TAX Πρακτικά προβλήματα από την εφαρμογή της νομοθεσίας τεκμηρίωσης ενδοομιλικών συναλλαγών και η ανάγκη για βελτίωσή της Γεώργιος Σ. Μαυραγάνης, Γενικός.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
1 Χ Ο υπό έκδοση νόμος για τις υπηρεσίες πληρωμών στην εσωτερική αγορά Χρήστος Βλ. Γκόρτσος Αναπληρωτής Kαθηγητής Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου, Πάντειο.
Advertisements

(α) Διάθεση Μεριδίων ΟΣΕΚΑ (β) Διαδικασία Κοινοποίησης
Ελεγχόμενες Αλλοδαπές Εταιρίες
1. 2 Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Π. ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ “ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ“ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΊΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ  Είναι πλέον κατανοητό από όλους.
Δημήτρης Ν. Τζουγανάτος Καθηγητής Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών
Έκτακτη Ενημερωτική Συνάντηση Πελατών Foroline
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Παρατηρήσεις και σχόλια στις αλλαγές που έγιναν με τον νόμο 4024/2011 που αφορούν την φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων και που θα ισχύσουν για το.
Win to Win Business Consultants Ανάπτυξη Επενδύσεις Επιδοτήσεις.
Ο Ενιαίος Ευρωπαϊκός Χώρος Ανώτατης Εκπαίδευσης & τα Επαγγελματικά Δικαιώματα.
1 ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΡΟΒΟΛΙΔΗ Ξενοδοχείο Χίλτον Λευκωσία, 19 Ιανουαρίου ΑΚΙΝΗΤΑ – ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ, ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ.
IKRP Rokas & Partners Περίληψη νομικού πλαισίου για τις αλλοδαπές εταιρείες.
Τραπεζική Ι Κ.1 Ο ρόλος και η λειτουργία ενός τραπεζικού οργανισμού
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 13.2 Αρχές και οικονομικοί κανόνες για την κινητικότητα.
Αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία με το Ν
Συμβάσεις Αποφυγής Διπλής ΚΕΡΑΜΕΥΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
1 Η νέα Οδηγία για την παροχή πιστώσεων σε καταναλωτές Χριστίνα Κ. Λιβαδά Ειδική Νομική Σύμβουλος ΕΕΤ.
ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΜΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ Υπερτιμολογήσεις – Υποτιμολογήσεις Αντιμετώπιση από το φορολογικό έλεγχο Αθήνα.
ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Σε συνεργασία με: την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος 4 ο Τριήμερο.
«Κώδικας Εταιρικής Διακυβέρνησης και Τελευταίες Εξελίξεις»
ΠΑΣΕΓΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ : ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΥΜΒΟΛΗ/ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ (του ΠΜΣ «ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ» του Παντείου πανεπιστημίου) Όλγα Παπαναστασοπούλου.
Διοίκηση της Μετανάστευσης και νομική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελλάδα Στάθης Καμπουρίδης Στέλεχος Δ/νσης Αστικής Κατάστασης Αθηνών Α & Κοινωνικών.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤO YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 3 Βήματα προς όφελος του Πολίτη.
Συμπεράσματα – Προτάσεις Γεώργιος Κεραμεύς Δικηγόρος KPP Law
Φορολογικό σύστημα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΕΔΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ.
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Σε συνεργασία με: την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος 4 ο Τριήμερο.
ΑΘΗΝΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2005 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΠΣ η ΕΠΙΤΡΟΠΗ.
Φορολογία ακινήτων Φορολογικές διατάξεις που αποτρέπουν πιθανές επενδύσεις και προτάσεις για βελτίωση 6 Οκτωβρίου 2014 Γεωργία Σταματέλου Επικεφαλής Φορολογικού.
Αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία με το Ν
To Ε.Σ.Ρ. στο ελληνικό θεσμικό πλαίσιο για τη ψηφιακή τηλεόραση Κων/νος Αποστολάς
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. (Δ.Ε.Α.Δ.Β. Α.Ε.)
ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση» Θεσσαλονίκη 08/05/2009 Θεσσαλονίκη 08/05/2009 Βαγγέλης Νάστος Στέλεχος Μονάδας Γ της ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ Βαγγέλης Νάστος Στέλεχος Μονάδας Γ.
ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΠΟΡΙΔΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΜΙΓΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΕγγλΕζοΣ, ΕΛΕΝΗ ΑΡΧΟΝΤΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΥ. ομφάκινον.
Αρχές Δικαίου Επιχειρήσεων Διάλεξη 7 η Νικόλαος Καρανάσιος Προσλήψεις.
Αρχές Δικαίου Επιχειρήσεων Διάλεξη 6 η Νικόλαος Καρανάσιος Εταιρίες Κεφαλαίων.
Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών  Ιδρύθηκε το  Τα θέματα που διαπραγματεύεται είναι: Διεθνείς Σχέσεις, Διεθνή και Ευρωπαϊκά.
Βίκυ Σμπαρούνη Accounting & Taxation Manager ΕΒΕΑ - 14/04/2010
ΠΑΝΑΠΑΚΙΔΟΥ ΑΝΝΑ ΣΟΥΣΜΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ - Καταναλωτές Μάρτιος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι.
Διαχείριση Ψηφιακών Πνευματικών Δικαιωμάτων Ηλεκτρονική Δημοσίευση Στέλλα Λάμπουρα Ιούνιος 2004.
Αρχές διοίκησης και οργάνωσης της εκπαίδευσης: Θεσμικό πλαίσιο, εκπαιδευτική δομή και ιεραρχία Κουμπούρη Ειρήνη Εκπαιδευτικός ΠΕ70 M.Ed, Υπ.Δρ. Παν/μίου.
Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών ιδιωτικού διεθνούς δικαίου Διδάσκουσα: Επίκουρη καθηγήτρια Χρ. Τσούκα 1 Η αρχή του κράτους προελεύσεως και η σημασία της.
Κατάρτιση Στελεχών στο Φορολογικό Δίκαιο για Νομικούς Κ.Ε.Κ./Ο.Π.Α.
Λογιστικά Βιβλία – Δικαιολογητικά Έγγραφα.  Κάθε επιτηδευματίας ανεξαρτήτως εάν είναι φυσικό ή νομικό πρόσωπο που ασκεί οποιαδήποτε μορφή επιχειρηματικής.
Kάλλη Καρβέλη, M.Sc. Δικηγόρος – Ειδικός επιστήμονας ΑΠΔΠΧ Έλενα Μαραγκού, ΔΝ Δικηγόρος – Ειδικός επιστήμονας ΑΠΔΠΧ Μαρία Αλικάκου, ΔΝ Δικηγόρος – Ειδικός.
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΙΙ Διδάσκων: Σταγιάννης Απόστολος Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΙΙ - ΣΤΑΓΙΑΝΝΗΣ.
Οι Μεταβιβάσεις ΜμΕ σε Ελλάδα και Ευρώπη Προβλήματα και Προκλήσεις.
Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε. Χρήστος Βαρσάμης Διευθύνων Σύμβουλος Ρυθμιστικό Πλαίσιο Ταχυδρομικής Αγοράς – Ρόλος της Ε.Ε.Τ.Τ. 1.
Σχέσεις δικαίου ΕΕ και εθνικών δικαίων. Σχέσεις εξελισσόμενες Η ΕΕ εξελίσσεται διαρκώς. Νέες αρμοδιότητες και νέα όργανα. Παράλληλα, νέα έννοια ήδη υφιστάμενων.
1 Ανώνυμη Εταιρεία ΙI ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΠΑΤΣΙΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2010.
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΝΟΜΟΣ 4308/
Νομική Πληροφορική Δρ. Δαμιανός Σακάς.
Ειδικό Διοικητικό Δίκαιο Δημόσιες επιχειρήσεις
Εταιρική Διακυβέρνηση
Συγκριτικά στοιχεία ελληνικής και διεθνούς νομοθεσίας
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΦΠΑ
ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Καθηγητής Δημήτρης Γκίνογλου
Προκλήσεις για τις εισηγμένες εταιρείες: οι βραχυπρόθεσμες εξελίξεις στο εταιρικό δίκαιο των εισηγμένων εταιρειών Αθανάσιος Στ, Κουλορίδας Λέκτορας Δικαίου.
Φ.Π.Α. στις αμοιβές έμμισθων δικηγόρων;
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ
ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΡΟΗ ΚΕΡΔΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΙΠΛΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
Φορολογικη Ι τιμολόγιο πώλησης
Ιωάννης Ε. Μπιμπλής, Δικηγόρος
EΕΥΘΥΝΗ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ. – Τι αλλάζει;
Φορολογικη λογιστικη Αγρότες.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

