Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

«Γνωρίζοντας το μελλοντικό μου σχολείο» 71o Νηπιαγωγείο Πατρών

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "«Γνωρίζοντας το μελλοντικό μου σχολείο» 71o Νηπιαγωγείο Πατρών "— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 «Γνωρίζοντας το μελλοντικό μου σχολείο» 71o Νηπιαγωγείο Πατρών Σχολικό έτος 2018- 2019

2 Ποιοι είμαστε:  Τμήμα/τα: Υποχρεωτικό - πρωινό και Προαιρετικό Ολοήμερο  Χώρος: 1 αίθουσα

3 Σκοπός και στόχοι  Να βοηθήσουμε τα νήπια να προσαρμοστούν ευκολότερα στο μελλοντικό νέο τους σχολικό περιβάλλον, να έχουν μια θετική άποψη για το σχολείο και την αίσθηση ότι είναι επαρκείς ως μαθητές.  Να εξοικειωθούν με τις εκπαιδευτικές μεθόδους και δραστηριότητες της Α’ Δημοτικού  Να γνωρίσουν τα νήπια τους χώρους και τα πρόσωπα του Δημοτικού Σχολείου  Να αναπτυχθούν συνεργασίες μεταξύ δασκάλων και νηπιαγωγών με την ανταλλαγή εμπειριών και με τον από κοινού σχεδιασμό δραστηριοτήτων  Να ενημερωθούν οι γονείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά κατά τη σχολική μετάβαση και η εφαρμογή μέτρων στήριξής τους  Να γίνει η έγκαιρη διάγνωση νηπίων με μαθησιακές ή άλλες δυσκολίες.

4 Δράση 1 η (Aγιασμός στο 42ο Δημοτικό Σχολείο)  Απευθύνεται: σε όλους τους μαθητές του νηπ/γείου και σε όλους τους μαθητές του 42ου Δ. Σχ.  Χώρος υλοποίησης: 42 ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών  Επιμέρους στόχος: Να έχουν τα νήπια μια βιωματική επαφή με τους δασκάλους, το χώρο και τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου.  Διάρκεια: 30 λεπτά  Περιγραφή δράσης: Τα παιδιά με τους γονείς τους παραβρέθηκαν στο δημοτικό, προκειμένου να γίνει ο αγιασμός. Ήταν η πρώτη τους φορά, όσον αφορά τα προνήπια, η πρώτη επαφή με το μεγάλο σχολείο και τα πολλά παιδιά, όπως έλεγαν …

5 Δράση 2 η (Επίσκεψη γνωριμίας στο 42ο Δημοτικό Σχολείο)  Απευθύνεται: σε όλους τους μαθητές του νηπ/γείου και στους μαθητές της Α’ τάξης του 42ου Δ. Σχ.  Χώρος υλοποίησης: 42 ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών  Επιμέρους στόχος: Να έχουν τα νήπια μια βιωματική επαφή με τους δασκάλους, το χώρο και τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου.  Διάρκεια: 25 λεπτά  Περιγραφή δράσης: Γνωριμία με το χώρο-παιδιά- δασκάλους  Καθόμαστε μαζί με τα πρωτάκια στα θρανία τους, μας δείχνουν την τάξη τους, τους κανόνες, τα γράμματα, τους αριθμούς που είχαν στολίσει την τάξη τους. Από το βιβλίο της γλώσσας μας διάβασαν το μάθημα τους και μας τραγούδησαν την αλφαβήτα.  Εμείς τους τραγουδήσαμε ένα τραγούδι για τη «σιγανή φωνή», τους χαρίσαμε ζωγραφιές, κεράσματα και γλυκίσματα.  Αξιολόγηση δράσης: Μετά την επίσκεψη μας τα νήπια γύρισαν ενθουσιασμένα στην τάξη τους. Ακολούθησε συζήτηση για το τι τους άρεσε και τι τους έκανε εντύπωση. Ήταν μια πολύ ωραία δράση και τα νήπια πράγματι απέκτησαν θετική στάση και εικόνα απέναντι στο Δημοτικό Σχολείο.

