Θέλετε να μάθετε τα στοιχεία του εκπαιδευόμενου;

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Χρίστος Παπαριστοδήμου Λάουρα Παπέλ
Advertisements

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΑ ΣΙΛΙΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤ2.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ( ).
Πολυτεχνείο 1974.
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ,Η ελληνιδα που συγκίνησε το κόσμο
Νησί γλυκό, νησί πικρό, νησί βασανισμένο….
Ευχούλα-Ελπίδα-Αγάπη-Αυγούλα
Αυστριακή αφίσα για την 1η Μάη 1891 Σουηδία, Στοκχόλμη 1η Μάη 1899.
Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα
Χάρτης Δικαιωμάτων του Παιδιού στο Νοσοκομείο
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ <ΕΔΣΠΥ>
Τίτλος Εργασίας: Η Ιταλική Εισβολή Στην Ελλάδα 28 Οκτωβρίου 1940
Παγκόσμια ημέρα του παιδιού
Τα δικαιώματα των παιδιών
Ο ιεραπόστολος των ηθοποιών Άγιος Σεραπίωνας (5 μ.Χ αι )
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΡΙΖΟΚΑΡΠΑΣΟΥ ΤΟΥ ΧΘΕΣ
Η Τρίτη Εθνική Συνέλευση Μπαλάσης Γιάννης Παπαγεωργίου Άλκης Γ1 γυμνασίου.
Νhσος Κyπρος δια μέσου των αιώνων….
ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ
ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1950 – 1960 ΑΝΤΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ β΄8 ΣΠΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ β΄8 ΑΝΝΗ ΧΟΥΡΗ β΄9 ΕΡΑΤΩ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ β΄4.
1 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ Μάρτιος 2009 CMR Cypronetwork Marketing Research & Consulting.
Εκατομμυριούχος Ποιος θεωρείται προστάτης της Εκκλησίας της Κύπρου; Ο Απόστολος Παύλος Ο Απόστολος Βαρνάβας.
Ο ΟΡΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ
ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ
ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ Μια ιστορία που γράφτηκε
Η στρατιωτική δικτατορία στην Ελλάδα
: Οθωμανική κατοχή 1571H Λευκωσία πέφτει στον Oθωμανικό ζυγό.
ΧΡΟΝΙΑ ΗΡΩΙΚΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ Ε.Ο.Κ.Α. ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
Ιστορία Κατά την Αγγλοκρατία ήταν το μεγαλύτερο χωριό της περιοχής, για αυτό οι Βρετανοί το ανακήρυξαν δήμο το Νωρίτερα το1938 είχε αποκτήσει γυμνάσιο.
Παναγιώτης Μεσίτης Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου Αντρέας Στυλιανού
ΝΙΚΟΛΑΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΜΑΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΓΑΛΕΜΟΣ
Ιουστινιανός Οι μεταρρυθμίσεις του Ιουστινιανού έβαλαν τάξη στη λειτουργία του κράτους και επέβαλαν έλεγχο στα έσοδα των Δήμων. Αυτό όμως ενόχλησε τους.
Ιουστινιανός Οι μεταρρυθμίσεις του Ιουστινιανού έβαλαν τάξη στη λειτουργία του κράτους και επέβαλαν έλεγχο στα έσοδα των Δήμων. Αυτό όμως ενόχλησε τους.
Περιεχόμενα Μακάριος ΄Γ Δασκάλα: Μαρία Χατζηιωάννου
Η πορεία προς την ανεξαρτησία...
Με τη χρήση των όπλων οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ διεξήγαγαν τον Ε _ _ _ _ _ Αγώνα του ΝΟΠΛΟ © Σταυρούλα Βαλιαντή.
Μονή Κύκκου.
ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ!!~!! ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΕΛΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Μικαέλλα Σοφοκλέους Κωνσταντίνος Μενελάου Χρίστος Κουμίδης
Ανδρέας Ψάλτης, Ανδρέας Καράτσης και Κυριάκος Ιωσήφ
13. Χριστιανισμός – Ελληνισμός : μια ιδιότυπη συνάντηση
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Βιογραφικό σημείωμα του Μακαρίου Γ’
ΜΑΚΑΡΙΟΣ Ο Γ΄ Ναθαλία Κλεάνθους Σχολικό έτος: Τάξη: Στ΄ Δασκάλα: Μαρία Χ’’ Ιωάννου.
Η Εθνική Οργάνωσης Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ) ήταν οργάνωση των Ελληνοκυπρίων που έδρασε κατά την χρονική περίοδο για την ελευθερία της Κύπρου.
Αντρέας Αντωνίου.  Γεννήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 1932 στη Λευκωσία. Εντάχθηκε από πολύ νωρίς στην ΟΧΕΝ (Ορθόδοξη Χριστιανική Ένωση Νέων) Λευκωσίας η.
Η γιορτή του πορτοκαλιού
1η Απριλίου 1955 Αρχίζει ο απελευθερωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ
Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή
Ήρωας της Ε.Ο.Κ.Α Στέλιος Μαυρομμάτης.
ΚΥΠΡΟΣ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ. Η Κύπρος βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της Μεσογείου, πολύ κοντά στην Τουρκία, το Ισραήλ, τη Συρία και την.
ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ Τάξη Στ1 Σχολική χρονιά Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Γρηγόρης Αυξεντίου Δημοτικό Σχολείο …………… Μάρτιος 20….
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.
ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ Ο αγώνας εκράγηκε στις 0.30" το πρωί της 1ης Απριλίου 1955, ξημερώματα Παρασκευής. Η Κύπρος μετατράπηκε ξαφνικά σε ένα κοχλάζον ηφαίστειο.
17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1973 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Για τη Μακεδονία θα μιλήσουμε σήμερα. Όχι όμως για τη σημερινή Μακεδονία που είναι ελεύθερη και ζούμε σ’ αυτήν και είμαστε περήφανοι για το όνομά της,
17 Νοεμβρίου 1973 Μνήμη Πολυτεχνείου Τριάντα τρία χρόνια μετά.
Παγκάλου Εμμανουέλα Τμήμα Α3
ΑΙΝΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΤΟΣ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΟΥΡΙΑ
Ε.Ο.Κ.Α ΕΘΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
17 Νοεμβρίου 1973 Μνήμη Πολυτεχνείου
Ο Αγώνας του Η πατρίδα μας η Κύπρος, το νησί με την ελληνική καταγωγή, γνώρισε πολλούς κατακτητές στη διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας της: Βαβυλώνιοι,
Ημέρα Μνήμης Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ 19 Ιανουαρίου
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
Από το μαθητή Μάριο Σπύρου Γ΄ 2.  Τα πρώτα χρόνια  Ο Γρηγόρης Αυξεντίου γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 1928 στο χωριό Λύση της επαρχίας Αμμοχώστου.
ΤΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΜΝΗΜΑΤΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Θέλετε να μάθετε τα στοιχεία του εκπαιδευόμενου; Όνομα:Θεοπίστη Κυριάκου Ειδικότητα:Δασκάλα Κωδικός Ομάδας:ΔΛΕΥΟΟ28 Θέμα εργασίας:1η Απριλίου 1955—1959 Ημερομηνία Υποβολής Εργασίας:29\5\2003

