Μυτιλήνη.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
• Puerto de Λα Cruz είναι ένα από τα κορυφαία θέρετρα στις Κανάριες νήσους. Είναι επίσης το ποιο καθιερωμένο το πληρέστερο όλων των θέρετρων της tenerife.
Advertisements

Ναοί & Μοναστήρια της περιοχής Βατίκων
Τα τείχη της Γορίτσας Αραπίτσα Δήμητρα Γουργιώτης Γιάννης
ΟΔΗΓΟΣ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
EΠΙΔΑΥΡΟΣ.
Derinkuyu’s Underground City (Κατακόμβες)
ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
ΜΑΛΙΑΚΩΣΤΑΣ & ΥΙΟΙ 4 STARS HOTEL.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ 3ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ
Επανομή.
ΜΑΚΡΙ ΜΑΚΡΗ ΜΠΕΤΤΥ ΤΣΕΛΑ Γ4.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΠΑΡΤΑΛΗΣ ΤΙΤΟΣ ΜΙΝΙΣΣΑΛΙ
Η Σάμος διαθέτει πολλά αξιοθέατα για τον επισκέπτη της, αυτό οφείλεται τόσο στην μεγάλη ιστορία της όσο και  στης φυσικές ομορφιές της. ΣΑΜΟΣ.
Καλώς ήλθατε στη Σαντορίνη!
ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΚΙΜΩΛΟ
Θερμο Αιτωλοκαρνανιας
ΘΕΑΤΡΟ. ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ πριν από δυόμισι χιλιάδες χρόνια σ'ένα εργαστήρι. Είμαι μια θεατρική μάσκα.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ 7ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
Ιταλία Η Ιταλική Δημοκρατία ή Ιταλία είναι χώρα της νότιας Ευρώπης, αποτελούμενη από μία χερσόνησο σε σχήμα μπότας και δύο μεγάλα νησιά στη Μεσόγειο θάλασσα:
Ομαδα : Δ ΜΠΟΥΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΛΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Το νησί μου. Η Κως είναι νησί του Αιγαίου. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου σε έκταση μετά τη Ρόδο και την Κάρπαθο και το δεύτερο σε πληθυσμό.
Ρωμαϊκά κτίσματα στην Θεσσαλονίκη
Παναγιώτης Στεμπίλης Ε΄ Τάξη 43ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας
Νίκος Καφενίδης, Αγγελική Μιχαλέλλη Μαθήματα: Γεωγραφία & Πληροφορική.
ΡΟΔΟΣ Αθηνά Παπακωνσταντίνου Στέλλα Φάσο Γιάννης Περιβολάρης.
Λευτέρης Δάλπης 1 ο πρότυπο Πειραματικό Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ Τάξη: Ε’ Η Κρήτη.
Μνημεία & Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης
Μνημεία της Κύπρου Τα μνημεία για τα οποία θα μιλήσουμε βρίσκονται στην επαρχία Πάφου της Κύπρου. Η Πάφος είναι μία από τις πιο όμορφες τουριστικές περιοχές.
Παγκόσμιος Χάρτης.
Αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα της πόλης της Αμμοχώστου
Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης
Το Κάστρο της Μονεμβασιάς
Το Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ο ΠΟΡΟΣ Ε’ 1 54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Η Πόλη της Πάφου Θέση Ιστορία Πληθυσμός Πολιτιστικές εκδηλώσεις
Νομός Τρικάλων Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους που υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου.
ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ Μπενάκη Χριστίνα Τσιμπουκέλλη Μαρία Μάστορη Νίκη.
Η ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΝ
ΧΟΥΛΙΑΡΑ ΕΛΕΝΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ B2
1Ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε. Α.Π.Θ.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΣΟΥΝΙΟΥ
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ελάτε να κάνετε διακοπές στη Ρόδο!
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Το Πλωμάρι διασχίζεται από το χείμαρρο Σεδούντα.
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ. Η θέση της Πάτρας και σημεία ενδιαφέροντος H Πάτρα είναι μια πόλη στην Δυτική Ελλάδα που βρέχεται στα βόρεια από.
Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ Αναστασία Σπηλιοπούλου Μαρία Κοτσίρη Νεφέλη Τσαούση ΤΑΞΗ Δ2 Εργασία 4 ΤΠΕ 2016.
Η Ακρόπολη και τα μνημεία της
Ελληνορωμαϊκά μνημεία στην Ελλάδα Μαλβίνα Αντωνίου Ε΄1.
Στην αρχαία Ελλάδα οι παραστάσεις αρχαίου δράματος δίνονταν αρχικά σε υπαίθριους χώρους και οι θεατές κάθονταν σ΄ ένα πρανές φυσικό ή πάνω σε ξύλινες.
ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΕΛΕΝΗ ΠΑΤΣΑΛΙΔΟΥ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑ Η Περιστερώνα είναι ένα χωριό περίπου 32 χιλιόμετρα δυτικά από την πρωτεύουσα Λευκωσία, στους πρόποδες της.
ΚΟΥΡΙΟ, ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ΚΟΛΟΣΣΙ Λάρα Πάτσι, Ηλιάνα Αχιλλέως.
Η ΠΟΛΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑ. 2 3 Εικόνες από την Αμμόχωστο Αμμόχωστος Εισαγωγή Η δεύτερη μεγαλύτερη επαρχία της Κύπρου Βρίσκεται στα ανατολικά της Κύπρου Υπάρχουν.
Αρχαίο Θέατρο Αρχαίο Ωδείο Πάφου
Αρχαίο Ελληνικό θέατρο
Γεια σασ παιδια σημερα θα δειτε για τουσ ωκεανουσ και τισ θαλασσεσ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΝΑ ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖ. ΓΙΩΡΓΟΣ Μ. ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ
ΤΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Αρχαίο θέατρο – Αρχαίο Ωδείο Πάφου
αρχαίο ελληνικό θεατρικό κτίσμα
Τα νησιά του Ιονίου Πελάγους
Διαδρομή Πάφος - Λεμεσός
ΕΛΛΑΔΑ Μια εργασία του μαθητή: Αλέξανδρου Παπαγεωργίου
το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα πλάι στο κύμα και τον αρχαίο πολιτισμό
ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΒΙΛΛΥ ΚΑΝΝΑ Α1.
ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ: ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ή ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΟΝ; Το κάστρο του Μυστρά Ο Μυστράς, γνωστός και ως Μυζηθράς στο Χρονικόν του Μορέως, ήταν μία.
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μυτιλήνη

