Κοστολόγηση Μάθημα 16.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
GB ( ) 5 1 ( ) ( ) ( /cm 2 ) 0.2 /30min·φ90 (5 /m 3 ) 0.4 /30min·φ90 (10 /m 3 ) /30min·φ90 (25 /m 3 )
Advertisements

Κοινωνικός Αποκλεισμός στην Εκπαίδευση! Το φροντιστήριο απαραίτητο εργαλείο προόδου των νέων.
Modern Greek Lessons
Μάρτιος 2011 Βαρόμετρο ΕΒΕΘ - Καταναλωτές. “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι.
3o Πανελλήνιο Συνέδριο Πωλήσεων «ΠΩΛΗΣΕΙΣ: ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΩ – ΠΑΝΩ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: e-Invoicing, Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης PRESENTER: William Δράκος.
Πρωτογενής έρευνα Hi5, μία μόδα για νέους;. Μεθοδολογία - εργαλεία Η έρευνα διενεργήθηκε με την μέθοδο της συλλογής ερωτηματολογίων, τα οποία και συμπληρώνονταν.
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ
€ $500,000 $250,000 $125,000 $64,000 $32,000 $16,000 $8,000 $4,000 $2,000 $1,000 $500 $300 $200 $100 Καλωσορίσατε.
Η Μετρηση της Παραγωγικοτητασ των Εργαζομενων στα Logistics
ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ
1 Α. Βαφειάδης Αναβάθμισης Προγράμματος Σπουδών Τμήματος Πληροφορικής Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης Μάθημα Προηγμένες Αρχιτεκτονικές Υπολογιστών Κεφαλαίο Πρώτο Αρχιτεκτονική.
Εργασία για > Παπαδοπούλου Νικολέτα ΒΛ2 Σχολικό Έτος:
Κοστολόγηση Μάθημα 13.
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Ε.Σ.Β.Ε.Π. H συνεισφορά των επιχειρήσεων επωνύμων προϊόντων στην ανάπτυξη της οικονομίας.
ΕΛΙΑ-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ-ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΉ ΓΟΗΤΕΊΑ ΤΟΥ Ε ΛΛΗΝΙΚΟΎ Κ ΙΝΗΜΑΤΟΓΡΆΦΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΜΗΜΑ Β4.
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ - Καταναλωτές Σεπτέμβριος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι.
Με τη συμπλήρωση της ενότητας αυτής ο μαθητής πρέπει:
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Θεωρία Κεφαλαιακής Διάρθρωσης: Το Υπόδειγμα Κόστους-Οφέλους
5.7 ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΙΑΣ ΜΗΧΑΝΗΣ 5.8 ΙΣΧΥΣ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ; 50: ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ 500, ,000.
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Μάρτιος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι του Νομού Θεσσαλονίκης”
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Μάρτιος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι του Νομού Θεσσαλονίκης”
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
Μονάδες μήκους και μονάδες επιφάνειας Μετατροπές
Περιεκτικότητα %w/w - %w/v - %v/v.
Κοστολόγηση Μάθημα 19.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Κοστολόγηση Μάθημα 4ον.
Κοστολόγηση Μάθημα 5ον.
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΣ Α’
Εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής & Τηλεπισκόπησης Ασκήσεις Δασικής Διαχειριστικής Ι Διδάσκων Δημήτριος Καραμανώλης, Επίκουρος Καθηγητής Άσκηση 4.
Κοστολόγηση Μάθημα 18.
Κοστολόγηση Μάθημα 12.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου Αμφιλοχίας Σχ. Έτος: 2012 – 13 Μαθηματικά ΣΤ΄: ¨Εκτιμώ το ποσοστό¨ Υπεύθυνος τάξης: Γεωργακόπουλος Ανδρέας Στον Γιώργο και στην.
Παράδειγμα 1 Δύο φοιτητές σχεδιάζουν τη θερινή τους απασχόληση. Έχουν δύο επιλογές, είτε πρακτική άσκηση σε μία ελεγκτική εταιρία με μηνιαίο μισθό 500€
Έννοια του Κόστους & οι Διακρίσεις του
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Α2 Λυκείου Αργυράδων Ρωτήθηκαν συνολικά 162 άτομα.
ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΕΜΠΕΔΩΣΗΣ
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ - Καταναλωτές Μάρτιος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι.
ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ
Κοστολόγηση Μάθημα 3ον.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Ενότητα 1.1 Νερό.
ΣΑΛΤΣΕΣ.
Έφηβοι και Διατροφή.
Κοστολόγηση Μάθημα 17.
Ζυμαρικά - Pasta.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
Κοστολόγηση Μάθημα 1ον.
Κοστολόγηση Μάθημα 19.
ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΩΣ ΜΕΣΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
Καταγραφή Εξοπλισμού. Καταγραφή Εξοπλισμού ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Ορίζει την καταγραφή του εξοπλισμού. Εξηγεί τη χρησιμότητα.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Ερμηνεία Όρων που Χρησιμοποιούνται στο Μάθημα Απόδοση Προϊόντων Ο όρος «απόδοση προϊόντος» περιγράφει το ποσοστό της πρώτης ύλης που θα καταλήξει στο πιάτο,
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ. Να καθορίσει ένα αγοραστικό πρότυπο για το είδος του προϊόντος που χρειάζεται Να πληροφορήσει τον προμηθευτή για το ποιες είναι.
Κοστολόγηση.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Ι 4ο εξάμηνο ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ ΛΟΥΚΙΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Κοστολόγηση Μάθημα 16

ΦΥΛΛΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Να ορίζει τι είναι φύλλο κοστολόγησης μερίδας και να γνωρίζει ποιες πληροφορίες πρέπει να αναγράφονται πάνω σε αυτό. Να ορίζει τι είναι σύνθετο φύλλο κοστολόγησης μερίδας και να εξηγεί σε τι διαφέρει από το απλό φύλλο κοστολόγησης μερίδας. Να αναφέρει τα διορθωτικά μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται στο σύνθετο φύλλο κοστολόγησης. Να μπορεί να επιλύει ασκήσεις σύμφωνα με τους μαθηματικούς τύπους που δίνονται.

ΦΥΛΛΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ Ορισμός: είναι φύλλο πάνω στο οποίο υπολογίζεται ή τιμή κόστους των διάφορων υλικών της κάθε μερίδας φαγητού ή ποτού καθώς επίσης και ή τιμή πώλησης της.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ Η ημερομηνία κοστολόγησης του πιάτου. Η κατηγορία ταξινόμησης της συνταγής Ο αριθμός της συνταγής. Οι ποσότητες των υλικών που χρειάζονται σε μια πρότυπη συνταγή. Οι τιμές των υλικών όπως παρουσιάζονται στα τιμολόγια των προμηθευτών. Ο αριθμός των μερίδων που παράγονται από την συγκεκριμένη συνταγή. Το μέγεθος της μερίδας π.χ. 250 γρ. κρέας, ½ λίτρο σούπα, τρία αυγά για ομελέτα κλπ.

ΦΥΛΛΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ Εσκαλόπ πανέ Αρ. Συνταγής: 90 Εσκαλόπ πανέ Αρ. Συνταγής: 90 Κατ. Συνταγής 7Β Αρ. μερίδων: 40 (125γρ) Υλικά Μονάδα Ποσότητα Ημερομηνία ………….. Ημερομηνία…………….. Ημερομηνία……………. Τιμή Μονάδας € Κόστος Μοσχάρι ψαχνό Κιλό 5k 3.00 15.00 35.00 17.50 Αυγά 10 0,04 0,40 Φρυγανιά αλεσμένη 0,5k 0,50 0,25 Αλεύρι 0,20 0,10 Λεμόνια 0,05 0,06 0,60 Σπορέλαιο Λίτρο 2 λίτρα 1,00 0,65 1,30 Βούτυρο 0,200 γρ. 2,00 Μαϊντανό Δέσμη 1/2 Αλάτι, πιπέρι Ολικό κόστος € 17,75 20,65 1.Κόστος μερίδας € 0,45 0,52 2.Ποσοστό κόστους% 40% 40% 3.Τιμή πώλησης € 1,13 1,30

ΣΥΝΘΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ Είναι φύλλο κοστολόγησης τροφίμων στο οποίο παρακολουθούνται οι αλλαγές στις τιμές των υλικών ώστε να λαμβάνονται γρήγορα διορθωτικά μέτρα σύμφωνα με την πολιτική της επιχείρησης.

ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΘΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ Αύξηση της τιμής πώλησης του φαγητού που προσφέρεται για να διατηρηθεί το ποσοστό κόστους στα ίδια επίπεδα. Αφαίρεση του πιάτου από το μενού αν δεν μπορεί να αυξηθεί ή τιμή του. Διατήρηση του φαγητού στο μενού αλλά να συνδυαστεί με άλλα φαγητά στο μενού χωρίς επιλογή τα οποία έχουν χαμηλό κόστος. Μείωση του βάρους της μερίδας αν και δεν ενδείκνυται γιατί μπορεί να απομακρύνει την πελατεία.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ ΦΥΛΛΟΥ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ Κόστος υλικών συνταγής = Ποσότητα Χ Τιμή Μονάδας Κόστος μερίδας = Ολικό κόστος τροφίμων ÷ αριθμό μερίδων. Κόστος μερίδας = Τιμή πώλησης σαλάτας- Μεικτό κέρδος Ποσοστό κόστους%= Κόστος μερίδας Χ 100 Τιμή πώλησης Ποσοστό κόστους%= 100%- Ποσοστό μεικτού κέρδους%. Τιμή πώλησης = Κόστος μερίδας Χ 100 Ποσοστό% κόστους τροφίμων Τιμή πώλησης = Κόστος μερίδας+ Μεικτό κέρδος. Ποσοστό μεικτού κέρδους%=100%-- Ποσοστό κόστους% Ποσοστό μεικτού κέρδους%= Μεικτό κέρδος Χ 100 Μεικτό κέρδος= Τιμή πώλησης- Κόστος μερίδας.

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΣΤΟΧΩΝ: Υπολογίζει το κόστος υλικών για μια μερίδα φαγητού σε απλό και σύνθετο φύλλο κοστολόγησης

Εργασία στο σπίτι: Απαντήστε τις ερωτήσεις......

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ: Φύλλο εργασίας