6

7 Δράση 3 η (Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια)  Απευθύνεται: σε όλους τους μαθητές του νηπ/γείου και στους μαθητές της Α’ του 42ου Δ. Σχ  Χώρος υλοποίησης: 42 ο Δημοτικό Σχολείο - Α΄ Τάξη  Επιμέρους στόχος: Να γνωρίσουν τα νήπια τους χώρους και τα πρόσωπα του Δημοτικού Σχολείου, Να αναπτυχθούν συνεργασίες μεταξύ των παιδιών, των δασκάλων και νηπιαγωγών με την ανταλλαγή εμπειριών, τραγουδιών και καρτών  Διάρκεια: 40’  Περιγραφή δράσης: Τραγουδήσαμε στους φίλους μας τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, αλλά και τραγούδια. Χαρίσαμε ζωγραφιές, Χριστουγεννιάτικες κάρτες ευχών τις οποίες και διάβασαν τα πρωτάκια. Επίσης, δωρίσαμε Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, προκειμένου οι φίλοι μας να διακοσμήσουν την τάξη τους. Τα πρωτάκια μας τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα και μας χάρισαν και αυτά κάρτες ευχών.  Αξιολόγηση δράσης:Τα παιδιά χάρηκαν ιδιαίτερα με αυτήν την επίσκεψη, είδαν περσινούς φίλους (νήπια), αδερφάκια τους, γείτονες τους, γνώρισαν νέους φίλους, αλλά και τις δασκάλες του δημοτικού και πράγματι ο χώρος – πρόσωπα θα τους είναι οικείος.

8

9 Δράση 4η (Άνοιξη – Χελιδονίσματα)  Απευθύνεται: σε όλους τους μαθητές του νηπ/γείου και στους μαθητές της Α’ του 42 ου Δ. Σχ.  Χώρος υλοποίησης: 42 ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών - Α΄ Τάξη  Επιμέρους στόχος: Να έχουν τα νήπια μια βιωματική επαφή με τους δασκάλους, το χώρο και τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου  Διάρκεια: 20΄  Περιγραφή δράσης: Τραγουδήσαμε «τα Χελιδονίσματα». Επισκεφθήκαμε τους φίλους μας και τους τραγουδήσαμε, προκειμένου να υποδεχτούν την άνοιξη. Καθίσαμε ανάμεσα τους στα θρανία. Οι φίλοι μας – τα πρωτάκια- μας το έδειξαν στο βιβλίο της γλώσσας το μάθημα με τα Χελιδονίσματα, μας το διάβασαν και τα τραγούδησαν και αυτοί. Ακολούθησαν κεράσματα μεταξύ μας και πήραμε το δρόμο της επιστροφής για το σχολείο μας… Καλή Άνοιξη.  Αξιολόγηση δράσης: ΄Ηταν και αυτή μια εποικοδομητική δράση. Άρεσε πολύ στα νήπια που ξαναείδαν τους φίλους τους, τα αδερφάκια, ξαδερφάκια κ.α Πράγματι τα νήπια έχουν εξοικειωθεί με το χώρο, τους δασκάλους και τα πρωτάκια, ώστε το Σεπτέμβριο θα νιώθουν οικεία και η ένταξή τους να ‘ναι ομαλή.

