“To κάθε φύλλο της Ελιάς έσταζε φως¨

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Advertisements

Εργασία Βιολογίας Από: Ραφτοπούλου Μαρία
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
Τι είναι χοληστερόλη; Λιπίδιο->παράγεται στον οργανισμό μας από το συκώτι. Αποτελεί δομικό συστατικό όλων των κυττάρων του οργανισμού. Χρησιμοποιείται.
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
ΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΟ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η διατροφική αξία του σταφυλιού και των προϊόντων του
Εργασία για > Παπαδοπούλου Νικολέτα ΒΛ2 Σχολικό Έτος:
ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ : «ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ»
Μεσογειακή Διατροφή Εκδήλωση «Μεσογειακό γεύμα»
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΕΛΙΑ-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ-ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Βιταμίνες Η ζωή είναι τόσο σύντομη, ώστε δεν πρέπει να κοιτάζουμε ούτε πολύ μακριά πίσω ούτε πολύ μακριά μπροστά. Γιαυτό ας εξετάσουμε πως θα βρούμε την.
Μάγ(κ)ιες Μέλισσες ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ Η χοληστερίνη είναι μία χημική ουσία, που αυξάνεται στον οργανισμό με την κατανάλωση λιπαρών ουσιών.
ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ ΝΑΝΣΥ ΣΤΑΓΓΑ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ
ΛΙΠΗ Οικογενειακή Αγωγή Ι Κατερίνα Καρεκλά.
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
Τι είναι η χοληστερόλη και γιατί μας ενδιαφέρει;
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ (ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ)
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
EΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΒΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Χοληστερινη.
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΣΤΟΧΟΙ.Ο Μαθητής να μπορεί 1.Να αναφέρει χώρες που παράγουν καφέ 2.Κατονομάζει διάφορα είδη καφέ,όπως προσφέρονται στη Κυπριακή αγορά 3.Κατονομάζει.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ‘’ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ’’
Ενότητα 5.1 Λίπη - Λάδια.
Ομάδα 5η: Λίπη και έλαια.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Β΄ ΤΜΗΜΑ 1 ΣΧ. ΕΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΜΙΑ ΚΑΛΟΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ» ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ «ΜΑΡΙΑ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΚΟΚΕΦΑΛΟΥ»
Βιταμίνες & Οφέλη.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Σοκολάτα και υγεία Εργασίας της ομάδας Βαρελίδου Κατερίνα
Κουρέτας Δημήτριος Καθηγητής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας Εργαστήριο Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών Χημειοπροφύλαξη στον καρκίνο.
Γιώργος Αθανασόπουλος Κατερίνα Αθανασοπούλου
ΛΙΝΕΛΑΙΟ.
ΕΛΑΙΟ ΗΡΑΝΘΕΜΟΥ Ή ΠΡΙΜΟΥΛΑΣ (EVENING PRIMROSE OIL)
ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ Σχολικό έτος :
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΙΧΘΥΩΝ
Η ελιά καρπός ζωής για τον άνθρωπο
Λουΐζα Παντζιαρά Δ΄2 τάξη 10/2/2015. Για τη ζύμη  1 κιλό αλεύρι σκληρό (περίπου)  2 φακελάκια μαγιά ξερή  1 κ.γ.κοφτό αλάτι  2-3 ποτήρια νερό χλιαρό.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ MASTER CHEF
Μάθημα διαιτολογίας C.D.A. College Limassol Χειμερινό εξάμηνο 2014 ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ.
4 η ομάδα ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ Γαρυφαλλής Δημήτρης Γρύλλη Μαρία Καραντάνης Νικόλας Σκεμπές Παναγιώτης Τσακυριού Μαρία Ελιά: από το δέντρο στο … πιάτο μας.
Λίπη και έλαια Παπαηλιού Άννα.
C.D.A. COLLEGE Διαιτολογία - ECTS 2 Styliana Ioannou Bsc Food Technologist & Nutrition M.B.A Business Administration.
 Η χοληστερίνη είναι μια κηρώδης οργανική ουσία που ανήκει στην κατηγορία των στεροειδών λιπιδίων.  Είναι απαραίτητο συστατικό όλων των κυττάρων του.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙ - Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗΣ - ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ.
Λ ΙΠΗ Άντρη Τζιωνή 1. Λ ΙΠΗ Τα λιπίδια διαλύονται στο λίπος, όχι στο νερό Λίπη- στερεά σε θερμοκρασία δωματίου Έλαια- υγρά σε θερμοκρασία δωματίου 2.
ΔΙΑΤΡΟΦΗΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.
ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. Με τον όρο αφυδάτωση του δέρματος εννοούμε την απουσία νερού από τις στιβάδες του σε μη παθολογικές καταστάσεις. Ο όρος αφυδάτωση.
Δασκαλάκη Δ. Δέσποινα Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Επ. συνεργάτιδα Medtronic Ηράκλειο, 10/9/2016 Διατροφικές συστάσεις & άσκηση σε ασθενείς με Διαβήτη.
Είναι δύσκολο, αλλά αν θέλετε να έχετε ένα όμορφο, λαμπερό δέρμα, πρέπει να σταματήσετε το τσιγάρο - όχι μόνο το δικό σας, αλλά και των οικείων σας, διότι.
Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
Σχεδιασμός Διαιτολογίου για Φυσιολογικές Καταστάσεις ΙΙ
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
Μεσογειακή Διατροφή 3ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδος
ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑ PROJECΤ ΝΕΡΟ Από τους μαθητές: Τσιλίκας Σάββας Τσαντίλας Αλέξανδρος Ηλιάσκος Ξενοφώντας Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος.
ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ. ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Σ΄ αυτήν την εργασία θα αναφερθούμε συνοπτικά στις ομάδες τροφίμων, στα θρεπτικά που περιέχονται σ’ αυτές και.
ΕΛΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΝΕΡΟΥ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ Ο ΥΓΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣ
Ορθόδοξη Χριστιανική Διατροφή
Μεταγράφημα παρουσίασης:

