Β ’ Λυκείου Τομέας Πληροφορικής “Δημιουργία ενός τουριστικού οδηγού στο διαδίκτυο για μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα” (http://bucharest-guide.weebly.com)

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κατασκευή σχολικού ιστότοπου Οι μαθητές της Α΄ Λυκειου που ανέλαβαν το project με θέμα «κατασκευή σχολικού ιστότοπου» χωρίστηκαν σε έξι ομάδες. Σε κάθε.
Advertisements

Απλά παραδείγματα συνεργασιών. «8 μήνες- 8 αξίες» •Στόχος: Μέσω δραστηριοτήτων στα πλαίσια 8 πανανθρώπινων αξιών και στα δύο αδελφοποιημένα σχολεία, τα.
Σκοπός - Δράσεις του Έργου Α.Η ποσοτική και ποιοτική διερεύνηση της κατάστασης των γυναικών ερευνητριών που πασχολούνται στον Δημόσιο Τομέα Β.Η αποτύπωση.
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
το αμπέλι 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σουφλίου Δ΄ Τάξη
Μέρος Α΄ - Έρευνα •Η έρευνα έγινε βάσει ερωτηματολογίων που μοιράστηκαν σε παιδιά δημοτικών σχολείων του Ηρακλείου, στα οποία έχει γίνει χρήση υπολογιστών.
• ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ • ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ • ΣΤΟΧΟΙ • ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
Μέσα στα πλαίσια του σχεδιασμού ενσωμάτωσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
1o Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού
Ο Σχολικός σας Σύμβουλος
Ιδέες Συνεργασιών Η παρουσίαση αυτή απευθύνεται κυρίως στους χρήστες που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα eTwinning αλλά δεν έχουν συνάψει ακόμα συνεργασία.
ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ Τομεακό Πρόγραμμα Comenius Αθήνα, 25 Ιoυνίου ΜΑΡΙΑ ΞΑΡΧΟΥΛΑΚΟΥ.
 Σελίδα 1 ΠΡΟΤΥΠΟ, ένα διαφορετικό σχολείο για το παιδί ΠΡΟΤΥΠΟ εκπαιδευτήριο Αθήνα, Φεβρουάριος 2011.
Το μάθημα της Πληροφορικής Η πραγματικότητα σήμερα!!! ΗΥ-302:Διδακτική της Πληροφορικής Επιμέλεια-Παρουσίαση Γεωργία Αδαμοπούλου Εύα Νοικοκυράκη.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΦΩΤΕΙΝΟΥ M.Sc. Computation, Univ. of London
Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Πολιτισμού Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμός και Παραδόσεις της Πατρίδας μου.
«Κατασκευή της ιστοσελίδας του 52 ου ΓΕ.Λ. Αθηνών» Ερευνητική Εργασία Α’ Λυκείου.
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δ.Ε.
“Προετοιμασία του Δασκάλου της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Αρχική Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας” Πρόταση.
Άτυπη ομάδα νέων Καισαριανής
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ-4ο ΓΕ.Λ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
«Περισσότερες Εμπειρίες, Περισσότερες Γνώσεις, Περισσότερη Χαρά»
Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή
Ενότητα 1.2 Μοντέλα εισαγωγής ΤΠΕ στην εκπαίδευση ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β΄ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΤΙΣ Τ.Π.Ε. – ΠΕ03 Γιώργος Γεωργιόπουλος Μαθηματικός M.Sc., M.Ed.
Ειδική Θεματική Δραστηριότητα Τμήμα Βπ– Τομέα Πληροφορικής 1 ου ΕΠΑΛ Λιβαδειάς Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αθανασίου Παρασκευή ΠΕ19/ Σκίτσος Δημήτριος ΠΕ.
Έργο: Ψηφιακό Σχολείο. Πράξη «Προδιαγραφές Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας, Ανάπτυξη και Λειτουργία Ψηφιακής βάσης Γνώσης, Ψηφιακή Διαμόρφωση και Τεχνικός.
Γεωρ. Λασκαράκης Εισήγηση με θέμα
Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία Ιστορικό Ιδρυσης Το Μάρτη του 1918, μία ομάδα μαθηματικών αποφάσισε να δημιουργήσει την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, με.
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
Η διδασκαλία των δικτύων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με χρήση εικονικού περιβάλλοντος μάθησης Θ. Ζευγίτης Ημερίδα Καθηγητών Πληροφορικής.
Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) στη διδασκαλία γνωστικών αντικειμένων Σαΐτης Θανάσης, δάσκαλος.
Τάξεις στις οποίες απευθύνεται: Β Γυμνασίου
Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Αδάμ Κ. Αγγελής Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.
7ο Ενιαίο Λύκειο Πειραιά ΕΠΕΑΚ ΙΙ – Γ΄ ΚΠΣ ΜΕΤΡΟ 2.4. – ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ ε Έργο : «Εφαρμογή Προγραμμάτων Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού.
Η Διδασκαλία της Αγγλικής σε Μικρά Παιδιά Πράξη «ΝΕΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Η ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΣΕ ΠΡΩΙΜΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ»
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (PROJECT) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ 2 ΓΕΛ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ.
Οκτώβριος, 2012 Ειδική Θεματική δραστηριότητα Β΄ Τάξης ΕΠΑΛ Τομέας Ηλεκτρολογικός.
Φυλλο του Καθηγητη. Teacher’s Age Ποιο ειναι το αντικειμενο διδασκαλιας σας?
Σύνδεση στόχου με Πληροφορική 1 Παραδείγματα κριτικής σκέψης –Δημιουργία ιστοσελίδας ή video clip με καθορισμένα κριτήρια για ένα θέμα της επικαιρότητας.
Αρχικός τίτλος: «Το κλίμα αλλάζει. Κάνε κάτι και εσύ» H ομάδα ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ξεκινά ένα πρόγραμμα που εποπτεύεται από τη ΓΓΝΓ, και υλοποιείται από το Ινστιτούτο.
Διδακτική προσέγγιση βασισμένη σε δραστηριότητες αξιοποιώντας το διαδίκτυο.
2ο ΕΠΑΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
Υπ.Ε.Π.Θ. - Infosystem 99 Υπ.Ε.Π.Θ. Διεύθυνση Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τμήμα Δ΄ Γραφείο Υπολογιστικών & Δικτυακών Τεχνολογιών
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ/ΠΡΟΪΟΝ/0311/22) Έρευνα για αξιολόγηση λογισμικού Engino KidCAD για τη χρήση του.
Ανεβοκατεβάσματα Ζευγαρά Βάλια Καρανάσιου Κων/να Καστανούλια Γεωργία Σφίγγας Νάσος Φούκα Μελίνα Χαρκοπλιά Αναστασία Εκπ/κός Πληροφορικής: Μαυραντζάς Νικόλαος.
«eTwinning: Εργαλείο επικοινωνίας, συνεργασίας, γνώσης, διάδοσης καλών πρακτικών – στρατηγικών πρόληψης και αντιμετώπισης του Σχολικού και Διαδικτυακού.
5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας - Τρίκαλα - 3 Απριλίου 2015
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ Δήμητρα Σκιάνη Νίνα Καλύβα Μαργαρίτα Δουκάκη Άννα.
Δικαιούχος φορέας Συμπράττοντες φορείς ● Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στις αρχές παιδαγωγικής αξιοποίησης των ΤΠΕ, καθώς και στην απόκτηση.
Προγραμματισμός και οργάνωση διδακτέας ύλης, εκπόνηση σχεδίου μαθήματος 1.
Οι φάροι μας ενώνουν! 14 ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου.
ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ SCRATCH Χρήστος Μανώλης, Πληροφορικός ΠΕ 19 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 Ομάδα ανάπτυξης 6 ο εσπερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης.
Κατή Αργυρώ Πρωτοψάλτου Θεόφιλος Τσαρτσαράκης Αντώνιος
Διδακτική της Πληροφορικής
Στην καρδιά της Ευρώπης
ΜΝΗΜΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΞΕΝΑΓΟΥ
Ειρήνη Πετράκη Δασκάλα – Πυρήνας ΤΠΕ Μάρτιος, 2011
Παρουσίαση της ύλης του μαθήματος «Εφαρμογές Υπολογιστών»
Ένας Χρόνος ΠΕΑΠ Επίκουρη Καθηγήτρια Ευδοκία Καραβά
Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “eTwinning”
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα…
Παρουσίαση κρίσιμου συμβάντος
2Ο ΓΕΛ ΙΛΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ
Εκπαιδευτικο Σενάριο (Σχέδιο Εργασίας)
ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ 8ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
“Το μέλλον φτιάχτηκε για να αλλάξει”
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Β ’ Λυκείου Τομέας Πληροφορικής “Δημιουργία ενός τουριστικού οδηγού στο διαδίκτυο για μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα” (

