Εποπτεία της κεφαλαιαγοράς

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
1 Χ Ο υπό έκδοση νόμος για τις υπηρεσίες πληρωμών στην εσωτερική αγορά Χρήστος Βλ. Γκόρτσος Αναπληρωτής Kαθηγητής Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου, Πάντειο.
Advertisements

(α) Διάθεση Μεριδίων ΟΣΕΚΑ (β) Διαδικασία Κοινοποίησης
Παρουσίαση της διαδικασίας Lamfalussy
• Νομικό πλαίσιο • Ενημερωτικό δελτίο • Εκθέσεις • Βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές • Ανακοινώσεις/Διαφημίσεις ΟΣΕΚΑ Πληροφορίες προς τους Επενδυτές.
Δικαιοσύνη και Χρηματιστηριακή Νομοθεσία
20 Φεβρουαρίου 2014 Η μόνη διέξοδος για την χώρα Επενδύσεις Σωκράτης Λαζαρίδης Διευθύνων Σύμβουλος ΕΧΑΕ.
ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
(α) Είδη ΟΣΕΚΑ & (β) Θεματοφύλακας Χριστιάνα Βωβίδου
Σωκράτης Λαζαρίδης Δ/νων Σύμβουλος ΕΧΑΕ Policy drivers for Greece’s investment landscape – what and who is shaping the agenda Global Capital Forum I.
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Σε συνεργασία με: την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος 4 ο Τριήμερο.
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. / "SEMI-REGULATED" ΑΓΟΡΑ
4ο Συνέδριο «Δικαιοσύνη και Χρηματιστηριακή Νομοθεσία»
Γραφείο Επιτρόπου Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Μανώλης Αρβανίτης 11 Οκτωβρίου 2006
Solvency II To μέλλον στην ασφαλιστική πραγματικότητα
Δικαιοσύνη και Χρηματιστηριακή Νομοθεσία ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ο. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΜΜΩΝΑΣ.
Τραπεζική Ι Κ.1 Ο ρόλος και η λειτουργία ενός τραπεζικού οργανισμού
ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ
Αδειοδότηση ΟΣΕΚΑ και Εταιρειών Διαχείρισης Διαβατήριο
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Σε συνεργασία με: την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος 4 ο Τριήμερο.
«Κώδικας Εταιρικής Διακυβέρνησης και Τελευταίες Εξελίξεις»
Σελ. 1/16 Μελέτη για την Υλοποίηση Γενικού Εμπορικού Μητρώου Επιχειρήσεων (Γ.Ε.ΜΗ.) Αθήνα, 28/06/2003 Εισηγητής: Σ. Πάγκαλος, Διευθυντής Temagon.
Οι Επιχειρήσεις Κοινής Ωφελείας θα πρέπει να λειτουργούν με πλήρη «ιδιωτικοοικονομικά» κριτήρια, για να χρησιμοποιήσουμε τον όρο που είναι ευρέως γνωστός.
Σελίδα 1 A.E. Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. Απρίλιος 2002.
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΔΟΧΩΝ ΧΑΡΟΥΛΑ ΑΠΑΛΑΓΑΚΗ Καθηγ. Αστικού Δικονομικού Δικαίου Α.Π.Θ Πρόεδρος.
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Σε συνεργασία με: την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος 4 ο Τριήμερο.
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Σε συνεργασία με: την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος 4 ο Τριήμερο.
16/9/2008THERMI-TANEO VCF THERMI-TANEO VENTURE CAPITAL FUND Το πρώτο Αμοιβαίο Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών με έδρα στη Βόρεια Ελλάδα.
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Σε συνεργασία με: την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος 4 ο Τριήμερο.
γιαννησ φιλοσ ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΡΕΙΕΣ.
Η εφαρμογή του νέου πλαισίου κεφαλαιακής επάρκειας (Βασιλεία ΙΙ) στις Επιχειρήσεις Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών Η εφαρμογή του νέου πλαισίου κεφαλαιακής.
Θεσσαλονίκη, 12 Μαρτίου 2010 ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝ. ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ & ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΩΝ κ.κ. ΔΗΜ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ & ΜΑΚΗ ΜΙΧΑΗΛΟΥΔΗ Οικονομικό.
Ειδικά θέματα τραπεζικής Ζητήματα χρηματοπιστωτικής διαμεσολάβησης
Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΓΟΡΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ Χρήστος Βλ. Γκόρτσος Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Οικονομικού.
ΘΕΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ
MINISTRY OF ECONOMY AND FINANCE MANAGING AUTHORITY CSF «Συντονισμός διαδικασιών Σχεδιασμού 4ης Προγραμματικής περιόδου » Ειδική Υπηρεσία.
Το καθεστώς προστασίας του επενδυτή
10 Νοεμβρίου 2003 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ.
Επιχειρήσεις.
Ο ρόλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας ΣΚΟΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΟΥΤΣΑΒΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ.
Αρχές Δικαίου Επιχειρήσεων Διάλεξη 5 η Νικόλαος Καρανάσιος Προσωπικές Εταιρίες.
“Το χρηματιστήριο”. ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ► Το χρηματιστήριο είναι μια δευτερογενής αγορά, επισήμως αναγνωρισμένη από το κράτος, στην οποία γίνεται η αγοραπωλησία.
Ειδικά θέματα Οικονομικής Ανάπτυξης : Επιχειρηματικότητα Δρ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης
Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής ‘’Η ανάπτυξη του Χ.Α.Α Αίτια και συνέπειες’’ Πτυχιακή εργασία Επιβλέπων.
ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΟΠΗ ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑ – ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΠΛ. ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΕΙ Α.Μ.Θ. 7 Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΩΣΗΣ.
Η κατάρτιση και η ρευστοποίηση των συμφωνιών παροχής χρηματοοικονομικής ασφάλειας επί αϋλων τίτλων Γεώργιος Κ. Λέκκας Επίκουρος Καθηγητής Νομική Σχολή.
Χρηματοοικονομικές Δημόσιες Σχέσεις Ενότητα 7: Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Το περιεχόμενο του μαθήματος διατίθεται με άδεια Creative.
ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Σεπτέμβριος 2014
Αμοιβαία Κεφάλαια n Ανδρέου Παναγιώτης n Δημητρίου Μελίνα n Ετεοκλέους Νίκλεια n Παναγίδης Σταύρος.
Δημήτρης Κ. Αυγητίδης Αν. Καθηγητής Νομικής Δ.Π.Θ.
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ Ενότητα 1: ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΑ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Τμήμα ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΝΑΛΑΓΕΣ ΑΡΓΥΡΗ ΚΑΤΩΠΟΔΗ.
ΔΟΜΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ-ΧΑΑ. Πρωτογενείς και δευτερογενείς αγορές Μία πρωτογενής αγορά (primary market) είναι αυτή στην οποία εισάγονται για πρώτη.
1 Ανώνυμη Εταιρεία ΙI ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΠΑΤΣΙΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2010.
Παράγοντες που επηρεάζουν ένα σύστημα Υγείας
Εταιρική Διακυβέρνηση
Accounting for business combinations and consolidated financial statements Δρ Στέργιος Αθιανός.
Ετερόρρυθμη Εταιρεία (Ε.Ε.)
Ετερόρρυθμη Εταιρεία (Ε.Ε.)
Αρχές Οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων , 1ο εξάμηνο
Εταιρική Διακυβέρνηση
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής»
Εταιρική Διακυβέρνηση
Χρηματοδοτική Διοίκηση
Αρχές Χρηματοοικονομικής Διοίκησης
ΦΟΡΕΙΣ Κ.Α.Λ.Ο. ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΠΟΠΗ ΣΟΥΡΜΑΪΔΟΥ
Προκλήσεις για τις εισηγμένες εταιρείες: οι βραχυπρόθεσμες εξελίξεις στο εταιρικό δίκαιο των εισηγμένων εταιρειών Αθανάσιος Στ, Κουλορίδας Λέκτορας Δικαίου.
Καθηγητής Νικόλαος Θ. Μυλωνάς Τμήμα Οικονομικών Επιστημών
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εποπτεία της κεφαλαιαγοράς Στόχοι και θεσμικό πλαίσιο