Τι είναι η Μυτιλήνη? Η Μυτιλήνη είναι πόλη κτισμένη στο νοτιοανατολικό άκρο της νήσου Λέσβου. Είναι πρωτεύουσα του νησιού, έδρα του νομού Λέσβου και της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, διοικητικό, εμπορικό και πνευματικό κέντρο με πληθυσμό 27.247 κατοίκους (απογραφή 2001). Απλωμένη αμφιθεατρικά σε επτά λόφους, με το φρούριό της να ξεχωρίζει από μακριά, η Μυτιλήνη, μαγεύει τους επισκέπτες της από την πρώτη στιγμή. Aποτελεί μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Eλλάδας και σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία, η ίδρυσή της τοποθετείται στις αρχές του 10ου αιώνα π.χ.

Το αρχαίο θέατρο και το κάστρο της Μυτιλήνης Το Αρχαίο Θέατρο α) Γεωγραφικός Προσδιορισμός: Ο αρχαιολογικός χώρος του αρχαίου θεάτρου Μυτιλήνης βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της πόλης της Μυτιλήνης, σε ύψωμα, μέσα σ' ένα δασύλλιο από πεύκα, σε μικρή απόσταση από το τέλος του ανηφορικού δρόμου που διασχίζει τον προσφυγικό Συνοικισμό της Επάνω Σκάλας και καταλήγει στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής. Η θέα από το σημείο αυτό είναι απαράμιλλη. Στα πόδια μας απλώνεται η πανέμορφη πόλη της Μυτιλήνης ενώ στο βάθος διακρίνονται τα παράλια της Τουρκίας. β) Γιατί μιλάμε για αρχαιολογικό χώρο και όχι για αρχαίο θέατρο: Σήμερα όλοι μιλούν για αρχαιολογικό χώρο διότι εκτός από μερικές εγκαταλελειμμένες αρχαίες πέτρες – πλίνθους και την διάταξη του αρχαίου θεάτρου (κατηφορικός ημικυκλικό χώρος καθισμάτων θεατών και κυκλικός χώρος της πλατείας – ορχήστρας) τίποτε δεν μας θυμίζει ότι εκεί πριν από 2000 περίπου χρόνια λάμβαναν χώρα θεατρικές παραστάσεις που ήταν γνωστές σε όλη την Ιωνία (τα σημερινά παράλια της Μικράς Ασίας). Οι ανασκαφές απέδειξαν ότι σώζεται η τελευταία οικοδομική φάση του μνημείου, που χρονολογείται στα Yστερορωμαϊκά χρόνια. σχήμα της ορχήστρας είναι κυκλικό, με διάμετρο περίπου 24,20 μ. H ορχήστρα ορίζεται από το εντελώς κατεστραμμένο κοίλο με τοίχο που έφερε ορθομαρμάρωση. H σκηνή διαιρείται από τρεις διαδρόμους. Στον μεσαίο βρέθηκε κτιστός οχετός για την απορροή των υδάτων. Στα δυτικά της ορχήστρας υπάρχουν δύο δωμάτια σκαμμένα στο βράχο του κοίλου. Το κάστρο Το Κάστρο της πόλης εντυπωσιάζει με το μεσαιωνικό του χρώμα. Χτίστηκε επί Iουστινιανού, ενώ αλλαγές πραγματοποιήθηκαν και κατά την τουρκοκρατία. Σώζονται πολλές υπόγειες στοές αλλά και δεξαμενή χωρητικότητας 4.000 τετραγωνικών μέτρων. Τμήμα του χρησιμοποιείται ως χώρος διεξαγωγής πολιτιστικών εκδηλώσεων κατά τους θερινούς μήνες.

