Schultüte Η Schultüte για τα «πρωτάκια» είναι ένα γερμανικό έθιμο, που εμφανίστηκε το 19ο αιώνα. Σκοπό έχει να «γλυκάνει» την αγχωτική πρώτη μέρα στο σχολείο.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παγκόσμια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού
Advertisements

Δάσκαλοι του κόσμου (Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης 2013)
Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 15o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ.
ΟικοΚοινωνία Η Συμβολή στην Ανάδειξη & Διατήρηση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς των Τσιγγάνων: δράσεις νέων για νέους Ηλεκτρονική Εφημερίδα Φύλλο 4 ο.
Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση Γ 1 Παρουσίαση δράσεων της Γ 1 τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σαραβαλίου Πατρών Με την υποστήριξη υλικού της.
Με πόση ασφάλεια χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο;
ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Δ ΙΑΠΩΝΙΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Δ
Καλές πρακτικές, υλοποιημένα wiki από σχολεία και εκπαιδευτικούς
ΜΟΝΑΧΟ ΓΙΟΡΤΕΣ Το Οκτόμπερφεστ (Oktoberfest) είναι γιορτή μπύρας που λαμβάνει χώρα στο Μόναχο κάθε χρόνο στην περιοχή Theresienwiese. Διαρκεί δύο εβδομάδες.
Γ΄ Δημοτικό Μακεδονίτισσας «Στυλιανός Λένας» Λευκωσία
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Παίζοντας & ζωγραφίζοντας
>>0 >>1 >> 2 >> 3 >> 4 >> Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση Απριλίου 2013 Γ2 – 3 ου ΔΣ Πόλεως Ρόδου.
Γ΄ Κύκλος : Ε΄& Στ΄ τάξη Εμβάθυνση στον προφορικό & γραπτό λόγο Κατανόηση γραπτών και ηχογραφημένων κειμένων & Παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου Ιδιωματισμοί.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Τρώμε ότ,ι πρέπει , όχι ό,τι να΄ναι »
Global Campaign for Education 4-10 May Education ahd Disability.
12. Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ
1ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης Θεσσαλονίκης
Και ξαφνικά το κόκκινο… χάθηκε!
ΕΡΓΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΛΑΚΑΤΑΜΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΟΣΜΟΥΝ ΤΟ ΜΑΚΑΡΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
Oktoberfest.
Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ.
ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ TMHMA ΣΤ2
Η παρέα και το άγνωστο παιδάκι Ένα μικρό παραμυθάκι που έφτιαξαν τα πρωτάκια με αφορμή την 21 η Μαρτίου: ημέρα αφιερωμένη στην εξάλειψη των φυλετικών.
Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ.
Τίτλος Προγράμματος: «Εγώ και οι άλλοι. Πόσο ίδιοι μα και πόσο διαφορετικοί.»  Στοιχεία εκπαιδευτικού  Ονοματεπώνυμο: Νασιούδη Γεωργία  Ειδικότητα :
ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ!!~!! ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΕΛΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΙΟΛΟΥ
Οι μαθητές του τμήματος Γ2 και η Δασκάλα τους Λαμπρινή Τσώρακα
Επιμορφωτική Ημερίδα Καθηγητών κλάδου ΠΕ04 Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011 Εισηγητής Σωκράτης Τουμπεκτσής Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών.
Εικαστικά:Νικηφόρος Λύτρας
Oktoberfest Τον Οκτώβρη στα πλαίσια του μαθήματος των Γερμανικών πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μία γιορτή, η οποία είναι παραδοσιακή γιορτή στη Γερμανία.
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Είμαστε ό,τι τρώμε»
ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΛΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ- ΕΙΡΗΝΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΑΘΗΝΑ ΠΕΪΟΥ.
Γ΄ΦΑΣΗ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Re-Cyprus 3Ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Εικαστικών Τεχνών
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Τούλιου Ευτυχια Τάξη: Β΄, ΣΤ΄
Χαρταετοί ο και 1 ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας Τμήματα: Α 1, Α 2 του 9ου δημοτικού σχολείου, Α 2, Β του 1ου δημοτικού σχολείου Νάουσας, Εκπαιδευτικός:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΑΡΧΙΣΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ
Οι Ολυμπιακοί αγώνες ήταν οι αρχαιότεροι και σημαντικότεροι από όλους τους ελληνικούς αγώνες και η σπουδαιότερη θρησκευτική γιορτή προς τιμή του Ολύμπιου.
«Το Ελιξήριο των Χριστουγέννων» Δράση Προβολής Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Αθηνών.
Χριστούγεννα στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο Εργασία στο μάθημα της πληροφορικής Φάνης Βλάχος ΣΤ’ Τάξη.
Τότε και τώρα. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η επιλογή του θέματος του Project έγινε από εμάς τους μαθητές, που επικράτησε ανάμεσα σε 3 θέματα. Οι λόγοι που επιλέξαμε το θέμα.
«Στο δρόμο για την αειφορία».  Βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Κυψέλης, στην οδό Δοϊράνης 43.  Μετρά 90 χρόνια λειτουργίας.  Έχει πλούσια συμμετοχή.
ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Γ ΤΡΙΜΗΝΟΥ
ΡΟΖΜΑΡΙ ΤΣΙΝΑ ΣΤ’2 17/9/2015.
Εκπαιδευτική Εκδήλωση Εικαστικής Αγωγής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
Νέστορας Κωνσταντέλιας Δημήτρης Μόσχος
Το Χαμόγελο του παιδιού
Γυμνάσιο Αγλαντζιάς Σχολική Χρονιά
Χριστούγεννα σε ολόκληρο τον κόσμο
5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Βασίλης Κ. Λευτέρης Μ . Γκόρικ Χ.
ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ... Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΓΚΩΜΗΣ (Κ.Α΄)
3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 2o Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης Πέλλας “Η Τάξη του Μέλλοντος” Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Μυστήρια Επιστημονική φαντασία
Ευρωπαϊκή Μέρα Γλωσσών
Πρόγραμμα «Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο 2.0»
Α΄ τάξη Θετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
Γυμνάσιο Αγλαντζιάς Σχολική Χρονιά
ΚΑΠΝΙΣΜΑ-ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ Ανδρέας Κοντονίκας Γιώργος Γιαννίτσας
10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής
7 ο Νηπιαγωγείο Πατρών – Γεωργάκης Ολύμπιος
Νηπιαγωγείο Κ. Μαζαρακίου
«Γνωρίζοντας το μελλοντικό μου σχολείο» 71o Νηπιαγωγείο Πατρών
1/Θ Νηπιαγωγείο Καραιΐκων
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Schultüte Η Schultüte για τα «πρωτάκια» είναι ένα γερμανικό έθιμο, που εμφανίστηκε το 19ο αιώνα. Σκοπό έχει να «γλυκάνει» την αγχωτική πρώτη μέρα στο σχολείο. Ο μύθος λέει πως στην αυλή του σπιτιού του δασκάλου υπάρχει το Schultüteδεντρο και όταν αυτό βγάλει Schultüten τότε είναι καιρός να ανοίξουν τα σχολεία…

