ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (1).

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
Advertisements

Το σημαντικότερο χάρισμα ενός αποτελεσματικού ηγέτη είναι η επιλεκτική ανταπόκριση του στις ανάγκες του κόσμου μέσα στην επιχείρηση και έξω από αυτήν με.
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 2007 – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007.
«Προωθήστε τον εαυτό σας: Η αγορά εργασίας για το Δικηγόρο σήμερα»
Αλέξανδρος Σαχινίδης, ΜΒΑ, Ph.D. ΙΟΥΝΙΟΣ 2009
ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (1).
Ανάλυση & Περιγραφή Θέσεων Εργασίας
ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΘΗΤΕΙΑ = ΘΕΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ Οργανωτική ετοιμότητα Επιχειρησιακή ετοιμότητα Λειτουργική ετοιμότητα ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ.
Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ Θάνος Κριεμάδης, Ph.D., M.B.A., M.A. Αν. Καθηγητής.
KOIΝΩΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Μάθημα 8
Στοιχεία Διοίκησης Επιχειρήσεων
Η Τέχνη της Διοίκησης των Επιχειρήσεων.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ Διάρθρωση και Ιεραρχία: δύο κύρια οργανωτικά χαρακτηριστικά της επιχείρησης. Διάρθρωση: ο τρόπος συνδυασμού ή ο τρόπος ομαδοποίησης επί μέρους.
O ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Οι Άνθρωποι είναι το πιο σημαντικό κεφάλαιο κάθε Οργανισμού Η Ανάπτυξη του Προσωπικού μπορεί να γίνει με τρόπο ωφέλιμο και για τον Ίδιο.
ΤΡΟΠΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΒΒΑΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. 1 Ο ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΩΠΟΠΑΓΗΣ ΕΝΑΝΤΙ.
Στοιχεία Διοίκησης Επιχειρήσεων
Πρόγραμμα LEONARDO DA VINCI Έργο PREMEQ «Εφαρμογή του PREMEQ στις τράπεζες» Η περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Μαρία Τερλιξίδου.
Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
Τμήμα Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής
MANAGEMENT Εναρμόνιση Πόρων Προς Επίτευξη Στόχων.
ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ 1.Επιλεκτική ανταπόκριση του στις ανάγκες του κόσμου μέσα στην επιχείρηση και έξω από αυτήν με τρόπο που να βελτιστοποιεί.
Εισαγωγή.
ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ
ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ (στηρίζεται στην παραδοχή ότι το προσωπικό είναι άξιο εμπιστοσύνης) ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ (στηρίζεται στην παραδοχή ότι το προσωπικό δεν είναι.
Δρ Μάριος Στυλιανίδης, ΕΔΕ ΥΠΠ
Εποπτεία και διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού
Λουκάς Τσιρώνης1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ (1) Διοίκηση είναι η συστηματοποίηση της συλλογικής προσπάθειας μέσω της οποίας στοχεύουμε στην ικανοποίηση των στόχων που έχουν.
Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων
Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Μάθημα «Διοίκηση Επιχειρήσεων» Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου Στοιχεία Διοίκησης Επιχειρήσεων Ηγεσία.
Νίκος Ε. Σκουλάς & Συνεργάτες
Στρατηγικοί στόχοι του Δικτύου Μακροχρόνιας Φροντίδας. Tο κεντρικό ζητούμενο ενός συστήματος διοίκησης και διαχείρισης των υπηρεσιών Μακροχρόνιας Φροντίδας.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ
Αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων Νάνσυ Μπουραντά Αγρίνιο, 2016 Πανεπιστήμιο Πατρών Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων.
ΕΝΟΤΗΤΑ 8η ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΤΕΡΕΛΟΣ.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 6 Ο.
Ανάπτυξη – Βελτίωση του Ανθρώπινου Δυναμικού
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3ο Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ΚΑΖΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΠΕ09 ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ 1.
Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός της Επιχείρησης και οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών Σπυρίδων Πανέτσος.
ORGANIZATIONAL BEHAVIOR I. Εισαγωγή στην Οργανωτική Συμπεριφορά (Κεφάλαιο 1) Με τι πιστεύετε ασχολείται το μάθημα της οργανωτικής συμπεριφοράς;
Εύη Μακρή-Μπότσαρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας
ΘΕΩΡΙΕΣ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 10
Λειτουργίες διοίκησης
Δρ. Γεώργιος Καμπουρίδης
Η επιστήμη της Διοίκησης
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
ΕΝΟΤΗΤΑ 8η Θεωρίες Κινήτρων
Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Αρχές Οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων , 1ο εξάμηνο
Οργάνωση & Διοίκηση Αθλητισμού
Επιθεώρηση Συμβουλευτικής-Προσανατολισμού,
Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
Οργάνωση & Διοίκηση Αθλητισμού
Ηγεσία και καθοδήγηση στις επιχειρήσεις και τα έργα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
σχολικη αυτονομια μεσα στον συγκεντρωτισμο (. ;)
Η έννοια της επιχείρησης
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
Αλέξανδρος Σαχινίδης, ΜΒΑ, Ph.D. ΙΟΥΝΙΟΣ 2009
Μάθημα [GD2011]: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Λειτουργίες διοίκησης
Διεθνείς Επιχειρήσεις και Επενδύσεις
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (1)