Στα πλαίσια της Ε. Θ. Δ. προτάθηκε στους μαθητές ως θέμα η δημιουργία μιας ιστοσελίδας / τουριστικού οδηγού για μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Προκειμένου οι πληροφορίες του οδηγού να είναι έγκυρες και αξιόπιστες απευθυνθήκαμε σε διάφορα σχολεία της Ε. Ε. με σκοπό τη συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων.

Τελικά, μετά από διάφορες επαφές, επιλέχθηκε ένα σχολείο του Βουκουρεστίου διότι θεώρησαν αρκετά καλή την ιδέα μας καθώς επίσης υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για την δημιουργία ενός αντίστοιχου οδηγού για την Αθήνα από την πλευρά τους. Ένας επιπλέον λόγος που επιλέχθηκε το σχολείο αυτό ήταν ότι οι μαθητές μας θεώρησαν ότι θα συνεργάζονταν καλύτερα με το συγκεκριμένο σχολείο.

Οι βασικότεροι στόχοι της Ε. Θ. Δ. ήταν : 1. Εξοικείωση με την ομαδοσυνεργατική διδασκαλία. 2. Εξοικείωση με την γλώσσα HTML και το μάθημα Προγραμματιστικά Εργαλεία για το Διαδίκτυο της Β ’ Λυκείου. 3. Συνεργασία με τους μαθητές ενός ξένου σχολείου με διαφορετική παιδεία - κουλτούρα.

4. Προετοιμασία των μαθητών για την αγορά εργασίας ως προς τις γνώσεις και τον τρόπο αντιμετώπισης των διαφόρων προβλημάτων. 5. Εκμάθηση των νέων Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών ( ΤΠΕ ).

Ο αριθμός των μαθητών που πήραν μέρος ήταν 18. Χωρίστηκαν οικιοθελώς σε 6 ομάδες των 3 ατόμων Σε κάθε ομάδα ανατέθηκαν ένα ή περισσότερα κομμάτια του οδηγού. Στο τέλος τα επιμέρους κομμάτια της κάθε ομάδας θα ενοποιούνταν σε μια ενιαία σελίδα.

Το χρονοδιάγραμμα που αρχικά σχεδιάστηκε ήταν το εξης :  Οκτώβριος - Δεκέμβριος : Γνωριμία με τους μαθητές του σχολείου του Βουκουρεστίου μέσω skype/forum/ . Εξοικείωση με το περιβάλλον Weebly. Συγκέντρωση υλικού από τους μαθητές.

 Ιανουάριος - Φεβρουάριος : Αρχική δημιουργία ιστοσελίδας. Πρώτη αξιολόγηση αποτελέσματος. Έλεγχος και ανατροφοδότηση των πληροφοριών.  Μάρτιος - Απρίλιος : Προσθήκη & επεξεργασία νέων στοιχείων. Ενοποίηση των επιμέρους εργασιών της κάθε ομάδας. Μετατροπή της ιστοσελίδας σε δίγλωσση.

