ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Advertisements

ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
Μεσογειακή Διατροφή Μαρίνα Πόγκα Διαιτολόγος Διατροφολόγος
ΣΟΥΠΕΣ.
Σούπες - Soups.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Κρέας,Ψάρι,Όσπρια.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ε΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
ΜΠΟΥΦΕ.
Η πυραμίδα της διατροφής
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
2010 Σ Α Λ Τ Σ Ε Σ.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
Παρασκευές επιδορπίων
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Τάσεις στην Επισιτιστική βιομηχανία(μάθημα 1ον)
Καλημέρα στην ζωή με … υγιεινό πρόγευμα!
Σαλάτες Καλοκαιρινή σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, ελιές, κάπαρη, κρίταμο και βαρελίσια φέτα Πράσινη σαλάτα με αρωματικά φρούτα εποχής, λάδι, αγουρίδα και.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΣΑΛΤΣΕΣ.
Σαλατες - Salads.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξέβαθο Τηγάνισμα
ΨΑΡΙΑ.
Ομάδες τροφών Παναγιώτα & Ζαχαρούλα.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
ΣΑΛΤΣΕΣ - SAUCES.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ
Γενική ταξινόμηση ανάμεικτων ποτών.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Γ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ 2
Ειδη Μενου/Σωςτη Σειρα Παρουςιαςης
Παραθέσεις - Δεξίωση κοκτέιλ (Cocktail Party)
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ # 4 PROFITEROLES
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ
22:28 ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Υγιεινή διατροφή Συντονίστρια εκπ/κός: Μαντικού Σταματία Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί διαχείρισης ομάδων: Καρβούνη Ευαγγελία Λιβανίου Ευαγγελία Τσούτσουρα Φρειδερίκη.
Π ΥΡΑΜΙΔΑ Μ ΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ Δ ΙΑΤΡΟΦΗΣ Άντρη Τζιωνή.
ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ ο μαθητής να είναι σε θέση να: Τι ονομάζουμε γαλακτωματοποιητικές ουσίες. Χρήσεις των κροκαδιών ή αυγών. Οδηγίες για να.
 Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος.  Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό.
Είδη για menu d hote Βραστό bouillir Φρικασέ fricassees Ψητό φούρνου rotir Σχάρας griller Σοτέ sauter Μπραιζέ braiser Πουαλέ poeler Τηγανητό frire Ποσέ.
Meal Management 5ο Μάθημα Γεώργιος Απλαδάς
Σάντουιτς.
ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Μαριλένα Παπαλάμπρου Άννα Στασινοπούλου
Διαρρύθμιση στο μπουφέ
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
23:37 ΣΑΛΤΣΕΣ 11/12/2018 Ευριπίδης Σάββα.
ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα 23:19 Ευριπίδης Σάββα.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα

Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: Ορίζει τι είναι δεξίωση κοκτέιλ. Ταξινομεί τις παρασκευές για κοκτέιλ σύμφωνα με τη θερμοκρασία που έχουν κατά το σερβίρισμά τους. Αναφέρει τους τρόπους παράθεσης κοκτέιλ. Αναφέρει τις βασικές αρχές που διέπουν την ετοιμασία μενού για κοκτέιλ και την ποσότητα ανά άτομο Κατονομάζει παρασκευές κατάλληλες για κοκτέιλ. Ευριπίδης Σάββα

ΚΟΚΤΕΙΛ Ορίζει τι είναι δεξίωση κοκτέιλ. Είναι ορεκτικά μιας μπουκιάς. Σερβίρονται σε δεξιώσεις κοκτέιλ. Μπορούν να σερβιριστούν ζεστά ή και κρύα. Τα διάφορα αλμυρά, ζεστά ή κρύα καναπέ, μπαίνουν σε πιατέλες Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα