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (2) Ο ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΤΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΗΤΑΝ ΒΑΣΙΚΑ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΔΕΙΚΕΥΤΟΙ. ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΠΗΓΗ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΌ ΠΛΕΥΡΑ ΝΕΟΤΡΟΠΙΑΣ. Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η ΗΓΕΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ. ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΣΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΌ ΑΥΤΌΝ. Ο ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΕΤΟΙΜΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΕΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ.

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (3) ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΩΣ ΒΑΣΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΟΔΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ, ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΝΟΕΙ ΕΊΝΑΙ Η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΤΡΟΠΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (1) Αυταρχική Γραφειοκρατική Διπλωματική Συμμετοχική Κύρια Επιδίωξη Άμεσα Αποτελέσματα Απόρθητο Σύστημα Πρόληψη Αναταραχής Ανάπτυξη Ομάδας Υφιστάμενοι Ανενημέρωτοι Αγνοημένοι Ανεκπαίδευτοι Πληροφορημένοι & Εκπαιδευμένοι Αποτελέσματα Ανώτερα Φτωχά Μέτρια Άριστα Μέθοδοι Δράσης Εντολές Κανόνες Πειθώ Πληροφόρηση Επικοινωνία Μονόδρομη Αποφεύγεται Μονόδρομη με λίγη επαναπληροφόρηση Αμφίδρομη Συμπεριφορά Προσωπικού Απαθής Αρνητική Ανταγωνιστικοί Συνεργατική Πηγή Εξουσίας Προϊστάμενος Εγκύκλιοι Ανώτερα Κλιμάκια Ομάδα

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΤΡΟΠΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (2) Ο τρόπος με τον οποίον διοικεί κάποιος εξαρτάται από την προσωπικότητα του, από τις επιδιώξεις του και από το επαγγελματικό ιστορικό του. Όσο πιο πεπειραμένος είναι, τόσο πιο εύκολα μπορεί να προσαρμόζει τη διοικητική του συμπεριφορά μεταξύ αυταρχικής και συμμετοχικής διοίκησης ανάλογα με την περίπτωση (δηλαδή σύμφωνα με τις ανάγκες του προσωπικού και τις απαιτήσεις του έργου).

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΚΡΑΙΩΝ ΤΡΟΠΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Αυταρχικός Συγκεντρωτικός Συμμετοχικός Αποκεντρωτικός Εμπιστοσύνη στο προσωπικό Μικρή Μεγάλη Πρωτοβουλία από το προσωπικό Απαγορεύεται Επιβάλλεται Εξουσίες στο προσωπικό Μικρές Μεγάλες Ευθύνες του προσωπικού Επιδίωξη ηγεσίας -άμεσα αποτελέσματα -ικανοποίηση προσωπικού -ανάπτυξη ομάδας

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΚΡΑΙΩΝ ΤΡΟΠΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (1) ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ (στηρίζεται στην παραδοχή ότι το προσωπικό είναι άξιο εμπιστοσύνης) ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ (στηρίζεται στην παραδοχή ότι το προσωπικό δεν είναι άξιο εμπιστοσύνης) ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ (τι, γιατί, πώς, πόσο, ποιος) ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΟΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ (άνθρωποι, δομές, μέσα, έργο) ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΉ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ (ΤΙ) ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ (ΠΩΣ) ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ/ΔΙΑΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ: ΠΥΡΑΜΙΔΙΚΗ ΜΕ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΗ (ενθαρρύνει τη δημιουργία άτυπων ομάδων έργου για την επίλυση προβλημάτων)