ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΉΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
7 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  Οι υψηλές απαιτήσεις της σύγχρονης και εξελιγμένης φωτογραφίας απαι΄τούν σοβαρές σπουδές διαφορετικά η απόκτηση φωτογραφικής εμπειρίας.
Advertisements

Ο Κλάδος Μαρμάρου σε Αναζήτηση Διεξόδων από την Κρίση Ανάγκες σε Εκπαίδευση – Κατάρτιση Ανθρώπινου Δυναμικού στον κλάδο Μαρμάρου ΟΣΜΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΕΠΕ 3/6/2008 ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ.
Μηχανικός Δομικών Έργων
ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Το μέλλον έρχεται προς το παρόν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Κάθε πρόβλεψη είναι αδύνατη. Μιχάλης Δερτούζος Διακεκριμένος καθηγητής στο.
9ο ΕΠΑΛ ΠΑΤΡΑΣ Τομέας Ηλεκτρονικής.
Ανώτερες Τεχνικές Πωλήσεων
Κωστας Σουλδατος Θεμα εργασιας: Μηχανικος αυτοκινητων
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΑΡΚΑΛΑΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ.
Διευθυντής Πληροφοριακών Συστημάτων
ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (Σύμφωνα με το νόμο 4186/ ) ΚΕ.ΣΥ.Π. Ηρακλείου Δρ. Αντωνίου Θεόδωρος.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ
Μηχανικός αυτοκινήτων-μηχανών.
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΡΟΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
Άγγελος Σιάτρι.  Εφαρμόζει τις τεχνικές σχεδίασης και τελικής δοκιμής προγράμματος, ενώ συντάσσει και τις ανάλογες προδιαγραφές προγραμμάτων, ακολουθώντας.
ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Δεκέμβριος 2012.
Μονογραφίες Επαγγελμάτων
Οικονομολόγος Ορισμός Ικανότητες-Δεξιότητες Συνθήκες Εργασίας
Γραφείο Διασύνδεσης Πα.Μακ. 1 Το Γραφείο Διασύνδεσης λειτουργεί από το 1994, προσανατολισμένο στην άμεση, έγκυρη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση.
Προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας
Staff Appraisal/Αξιολόγηση Προσωπικού
Ηλεκτρονικός-Μηχανικός(Η/Υ)
Κατερίνα Τζίκα Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα.
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΗ.
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
Ε παγγελματική Ε κπαίδευση.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
Ο τομέας της Πληροφορικής
Εκπαιδευτικός Φιλόλογος
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΙΑ.
Διαχείριση Έργων Πληροφορικής Διάλεξη 11 Οργάνωση Έργου,
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
Μαρία Χρ.Γουσίδου-Κουτίτα Αναπλ.Καθηγήτρια Τμήμα Μαθηματικών ΑΠΘ
Βιογραφικό – Εύρεση Εργασίας Κ. Αλεξανδρής Επικ. Καθηγητής ΑΠΘ.
Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Μάθημα «Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων» Παρασκευή 12 Μαρτίου Στοιχεία Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Εκπαιδευτικές επιλογές μετά το Γυμνάσιο
CCNA3: Switching Basics and Intermediate Routing v3.0 Ενημέρωση για το Μάθημα Δίκτυα-Ακαδημία CISCO.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Ι - Το περιβάλλον εργασίας
ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΕΠΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
Ερευνητική εργασία «Φύλα και επαγγέλματα»
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διπλωματούχων Μ-Η – Περιφερειακό Τμήμα Χανίων
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Διευθύνει τα γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών Διευθύνει τα γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών Συντονίζει αυτούς.
Μονογραφία Επαγγέλματος Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας
AΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙΠΛΟΥ
Μονογραφία Επαγγέλματος
2ο ΕΠΑΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
6ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ
ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ:  Να ασχολείται με την επικαιρότητα  Να ενημερώνει την κοινή γνώμη με ειδήσεις  Να ενημερώνει την κοινή γνώμη με πληροφορίες.
Τρόποι ζωής και επαγγέλματα Δημοτικό Σχολείο ………. Στ΄ τάξη Μάιος 2008.
Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων. Περιγραφή επαγγέλματος Ο ειδικός Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων είναι εκπαιδευμένος να : Παρακολουθεί υπεύθυνα τα παιδιά σε όλες τους.
 Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΚΑΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΣΤΕΛΑ ΨΩΜΙΑΔΟΥ ΜΑΓΔΑ  ΤΣΟΥΡΑ ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ  ΚΑΤΣΑΜΠΙΡΗ ΣΤΕΛΑ ΠΑΤΡΙΚΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.
ΤΣΑΚΝΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ Οικονομικός Διευθυντής
1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΟΡΑΜΑ2. ΣΚΟΠΟΙ3. ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΚΟΠΩΝ4. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ6. ΜΕΛΗ7.
► Karew Ure. The Psychology of Manufacturer (1835) ► Kίνημα βελτίωσης των συνθηκών ζωής στα εργοστάσια (στελέχη πρόνοιας) (welfare officers). Kύριος σκοπός.
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ. Για να αποκτήσεις γνώσεις, να εξασκηθείς και να πάρεις πτυχίο Βοηθού Βρεφονηπιοκόμου πρέπει να επιλέξεις σπουδές στο.
1.
Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ.
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ : ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ 1 ΕΠΑΛ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
Δικηγόρος.
ΜΟΥΣΙΚΟΣ.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΙΑ.
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ο Ρόλος των Συμβούλων πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά από την Επαγγελματική Εκπαίδευση.
4ο Επαγγελματικό Λύκειο Καβάλας
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΕΠΑ.Λ)
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΉΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΤΑΡΔΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΉΣ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗΣ Ο ελαιοχρωματιστής είναι ο τεχνίτης που είναι ειδικός στο βάψιμο με λαδομπογιές. Αναλαμβάνει τον ελαιοχρωματισμό σπιτιών, καταστημάτων και γενικά οποιουδήποτε χώρο θέλει βάψιμο.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ Για να γίνει κανείς ελαιοχρωματιστής δεν χρειάζεται να έχει τελειώσει κάποια σχολή, αλλά θα πρέπει να έχει αποκτήσει εμπειρία διότι το αποτέλεσμα της δουλειάς του είναι πολύ εμφανές.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ Η επιδεξιότητα και η ευελιξία στα χέρια και τα δάχτυλα, η δημιουργικότητα και η φαντασία, η αισθητική του χρώματος και οι γνώσεις περί χρωματικών συνδυασμών και χρωματικής αρμονίας, η καλή όραση, η ικανότητα του διαχωρισμού των λεπτών διαφορών των χρωμάτων.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ Η υπευθυνότητα και η συνέπεια, η οργάνωση και η μεθοδικότητα στις εργασίες του, όπως επίσης και η ανοχή σε ουσίες που προκαλούν αλλεργία, αποτελούν βασικά και απαραίτητα χαρακτηριστικά του Ελαιοχρωματιστή.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ Καλό είναι να είναι συνεπής και δημιουργικός, όταν πρόκειται να δημιουργήσει συνδυασμούς χρωμάτων ή να χρησιμοποιήσει διάφορες τεχνικές.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ H ικανότητα επικοινωνίας και συνεργασίας τόσο με τους πελάτες όσο και με τους συναδέλφους του και τα συνεργεία, ο φιλικός και εργάσιμος χαρακτήρας, η παρακολούθηση της εξέλιξης της τεχνολογίας στο χώρο των υλικών κατασκευής και διακόσμησης με νέα υλικά και καινούργιες αισθητικές δυνατότητες, http://www.youtube.com/watch?v=oij6PK8qHh8&feature=related

