Παρουσίαση για το βίντεο με θέμα «Skin Cancer : What Causes it and Who is at Risk?» (από τη Mayo Clinic)

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Καρκίνος Ο Καρκίνος είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται σήμερα στις αναπτυγμένες χώρες.Μπορεί να υπάρξει σε πολλά μέρη του.
Advertisements

Προληψη καρκινου: ΑλλαγεΣ στο τροπο ζωηΣ απο την παιδικη ηλικια
Θα σας εξηγήσω εγώ παιδιά μου! Κι εγώ το ένιωσα. Τι φταίει άραγε;
ΚΑΠΝΙΣΜΑ.
Τι είναι ο καρκίνος Ο καρκίνος (όγκος) είναι η ανώμαλη ανάπτυξη κύτταρων με αποτέλεσμα τη δημιουργία όγκων σε διάφορα σημεία του σώματος. Προέλευση της.
ΚΑΠΝΙΣΜΑ 1. Επιπτώσεις στης υγεία 2. Επιπτώσεις στην ψυχολογία 3. Τι θα κάνετε εσείς;
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6ο ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Α
Μεσογειακή Διατροφή Εκδήλωση «Μεσογειακό γεύμα»
ΠΑΡΑΓΙΟΥΔΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΟΓΚΑ ΚΕΛΛΥ
Χρόνια Απροφρακτική Πνευμονοπάθεια
7.1 Η εξέλιξη και οι μαρτυρίες της
Το κάπνισμα και τα αποτελέσματά του
Χίμα Μαϊντινέλ-Γιώργος Λαμπαδαρής Γιάννης
Η ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
Διάγνωση γενετικών ασθενειών
Γ. Τσιρπανλής Νεφρολογικό Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» 2011
Ερωτήματα για …πρόσθετη διερεύνηση:
ΚΑΠΝΙΣΜΑ.
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΥΠΟΕΝΟΤΗΤΑ: AITIA KAI ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΜΠΡΙΓΚΕΛ ΣΕΛΕΝΙΤΣΑ
Εργασία Οικιακής Οικονομίας “ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ”
ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ – Σ.Μ.Ν..
Ανθρώπινο σώμα Το στόμα και τα δόντια Μεντεσίδου Σόνια Οδοντιατρική Σχολή ΑΠΘ.
ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ Εργασία στο μάθημα της οικιακής οικονομίας της μαθήτριας: Πασχαλίνας Μακρίδου Τμήμα: Α3 Γυμνάσιο: 3ο Γυμνάσιο Νάουσας Ημερομηνία.
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ.
Ηλεκτρομαγνητικά πεδία στο σπίτι και στην εργασία.
ΕΠΛ Ηλεκτρονική Υγεία Γιώργος Ξενοφώντος
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 3 ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου Συντονιστής: Α. Δρίβας, Φυσικός ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ.
Διάγνωση γενετικών ασθενειών
4. ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ
ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ Γ’ ΕΠΑ.Λ. ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ.
Μέτρα ενθάρρυνσης σε παιδία για τη στοματική υγεία. ΣΑΒΒΑ ΝΑΥΣΙΚΑ.
Ασκήσεις φακών. FF Μικρή λάμπα η ακτίνα από τη λάμπα δεν περνά από την κυρία εστία, όμως περνά η προέκταση της Είδωλο λάμπας (φανταστικό)
Μεσογειακή διατροφή Μεσογειακή αναιμία Μεσογειακός πυρετός
ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ
ΑΛΚΟΛ ΚΙ ΥΓΕΙΑ Τι θα δούμε σε αυτή την παρουσίαση :
Σχολικός Εκφοβισμός School Bullying.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ Στα πλαίσια του μαθήματος της ερευνητικής εργασίας αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το θέμα του καρκίνου του μαστού και της μαστεκτομής.Με.
Διατροφή και υγεία Ελένη Καλιάτση Α΄ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Άργους.
Διατροφή των ενηλίκων Σημαντικός παράγοντας υγείας για τους ενήλικες είναι η διατήρηση φυσιολογικού βάρους για την ηλικία και το ύψος τους.
ΑΚΤΙΝΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΦΑΣΜΑ
Κονδυλώματα (HPV).
ΣΠΙΛΟΙ-ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΛΟΙ
ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ 2ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ Τμήματα ΓΠ2, ΓΝΣ.
Ομάδα: Τζαγκαράκη Ειρήνη
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ Είναι οι δερματοπάθειες που προκύπτουν στο εργασιακό περιβάλλον και η αιτία που τις προκαλεί είναι κάτι που έχει άμεση σχέση.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. Σύνοψη κεφαλαίου: Υγεία παιδιών. Υγεία γυναικών. Υγεία ανδρών. Υγεία ηλικιωμένων ενηλίκων.
ΔΕΡΜΑ Cases - Robbins 8 th edition Ε. Κουρέα Δεκέμβριος 2013.
ΒΑΣΙΚΟΚΚΥΤΑΡΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ Η πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου. Σχεδόν όλα τα Βασικοκυτταρικά καρκινώματα συμβαίνουν σε σημεία του σώματος που έχουν εκτεταμένα.
Τρισωμία 21, από τα χρωμοσώματα στα γονίδια.  Το συχνότερο γενετικό αίτιο Ν.Υ. 95% των περιπτώσεων ελεύθερη τρισωμία (3 χρωμοσώματα) 1/800 γεννήσεις.
Είναι δύσκολο, αλλά αν θέλετε να έχετε ένα όμορφο, λαμπερό δέρμα, πρέπει να σταματήσετε το τσιγάρο - όχι μόνο το δικό σας, αλλά και των οικείων σας, διότι.
ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΟΜΑΔΑ 2 ΓΙΟΣΜΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΟΣΜΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΡΑΦΙΑΔΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΑΦΙΑΔΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΑΚΗΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΑΚΗΣ.
Αλλεργική δερματίτιδα (εξ επαφής). Η αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής είναι μια κοινή πάθηση του δέρματος. Προκαλείται, λόγω επαφής του δέρματος, με παράγοντες.
Αλλεργική δερματίτιδα (εξ επαφής). Η αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής είναι μια κοινή πάθηση του δέρματος. Προκαλείται, λόγω επαφής του δέρματος, με παράγοντες.
Βιοστατιστική Ι Μέτρα συσχέτισης στις επιδημιολογικές μελέτες
Βιοστατιστική Ι Μέτρα συσχέτισης στις επιδημιολογικές μελέτες
Το κινητό τηλέφωνο και οι επιπτώσεις του.
Παπαπαντελής Νικήτας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
ΗΛΙΟΣ ΗΛΙΟΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΟΜΑΔΑ 1η Χαρά Γιαννούλη
ΣΙΤΑΡΑΣ ΦΩΤΙΟΣ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ.
ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ Πέρα από το πλύσιμο του σώματος, πρέπει να φροντίζουμε επίσης και να κρατούμε σε καθαρή και υγιεινή κατάσταση και κάποια επιμέρους.
ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ ΑΝΝΑ ΚΥΡΟΥ ΜΥΡΤΩ ΛΙΑΤΟΥ ΤΙΝΑ ΜΠΑΝΤΟΛΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΠΝΑΡΑ.
Ατομική υγιεινή Ενότητα 4.1.
Ο μοτοσικλετιστής Μαρίας Κέντρου-Αγαθοπούλου
Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ HPV ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΖΩΕΣ.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6ο ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Α.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Β1
Δραστηριότητα Νορβηγικό βίντεο!
Αποσυνδετικές διαταραχές
ΕΠΙΣΤΑΞΗ & ΡΙΝΟΡΡΑΓΙΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Παρουσίαση για το βίντεο με θέμα «Skin Cancer : What Causes it and Who is at Risk?» (από τη Mayo Clinic)

