ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ - ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Στέλιος Στυλιανού – Πρόεδρος Γεώργιος Ματσικάρης - Μέλος 14 Νοεμβρίου 2012 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
(α) Διάθεση Μεριδίων ΟΣΕΚΑ (β) Διαδικασία Κοινοποίησης
Advertisements

ΕΣΠΑ: Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς Υλοποιεί μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», διάφορες πράξεις. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ Επαγγελματικά Λύκεια & Σχολές
Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ενσωμάτωσης Τρίτων Χωρών Δήμητρα Καμπέλη Ηράκλειο, Σεπτέμβριος 2012.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καλώς ήρθατε. Όραμα της AIESEC είναι να αναπτύξει τα μέλη της μέσα από τις εμπειρίες που τους προσφέρει και να τους παρέχει πολιτισμική και εργασιακή.
Μικρός οδηγός •Γενική συνέλευση τμήματος •3μελής εφορευτική επιτροπή Ψηφοδέλτια Υποψήφιοι •Μυστική ψήφος Ψηφοφορία: Καταμέτρηση ψήφων •Πρόεδρος-
Επιλογή Προμηθευτή ΥΦΑ Διαδικασία ΔΕΦΑ. Δημόσια Εταιρεία Φυσικού Αερίου ΔΕΦΑ (1) • Η ΔΕΦΑ έχει την αποκλειστική ευθύνη για την εισαγωγή και προμήθεια.
Περιγραφή Προγράμματος
Υλοποίηση Προγράμματος Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας σε Μετανάστες και Ξενόγλωσσους Kατοίκους της Κύπρου Γιώργος Μυλωνάς Επιμορφωτικά Κέντρα Λευκωσίας.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
ΣΥΚΑΚΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΡΟΚ Εισδοχή – Διαγραφή Μελών.
Διαδικασία Διεξαγωγής Ηλεκτρονικών Δημοπρασιών. Παραδοσιακή διαδικασία διοργανωτή Στάδιο 1 Απόφαση Αγοράς μέσω διαγωνισμού Στάδιο 6 Στάδιο 6 Αξιολόγηση.
Οφέλη και Προοπτικές Χρηματοδότησης μέσω Προγραμμάτων ΕΠΕΑΕΚ Ροζάννα Σεμερτζιάν Υπεύθυνη Προγραμμάτων ΕΠΕΑΕΚ Γραφείο Στήριξης Ερευνητικών & Αναπτυξιακών.
Page  1 Προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας για την Ανώτερη Εκπαίδευση Διεύθυνση Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Socrates Comenius 1 Συνάντηση στο Βέλγιο – Antwerp 23 – 27 November Τίτλος προγράμματος: ¨Χρήση και εφαρμογές πληροφορικής τεχνολογίας στη διαδικασία μάθησης¨
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ 5 Οκτωβρίου 2006 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ Γεώργιος Ματσικάρης
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΑΪΟΣ 2011
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ & ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ.
Μέρος Δεύτερο: Το πλαίσιο υλοποίησης Κεφάλαιο 4: Η Ηλεκτρονική κυβέρνηση. Κεφάλαιο 5: Η εκπαίδευση στην ΚτΠ. Κεφάλαιο 6: Το νέο Μοντέλο της απασχόλησης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΑΝΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΔΡΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ● Η δράση της συμβουλευτικής περιλαμβάνει όλες εκείνες.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ
Οικονομολόγος Ορισμός Ικανότητες-Δεξιότητες Συνθήκες Εργασίας
ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Π.Τ.Δ.Ε.) του Α.Π.Θ.
Συνάντηση με γονείς Τετάρτη
Τρόποι και βήματα διευθέτησης των εργασιακών διαφορών (Β) ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 4.
ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ για την καταγραφή απόψεων & αναγκών των εκπαιδευτικών της 31ης Ε.Π. Π.Ε. Αθηνών σε θέματα ενημέρωσης και επιμόρφωσης ΣΤΕΛΙΟΣ.
ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Υπουργική Απόφαση: Φ.353.1/324/105657/Δ1) Εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης 1.
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ Β’ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤ’ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ στην Ανώτατη και Ανώτερη Εκπαίδευση Κύπρου και Ελλάδας
1.  Καλύπτει :  Τους κρατικούς υπαλλήλους ( Δημόσιους Υπαλλήλους, Εκπαιδευτικούς, Αστυνομικούς / Πυροσβέστες, Στρατιωτικούς )  Τους υπαλλήλους του.
ΔΗΣ 110 Δημόσιες Σχέσεις ΣΤΕΛΛΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ 02/02/2015 1
Ασφάλεια Διαδικτύου Το Διαδίκτυο είναι σήμερα καθημερινό εργαλείο στη ζωή μας: για την αναζήτηση πληροφοριών, για επικοινωνία, για αγορές, για ψυχαγωγία.
ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 5.1 Προετοιμασία για την επιλογή: ανακοίνωση, πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση.
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ε.Κ.Φ.Ε ΕΥΟΣΜΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΩΝ
«Χρονοδιάγραμμα Ενεργειών» ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΑΛΥΣΟΥ Ανιχνεύω, Γνωρίζω, Αγαπώ.
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Παγκύπρια Εκπαιδευτική Ημερίδα «Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση: Μπροστά σε νέες Πραγματικότητες;» Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008.
1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΟΡΑΜΑ2. ΣΚΟΠΟΙ3. ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΚΟΠΩΝ4. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ6. ΜΕΛΗ7.
Ανασχεδιασμός της ανασχεδιασμένης διαδικασίας μόνιμων διορισμών και προσλήψεων (προσωρινών αναπληρωτών) Εκπαιδευτικών λειτουργών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας - Θράκης ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ.
Μεθοδολογία και Κριτήρια Επιλογής Πράξεων Ενημερωτική ημερίδα δυνητικών δικαιούχων Χανιά 26 Ιανουαρίου 2016.
ΣΥΣΤΑΣΗ 6 ου ΣΔΕΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΦΕΚ 2197/13/10/2015 ΕΤΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ. ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η καλή επικοινωνία της διοίκησης με τους.
Ημερίδα Πρακτικής Άσκησης Εαρινό Εξάμηνο
Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης
«Ανάπτυξη υποστηρικτικών δομών για την Ένταξη και Συμπερίληψη στην Εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες - Μετατροπή του.
Ημερίδα Πρακτικής Άσκησης Xειμερινό Εξάμηνο
Ανάπτυξη & Υλοποίηση Δημοτικών Προγραμμάτων Άσκησης - Αναψυχής
Η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων
Μαθητικές εκλογές Μικρός οδηγός
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
Στόχος παρουσίασης ΚΛΑΔΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ
ΙΕΚ Βέροιας ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ Σας ενημερώνουμε ότι η κατάθεση του φακέλου των δικαιολογητικών μαζί με την εκτυπωμένη υπογεγραμμένη.
Προϊστάμενος. μον. Α2 ΕΥΔ ΕΠ ΠΔΜ
‘Πρακτική Άσκηση’ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ
ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ECOLABEL
Αποτελεσματα ερευνασ για την εργοδοτηση των αποφοιτων
Πρακτικές οδηγίες υλοποίησης δράσεων εντός κι εκτός σχολείου…
Σχολείο : Διεύθυνση Εκπαίδευσης : Σχολικό έτος :
Σχέσεις με την Κοινότητα
Ενιαία Ψηφιακή Πύλη.
Σχολείο : Διεύθυνση Εκπαίδευσης : Σχολικό έτος :
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ - ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Στέλιος Στυλιανού – Πρόεδρος Γεώργιος Ματσικάρης - Μέλος 14 Νοεμβρίου 2012 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ Διενεργούνται από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Ε.Ε.Υ.) Σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες Με βάση τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων στους πίνακες διοριστέων Τη δήλωση ενδιαφέροντος του υποψηφίου

