Παρασκευές επιδορπίων

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
4η Ενότητα:Καθαρισμός.
Advertisements

ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
Ενότητα 5η Συνέχεια.
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ε΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΜΠΟΥΦΕ.
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
ΔΟΥΚΙΣΣΑ Μαρία Αγαθοκλέους.
ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Ενότητα: 7 - Κυπριακά κοκτέιλ
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
Λάβα - Κέικ.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Β΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Ενότητα: 12 - Παντς (Punches)
Ενότητα: 9 - Ζούλεπς (Juleps) και Ζεστά ποτά)
ΣΑΛΤΣΕΣ - SAUCES.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ
Γενική ταξινόμηση ανάμεικτων ποτών.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Γ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Ενότητα: 8 - Έκνογκ (Egg noggs) – Ντέιζι (Daisy)
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ 2
Ενότητα: 13 - Σάουαρ (Sours) – Σλινγκ (Sling)
Παραθέσεις - Δεξίωση κοκτέιλ (Cocktail Party)
Ενότητα: 1 - Τεχνολογία του Φλαμπέ
Ενότητα: 5 - Οικογένεια Κούλερς και Φίζες
Ενότητα: 6 - Οικογένειες Σαμπέιν και Κόμπλερ
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3 ου Έτους Παράθεση φαγητών μπροστά στον πελάτη Μάθημα 2 ον 1.
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
ΥΛΙΚΑ 1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΥΔΙΑ (ΦΛΟΥΔΑ) 1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΚΙΛΟ ΚΟΝΙΑΚ 10 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ.
Π ΡΟΓΕ Υ ΜΑΤΑ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤ ΗΣ ΝΑ Ε Ι ΝΑΙ Σ Ε Θ ΕΣ Η ΝΑ : Διακρίνει τους παράγοντες ελέγχου της ποιότητα των αυγών. Περιγράφει τους.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Φλαμπέ
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Παρασκευές επιδορπίων Ενότητα: 4 Παρασκευές επιδορπίων  Κεφάλαιο 4.2.3 - Κεράσια Ζουμπιλέ – Ceriise Jubile Ροδάκινα φλαμπέ – Pêches Flambées 1

ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος, ο μαθητής/τρια θα είναι ικανός/ή να: Ονομάζει τα υλικά παρασκευής των συνταγών. Αναφέρει την απαραίτητη προετοιμασία για την παρασκευή Κεράσια Ζουμπιλέ – Ροδάκινα Φλαμπέ. Ακολουθεί τη σωστή διαδικασία για την εκτέλεση των συνταγών τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας. Ανάβει με ασφαλή και επιδέξιο τρόπο το οινόπνευμα. Χρησιμοποιεί επιδέξια τη ζάχαρη κατά την καραμελοποίηση. Προσθέτει τη ζάχαρη για να δημιουργήσει θέαμα. Τοποθετεί με επιμελημένο τρόπο τα διάφορα φρούτα στο πιάτο. 2

Ροδάκινα φλαμπέ Προετοιμασία στην κουζίνα Υλικά Μέθοδος παρασκευής Προετοιμασία και σερβίρισμα από γκεριτόν. Υλικά Μισά ροδάκινα. 25 γρ. Βούτυρο. 25 γρ. Ζάχαρη. 80 ml Κονιάκ. 2 κτλσ Σιρόπι παγωτού. Μπάλες παγωτού. Εξοπλισμός 1 τρόλεϊ 1 τηγάνι 2 Λαβίδες (κουτάλια, πιρούνια). 2 κύρια, κρύα πιάτα για τις λαβίδες. 2 ζεστά πιάτα γλυκού. 1 καθαρή πετσέτα. Προετοιμασία στην κουζίνα Στην κουζίνα βάζετε τα ροδάκινα σ’ ένα μπολ. Τοποθετείτε τα υπόλοιπα υλικά με τον απαραίτητα εξοπλισμό πάνω στο τρόλεϊ και τα μεταφέρετε στην τραπεζαρία. Μέθοδος παρασκευής Βάζετε το τηγάνι στη φωτιά μαζί με τη ζάχαρη και την αφήνετε να καραμελοποιηθεί. Προσθέτετε το βούτυρο και το σιρόπι και ανακατεύετε . Προσθέτετε τα ροδάκινα. Βράζετε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Ανάβετε με μπράντι. Σερβίρετε σε ζεστό πιάτο με παγωτό βανίλια.

Κεράσια Ζουμπιλέ – Ceriise Jubile Υλικά 24 Μαύρα κεράσια σε σιρόπι 2 κτλσ Ζάχαρη 30 ml Κίρς – Kirsch 1 Μπάλα παγωτό βανίλιας Εξοπλισμός 1 τρόλεϊ. 1 τηγάνι. 2 Λαβίδες (κουτάλια, πιρούνια). 2 κυρίως πιάτα φαγητού. 1 ζεστό πιάτο. 1 καθαρή πετσέτα. Προετοιμασία στην κουζίνα Βάζετε τα κεράσια σε μια μικρή κατσαρόλα. Μεταφέρουμε το παγωτό, όταν το φλαμπέ είναι έτοιμο. Προετοιμασία εστιατορίου: Καθάρισμα, στρώσιμο εστιατορίου. Ετοιμασία τρόλεϊ. Προετοιμασία στην κουζίνα Τοποθετείτε το τηγάνι στη φωτιά μαζί με τη ζάχαρη και την αφήνετε να καραμελοποιηθεί (ξανθιά καραμέλα). Όταν τελειώσει, προσθέτετε τα κεράσια με το σιρόπι τους. Σιγοβράζετε τα κεράσια μέχρι να ελαττωθεί η σάλτσα. Προσθέτετε το λικέρ και το ανάβετε. Τοποθετείτε τα κεράσια στο ζεστό πιάτο μαζί με μια μπάλα παγωτού και τα σερβίρετε αμέσως.

ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Ονομάστε τα υλικά παρασκευής της συνταγής. Εξηγήστε την απαραίτητη προετοιμασία για την παρασκευή Κεράσια Ζουμπιλέ – Ceriise Jubile Αναφέρετε τη σωστή διαδικασία για την εκτέλεση των συνταγών τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας. Να αναφέρετε τον τρόπο παράθεσης για τα Κεράσια Ζουμπιλέ – Ροδάκινα φλαμπέ στο πιάτο; Πώς επιτυγχάνεται η καραμελοποίηση κατά τη διάρκεια της παρασκευής. Ποιός είναι ο λόγος που πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη, τα κεράσια ενώ η φλόγα ανάβει; 5