TAX Πρακτικά προβλήματα από την εφαρμογή της νομοθεσίας τεκμηρίωσης ενδοομιλικών συναλλαγών και η ανάγκη για βελτίωσή της Γεώργιος Σ. Μαυραγάνης, Γενικός Διευθυντής Φορολογικού Τμήματος 14 Απριλίου 2010

© 2010 KPMG Σύμβουλοι ΑΕ, Ελληνική Aνώνυμη Εταιρεία και μέλος του δικτύου ανεξάρτητων εταιρείων-μελών της KPMG συνδεδεμένων με την KPMG International Cooperative ("KPMG International"), ενός Ελβετικού νομικού προσώπου. Με την επιφυλαξη κάθε δικαιώματος. Τυπώθηκε στην Ελλάδα. 2 Φορολογική Νομοθεσία και Transfer Pricing Άρθρο 39 Ν. 2238/1994 Άρθρο 31 Ν. 2238/1994 Διμερείς Συμβάσεις για την Αποφυγή Διπλής Φορολογίας Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Αποφυγή Διπλής Φορολογίας στη Διόρθωση των Κερδών Συνδεδεμένων Επιχειρήσεων Κώδικας συμπεριφοράς της ΕΕ για την αποτελεσματική εφαρμογή της Σύμβασης για την εξάλειψη της διπλής φορολογίας σε περίπτωση διορθώσεως των κερδών συνδεδεμένων επιχειρήσεων Κώδικας Δεοντολογίας ΕΕ για την Τεκμηρίωση των Τιμών Μεταβίβασης των Συνδεδεμένων Επιχειρήσεων

© 2010 KPMG Σύμβουλοι ΑΕ, Ελληνική Aνώνυμη Εταιρεία και μέλος του δικτύου ανεξάρτητων εταιρείων-μελών της KPMG συνδεδεμένων με την KPMG International Cooperative ("KPMG International"), ενός Ελβετικού νομικού προσώπου. Με την επιφυλαξη κάθε δικαιώματος. Τυπώθηκε στην Ελλάδα. 3 Νομοθεσία ΥΠΑΝ και Transfer Pricing Άρθρο 26 N. 3728/2008 Υπουργική Απόφαση Α2-8092/ Εγκύκλιος Α2-2233/

© 2010 KPMG Σύμβουλοι ΑΕ, Ελληνική Aνώνυμη Εταιρεία και μέλος του δικτύου ανεξάρτητων εταιρείων-μελών της KPMG συνδεδεμένων με την KPMG International Cooperative ("KPMG International"), ενός Ελβετικού νομικού προσώπου. Με την επιφυλαξη κάθε δικαιώματος. Τυπώθηκε στην Ελλάδα. 4 Η Σχέση των Συναλλασσόμενων Επιχειρήσεων Ν παραπέμπει στο άρθρο 42 ε του ΚΝ 2190/1920 Ν αναφέρεται στον έλεγχο αλλά και σε ουσιώδη διοικητική/οικονομική εξάρτηση