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ´Hταν πρώτη Απριλίου της Ε.Ο.Κ.Α. η αρχή... Ο ύμνος της Ε.Ο.Κ.Α. Η πρώτη προκήρυξη Οι αρχηγοί του αγώνα Ο όρκος της Ε.Ο.Κ.Α. Μαθητικές διαδηλώσεις Συνθήματα Σύλληψη μαθητή Φυλακισμένα Μνήματα Οι απαγχονισθέντες ήρωες μας Μνημείο Ελευθερίας Τα αποτελέσματα του αγώνα Τέλος παρουσίασης

Ήταν 1η Απριλίου της Ε.Ο.Κ.Α. η αρχή… Αφού με τις διαμαρτυρίες, τα ψηφίσματα και τις υποσχέσεις δεν άλλαζε γνώμη η Αγγλία, οι Κύπριοι πήραν την απόφαση να διώξουν τους Άγγλους πολεμώντας.Μαζεύτηκαν, λοιπόν, μυστικά και έφτιαξαν την Ε.Ο.Κ.Α., που σήμαινε Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών. ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… Βάλαν λοιπόν το σταυρό τους και ξεκίνησαν έναν ιερό αγώνα την 1η Απριλίου του 1955.

Ο ύμνος της Ε.Ο.Κ.Α. 1.Ήταν πρώτη Απριλίου 2.Μα απ’όλους του λεβέντες 1.Ήταν πρώτη Απριλίου 2.Μα απ’όλους του λεβέντες της Ε.Ο.Κ.Α. η αρχή πιο τρανός πιο δυνατός που ακούστηκε στην Κύπρο ήτανε ο Αυξεντίου η φωνή του Διγενή της Ε.Ο.Κ.Α. υπαρχηγός 3. Μούσκος, Δράκος και Πατάτσος 4.Με το αίμα των ηρώων Ζάκος και Καραολής και με γράμματα χρυσά δώσανε με τόσους άλλους θε να γράψουμε σελίδες τη νεανική ζωή της γλυκιάς μας λευτεριάς

Η πρώτη προκήρυξη Αδελφοί Κύπριοι, Με την βοήθειαν του θεού, με πίστιν εις τον τίμιον αγώνα μας, με την συμπαράστασιν ολοκλήρου του Ελληνισμού και με την βοήθειαν των Κυπρίων, αναλαμβάνομεν τον αγώνα δια την αποτίναξιν του Αγγλικού Ζυγού, με σύνθημα εκείνο το οποίο μας κατέλειπαν οι πρόγονοί μας «Ή ταν ή επί τας». o αρχηγός Διγενής

Οι αρχηγοί του αγώνα Πολιτικός αρχηγός του αγώνα ήταν ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος και στρατιωτικός αρχηγός ο Διγενής. Συνεργάστηκαν θαυμάσια κατά τη διάρκεια του αγώνα και πέτυχαν να ελευθερώσουν την Κύπρο.

Ο ΟΡΚΟΣ ΤΗΣ Ε.Ο.Κ.Α. «Ορκίζομαι εις το όνομα της Αγίας Τριάδος ότι: -Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις δια την απελευθέρωσιν της Κύπρου από τον αγγλικόν ζυγόν, θυσιάζων και αυτήν την ζωήν μου………………….. -Δεν θα εγκαταλείψω τον αγώνα……………………… -Θα πειθαρχήσω απολύτως εις τας διαταγάς……… -………………………………………………………….. Εάν παραβώ τον όρκο μου θα είμαι ΑΤΙΜΟΣ και Άξιος πάσης τιμωρίας.»

ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ Όλοι οι δρόμοι γέμισαν με παιδόκοσμο. Και γινόταν συχνά αυτό από τους μαθητές……………………………… Μόνο που τούτος ο παιδόκοσμος μεγάλωσε απότομα και πλήρωσε την αγάπη και τον ενθουσιασμό του για την πατρίδα………………………….. Ένας τέτοιος λεβέντης μαθητής ήταν και ο σημαιοφόρος του Γυμνασίου Αμμοχώστου Πετράκης Γιάλλουρος από το Ριζοκάρπασο που έπεσε νεκρός σε μια διαδήλωση στις 7.2.1956.

ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ Ένα μπουκάλι μπογιά, ένα πινέλο και μια γεναία καρδιά ήταν αρκετά, για να γεμίσουν οι τοίχοι των σπιτιών,σ’όλες τις γειτονιές…

Οι Άγγλοι ήταν σκληροί.Κρέμαζαν, συλλάμβαναν,φυλάκιζαν ακόμα και μικρά παιδιά… Σύλληψη μαθητή

ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΜΝΗΜΑΤΑ Στα Φυλακισμένα Μνήματα είναι θαμμένοι 13 παλικάρια μας. Οι 9 από αυτούς απαγχονίστηκαν από τους Άγγλους.

1.Μιχ. 1.Αντρέας 2.Αντρέας 2.Αντρέας Ζάκος 3.Χαρίλαος 3.Στέλιος Οι απαγχονισθέντες ήρωες μας 10 Μαιου 1956 9 Αυγούστου 21 Σεπτεβρίου 14 Μαρτίου 1957 1.Μιχ. Καραολής 1.Ιάκωβος Πατάτσος 1.Αντρέας Παναγίδης 1.Ευαγόρας Παλικαρίδης 2.Αντρέας Δημητρίου 2.Αντρέας Ζάκος 2.Μιχαήλ Κουτσόφτας 3.Χαρίλαος Μιχαήλ 3.Στέλιος Μαυρομμάτης

Μνημείο ελευθερίας Βρίσκεται στο κέντρο της Λευκωσίας και είναι αφιερωμένο στη μνήμη των αγωνιστών του απελευθερωτικού αγώνα του 55-59.

Τα αποτελέσματα του αγώνα Η Κύπρος δεν κατάφερε να κερδίσει την ένωση με την Ελλάδα. Με τις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου έγινε ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος. Ο αγώνας ύστερα από διαταγή του Μακάρίου και του Διγενή, σταμάτησε. Ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους για να γιορτάσει την ελευθερία του.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