Δήλωση ενδιαφέροντος Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει απαραίτητα να συμπληρώσουν σχετική αίτηση, μόνο ηλεκτρονικά, εντός των χρονοδιαγραμμάτων που καθορίζονται σε σχετική εγκύκλιο της Ε.Ε.Υ. που δημοσιοποιείται συνήθως Απρίλιο - Μάιο.

Αντικαταστάσεις … Οι αντικαταστάσεις διενεργούνται από την Ε.Ε.Υ. για αντικατάσταση εκπαιδευτικών που απουσιάζουν από τα καθήκοντά τους για διάφορους λόγους. Για να διοριστεί κάποιος σε θέση αντικαταστάτη πρέπει ο εκπαιδευτικός να απουσιάζει πέραν των τριών εργάσιμων ημερών.

Προϋπόθεση … Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει απαραίτητα να δηλώσουν ενδιαφέρον συμπληρώνοντας σχετική αίτηση, μόνο ηλεκτρονικά, εντός των χρονοδιαγραμμάτων που καθορίζονται σε σχετική εγκύκλιο της Ε.Ε.Υ. που δημοσιοποιείται συνήθως Ιούνιο - Ιούλιο.

Απαραίτητα … Πρέπει να δηλώνονται σταθερό και κινητό τηλέφωνο Κύπρου για σκοπούς άμεσης και γρήγορης επικοινωνίας. Δεν δικαιούνται διορισμού όσοι εργάζονται σε οποιανδήποτε θέση στη Δημόσια Υπηρεσία (περιλαμβανομένου και του ολοήμερου σχολείου) ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ακόμη και πάνω σε έκτακτη βάση.

Δήλωση επαρχιών Οι υποψήφιοι δηλώνουν δύο επαρχίες που επιθυμούν να διοριστούν ως αντικαταστάτες κατά σειρά προτίμησης. Δεν μπορούν να γίνουν δεχτές αιτήσεις για αλλαγή στις προτιμήσεις επαρχιών Ο αριθμός των αντικαταστάσεων διαφέρει από επαρχία σε επαρχία.