“To κάθε φύλλο της Ελιάς έσταζε φως¨ Νίκος Καζαντζάκης από το Χρίστος Ξανασταυρώνεται Μαριάννα Ηρακλέους Εύη Ευθυμίου Γ2

Κατανάλωση ελιάς & υγεία • Με σημαντικά οφέλη στην υγεία , οι ελιές και τα προϊόντα τους αποτελούν πολύτιμα συστατικά της μεσογειακής μας διατροφής. Ο καρπός τους ήταν από τα αρχαία χρόνια ευλογημένος, σύμβολο γνώσης, σοφίας, αφθονίας, υγείας, δύναμης και ομορφιάς. • Ο καρπός της ελιάς είναι πράσινος και σαρκώδης και μετατρέπεται σε μαύρο-μωβ όταν είναι πλήρως ώριμος. Όταν οι ελιές ωριμάζουν, βγαίνει και το λάδι. Από άποψη υγείας, οι μαύρες ελιές είναι ανώτερες από τις πράσινες ελιές, καθώς έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα.

Τα οφέλη της ελιάς •Περιέχουν λινολεϊκό οξύ, το οποίο είναι ιδιαιτέρως ευεργετικό στο θηλασμό, καθώς η έλλειψη αυτού σχετίζεται με δερματικές παθήσεις και ανάπτυξη προβλημάτων στα βρέφη. •Η βιταμίνη Ε και άλλα αντιοξειδωτικά που βρίσκουμε στις ελιές μειώνουν τον κίνδυνο καταστροφής των κυττάρων και τις φλεγμονές. •Οι βιταμίνες A, D, E και Κ βοηθούν στην ανάπτυξη των οστών στα παιδιά και τους ενήλικες. •Η χαρακτηριστική γεύση και το άρωμά τους προέρχεται από τις πολυφαινόλες, οι οποίες παρουσιάζουν δράση κατά του καρκίνου και έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. •Βελτιώνει τις ηπατικές λειτουργίες «καθαρίζοντας» τον οργανισμό λόγω του φυσικού χλωρίου που περιέχει.

Τα οφέλη του ελαιολάδου Τα μονοακόρεστα λιπαρά που περιέχει επιδρούν θετικά στα επίπεδα της χοληστερίνης. To έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ρίχνει την «κακή» (LDL) χοληστερίνη και αυξάνει την «καλή» (HDL). Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες με εξαιρετική δράση σε περιπτώσεις άσθματος και ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Οι ερευνητές βρήκαν ότι το φυσικό συστατικό ολεοκανθάλη μπορεί να δράσει αποτρεπτικά στην εμφάνιση Αλτσχάιμερ στο μέλλον ή ακόμα και να συντελέσει στην επιβράδυνση της ασθένειας. Η Αμερικανική Ένωση κατά του Διαβήτη και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πληροφόρησης για τα Τρόφιμα συνιστούν την κατανάλωση ελαιολάδου από διαβητικούς, καθώς λόγω των μονοακόρεστων λιπαρών μπορεί να βοηθήσει στο να πέσουν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Μειώνει τις εξάψεις που βιώνουν σε έντονο βαθμό οι γυναίκες που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση. Περιέχει τα φυσικά χημικά στοιχεία που μπορούν να μειώσουν τον πόνο. Κάνει καλό στο δέρμα του κεφαλιού και τα μαλλιά. Εμπεριέχεται σε πολλά προϊόντα για την περιποίηση του δέρματος, λόγω του ότι βελτιώνει την ελαστικότητά του και αποτρέπει την εμφάνιση ρυτίδων, ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει.

Παραδοσιακή Υγιεινή Συνταγή Ελιόπιτας Υλικά: ▪1 ποτήρι πορτοκαλάδα ▪1-1/2 ποτήρι λάδι φυστικέλαιο ▪3 ποτήρια αλεύρι ▪3 κουταλάκια μπέικιν πάουτερ ▪1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ▪λίγο δυόσμο ▪ελιές μαύρες κομμένες Εκτέλεση: Πρώτα βάζουμε το λάδι και την πορτοκαλάδα και τα ανακατεύουμε. Μετά ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουτερ και ανακατεύουμε καλά. Τέλος βάζουμε τις ψιλοκομμένες ελιές, το κρεμμύδι και το δυόσμο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου για περίπου 45 λεπτά.

Προϊόντα Ελιάς Τα κυριότερα προιόντα ελιάς είναι: λάδι ελιές τσακιστές, μαύρες, ξιδάτες κτλ Βούτυρο σαπούνι φυτικά έλαια Φάρμακα κρέμες σώματος