“Skin Cancer : What Causes it and Who is at Risk? ” Mayo Clinic [1] Η δερματολόγος της Mayo Clinic στην Φλόριντα, Anokhi Jambusaria, M.D., μιλά για τον καρκίνο του δέρματος Συγκεκριμένα αναφέρεται: στα διαφορετικά είδη καρκίνου του δέρματος που υπάρχουν στα σημάδια του δέρματος τα οποία υποδεικνύουν καρκίνο του δέρματος στις αιτίες που προκαλούν καρκίνο του δέρματος στο ποιες ομάδες έχουν περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του δέρματος Τονίζει την ανάγκη που υπάρχει στο να γίνονται προληπτικοί έλεγχοι από τους δερματολόγους, για να αποφύγουμε τον καρκίνο του δέρματος

Είδη καρκίνου του δέρματος Υπάρχουν 2 κύρια είδη καρκίνου του δέρματος: 1. Μελάνωμα 2. Μη-μελάνωμα, για τα οποία οι πιο κοινοί τύποι είναι: 2.1. Βασικοκυτταρικό καρκίνωμα - Basal cell cancer: πιο κοινή μορφή καρκίνου του δέρματος παγκοσμίως, πιο κοινός και από τον καρκίνο του μαστού, του πνεύμονα και του εντέρου 2.2. Ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα - Squamous cell cancer: δεύτερη πιο κοινή μορφή καρκίνου του δέρματος παγκοσμίως

Σημάδια του δέρματος τα οποία υποδεικνύουν καρκίνο του δέρματος Ανάπτυξη όγκων Αλλαγές στο δέρμα Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο καρκίνος του δέρματος είναι ασυμπτωματικός Άλλες φορές προκαλείται αιμορραγία ή πόνος όταν πιέζεται το επηρεασμένο δέρμα Πολλές φουσκάλες από καμένο δέρμα παραπέμπουν σε υψηλότερο ρίσκο εμφάνισης μελανώματος Όταν έχεις μόνο ένα κάψιμο από τον ήλιο αυτό δεν αποδεικνύει αναγκαστικά την ύπαρξη καρκίνου του δέρματος

Αιτίες πρόκλησης καρκίνου του δέρματος Σημαντικός παράγοντας πρόκλησης είναι η έκθεση στον ήλιο κατά την παιδική ηλικία και όχι τόσο κατά την ενήλικη ζωή Γονίδια Μπορεί να υπάρχει προγεννητική διάθεση

Ομάδες που έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του δέρματος Άτομα με πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα Άτομα που έχουν ευαισθησία στον ήλιο και καίγονται εύκολα από αυτόν (συνήθως αυτά τα άτομα έχουν μπλε μάτια και κόκκινα μαλλιά) Όμως ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να εμφανιστεί και σε άτομα με σκουρόχρωμο δέρμα σε μικρότερα ποσοστά Άρα όλοι διατρέχουν κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος Άτομα που ζουν σε χώρες που βρίσκονται κοντά στον Ισημερινό, διότι οι ακτίνες UV, είναι πιο ισχυρές σε χώρες που βρίσκονται κοντά στον Ισημερινό και γίνονται όλο και πιο αδύνατες όσο απομακρυνόμαστε από τον Ισημερινό Άτομα τα οποία ζουν σε μεγάλο υψόμετρο, διότι όσο σε μεγαλύτερο υψόμετρο ζεις τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του δέρματος συγκριτικά με το αν ζεις σε χαμηλό υψόμετρο

Πρόληψη Ένα άτομο το οποίο περνά από την εφηβεία στην ενηλικίωση θα πρέπει να επισκέπτεται τον δερματολόγο του για προληπτικούς ελέγχους Έπειτα ο δερματολόγος, βάσει του ιστορικού της οικογένειας του αλλά και την προσωπική κατάσταση του ατόμου, θα κρίνει για το πόσο συχνά θα πρέπει να επισκέπτεται αυτό το άτομο τον δερματολόγο του

Βιβλιογραφία [1] Mayo Clinic, “ Skin Cancer: What Causes it and Who is at Risk?” http://www.youtube.com/watch?v=POCIcywv9X0