Διαδικασία αντικατάστασης Ο Διευθυντής /Διευθύντρια του σχολείου ενημερώνει το οικείο Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας για την ανάγκη για αντικαταστάτη και τη διάρκεια της αντικατάστασης. Το οικείο Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας διαβιβάζει τις ανάγκες στην Ε.Ε.Υ. Αρμόδιος λειτουργός της Ε.Ε.Υ. επικοινωνεί με τους ενδιαφερόμενους τηλεφωνικά (στα τηλέφωνα που δηλώθηκαν) για ικανοποίηση της ανάγκης. Βασικό κριτήριο για επιλογή υποψηφίου είναι η σειρά κατάταξης των υποψηφίων στους πίνακες διοριστέων και η δήλωση του υποψηφίου.

Προτεραιότητα … Οι πρώτοι στη σειρά του καταλόγου διοριστέων έχουν προτεραιότητα να επιλέξουν τη θέση που επιθυμούν (προτιμούν αντικαταστάσεις μακράς διάρκειας). Όταν ολοκληρωθεί η αντικατάστασή τους προτείνεται πάλι στους ίδιους καινούρια αντικατάσταση. Μόνο αν δεν αποδεχτούν ή υπάρχουν επιπλέον κενές θέσεις αντικαταστάσεων προχωρεί ο κατάλογος.

Λήξη αντικατάστασης Ο αντικαταστάτης πρέπει απαραίτητα να δηλώνει λήξη της αντικατάστασής του συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Υ. για να είναι ενήμερη η Επιτροπή ώστε να μπορέσει να τον ξανακαλέσει.

Άρνηση υποψηφίου … Σε περίπτωση που υποψήφιος αρνηθεί αδικαιολόγητα να αποδεχτεί τη θέση που του προσφέρεται τρεις φορές, τότε, σύμφωνα με απόφαση πολιτικής της Ε.Ε.Υ., ο υποψήφιος μπορεί να διαγραφεί για τη συγκεκριμένη χρονιά από τον κατάλογο των αντικαταστατών. (ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ)

Προβλήματα Αντικαταστάτες Παράπονα ότι σε υποψήφιο που έπεται προσφέρθηκε αντικατάσταση μεγαλύτερης διάρκειας. Αιτία: Η σειρά των αιτημάτων που φθάνουν στην Ε.Ε.Υ. (Μη έγκαιρη ενημέρωση της Ε.Ε.Υ.) Σχολεία Μη έγκαιρη πλήρωση θέσης μικρής διάρκειας αντικατάστασης. Αντικαταστάσεις σε απομακρυσμένες περιοχές. Αντικαταστάσεις μερικής απασχόλησης (κατοίκον εκπαίδευση) Δεν έχουν δικαίωμα επιλογής υποψηφίου

Προβλήματα (2) Για Ε.Ε.Υ Μη ανταπόκριση στα τηλεφωνήματα Μη έγκαιρη απόφαση για αποδοχή της αντικατάστασης (Θα σας πάρω πίσω σε μια ώρα να σας απαντήσω …) Μη εξεύρεση αντικαταστάτη παρά τα πολλά τηλεφωνήματα για μικρής διάρκειας αντικαταστάσεις ή για δύσκολες θέσεις.

Εισήγηση Οι αντικαταστάσεις να δίνονται όλες μαζί από τα Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας στην Ε.Ε.Υ. συγκεκριμένη ώρα, π.χ. 11 π.μ., για να μπορεί η Ε.Ε.Υ. να τις διεκπεραιώνει αυθημερόν. Οι Διευθυντές /Διευθύντριες των σχολείων να είναι ενήμεροι για την πρακτική αυτή και να μη δίνουν κενά δεύτερη φορά την ίδια μέρα.

Αντικαταστάσεις ηλεκτρονικά … Σχέδιο που υποβλήθηκε από την ΠΟΕΔ Συζήτηση στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής Προβλήματα που δημιουργούνται

Οφέλη για τους αντικαταστάτες (1) Ευκαιρία για εργασία και εισόδημα Προετοιμασία για το επάγγελμα Γνωριμία με διάφορους τύπους σχολείων και διάφορες τάξεις Ευκαιρία να δοκιμάσουν νέες προσεγγίσεις και να πειραματιστούν

Οφέλη … (2) Συγκέντρωση μονάδων για τον πίνακα διοριστέων (μισή μονάδα για κάθε 6 μήνες υπηρεσίας) Αναγνώριση προϋπηρεσίας για σκοπούς προαγωγής

Πληρωμή αντικαταστατών Με τη λήξη της αντικατάστασης ή στο τέλος κάθε μήνα (για μακράς διάρκειας αντικατάσταση) ο Διευθυντής /Διευθύντρια του σχολείου συμπληρώνει σχετικό έντυπο και το αποστέλλει στην Υπηρεσία Προσωπικού του Υ.Π.Π. και στο Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας ώστε να μπορέσει ο αντικαταστάτης να πληρωθεί

Προβληματισμός Τι να επιλέξω: να εργαστώ στο ολοήμερο σχολείο ή να διοριστώ αντικαταστάτης;