ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα
Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: Ορίζει τι είναι δεξίωση κοκτέιλ. Ταξινομεί τις παρασκευές για κοκτέιλ σύμφωνα με τη θερμοκρασία που έχουν κατά το σερβίρισμά τους. Αναφέρει τους τρόπους παράθεσης κοκτέιλ. Αναφέρει τις βασικές αρχές που διέπουν την ετοιμασία μενού για κοκτέιλ και την ποσότητα ανά άτομο Κατονομάζει παρασκευές κατάλληλες για κοκτέιλ. Ευριπίδης Σάββα
ΚΟΚΤΕΙΛ Ορίζει τι είναι δεξίωση κοκτέιλ. Είναι ορεκτικά μιας μπουκιάς. Σερβίρονται σε δεξιώσεις κοκτέιλ. Μπορούν να σερβιριστούν ζεστά ή και κρύα. Τα διάφορα αλμυρά, ζεστά ή κρύα καναπέ, μπαίνουν σε πιατέλες Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα
ΚΡΥΑ & ΖΕΣΤΑ ΚΑΝΑΠΕ Ταξινομεί τις παρασκευές για κοκτέιλ σύμφωνα με τη θερμοκρασία που έχουν κατά το σερβίρισμά τους. Τα κρύα αποτελούνται από μια βάση καμωμένη από τετράγωνες, τρίγωνες, ορθογώνιες ή στρογγυλές κομμένες λεπτές φέτες ψωμιού. Αλείφονται με μαγιονέζα, βούτυρο ή κρεμώδες τυρί όπως το τυρί Φιλαδέλφεια. Σαν κυρίως συστατικό είναι το ψάρι(καπνιστός σολομός), κρέας, πουλερικά , τυριά, λαχανικά, αυγά τα οποία είναι κομμένα ομοιόμορφα με την βάση. Γαρνίρονται με: μαϊντανό, τρούφα, ελιές, μανιτάρια, πιπεριές, αυγό, αντσούγιες, φρούτα κτλ. Ευριπίδης Σάββα
ΚΡΥΑ & ΖΕΣΤΑ ΚΑΝΑΠΕ Ταξινομεί τις παρασκευές για κοκτέιλ σύμφωνα με τη θερμοκρασία που έχουν κατά το σερβίρισμά τους. Τα ζεστά καναπέ είναι μικρές μπουκιές φαγητού που διατηρούνται ζεστά σε ρεσιώ. Συνήθως έχουν συνοδευτική σάλτσα. Ορισμένα παραδείγματα είναι: μικρά σουβλάκια, φτερούγες κοτόπουλου πανέ, γαρίδες πανέ, σπρινγκ ρολς κ.λ.π. Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα
ΤΡΟΠΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΚΟΚΤΕΙΛ Αναφέρει τους τρόπους παράθεσης κοκτέιλ. Τα διάφορα αλμυρά ή κρύα καναπέ, μπαίνουν σε πιατέλες, οι οποίες τοποθετούνται σε ορισμένα κεντρικά σημεία της αίθουσας ή περιφέρονται από τους τραπεζοκόμους. Συνήθως στην Κύπρο τα ζεστά καναπέ διατηρούνται ζεστά σε ρεσιώ τα οποία πάλι είναι τοποθετημένα σε ορισμένα σημεία της αίθουσας Ευριπίδης Σάββα
ΑΛΜΥΡΑ ΖΕΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΜΠΑΡ ΑΛΜΥΡΑ ΖΕΣΤΑ ΓΛΥΚΑ Ευριπίδης Σάββα
ΕΙΔΗ ΔΕΞΙΩΣΕΩΝ ΚΟΚΤΕΙΛ ΓΑΜΗΛΙΑ ΔΕΞΙΩΣΗ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΙ ΧΩΡΩΝ ΓΕΝΕΘΛΙΑ Ευριπίδης Σάββα
ΠΟΣΟΤΗΤΑ Αναφέρει τις βασικές αρχές που διέπουν την ετοιμασία μενού για κοκτέιλ και την ποσότητα ανά άτομο Ως συνήθως μπορούμε να σερβίρουμε ένα καναπεδάκι για κάθε είδος. Με αυτό το σκεπτικό οι πλείστοι Σεφ στην Κύπρο σερβίρουν τα Κοκτέιλ Τα κρύα καναπεδάκια μπορούμε να σερβίρουμε 4-5 για κάθε άτομο. Ευριπίδης Σάββα
ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΝΑΠΕ Κατονομάζει παρασκευές κατάλληλες για κοκτέιλ. Καναπέ με αυγό Καναπέ με χαμ ή αλλαντικά Καναπέ με διάφορα τυριά Καναπέ με βοδινό Καναπέ με γαρίδες ή άλλα ψαρικά-θαλασσινά Καναπέ με πατέ Καναπέ με καπνιστό σολομό ή πέστροφα Καναπέ με βοδινό και αυγό Καναπέ με αντζούγιες Καναπέ με λουκάνικο και αυγό Ευριπίδης Σάββα
καναπεδάκια Ευριπίδης Σάββα