ΚΡΥΑ & ΖΕΣΤΑ ΚΑΝΑΠΕ Ταξινομεί τις παρασκευές για κοκτέιλ σύμφωνα με τη θερμοκρασία που έχουν κατά το σερβίρισμά τους. Τα κρύα αποτελούνται από μια βάση καμωμένη από τετράγωνες, τρίγωνες, ορθογώνιες ή στρογγυλές κομμένες λεπτές φέτες ψωμιού. Αλείφονται με μαγιονέζα, βούτυρο ή κρεμώδες τυρί όπως το τυρί Φιλαδέλφεια. Σαν κυρίως συστατικό είναι το ψάρι(καπνιστός σολομός), κρέας, πουλερικά , τυριά, λαχανικά, αυγά τα οποία είναι κομμένα ομοιόμορφα με την βάση. Γαρνίρονται με: μαϊντανό, τρούφα, ελιές, μανιτάρια, πιπεριές, αυγό, αντσούγιες, φρούτα κτλ. Ευριπίδης Σάββα

ΚΡΥΑ & ΖΕΣΤΑ ΚΑΝΑΠΕ Ταξινομεί τις παρασκευές για κοκτέιλ σύμφωνα με τη θερμοκρασία που έχουν κατά το σερβίρισμά τους. Τα ζεστά καναπέ είναι μικρές μπουκιές φαγητού που διατηρούνται ζεστά σε ρεσιώ. Συνήθως έχουν συνοδευτική σάλτσα. Ορισμένα παραδείγματα είναι: μικρά σουβλάκια, φτερούγες κοτόπουλου πανέ, γαρίδες πανέ, σπρινγκ ρολς κ.λ.π. Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα

ΤΡΟΠΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΚΟΚΤΕΙΛ Αναφέρει τους τρόπους παράθεσης κοκτέιλ. Τα διάφορα αλμυρά ή κρύα καναπέ, μπαίνουν σε πιατέλες, οι οποίες τοποθετούνται σε ορισμένα κεντρικά σημεία της αίθουσας ή περιφέρονται από τους τραπεζοκόμους. Συνήθως στην Κύπρο τα ζεστά καναπέ διατηρούνται ζεστά σε ρεσιώ τα οποία πάλι είναι τοποθετημένα σε ορισμένα σημεία της αίθουσας Ευριπίδης Σάββα

ΑΛΜΥΡΑ ΖΕΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΜΠΑΡ ΑΛΜΥΡΑ ΖΕΣΤΑ ΓΛΥΚΑ Ευριπίδης Σάββα

ΕΙΔΗ ΔΕΞΙΩΣΕΩΝ ΚΟΚΤΕΙΛ ΓΑΜΗΛΙΑ ΔΕΞΙΩΣΗ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΙ ΧΩΡΩΝ ΓΕΝΕΘΛΙΑ Ευριπίδης Σάββα

ΠΟΣΟΤΗΤΑ Αναφέρει τις βασικές αρχές που διέπουν την ετοιμασία μενού για κοκτέιλ και την ποσότητα ανά άτομο Ως συνήθως μπορούμε να σερβίρουμε ένα καναπεδάκι για κάθε είδος. Με αυτό το σκεπτικό οι πλείστοι Σεφ στην Κύπρο σερβίρουν τα Κοκτέιλ Τα κρύα καναπεδάκια μπορούμε να σερβίρουμε 4-5 για κάθε άτομο. Ευριπίδης Σάββα

ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΝΑΠΕ Κατονομάζει παρασκευές κατάλληλες για κοκτέιλ. Καναπέ με αυγό Καναπέ με χαμ ή αλλαντικά Καναπέ με διάφορα τυριά Καναπέ με βοδινό Καναπέ με γαρίδες ή άλλα ψαρικά-θαλασσινά Καναπέ με πατέ Καναπέ με καπνιστό σολομό ή πέστροφα Καναπέ με βοδινό και αυγό Καναπέ με αντζούγιες Καναπέ με λουκάνικο και αυγό Ευριπίδης Σάββα

καναπεδάκια Ευριπίδης Σάββα