© 2010 KPMG Σύμβουλοι ΑΕ, Ελληνική Aνώνυμη Εταιρεία και μέλος του δικτύου ανεξάρτητων εταιρείων-μελών της KPMG συνδεδεμένων με την KPMG International Cooperative ("KPMG International"), ενός Ελβετικού νομικού προσώπου. Με την επιφυλαξη κάθε δικαιώματος. Τυπώθηκε στην Ελλάδα. 5 Η Φύση των Συναλλαγών Ο Ν φαίνεται να καλύπτει όλες τις συναλλαγές και δεν εισάγει διακριτική μεταχείριση διασυνοριακών συναλλαγών όπως εξακολουθεί ο Ν με το φάκελο μόνο για διασυνοριακές συναλλαγές και την εφαρμογή της αρχής arm’s length σε διασυνοριακές πληρωμές δικαιωμάτων και μισθώσεων Ο Ν αναφέρεται σε συμβάσεις αγοραπωλησίας ή παροχής υπηρεσιών περιλαμβάνοντας και τις μισθώσεις μετά την προτεινόμενη τροποποίηση Ο Ν προβλέπει εξαιρούμενες συναλλαγές (ποιοτικές ή ποσοτικές) Ο Ν δεν προβλέπει εξαιρέσεις για όσες υπάγονται στο άρθρο 39 με εξαίρεση συναλλαγές κάτω των ΕΥΡΩ μετά την τροποποίηση (αντίθεση με Ν.3728 που θέτει το όριο στις ΕΥΡΩ ) Ο Ν δεν προβλέπει ρητά επιτρεπόμενο transfer pricing ενώ ο Ν απάλλασσε το transfer pricing όταν δεν έγινε με σκοπό φοροδιαφυγής μέχρι την προτεινόμενη τροποποίηση οπότε και η εξαίρεση καταργείται όπως καταργείται και η διαφοροποίηση σε σχέση με τη συναλλαγή μεταξύ ημεδαπών και διασυνοριακών συναλλαγών (τίμημα / οικονομικοί όροι)

© 2010 KPMG Σύμβουλοι ΑΕ, Ελληνική Aνώνυμη Εταιρεία και μέλος του δικτύου ανεξάρτητων εταιρείων-μελών της KPMG συνδεδεμένων με την KPMG International Cooperative ("KPMG International"), ενός Ελβετικού νομικού προσώπου. Με την επιφυλαξη κάθε δικαιώματος. Τυπώθηκε στην Ελλάδα. 6 Μέθοδοι Ν προβλέπει τη μέθοδο της «Συγκρίσιμης μη Ελεγχόμενης Τιμής» (CUP) Ν προβλέπει τις 5 μεθόδους του ΟΟΣΑ με ιεράρχηση

© 2010 KPMG Σύμβουλοι ΑΕ, Ελληνική Aνώνυμη Εταιρεία και μέλος του δικτύου ανεξάρτητων εταιρείων-μελών της KPMG συνδεδεμένων με την KPMG International Cooperative ("KPMG International"), ενός Ελβετικού νομικού προσώπου. Με την επιφυλαξη κάθε δικαιώματος. Τυπώθηκε στην Ελλάδα. 7 Βάρος Απόδειξης Ν στις φορολογικές αρχές αλλά και στην επιχείρηση Ν στην επιχείρηση πρώτα Aν έχει κριθεί από το ΥΠΑΝ ότι δεν υφίσταται transfer pricing σε σχετικό έλεγχο φακέλου πώς θα χαρακτηρίσει ο φορολογικός έλεγχος μια συναλλαγή ως υπερτιμολογημένη/υποτιμολογημένη Υπαγωγή στην Επιτροπή του άρθρου 66 του ΚΦΝ σε περίπτωση διασυνοριακής συναλλαγής για την οποία ο φορολογικός έλεγχος υποπτεύεται υπερ/υποτιμολόγηση

