Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΝΙΚΟΛΑΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΜΑΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΓΑΛΕΜΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΝΙΚΟΛΑΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΜΑΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΓΑΛΕΜΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΝΙΚΟΛΑΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΜΑΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΓΑΛΕΜΟΣ
Κατεχομενα καστρα

2 Ο ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟΣ Ο Πενταδάκτυλος πήρε το όνομα του από ένα θρύλο που έλεγε ότι ο Διγενής κυνηγούσε ένα Σαρακηνό στη Κύπρο εκεί που τον κυνηγούσε πετάχτηκε ένα βουνό μπροστά του. Ο Διγενής προσπαθούσε να περάσει το βουνό αλλά χρειάστηκε να βάλει την παλάμη του χεριού του για να το περάσει και έτσι ονομάστηκε Πενταδάκτυλος. Ο Πενταδάκτυλος έχει πολλά κάστρα όπως το κάστρο του Άγιου Ιλαρίωνα, της Καντάρας και το Βουφαβεντο.

3 Το κάστρο της Αμμοχώστου
Το κάστρο της Αμμοχώστου είναι γνωστό ως [ο πύργος του οβελού] . Ήταν το πιο δυνατό κάστρο τις Κύπρου. Το κάστρο της Αμμοχώστου με τον οποίο συνδέεται η ομώνυμη τραγωδία του Σαίξπηρ.Το κάστρο της Αμμοχώστου είναι γνωστό ότι κράτησε 11 μήνες τρομαχτικών επιθέσεων από τους Οθωμανούς.

4 Το κάστρο της Κερύνειας
Το κάστρο της Κερύνειας φτιάχτηκε από τους Φράγκους το ως το Είχε 4 πύργους και είχε σχήμα ορθογώνιο. Χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή από τους Άγγλους το55 ως 59.

5 Το κάστρο της Καντάρας Το κάστρο της Καντάρας κτίστηκε από τους βυζαντινούς. Χρησιμοποιήθηκε σε πολλές μάχες. Από το κάστρο μπορούσες να δεις την βόρεια ακτή της Κύπρου. Το φρούριο είχε μέσα παρατηρητήριο επίσης μέσα είχε ένα δωμάτιο για ώρα ανάγκης . Το κατακτήσαν οι Ενετοί.

6 ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΛΑΡΙΟΝΑ
Το κάστρο του Άγιου Ιλαρίωνα κτίστηκε από την Ρήγαινα . Για την Ρήγαινα έλεγαν πολλούς μύθους: ένας από αυτούς είναι ότι η Ρήγαινα τους εργάτες που έκτισαν το κάστρο του έριξε στον γκρεμό για να μην πουν τα μυστικά του κάστρου.

7 Το κάστρο του Βουφαβεντο
Το κάστρο του Βουφαβεντο πηρέ το όνομα του από το Gufa που σημαίνει φωλιά και Vento που σημαίνει άνεμος και έτσι λέγεται η φωλιά των άνεμων. Το κάστρο μοιράζεται σε τρεις ορόφους ο πρώτος είναι για τους βασιλιάδες ο δεύτερος για τους αξιωματικούς και ο τρίτος για τους στρατιώτες.


Κατέβασμα ppt "ΝΙΚΟΛΑΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΜΑΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΓΑΛΕΜΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google