Παραλίες Aξίζει να επισκεφτείτε την ειδικά διαμορφωμένη από τον ΕΟΤ πλαζ, στα Τσαμάκια. Πλήθος τουριστών συγκεντρώνουν το καλοκαίρι και οι παραλίες κατά μήκος του δρόμου προς το αεροδρόμιο, (Βίγλα, Νεάπολη, Κράτηγος) και ο Μόλιβος

Ξενοδοχεία Ξενοδοχείο Metropolitan Με καταπληκτικές πισίνες Μια εξαιρετική κουζίνα! Με θέα στην πανέμορφη θάλασσα! Και όλα αυτά σε εκπληκτικές τιμές!

Η φυσική ομορφιά της υπέροχης αυτής νήσου Σαν ασημοπράσινο πλατανόφυλλο στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, που τόσο λάτρευε, φαντάστηκε ο νομπελίστας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης τη Λέσβο, νησί από το οποίο καταγόταν. Το τρίτο σε έκταση μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας καλύπτεται από χιλιάδες στρέμματα ελαιώνων και απέραντα πευκοδάση που δίνουν στο νησί το χαρακτηριστικό του

Τοπική Κουζίνα «Μυτιληνιές γεύσεις» στην κορυφή του κόσμου Βραβείο «Καλύτερης Τοπικής Κουζίνας» σε παγκόσμιο διαγωνισμό, για τις «Μυτιληνιές Γεύσεις τα …. ντάκος της Μυτιλήνης και οι σαλάτες της

Χρήσιμα Τηλέφωνα Μυτιλήνης ΠPΩTEΣ ANAΓKEΣ Nοσοκομείο Mυτιλήνης 22510-57700 IKA Mυτιλήνης 22510-28498 Kέντρο Yγείας Άντισσας 22530-56440 Tροχαία 22510-22030 Tουριστική Aστυνομία 22510-22776 Λιμεναρχείο Mυτιλήνης 108, 22510-40827, 24115 Nαυτιλιακή Eταιρεία Λέσβου 22510-26212 Πυροσβεστική 199 Eφημερεύοντα φαρμακεία 1434 THΛEΦΩNA YΠHPEΣIΩN Yπουργείο Aιγαίου 22510-47963, 22510-47966 Περιφερειάρχης 22510-27601 Nομάρχης 22510-46777 Nομαρχία 22510-46888 Kέντρο Eξυπηρέτησης Πολίτη 22510-37181 Iερά Mητρόπολη Mυτιλήνης 22510-28514 ΔOY Mυτιλήνης 22510-22600 Tμήμα Eσόδων ΔOY Mυτιλήνης 22510-21976

  Ψώνια Μην φύγετε από τη Μυτιλήνη χωρίς να αγοράσετε κάποιο από τα τοπικά προϊόντα του νησιού. Οπωσδήποτε ούζο Μυτιλήνης και τυρί. Στο κέντρο της πόλης λειτουργεί το «Λέσβος shop» που πουλάει τα πάντα από παραδοσιακά προϊόντα!

Εργασία στην Νεοελληνική Γλώσσα Κυριάκης Αριστείδης Λαιμός Κωνσταντίνος Παπαθανασίου Κωνσταντίνος Γιώργος Κρόκος