© 2010 KPMG Σύμβουλοι ΑΕ, Ελληνική Aνώνυμη Εταιρεία και μέλος του δικτύου ανεξάρτητων εταιρείων-μελών της KPMG συνδεδεμένων με την KPMG International Cooperative ("KPMG International"), ενός Ελβετικού νομικού προσώπου. Με την επιφυλαξη κάθε δικαιώματος. Τυπώθηκε στην Ελλάδα. 8 Γλώσσα Τήρησης Ν. 2238: δεν υπάρχει πρόβλεψη αλλά μπορεί να ζητηθεί μετάφραση εγγράφων (η μη μετάφραση δεν αποτελεί λόγο απόρριψης κατά νομολογία) Ν. 3728/ΥΑ: όλα τα έγγραφα στα ελληνικά ή σε ελληνική μετάφραση σε αντιδιαστολή με τον Κώδικα Δεοντολογίας ΕΕ (Τμήμα 3 παρ. 23)

© 2010 KPMG Σύμβουλοι ΑΕ, Ελληνική Aνώνυμη Εταιρεία και μέλος του δικτύου ανεξάρτητων εταιρείων-μελών της KPMG συνδεδεμένων με την KPMG International Cooperative ("KPMG International"), ενός Ελβετικού νομικού προσώπου. Με την επιφυλαξη κάθε δικαιώματος. Τυπώθηκε στην Ελλάδα. 9 Απόρρητο των Στοιχείων Δικαιώματα φορολογικού ελέγχου (δεν υποχρεώνεται η επιχείρηση να δώσει το φάκελο ΥΠΑΝ-έλλειψη αρμοδιότητας) Τι θα αποστείλει το ΥΠΑΝ στο ΥΠΟΙΚ σε περίπτωση που τεκμηριώνεται παραβατική συμπεριφορά (φάκελο με τι στοιχεία δεδομένου ότι αυτά είναι κατά την ΥΑ απόρρητα έναντι παντός τρίτου)

© 2010 KPMG Σύμβουλοι ΑΕ, Ελληνική Aνώνυμη Εταιρεία και μέλος του δικτύου ανεξάρτητων εταιρείων-μελών της KPMG συνδεδεμένων με την KPMG International Cooperative ("KPMG International"), ενός Ελβετικού νομικού προσώπου. Με την επιφυλαξη κάθε δικαιώματος. Τυπώθηκε στην Ελλάδα. 10 Πρακτικά Θέματα Εφαρμογής Εξαίρεση επιπλέον συναλλαγών (π.χ. Πώληση επιχείρησης, διατραπεζικές καταθέσεις, εισηγμένα ομόλογα) Ανάγκη διαφοροποίησης ως προς τη τεκμηρίωση δανείων Όγκος συναλλαγών προς τεκμηρίωση Χρήση βάσης δεδομένων – Διευκρινίσεις Ανάγκη διαφοροποίησης σε πρακτικά διαδικαστικά θέματα συγκεκριμένες περιπτώσεις (Βασικός vs Ελληνικός Φάκελος) Συμφωνίες Προέγκρισης Ενδοομιλικών Τιμολογήσεων με αλλοδαπές φορολογικές αρχές (Advance Pricing Agreements – APA) Διευκρινίσεις κατά πόσο κατά τη συγκριτική ανάλυση το Υπουργείο θα επιτρέπει να γίνονται αναπροσαρμογές του κεφαλαίου κίνησης των εξεταζομένων εταιρειών και των συγκρίσιμων με αυτές εταιρείες Διευκρινίσεις ως προς το τύπο του φακέλου που θα πρέπει να τηρηθεί για το 2009 (φάκελος ή προσάρτημα)