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ Η πλήρης γνώση των νέων υλικών και των τρόπων εφαρμογής τους, η οργάνωση των εργασιών κατασκευής, η παρακολούθηση και ο έλεγχος του εργοταξίου για την πιστή εφαρμογή της μελέτης, θεωρούνται ότι είναι σημαντικές ικανότητες που πολλές φορές μπορούν να επισκιάσουν όλα τα άλλα χαρακτηριστικά και αποτελούν βασικό επαγγελματικό εφόδιο για την άσκηση του επαγγέλματος.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Απαραίτητη είναι τέλος η εξοικείωση του ελαιοχρωματιστή με θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και χρήσης των φιλικών προς αυτό υλικών, η τήρηση των απαραίτητων συνθηκών ασφαλείας και υγιεινής στο χώρο εργασίας του και οι οικονομικές γνώσεις - από τον απλό οικονομικό προγραμματισμό του έργου έως γνώσεις οργάνωσης και λειτουργίας μικρών επιχειρήσεων.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ: μπορούν να γίνουν στον Τομέα Δομικών και Συναφών Κατασκευών των δημόσιων και ιδιωτικών ΙΕΚ εποπτείας ΟΕΕΚ http://www.oeek.gr/, στην ειδικότητα του Ελαιοχρωματιστή. ΣΕΠ νομού Σάμου - Υπεύθυνος: Παπανικολάου Νίκος τηλ. και fax: 22730 - 80 008, 80 024 web site: www.kesypsamos.gr e-mail: sep@dide.sam.sch.gr

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η εργασία εκτελείται στο εσωτερικό χώρο των κτιρίων προς βάψιμο ή πάνω σε σκαλωσιές για τις εξωτερικές όψεις. Ο ελαιοχρωματιστής μπορεί να εργάζεται μόνος του ή ως μέλος κάποιου συνεργείου ελαιοχρωματιστών.

ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ Διάφορα πινέλα, βούρτσες, μπογιές, σπάτουλες, σκάλα, σκαλωσιά, ρολά, νέφτι, κλπ. http://www.youtube.com/watch?v=vAl0sFEvBp8&feature=related

Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ Τα διαλυτικά και οι διάφοροι σταθεροποιητές που μπαίνουν στα χρώματα προξενούν διάφορες αλλεργικές δερματίτιδες και σοβαρά προβλήματα του αιμοποιητικού συστήματος στους ελαιοχρωματιστές. • Η αφύσικη στάση που παίρνει το σώμα ενός ελαιοχρωματιστή, έχοντας συνεχώς τα χέρια σηκωμένα ή σκύβοντας, ευθύνεται για πολλά μυοσκελετικά νοσήματα. 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Μπορεί να αναλαμβάνει εργολαβικά ως ελεύθερος επαγγελματίας, ως μέλος ή υπεύθυνος συνεργείου, ως τεχνίτης ή εργοδηγός κατασκευαστικής εταιρίας, το βάψιμο ή το φρεσκάρισμα οικοδομών και σπιτιών. Οι προοπτικές απασχόλησης του Ελαιοχρωματιστή είναι πολύ θετικές. Δεν πρέπει, πάντως, να ξεχνάμε ότι η αγορά εργασίας είναι ρευστή, με δεδομένο τις ραγδαίες αλλαγές που γίνονται χρόνο με το χρόνο

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ Από τη στιγμή που ένας υποψήφιος επιλέξει μία Σχολή μέχρι την αποφοίτησή του θα μεσολαβήσουν αρκετά χρόνια, στη διάρκεια των οποίων ενδέχεται να συμβούν σημαντικές αλλαγές. Ακόμη, η επιλογή σπουδών και επαγγέλματος δεν πρέπει να υποτάσσεται σε μια καθαρά οικονομική και αγοραία αντίληψη, αλλά να είναι συνάρτηση και πολλών άλλων παραγόντων και κριτηρίων.

ΑΜΟΙΒΗ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ Το βάψιμο ενός ελαιοχρωματιστή κοστολογείται ανά τετραγωνικό μέτρο