Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κωστας Σουλδατος Θεμα εργασιας: Μηχανικος αυτοκινητων

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κωστας Σουλδατος Θεμα εργασιας: Μηχανικος αυτοκινητων"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κωστας Σουλδατος Θεμα εργασιας: Μηχανικος αυτοκινητων
Κωστας Σουλδατος Θεμα εργασιας: Μηχανικος αυτοκινητων

2 Πληροφοριες Για Το Επαγγελμα

3 Ποιος είναι και με τι ασχολείται;
 Καθήκον του μηχανικού αυτοκινήτων είναι να συντηρεί, να επισκευάζει και να ρυθμίζει μηχανοκίνητα οχήματα οδικής κυκλοφορίας.

4 Ποια είναι τα καθήκοντα του;
Ποια είναι τα καθήκοντα του;  Αυτά περιλαμβάνουν: διάγνωση βλαβών, εξέταση του προβλήματος που παρουσιάζει το όχημα, απόφαση για τον τρόπο επισκευής, έλεγχος του βαθμού φθοράς και λειτουργικότητας των τμημάτων του οχήματος με σκοπό την επισκευή, επισκευές και αλλαγές διαφόρων τμημάτων του οχήματος, εξαρτημάτων κλπ.(μηχανών, αναρτήσεων, εξατμίσεων, φρένων, συσσωρευτών, κλπ.)

5

6 Ποια είναι τα καθήκοντα του; 
Επισης εκτελει εργασίες ρύθμισης στα μηχανικά και υδραυλικά μέρη του οχήματος, κατασκευή διαφόρων μερών του οχήματος ή επιδιόρθωσή τους, συναρμολόγηση τμημάτων εξαρτημάτων αυτοκίνητου, συστηματική συντήρηση οχημάτων, επισκευές στην προθεσμία των εγγυήσεων και έλεγχος, γενικές και ολικές επισκευές.

7 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

8 Που εργάζεται και υπό ποιες συνθήκες;
 Η εργασία αυτή εκτελείται σε συνεργεία αυτοκινήτων ή στο οδικό δίκτυο αν κάποιο όχημα έχει ακινητοποιηθεί. Αναμένεται βρωμιά από λάδια, δύσκολη πρόσβαση στα σημεία εργασίας, πιθανές αλλαγές καιρικών συνθηκών.

9

10 ΣΠΟΥΔΕΣ Με τη συνεχή αύξηση του ανταγωνισμού μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών τις τελευταίες δεκαετίες, η ζήτηση για το συγκεκριμένο επάγγελμα αυξάνεται ραγδαία και όλες πλέον οι κατασκευάστριες εταιρίες επενδύουν σοβαρά στις ομάδες τεχνικής υποστήριξης (συνεργείο, εξυπηρέτηση μετά την πώληση/after sales, ανταλλακτικά κ.λπ.), με στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών. Ως Τεχνικός Αυτοκινήτων εξασφαλίζεις ένα επάγγελμα με υψηλές αποδοχές και σίγουρο μέλλον.

11

12 Video Εργαστηριο μηχανικων αυτοκινητων

13 Αμοιβες Τεχνίτες έως 5 χρόνια προϋπηρεσίας, κατώτερο ημερομίσθιο:
61,29 ευρώ από και 63,13 ευρώ από 2.  Εργαζόμενοι και βοηθοί των πιο πάνω αμείβονται με κατώτερο ημερομίσθιο: 46,25 ευρώ από και 47,64 ευρώ από

14 Αμοιβες Ηλεκτροσυγκολλητές Α΄ τάξης
 Ηλεκτροσυγκολλητές Α΄ τάξης 813,96 ευρώ από και 838,38 ευρώ από 2. Ηλεκτροσυγκολλητές Β΄ τάξης 821,47 ευρώ από και 846,12 ευρώ από

15 Εργαλεια μηχανικου αυτοκινητων

16 Τι θα μαθω Φοιτώντας στη συγκεκριμένη ειδικότητα στα ΙΕΚ θα αποκτήσεις όλες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα σε καταστήσουν ικανό να εργαστείς σε επαγγελματικούς χώρους, όπου εκτελούνται εργασίες: Διάγνωσης / ανεύρεσης βλαβών Ελέγχου καλής λειτουργίας Επισκευής Συντήρησης όλων των μηχανισμών και συστημάτων του αυτοκινήτου

17

18 Μαθηματα μηχανικου αυτοκινιτων
Αρχές Θερμικών Μηχανών Μηχανουργική Τεχνολογία Υπολογιστικά Συστήματα Αυτοκινήτου Στοιχεία Ηλεκτροτεχνίας και Αισθητήρων Υγιεινή - Ασφάλεια Εργασίας – Περιβάλλον Καύσιμα - Λιπαντικά - Υγρά Οχημάτων

19

20 Επαγγελματική Αποκατάσταση
Η επαγγελματική του εξέλιξη περιλαμβάνει εργασία σε: Επιχειρήσεις που σχετίζονται με την επισκευή και συντήρηση του αυτοκινήτου Επιχειρήσεις εμπορίας που σχετίζονται με το αυτοκίνητο (επίσημοι εισαγωγείς) Επιχειρήσεις παραγωγής ισχύος με μηχανές εσωτερικής καύσης Υπηρεσίες και οργανισμούς ελέγχου οχημάτων σε αυτοκινητοβιομηχανίες Ειδικό Τύπο (Περιοδικά αυτοκινήτου) Τέλος, μπορείς να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση.


Κατέβασμα ppt "Κωστας Σουλδατος Θεμα εργασιας: Μηχανικος αυτοκινητων"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google