Σκοπός της εποπτείας Διαφύλαξη της αξιοπιστίας της κεφαλαιαγοράς

Ειδικότεροι στόχοι Εύρυθμη & απρόσκοπτη λειτουργία της κεφαλαιαγοράς Προστασία του επενδυτικού κοινού

Πώς επιτυγχάνονται οι στόχοι Πώς επιτυγχάνονται οι στόχοι Λήψη νομοθετικών και κανονιστικών μέτρων που αποβλέπουν σε: αντικειμενική & ανεπηρέαστη πληροφόρηση του επενδυτικού κοινού διαφάνεια διασφάλιση λειτουργίας οικονομικά υγιών και άρτια οργανωμένων φορέων της κεφαλαιαγοράς αποτροπή συστημικού κινδύνου

Νέοι νόμοι: ν. 3340/2005 ν. 3371/2005 ν. 3401/2005 ν. 3461/2006 ν. 3556/2007 ν. 3601/2007 ν. 3606/2007

Εποπτική αρχή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Οι ιδιαιτερότητες της χρηματιστηριακής αγοράς επιβάλλουν την άσκηση εποπτείας

Πρώτη Ιδιαιτερότητα Στη χρηματιστηριακή αγορά: Δεν συναντώνται πρόσωπα, αλλά μόνο εντολές πώλησης και αγοράς κινητών αξιών Η κατάρτιση της συναλλαγής επέρχεται αυτόματα όταν μια εντολή πώλησης με την μικρότερη τιμή συναντηθεί με μια εντολή αγοράς με τη μεγαλύτερη τιμή Η τιμή της μετοχής αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα που επηρεάζει την απόφαση του επενδυτή

Δεύτερη Ιδιαιτερότητα Οι μετοχές που θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης θα πρέπει να διατεθούν με δημόσια εγγραφή στους επενδυτές και στη συνέχεια να εισαχθούν στο χρηματιστήριο

Τρίτη Ιδιαιτερότητα Ο επενδυτής δε συμμετέχει ο ίδιος απευθείας στις χρηματιστηριακές συναλλαγές Συμμετέχει μέσω τρίτων προσώπων που διαμεσολαβούν και ενεργούν για λογαριασμό του Τα πρόσωπα αυτα είναι οι ΕΠΕΥ και οι ΑΕΕΔ

Τέταρτη Ιδιαιτερότητα Ο επενδυτής, αντί να παρέχει εντολές σε ΕΠΕΥ ή ΑΕΕΔ, έχει τη δυνατότητα να μετέχει, εισφέροντας τα χρήματά του: σε αμοιβαίο κεφάλαιο που διαχειρίζεται η Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων (ΑΕΔΑΚ) σε μετοχικό κεφάλαιο Ανώνυμης Εταιρίας Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου (ΑΕΕΧ)