Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) στη διδασκαλία γνωστικών αντικειμένων Σαΐτης Θανάσης, δάσκαλος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) στη διδασκαλία γνωστικών αντικειμένων Σαΐτης Θανάσης, δάσκαλος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) στη διδασκαλία γνωστικών αντικειμένων Σαΐτης Θανάσης, δάσκαλος

2  Οι ΤΠΕ αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση, συγκεντρώνουν, αναπαριστούν, μεταφέρουν και αξιοποιούν τη γνώση.  Αν εμείς οι ίδιοι δεν αξιοποιήσουμε τις ΤΠΕ, και αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο προσέγγισης της διδακτικής πρακτικής, ο Η/Υ από μονος του δεν προσφέρει τίποτε.

3  Ο Η/Υ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ :  Το απαραίτητο εργαλείο  Παντογνώστης  Η μοναδική λύση στα προβλήματα του σχολείου  Δάσκαλος  Ο Η/Υ ΕΙΝΑΙ:  Βιβλίο  Τυπογραφείο  Κέντρο ψυχαγωγίας-επικοινωνίας  Εγκυκλοπαίδεια  Επαγγελματικό εργαλείο

4  Ο βασικός άξονας στον οποίο πρέπει να κινούνται οι Ν.Τ. είναι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων των Η/Υ – διαδραστικού πίνακα – λογισμικών, για παιδαγωγικό όφελος. Δεν είμαστε καθηγητές πληροφορικής. ΔΕΝ ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ :  Στη βελτίωση της παραδοσιακής διδακτικής πράξης.  Στη συνέχιση της μετωπικής διδασκαλίας.  Στη συμπεριφοριστική προσέγγιση της διδασκαλίας.

5 ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ :  Στο να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον των μαθητών μας, να τους κινητοποιήσουμε.  Στον τεχνολογικό τους εγγραμματισμό.  Στην εποικοδομητική προσέγγιση της διδασκαλίας μας.  Στην ανάπτυξη δεξιοτήτων-ικανοτήτων των μαθητών μας.  Στην αλλαγή ολόκληρου του παιδαγωγικού πλαισίου.


Κατέβασμα ppt "Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) στη διδασκαλία γνωστικών αντικειμένων Σαΐτης Θανάσης, δάσκαλος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google