Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟικοΚοινωνία Η Συμβολή στην Ανάδειξη & Διατήρηση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς των Τσιγγάνων: δράσεις νέων για νέους Ηλεκτρονική Εφημερίδα Φύλλο 4 ο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟικοΚοινωνία Η Συμβολή στην Ανάδειξη & Διατήρηση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς των Τσιγγάνων: δράσεις νέων για νέους Ηλεκτρονική Εφημερίδα Φύλλο 4 ο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟικοΚοινωνία Η Συμβολή στην Ανάδειξη & Διατήρηση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς των Τσιγγάνων: δράσεις νέων για νέους Ηλεκτρονική Εφημερίδα Φύλλο 4 ο

2 “ στιγμιότυπα από την παρουσίαση της δράσης και τον χαιρετισμό της Θάλειας Καλογήρου, εκ μέρους της ΟικοΚοινωνίας” Η 2 η κατά σειρά πολιτιστική εκδήλωση της δράσης διοργανώθηκε την Τετάρτη 9 Απριλίου 2008 στην κατακόμβη του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου… με αυτόν τρόπο επιλέξαμε να συνδέσουμε τις δράσεις μας με τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας των Ρομά… Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε μουσική, χορό και τραγούδια με την συμμετοχή των παραδοσιακών τμημάτων του Π.Κ Αγίου Νεκταρίου Δήμου Μενεμένης και με τα χορευτικά τμήματα του Πανελληνίου Μορφωτικού Δημιουργικού Συλλόγου Γυναικών Ρομ Δενδροποτάμου Καθώς και την προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο κόσμος που ταξιδεύει… ανάμεσα σε μύθους κι αλήθειες» (παραγωγής ΟικοΚοινωνίας σε σκηνοθεσία Χ. Τζελέπη) που λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΔΕΗ δεν καταφέραμε να προβάλλουμε στην προηγούμενη εκδήλωση μας….

3 Τα παιδιά του παιδικού χορευτικού τμήματος του Π.Κ. Αγίου Νεκταρίου Δήμου Μενεμένης μαθαίνουν παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς και στοιχεία λαογραφίας Για μια ακόμη φορά δέχτηκαν να παρουσιάσουν μέρος της δουλειάς τους στην εκδήλωση μας… Άλλωστε κανείς μας δεν πρέπει να ξεχνά ότι οι Ρομά είναι τόσο Έλληνες όσο κι οι Μπαλαμοί….. “το παιδικό χορευτικό του Π.Κ. Αγίου Νεκταρίου παρουσίασε χορούς από την Ήπειρο με την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Κώστα Βλαχοθεόδωρου”

4 Η προβολή του ντοκιμαντέρ προκάλεσε το ενδιαφέρον των μικρών παιδιών μιας και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια βραβευμένη ταινία, αποκλειστικά αφιερωμένη στους Ρομά…. Στη συνέχεια το παιδικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών παρουσίασε τσιγγάνικους χορούς…. Τα περισσότερα παιδιά συμμετέχουν και στα 2 παιδικά τμήματα εκμάθησης χορών και πολλά από αυτά χορεύουν και στις αντίστοιχες χορευτικές ομάδες των Σχολείων τους. “τσιγγάνικο τσιφτετέλι από μικρούς χορευτές”

5 Την παράσταση έκλεψαν οι χορεύτριες του εφηβικού τμήματος του Πανελληνίου Μορφωτικού Δημιουργικού Συλλόγου Γυναικών Ρομ Δενδροποτάμου… Τα κορίτσια είχαν ετοιμάσει χορογραφίες και παρουσίασαν τη δουλειά τους με παραδοσιακές τσιγγάνικες φορεσιές που με κόπο έχουν ράψει τα μέλη του Συλλόγου… Οι τσιγγάνικοι ήχοι και ο χορός των κοριτσιών μάγεψαν όλους τους παριστάμενους… “τσιγγάνικο τσιφτετέλι”

6 Στις 15 Απριλίου έγινε η δραματοποίηση του τσιγγάνικου παραμυθιού «Η Σταχτομπουρού» από μαθητές της Α’ Δημοτικού του 3 ου Δημοτικού Σχολείου Δενδροποτάμου… Τη μικρή αυτή θεατρική παράσταση παρακολούθησαν μαθητές όλων των τάξεων των 2 Διαπολιτισμικών Δημοτικών του Δενδροποτάμου… Ήταν μια υπέροχη δραματοποίηση με σημεία αφήγησης τόσο στην ρομανές όσο και στην ελληνική γλώσσα από μαθητές της Δ΄Δημοτικού που δέχτηκαν να βοηθήσουν τους μικρότερους συμμαθητές τους… Αυτή η δραματοποίηση έφερε τα παιδιά πιο κοντά στην λαογραφική τους παράδοση και είμαστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες δράσεις… και με την δική μας βοήθεια… “τελευταίες οδηγίες από την Δασκάλα της Α΄, Μάρθα Κατσαρίδου ” “στιγμιότυπο από αφήγηση στην ρομανές ”

7 “στιγμιότυπα από τη δραματοποίηση του παραμυθιού «η Σταχτομπουρού» ”

8 Σύντομα θα έχουμε ολοκληρώσει και θα έχουμε στα χέρια μας το Λεύκωμα, που θα εκδώσει η ΟικοΚοινωνία, για την δράση, που ολοκληρώθηκε με αυτές τις πολιτιστικές εκδηλώσεις… Ελπίζουμε πως θα το βρείτε ενδιαφέρον και θα ανατρέξετε σε έθιμα, παροιμίες κι ευχές που καταγράψαμε αλλά και στο πλούσιο φωτογραφικό υλικό… Η ομάδα εργασίας


Κατέβασμα ppt "ΟικοΚοινωνία Η Συμβολή στην Ανάδειξη & Διατήρηση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς των Τσιγγάνων: δράσεις νέων για νέους Ηλεκτρονική Εφημερίδα Φύλλο 4 ο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google