συνεχές ανακάτεμα (stir fry), το ψήσιμο στον ατμό, το ζεμάτισμα και το «κόκκινο» μαγείρεμα, μια τεχνική που είναι μοναδική στη κινέζικη κουζίνα. Το μαγείρεμα δηλαδή του φαγητού σε μεγάλη ποσότητα σάλτσας σόγιας και νερού για να πάρει πλούσια γεύση και καφεκόκκινο χρώμα.

Δυτική Κίνα Η δυτική περιοχή του Σετσουάν διακρίνεται για τα ιδιαίτερα αρωματικά της πιάτα. Τα πιο χαρακτηριστικά φαγητά είναι καυτερά και ξινά και συχνά λιπαρά. Στις χαρακτηριστικές γεύσεις της κουζίνας αυτής συνεισφέρουν επίσης τα κρεμμύδια ,το σκόρδο, το τζίντζερ, οι αποξηραμένες φλούδες εσπεριδοειδών, τα αποξηραμένα μανιτάρια, το σησαμέλαιο και η πάστα από μαύρα φασόλια.

Κύρια Υλικά Ρύζι, ζάχαρη, σόγια, καλαμπόκι, σκόρδο, τζίντζερ, διάφορες ρίζες, βλαστοί, σησαμέλαιο, ξύδι, όλα τα διαθέσιμα είδη λαχανικών, σάλτσα σόγιας, σάλτσα χοϊσίν, κοτόπουλο, βοδινό, πάπιες

ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΟΨΙΜΑΤΟΣ VERTICAL CUTTING (straight-diagonal) SLOPE CUTTING HORIZONTAL CUTTING ROLL CUTTING SCORING MINCING DOMINO SLICES SHREDS & SLICES DICE & BITES WEDGES Ευριπίδης Σάββα

ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΜΑΤΟΣ STIR FRYING ΑΤΜΟΣ ΒΑΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ ΞΕΒΑΘΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ RED COOKING WHITE COOKING ΡΟΣΤΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΙΓΑΝΟ ΨΙΣΙΜΟ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ COOL OIL-DIPPING WARM OIL-DIPPING HOT OIL-DIPPING BLANCHING ΚΑΠΝΙΣΤΑ Ευριπίδης Σάββα

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΠΑΛΤΑΣ ΣΑΝΙΔΙ ΚΟΠΗΣ ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΟΠΤΗΡΕΣ ΓΟΥΟΚ LONG CHOP STICKS WOK SANG ΣΟΥΡΟΤΗΡΙ BAMBOO STEAMER ΚΟΥΤΑΛΑ ΓΙΑ ΡΥΖΙ ΚΟΥΤΑΛΑ ΣΟΥΠΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΠΛΑΣΤΗΣ Ευριπίδης Σάββα

ΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΓΟΥΔΟΧΕΡΙ ΜΑΧΑΙΡΑΚΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΠΗΛΙΝΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ MONGOLIAN HOT POT Ευριπίδης Σάββα

Ευριπίδης Σάββα

Ευριπίδης Σάββα

Ευριπίδης Σάββα

Ευριπίδης Σάββα

Ευριπίδης Σάββα

ΣΟΥΠΕΣ ΣΟΥΠΕΣ ΣΕΡΒΙΡΟΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΚΙΝΑ ΣΟΥΠΕΣ ΣΕΡΒΙΡΟΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΚΙΝΑ ΔΙΑΥΓΕΙΣ ΣΟΥΠΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΨΑΡΙ Ή ΚΡΕΑΣ Ή ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΠΑΧΥΡΕΥΣΤΕΣ ΣΟΥΠΕΣ (ΒΟΡΕΙΑ ΚΙΝΑ) ΓΚΟΥΡΜΕ ΣΟΥΠΕΣ Ευριπίδης Σάββα

ΠΟΤΑ ΤΣΑΪ ΚΡΑΣΙ “ΖΙΟΥ” ΜΠΥΡΕΣ ΛΙΚΕΡΣ Ευριπίδης Σάββα

ΓΛΥΚΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ. ΣΕΡΒΙΡΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΑΝ ΣΝΑΚ ΓΛΥΚΕΣ ΠΑΣΤΕΣ CAKES, PASTRIES Ευριπίδης Σάββα

ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ & ΥΓΕΙΑ ΟΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΧΡΩΜΑΤΩΝ, ΥΦΗΣ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΩΝ ΣΥΝΤΕΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΥΓΕΙΙΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ. Ευριπίδης Σάββα

Αξιολόγηση 1. Περιγράψετε τη μέθοδο προετοιμασίας και τη σειρά εργασίας για ετοιμασία και παρουσίαση του Κινέζικου μπουφέ. 2. Περιγράψετε τα κύρια χαρακτηριστικά της Κινέζικης κουζίνας. (Κύριες Επιδράσεις, Κύρια υλικά, Αντιπροσωπευτικές παρασκευές) 3. Κατονομάστε παρασκευές που περιλαμβάνει η Κινέζικη κουζίνα.