Τα κυριότερα προβλήματα που εντοπίστηκαν κατά την υλοποίηση της Ε. Θ. Δ.: Προβλήματα συντονισμού & επικοινωνίας με το άλλο σχολείο λόγω διαφορετικών ωρολόγιων προγραμμάτων. Έλλειψη σημαντικού αριθμού διδακτικών ωρών λόγω απεργιών & καταλήψεων. Μικρές δυσκολίες στη συνεργασία μεταξύ ορισμένων μελών κάποιων ομάδων καθώς και προβλήματα συντονισμού λόγω απουσιών. Προβλήματα υποδομών : Αργοί υπολογιστές, έλλειψη τεχνολογικού υλικού ( όπως κάμερες κλπ ).

Το πρότζεκτ θεωρείται επιτυχημένο σε μεγάλο βαθμό διότι επιτεύχθηκε το μεγαλύτερο μέρος των στόχων. Παρά τη δυσκολία του εγχειρήματος της συνεργασίας μεταξύ των παιδιών και τις δυσκολίες στις πρωτοβουλίες που έπρεπε να πάρουν, τα παιδιά ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά σε πολύ μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις δείχνοντας διάθεση και ζήλο.

Πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία τόσο από την πλευρά των μαθητών όσο και από την πλευρά των καθηγητών. Το αποτέλεσμα χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως « επαγγελματικό » και αποτελεί για τα ίδια τα παιδιά πολύ καλή εμπειρία για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας. Η γνώση και η εμπειρία που αποκτήθηκε τη φετινή σχολική χρονιά θα αποτελέσει παρακαταθήκη για αντίστοιχες δραστηριότητες στο μέλλον.

Αν υπήρχε περισσότερος διαθέσιμος χρόνος θα μπορούσε να υλοποιηθεί πλήρως ο αρχικός σχεδιασμός ώστε η ιστοσελίδα να είναι ακόμα πιο πλήρης ( π. χ. δεν υπάρχει η ελληνική έκδοση ) Η κατανομή των αντικειμένων ανά ομάδα έγινε βάσει των προτιμήσεων των παιδιών με αποτέλεσμα να υπάρχει μια μικρή ανισομέρεια στον φόρτο εργασίας της κάθε ομάδας καθώς ορισμένες ομάδες εργάστηκαν περισσότερο από κάποιες άλλες.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά τα οποία δούλεψαν για τη δημιουργία του τουριστικού οδηγού αυτού. Πιο συγκεκριμένα :

« Γενικές Πληροφορίες », « Μουσική », « Αθλητισμός », « Παράδοση », « Χρήσιμες φράσεις » Βλάντι Γκρένεβιτς Αρμελίν ΛαμκάιΦραντσέσκο Σούλα

« Μουσεία », « Πάρκα », « Χρήσιμες φράσεις » Σωτήρης Μπάρε Ντιάν ΝεντέλτσεβΝίκος Ραγκούσης

« Διαμονή - Ξενοδοχεία » Αμπανόπ Σκοπελίτης Ζελιάσκο Τάνεβ Σεργκέι Τιμιργκιρίεβ

« Μέσα μαζικής μεταφοράς », « Χρήσιμες φράσεις » Μπέρεκετ Νιγκάτου Μοχάμεντ Μιρζάι Κωνσταντίνος Σπανός

« Φαγητό », « Εστιατόρια », « Ποτά », « Συνταγές », « Ψώνια » Ελένη ΑγγελοπούλουΕυαγγελία Μαργαρίτη Σπυριδούλα Τροβά

« Διασκέδαση », « Σινεμά », « Θέατρα » Μαριλένα Κέρβη Θανάσης Πρασσάς Κυριάκος Σαρμάς

Μπορεί κανείς να προσπελάσει τον τουριστικό οδηγό του Βουκουρεστίου στη διεύθυνση : Ο αντίστοιχος οδηγός της Αθήνας, ο οποίος κατασκευάστηκε από το σχολείο του Βουκουρεστίου, είναι :