Ασθένειες και καταστάσεις που οφείλονται στην κακή διατροφή

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Καρκίνος Ο Καρκίνος είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται σήμερα στις αναπτυγμένες χώρες.Μπορεί να υπάρξει σε πολλά μέρη του.
Advertisements

Χοληστερόλη Ροντίρη Στέλλα ΒΛ2.
Εργασία Βιολογίας Από: Ραφτοπούλου Μαρία
Προληψη καρκινου: ΑλλαγεΣ στο τροπο ζωηΣ απο την παιδικη ηλικια
ΚΑΠΝΙΣΜΑ.
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
Ανδρέας Τραχανάς Personal Trainer Προπονητής Taekwondo.
Χοληστερόλη.
ΚΑΠΝΙΣΜΑ 1. Επιπτώσεις στης υγεία 2. Επιπτώσεις στην ψυχολογία 3. Τι θα κάνετε εσείς;
φυτικές στερόλες & στανόλες, ελαιόλαδο.
«ΕΛΕΓΧΟΣ ΒΑΡΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΒΑΡΟΥΣ»
Χοληστερολη ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ: ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ
Μεσογειακή Διατροφή Εκδήλωση «Μεσογειακό γεύμα»
ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ ΝΑΝΣΥ ΣΤΑΓΓΑ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ
ΛΙΠΗ Οικογενειακή Αγωγή Ι Κατερίνα Καρεκλά.
ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Δρ. Δημοσθένης Παναγιωτάκος
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ Η χοληστερόλη είναι κηρώδης στερόλη που βρίσκεται στη μεμβράνη των κυττάρων όλων των ιστών του σώματος, και στο πλάσμα του αίματος.
Τι είναι η χοληστερόλη και γιατί μας ενδιαφέρει;
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ (ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ)
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑ PROJECΤ ΝΕΡΟ
ΥΓΙΗΣ ΚΑΡΔΙΑ.
ση της αερόβιας ικανότητας Ομάδα:Killers Σχολ Ετος
Β΄ Παθολογικο τμήμα – Γ.Ν. Θεσσαλονίκης « ο Αγ. Δημήτριος »
Εργασία Οικιακής Οικονομίας με θέμα: ΥΠΕΡΒΙΤΑΜΙΝΩΣΗ&ΥΠΟΒΙΤΑΜΙΝΩΣΗ.
Χοληστερινη.
Κυκλοφορικό και υγεία Το κυκλοφορικό σύστημα, που αποτελείται από την καρδιά, τις αρτηρίες, τα τριχοειδή αγγεία και τις φλέβες, είναι ο μηχανισμός που.
Ευαγγελία Γρηγοριάδου
ΓΝ2 ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΤ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
Η Άσκηση ως Θεραπευτική Αγωγή σε Ασθενείς με Καρδιοπάθεια
ΚΑΠΝΙΣΜΑ.
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΔΙΑΒΗΤΗΣ.
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΕΙΡΗΝΗ.
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ
Η ανάπτυξη και η καλή διατήρηση του ανθρώπινου οργανισμού εξαρτάται από την ποιότητα, την ποικιλία και την ποσότητα των θρεπτικών ουσιών που παίρνει.
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Ομάδα 1 ΡΟΥΣΣΟΥ ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε.
ΦΩΣΦΟΡΟΣ (Ρ).
ΕΛΑΙΟ ΗΡΑΝΘΕΜΟΥ Ή ΠΡΙΜΟΥΛΑΣ (EVENING PRIMROSE OIL)
ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΛΗΨΗΣ ΤΡΟΦΗΣ
Τροφή και τρόφιμα.
Οφέλη της φυσικής δραστηριότητας
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ MASTER CHEF
ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΛΙΠΟΠΡΩΤΕΙΝΩΝ Ιωάννης.Γ. Χαμπαίος Aν. Καθ. Πανεπιστημίου Πατρών (Παθολογία-Ενδοκρινολογία και Μεταβολικά νοσήματα)
Ενημερωτική Εκδήλωση «Δεν καπνίζω, επιλέγω τη ζωή»
 Η χοληστερίνη είναι μια κηρώδης οργανική ουσία που ανήκει στην κατηγορία των στεροειδών λιπιδίων.  Είναι απαραίτητο συστατικό όλων των κυττάρων του.
Συσχέτιση της διατροφής με διάφορες ασθένειες. ● Παχυσαρκία ● Καρδιακά νοσήματα ● Καρκίνος ● Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου ● Ασθένειες από γενετικά τροποποιημένα.
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ 1 Γυμνάσιο Άργους Α
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΙΙ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ
Βιολογία Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας
ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΒΆΡΟΥΣ Παπαηλιού Άννα -Διαιτολόγος.
«ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ = ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ » Δράμα Επιμέλεια: Λαφαζάνη Πολυχρονία 1.
Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας
ΕΜΦΡΑΓΜΑ Αποστολίδου Ευτέρπη, Νοέμβριος Καρδιακές παθήσεις Η κυριότερη αιτία νοσηρότητας και θνητότητας εμφράγματα στην Ελλάδα ετησίως Αναλογία.
ΔΙΑΛΕΞΗ 9 ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ.
Σχεδιασμός Διαιτολογίου για Φυσιολογικές Καταστάσεις ΙΙ
Φάρμακα για τη Θεραπεία της Οστεοπόρωσης
Καρδιαγγειακό και αναισθησία!
Γαστρίτιδα Η γαστρίτιδα είναι μια φλεγμονή, ερεθισμός ή διάβρωση του βλεννογόνου του στομάχου, που είτε μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά, η λεγόμενη οξεία.
Παπαπαντελής Νικήτας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
ΑΣΒΕΣΤΙΟ-ΔΙΦΩΣΦΟΝΙΚΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ
ΧΑΛΚΟΣ ΚΑΙ ΕΡΥΘΡΟΠΟΙΗΣΗ
Διατροφή και Ασθένειες
Στατίνες: φάρμακο ή φαρμάκι;
ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑ PROJECΤ ΝΕΡΟ Από τους μαθητές: Τσιλίκας Σάββας Τσαντίλας Αλέξανδρος Ηλιάσκος Ξενοφώντας Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΘΛΗΤΩΝ Συνέντευξη από τους γυμναστές: Δ.Τάκο και Δ.Μαρκάκη
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ. ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Σ΄ αυτήν την εργασία θα αναφερθούμε συνοπτικά στις ομάδες τροφίμων, στα θρεπτικά που περιέχονται σ’ αυτές και.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ασθένειες και καταστάσεις που οφείλονται στην κακή διατροφή η παχυσαρκία οι διαταραχές στη λειτουργία του εντέρου, π.χ. σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, δυσπεψίες, καούρες η οστεοπόρωση ο σακχαρώδης διαβήτης η αναιμία τα καρδιαγγειακά νοσήματα: υπέρταση, υπερχοληστεριναιμία, αθηρωμάτωση, στεφανιαία νόσος ο καρκίνος οι διαταραχές στην πρόσληψη τροφής: ψυχογενής ανορεξία, ψυχογενής βουλιμία τροφικές αλλεργίες 1

ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ Η οστεοπόρωση αποτελεί τη συνηθέστερη μεταβολική νόσο των οστών. Δεν υπάρχει θεραπεία που να αντικαταστήσει την απώλεια οστικής μάζας που έχει ήδη συμβεί. Η καλύτερη λύση είναι να προληφθεί η οστεοπόρωση. Ο καλύτερος τρόπος είναι: να οικοδομούνται γερά οστά από τα πρώτα χρόνια της ζωής και να μειώνεται η απώλεια οστικής μάζας τα τελευταία χρόνια. 2

Οστεοπόρωση στους άνδρες 3

Οστεοπόρωση στη γυναίκα 4

ΑΝΑΙΜΙΑ Η πιο συχνή μορφή αναιμίας είναι η σιδηροπενική. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κόπωση, αδυναμία, μειωμένες επιδόσεις, αργή διανοητική ανάπτυξη, δυσκολία στη διατήρηση θερμοκρασίας σώματος, μειωμένο ανοσοποιητικό και γλωσσίτιδα.  5

Καρδιαγγειακά νοσήματα Χοληστερόλη: Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι λιποπρωτεϊνών: η ΗDL  «καλή» χοληστερόλη και η LDL «κακή» χοληστερόλη. Η LDL  μεταφέρει την χοληστερίνη στα κύτταρα. Η  πιθανότητα θανάτου από στεφανιαία νόσο αυξάνεται όταν τα επίπεδα χοληστερόλης και ειδικά της LDL-χοληστερόλης «κακής χοληστερόλης» είναι αυξημένα.

Παχυσαρκία προκαλείται από υπερβολική συσσώρευση λίπους. Παχυσαρκία προκαλείται από υπερβολική συσσώρευση λίπους. Στους παχύσαρκους ο λιπώδης ιστός αναλογεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 25% και 30% του σωματικού βάρους στους άνδρες και στις γυναίκες αντίστοιχα, ποσοστό που μπορεί να φτάσει ή να υπερβεί το 50% του βάρους.

Σακχαρώδης διαβήτης Είναι μια παθολογική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα. Οφείλεται σε ανεπάρκεια έκκρισης ινσουλίνης από το πάγκρεας ή σε μειωμένη αποτελεσματικότητα της ινσουλίνης που παράγεται.

Διατροφή και καρκίνος Η διατροφή συνδέεται με την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου σε σημαντικό βαθμό. Οι διατροφικές συνήθειες μπορεί να σχετίζονται με το 30% των καρκίνων στις αναπτυγμένες χώρες και πιθανώς με το 20% των καρκίνων στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Είδη καρκίνων Καρκίνος Παχέος Εντέρου Καρκίνος Στομάχου Καρκίνος Μαστού Καρκίνος του οισοφάγου Καρκίνο του ήπατος. Αντίθετα η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης Α μπορεί να έχει προστατευτική δράση έναντι του καρκίνου του πνεύμονα.

Ψυχογενείς Διατροφικές Διαταραχές Οι κυριότερες είναι: • Η Ψυχογενής Ανορεξία • Η Ψυχογενής Βουλιμία • Η Διαταραχή πρόσληψης τροφής

Ακραίες περιπτώσεις

Διαταραχές στη λειτουργία του εντέρου Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν την καλή λειτουργία του εντέρου είναι η εντερική χλωρίδα. Η ισορροπία αυτή διαταράσσεται αρκετά συχνά ως αποτέλεσμα λήψης φαρμάκων (αντιβιοτικά), κακής διατροφής, άγχους και άλλων στρεσογόνων παραγόντων που οδηγούν σε μια σειρά από συμπτώματα που ονομάζονται πεπτικές διαταραχές.

Τροφικές αλλεργίες Οι συχνότερες εκδηλώσεις τροφικής αλλεργίας κατά σειρά συχνότητας είναι: Άσθμα. Γαστρεντερικές διαταραχές (πόνοι, διάρροιες, έμετοι, φουσκώματα, δυσπεψία). Έκζεμα. Ουρτικάρια. Αλλεργική ρινίτιδα. Αγγειο-οίδημα