10

11 Δράση 5η (Πάσχα – Λαζαράκια)  Απευθύνεται: σε όλους τους μαθητές του νηπ/γείου και στους μαθητές της Α’ του 42 ου Δ. Σχ.  Χώρος υλοποίησης: 42 ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών – Α΄ Τάξη  Επιμέρους στόχος: Να έχουν τα νήπια μια βιωματική επαφή με τους δασκάλους, το χώρο και τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου.  Διάρκεια: 20΄  Περιγραφή δράσης: Επισκεφθήκαμε τους φίλους μας και τους τραγουδήσαμε «Τα Λαζαράκια ». Ανταλλάξαμε κάρτες ευχών αλλά και κατασκευές. Τα πρωτάκια διάβασαν τις κάρτες και μαζί και κάποια νήπια αναγνώριζαν γράμματα…  Αξιολόγηση δράσης: Και αυτή μας η δράση – δραστηριότητα είχε επιτυχία. Πράγματι επετεύχθητε ο στόχος μας. Τα νήπια θα προσαρμοστούν ευκολότερα στο μελλοντικό νέο τους σχολικό περιβάλλον και θα έχουν μια θετική άποψη για το νέο τους σχολείο.

12

13 Δράση 6 η (Επίσκεψη της Α΄ τάξης στο νηπιαγωγείο μας)  Απευθύνεται: σε όλους τους μαθητές του νηπ/γείου και στους μαθητές της Α’ του 42 ου Δ. Σχ  Χώρος υλοποίησης: 71 ο Νηπιαγωγείο Πατρών  Επιμέρους στόχος: Να γνωρίσουν και τα πρωτάκια το χώρο του νηπιαγωγείου μας και τον τρόπο εργασίας μας  Διάρκεια: 20΄  Περιγραφή δράσης: Αφού είχε προηγηθεί συζήτηση, όπως σε όλες μας τις δράσεις, ήρθαν τα πρωτάκια κάθισαν μαζί μας στην παρεούλα, κάναμε προσευχή, ημέρα, ημερομηνία, καιρό κ.α (ρουτίνα). Έγινε ξενάγηση στο χώρο του σχολείου, δείξαμε τους κανόνες, τις κατασκευές, τις γωνιές κ.α  Μας τραγούδησαν «τον αχινό» από το βιβλίο της γλώσσας τους. Εμείς πάλι με τη σειρά μας τραγουδήσαμε το «γλυκό καλοκαιράκι», «Καλοκαίρι μου γλυκό», τους δώσαμε την καλοκαιρινή μας κάρτα γεμάτη ευχές και μηνύματα, την οποία διάβασαν τα πρωτάκια, την πρόσκληση της καλοκαιρινής μας γιορτής, καθώς και μια κατασκευή με το βυθό γεμάτο ζώα της θάλασσας. Οι φίλοι μας, μας δώρισαν υπέροχα καραβάκια με ευχές και αφού κεραστήκαμε, αποχαιρετιστήκαμε …Καλό Καλοκαίρι

14

15 Αξιολόγηση Οι στόχοι οι οποίοι τέθηκαν πραγματοποιήθηκαν. Τα νήπια θα προσαρμοστούν ευκολότερα στο μελλοντικό τους σχολικό περιβάλλον, έχουν ήδη μια θετική άποψη για το σχολείο και την αίσθηση ότι είναι επαρκείς ως μαθητές. Εξοικειώθηκαν με τις εκπαιδευτικές μεθόδους και δραστηριότητες της Α’ Δημοτικού, Γνώρισαν τους χώρους και τα πρόσωπα του Δημοτικού Σχολείου και αναπτύχθηκαν συνεργασίες μεταξύ δασκάλων και νηπιαγωγών με την ανταλλαγή εμπειριών και με τον από κοινού σχεδιασμό δραστηριοτήτων. Δυστυχώς επειδή το Δημοτικό δεν ήταν εντός του σχολείου μας, δεν ήταν πάντα εύκολες οι μετακινήσεις μας, λόγω κακών καιρικών συνθηκών καθώς δεν ήταν εύκολη η επικοινωνία - γνωριμία και με άλλους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που θα θέλαμε να συνεργαστούμε και να κάνουμε από κοινού δράσεις με τους μαθητές του 42 ου δημοτικού όπως εκπαιδευτικούς μουσικής, γυμναστικής, θεατρικών σπουδών. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


Κατέβασμα ppt "«Γνωρίζοντας το μελλοντικό μου σχολείο» 71o Νηπιαγωγείο Πατρών "

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google