© 2010 KPMG Σύμβουλοι ΑΕ, Ελληνική Aνώνυμη Εταιρεία και μέλος του δικτύου ανεξάρτητων εταιρείων-μελών της KPMG συνδεδεμένων με την KPMG International Cooperative ("KPMG International"), ενός Ελβετικού νομικού προσώπου. Με την επιφυλαξη κάθε δικαιώματος. Τυπώθηκε στην Ελλάδα. 11 Πρακτικά Θέματα Εφαρμογής Ανάγκη βελτίωσης άρθρου 26 Ν.3728/2008 και σχετικής ΥΑ Η παράλληλη φορολογική νομοθεσία (Νόμος 3775/2009) και οι διαφοροποιήσεις που δημιουργούνται με αποτέλεσμα την ύπαρξη δύο παράλληλων καθεστώτων και δύο διαφορετικών αρχών που ελέγχουν το ίδιο πράγμα Γλώσσα τήρησης φακέλου Απόρρητο των στοιχείων Ανεπαρκής ο χρόνος προετοιμασίας φακέλου σε 30 ημέρες

© 2010 KPMG Σύμβουλοι ΑΕ, Ελληνική Aνώνυμη Εταιρεία και μέλος του δικτύου ανεξάρτητων εταιρείων-μελών της KPMG συνδεδεμένων με την KPMG International Cooperative ("KPMG International"), ενός Ελβετικού νομικού προσώπου. Με την επιφυλαξη κάθε δικαιώματος. Τυπώθηκε στην Ελλάδα. 12 Προγραμματισμός των Εταιρειών Καθορισμός των τιμών των ενδοομιλικών συναλλαγών σύμφωνα με οικονομικές αναλύσεις και συγκριτικά στοιχεία Τεκμηρίωση συναλλαγών με έγγραφα και επικαιροποίηση αυτών όποτε χρειάζεται Διενέργεια εσωτερικών ελέγχων Προετοιμασία πριν τον έλεγχο Άσκηση προσφυγών κατά αποφάσεων ελέγχου στην Ελλάδα και μέσω των διαδικασιών των Συμβάσεων Αποφυγής Διπλή Φορολογίας και την ΕΕ

© 2010 KPMG Σύμβουλοι ΑΕ, Ελληνική Aνώνυμη Εταιρεία και μέλος του δικτύου ανεξάρτητων εταιρείων-μελών της KPMG συνδεδεμένων με την KPMG International Cooperative ("KPMG International"), ενός Ελβετικού νομικού προσώπου. Με την επιφυλαξη κάθε δικαιώματος. Τυπώθηκε στην Ελλάδα. 13 Συμπεράσματα Ανάγκη τροποποίησης άρθρου 39 Ν.2238/1994 αλλά χωρίς αντιφάσεις με το Ν.3728 Μη διαφοροποίηση διάταξης 39 Α για ελληνικούς και διεθνείς πολυεθνικούς ομίλους Παραπομπή στην έννοια των συνδεδεμένων κατά το άρθρο 42 ε του ΚΝ.2190/1920 Παραπομπή στο φάκελο του ΥΠΑΝ και όπου χρειάζονται παρεκκλίσεις εξουσιοδότηση για Υπουργική Απόφαση Εξέταση διαφωνιών για το περιεχόμενο του φακέλου από ανεξάρτητη επιτροπή Ανάγκη βελτίωσης άρθρου 26 Ν.3728/2008 και ΥΑ

© 2010 KPMG Σύμβουλοι ΑΕ, Ελληνική Aνώνυμη Εταιρεία και μέλος του δικτύου ανεξάρτητων εταιρείων-μελών της KPMG συνδεδεμένων με την KPMG International Cooperative ("KPMG International"), ενός Ελβετικού νομικού προσώπου. Με την επιφυλαξη κάθε δικαιώματος. Τυπώθηκε στην Ελλάδα. 14 Στοιχεία επικοινωνίας Γεώργιος Σ. Μαυραγάνης Γενικός Διευθυντής Φορολογικού Τμήματος, Διδάσκων Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΔΕ) KPMG Σύμβουλοι ΑΕ