Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 15o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 15o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 15o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

2 ΣΤ΄ΤΑΞΗ

3

4

5

6  Η UNESCO υπολογίζει ότι υπάρχει έλλειμμα 1,7 εκατομμυρίων δασκάλων στις αναπτυσσόμενες χώρες (το 1 εκατομμύριο μόνο στην Αφρική). Χωρίς αυτούς δεν θα μπορέσουν ποτέ τα 61 εκατομμύρια παιδιά που βρίσκονται εκτός σχολείου να καταφέρουν να πάνε στο δημοτικό. Η έλλειψη αυτή σε πολλές χώρες καλύπτεται εν μέρει από αγόρια που έχουν βγάλει μόνο το δημοτικό, ενώ σε πολλά σχολεία κυρίως στην Υποσαχάρια Αφρική υπάρχουν τάξεις ακόμα και με περισσότερα από 100 παιδιά.

7

8 Στο 15o Δημοτικό Σχολείο Λάρισας για την Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση συμμετείχαν οι μαθητές δύο τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης. Τα παιδιά μαζί με τους δασκάλους τους, Γιαλαμά Αντώνη και Νάτσα Σεβαστή, είδαν το DVD, συζήτησαν στην τάξη σχετικά με την αναγκαιότητα των δασκάλων στα σχολεία υιοθετώντας το σύνθημα: « Χωρίς δασκάλους το σχολείο είναι απλά ένα κτίριο». Έτσι προέκυψε η αφίσα που ζωγράφισαν τα παιδιά, με κεντρικό θέμα: Θέλουμε αγάπη…. θέλουμε χαρά και τους δασκάλους στα σχολειά». Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευσηαφίσα Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευσηαφίσα

9

10

11

12

13

14 Η αφίσα μας

15

16


Κατέβασμα ppt "Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 15o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google