Πρόκειται λοιπόν για ένα μεγάλο πολύχρωμο χωνί, το οποίο φροντίζουν κυρίως οι γονείς να το γεμίσουν με γλυκίσματα και μικροδωράκια. Έτσι, στο πρώτο μάθημα των Γερμανικών στα τμήματα Ε1 και Ε2 αναβιώσαμε το έθιμο αυτό με το δικό μας τρόπο. Κι αυτό γιατί οι μαθητές αυτής της τάξης είναι τα «πρωτάκια» της γλώσσας αυτής.

Oktoberfest Το Οκτόμπερφεστ (Oktoberfest) είναι γιορτή και Μεγάλο γεγονός που λαμβάνει χώρα στο Μόναχο κάθε χρόνο στην περιοχή Theresienwiese. Διαρκεί δύο εβδομάδες και λήγει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Καθιερώθηκε από το 1811, οπότε έγιναν μεγάλες γιορτές για τους γάμους του Βασιλέα της Βαυαρίας Λουδοβίκου τον Α΄, οι οποίες έκτοτε καθιερώθηκαν. Όλες οι ζυθοποιίες του Μονάχου προσφέρουν μπύρα στους επισκέπτες σε χαρακτηριστικές σκηνές χωρητικότητας 2-3.000 ατόμων. Σερβιτόροι και τα τελευταία χρόνια και αρκετοί επισκέπτες φορούν τις παραδοσιακές βαυαρικές ενδυμασίες.

Oktoberfest Επισκέπτες από όλη τη χώρα αλλά και τον κόσμο (περίπου έξι εκατομμύρια κάθε χρόνο) διασκεδάζουν και απολαμβάνουν τις γερμανικές λιχουδιές. Oktoberfest Κάθε χρόνο πριν τη γιορτή διεξάγεται ένας διαγωνισμός για την καλύτερη αφίσα που θα διαφημίζει το γεγονός ( http://www.wiesnplakat.de/ ). Η ιδέα της Συμβούλου της Γερμανικής κας Κερκινοπούλου να γίνει ένας παρόμοιος διαγωνισμός ανάμεσα στις τάξεις, έτυχε μεγάλου ενθουσιασμού.

Οι μαθητές των τμημάτων ΣΤ1 και ΣΤ2 με πολύ φαντασία και κόπο αποτύπωσαν στα μικρά έργα τέχνης την δική τους εικόνα για το γεγονός. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό! Τέσσερις μαθητές πέρασαν στον τελικό μετά από ψηφοφορία. Νικητής του Διαγωνισμού αναδείχτηκε ο μαθητής Νίκος Καρυώτης της ΣΤ1, αφού όλοι οι μαθητές συμφώνησαν τον τελικό λόγο να τον έχει ο δάσκαλος των Εικαστικών κος Μάριος Σιμόπουλος. Στη δράση αυτή συμμετείχαν και τα τμήματα της Ε’ τάξης με καταπληκτικές ιδέες, αλλά εκτός συναγωνισμού.