Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΑΡΚΑΛΑΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΑΡΚΑΛΑΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΑΡΚΑΛΑΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

2 Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ήμερες.
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ Η έρευνα της ατμόσφαιρας στο σύνολό της και των φαινομένων που συμβαίνουν σε αυτή. Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ήμερες.

3 ΣΠΟΥΔΕΣ Πρέπει να περάσει πρώτα από πανεπιστήμιο φυσικής ή μαθηματικών (αριστοτέλειο πανεπιστήμιο, πανεπιστήμιο Πάτρας- Αθήνας) στο οποίο θέλει 8 εξάμηνα . Μετά θέλει μεταπτυχιακό πάλι σε ένα πανεπιστήμιο είτε δωρεάν είτε με πληρωμή ή στο εξωτερικό .

4 ΠΡΟΣΟΝΤΑ-ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
Πρέπει να ξέρει πολύ καλά μαθηματικά καθώς και φυσική. Επίσης χρειάζεται άριστες γνώσεις στον τομέα των υπολογιστών. Ακόμα θέλει πολλές γνώσεις στην ανάλυση των ατμοσφαιρών (στρατόσφαιρα, εξώσφαιρα).

5 ΧΩΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Στον δημόσιο τομέα μπορείς να εργαστείς στον στρατό επειδή χρειάζονται την πρόγνωση καιρού (εξάσκηση στην εξοχή). Στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει θέση εργασίας Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) ή σε κάποια εταιρεία όπως στο φυσικό αέριο κ.α.

6 ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

7 ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Οι πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή προκαλούν σοβαρές βλάβες στην όραση. Πρέπει η πρόγνωση του καιρού να έχει βγει από μία εβδομάδα πριν .Άρα απαιτεί αρκετή υπομονή προς στις ώρες εργασίας. Ακόμα μερικές φορές θα χρειαστεί εξερεύνηση στο περιβάλλον για εύρεση φυσικών καταστροφών.

8 ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Διεθνώς κύριες συνοπτικές ώρες παρατηρήσεων είναι οι: 00.00, 06.00, 12.00, και ενδιάμεσοι οι: 03.00, 09.00, 15.00, (όλοι οι χρόνοι σε ώρα Γκρήνουιτς – G.M.T., που σημαίνει ότι όλοι οι σταθμοί αναγάγουν την τοπική τους «ώρα ζώνης» στους παραπάνω καθορισμένους χρόνους).

9 ΑΜΟΙΒΗ

10 ΑΜΟΙΒΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ Η αμοιβή είναι πολύ καλή, ανάλογα σε ποιο τομέα (Ιδιωτικό – Δημόσιο). Όσο για την εργασία απαιτούνται πολλές ώρες ενασχόλησης καθώς ο καιρός (σύμφωνα με μελέτες) αλλάζει ανά εξάωρο. Άρα απαραίτητα εργαλεία είναι η υπομονή και το καθαρό μυαλό. Επίσης χρειάζονται άριστες γνώσεις στην φυσική και τα μαθηματικά.

11 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Παρά τα πολλά χρόνια σπουδών οι κόποι ανταμείβονται καθώς ο τομέας της μετεωρολογίας έχει πολλές θέσεις εργασίας για απερχόμενους σπουδαστές, είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα.

12 LINKS ΜΕΤΕΟ ΔΟΡΙΦΟΡΙΚΕΣ ΚΑΛΥΨΕΙΣ FREE METEO


Κατέβασμα ppt "ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΑΡΚΑΛΑΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google