Επικοινωνία.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Τεχνολογίες Internet Υπηρεσίες & Εφαρμογές Τμήμα 1I-ΙΝΠ01 – Web Design / Development Κωνσταντίνος Σαπουντζής.
Advertisements

Ένα παγκόσμιο δίκτυο που συνδέει εκατομμύρια υπολογιστές.,. Περισσότερες από 100 χώρες που συνδέονται με τις ανταλλαγές των δεδομένων, ειδήσεις και απόψεις..Σε.
Ένα απαραίτητο στοιχείο στην ζωή μας. Εργασία Α’ εξαμήνου (Internet)  Τμήμα:1Ι-ΙΝΠ01  Έτος:  Ονοματεπώνυμο : Αντώνης Δημητριάδης  Μάθημα: Τεχν.
Δίκτυα υπολογιστών.
Παπαπέτρου Στέλιος Βασιλείου Έλενα Γκλιάου Μαρία Κυριάκου Κυριακή
Επικοινωνιες-δικτυα-διαδικτυο-ιστοσελιδεσ
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (δορυφορικό τηλέφωνο-τηλεόραση-ραδιόφωνο)
PROJECT 6: “ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΣΤΟ FACEBOOK”
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16 Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Υπηρεσίες Διαδικτύου Βαμβακάς Δημήτριος Καθηγητής Πληροφορικής ΓΕΛ Σάμου.
Internet ‘Εκεί που η πληροφορία είναι το νόμισμα’ Παρουσιάζεται από τον Παναγιώτη Μιντόπουλο.
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τεχνολογίας Εργασία στο μάθημα της :
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Κεφάλαιο 2: Οι μεταβολές ως χαρακτηριστικό γνώρισμα της τεχνολογίας Εισηγήτρια: Αναστασία Κατρανίδου.
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
Φωτεινή Σοφία Κατερίνα Γιώργος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Ι Φαίδων Θεοφανίδης
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου.
Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Δ1΄ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 10΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ:
ΑΡΧΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΗΧΟ & ΕΙΚΟΝΑ
Δίκτυα Ι Βπ - 2ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 2011.
ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ AMUSE
Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες Ονομ/νυμο Επιμορφωτή Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή ΥΠΕΠΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ»
ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΕΣΦΙΓΓΗΣ.
Ηλεκτρονικός εκφοβισμός
Τρόποι επικοινωνίας κατά την αρχαιότητα στην Ελλάδα & στην Ευρώπη
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΕΝΣΥΡΜΑΤΗ ΚΑΙ ΑΣΥΡΜΑΤΗ
Δίκτυα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: Το Παγκόσμιο Δίκτυο Επικοινωνίας Το Διαδίκτυο (αγγλ. Internet) είναι παγκόσμιο σύστημα διασυνδεδεμένων δικτύων υπολογιστών, οι οποίοι χρησιμοποιούν.
ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ
Ερευνητική Εργασία Α Λυκείου
ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ
3.4.2 Επικοινωνίες Οι άνθρωποι επικοινωνούν με τις κινήσεις, τον λόγο, την εικόνα και τη γραφή.
ΟΜΑΔΑ:ΦΑΝ ΦΑΤΑΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΦΡΟΣΣΩ ΔΙΣΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΔΙΤΣΟΛΑ ΕΛΕΝΗ ΣΤΟΥΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: ΥΠ.ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΤΡΑΨΙΩ ΤΗ ΑΘΗΝΑ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ.
1 Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16) Συστήματα επικοινωνίας με ήχο και εικόνα Παραδείγματα: 1.Τηλέγραφος 2.Τηλέφωνο 3.Τηλεόραση 4.Ραδιόφωνο.
Η φωτεινή πλευρά του Διαδικτύου Γρηγόρης Δερεκενάρης.
Για ποιόν λόγο χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή; Εργασίες 27% Διασκέδαση 50% Επικοινωνία 15% Ενημέρωση 8%
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΟΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΤΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΑΜΕ? Πως χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο γενικά Η ιστορία του διαδικτύου Οι υπηρεσίες του Ασύρματα δίκτυα.
Ερευνητική Εργασία Β’ Λυκείου «Κινητό Τηλέφωνο και Έφηβοι» Μαθητές:
Introduction to Telecommunications- Εισαγωγή στις Τηλεπικοινωνίες Με τον γενικό όρο τηλεπικοινωνίες, (telecommunications), χαρακτηρίζεται η κάθε μορφής.
Εκμετάλλευση υπηρεσιών Web 2.0 σε σχολικούς ιστοτόπους Παλάζης Βασίλης 3o Γυμνάσιο Μυτιλήνης.
ΘΕΜΑ: Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Ονοματεπώνυμο μαθητή: Ντελέζος Γιώργος.
Τηλέφωνο. Τέλος ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΙΚΟΣ ΛΑΣΚΑΚΗΣ Βιογραφεία Το πρώτο τηλέφωνο εφευρέθηκε από τον Alexander Graham Bell το 1876 (Reuters) Το τηλέφωνο είναι μία.
Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας
Κεφάλαιο 10: Υπηρεσίες και εφαρμογές Διαδικτύου
ΕλληνογαλλικΗ ΣχολΗ ΠειραιΑ ΑγιοΣ ΠαΥλοΣ
ΤΑ ΠΟΛΥΜΕΣΑ.
Γεωργοπούλου Ειρήνη Γκοσιμήδα Ευφροσύνη Κονιδάρη Αναστασία
Ta μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη ζωή μας
«Ο εθισμός των νέων στο διαδίκτυο»
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για την επικοινωνία
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΜΑΔΑ «Μποτίλιες» Α΄ ΤΑΞΗ Γιάννης Αντώνης Νίκος
Η Τεχνολογία από την αρχαία εποχή έως σήμερα
1.4 Επικοινωνία και προβλήματα – Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας
Υπηρεσίες Διαδικτύου.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ
Δίκτυα Ι Βπ - 2ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 2011.
Υπηρεσίες και εφαρμογές Διαδικτύου
Εργαλεία μάθησης Ομαδική εργασία φοιτητών ΠΤΝ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Επικοινωνία

Ιστορική αναδρομή στην επικοινωνία Υδραυλικός τηλέγραφος Φρυκτωρίες Ακουστικός τηλέγραφος Ηλεκτρικός τηλέγραφος Τηλέφωνο Ο ασύρματος Σήματα Μορς

Υδραυλικός τηλέγραφος Υδραυλικός τηλέγραφος Ο υδραυλικός τηλέγραφος επινοήθηκε γύρω στα 330 π.Χ. από τον Αρκάδα. Το σύστημα αυτό βασίζεται στο συγχρονισμό κινήσεων πομπού και δέκτη.

Φρυκτωρίες Η ανάγκη για κάτι γρηγορότερο από τους ταχυδρόμους, οδήγησε στην απόφαση να δημιουργηθεί σύστημα μηνυμάτων με φωτιά. Για την μετάδοση του μηνύματος αυτού χρησιμοποιήθηκε το σύστημα της πυρσείας δηλαδή η χρήση φωτεινών αναμεταδοτών από βουνοκορφή σε βουνοκορφή.

Ακουστικός τηλέγραφος Κάποιες αναφορές λένε για ειδικές μεταλλικές συσκευές (τηλεβόες) που χρησιμοποιήθηκαν από τον στρατό του Μεγάλου Αλεξάνδρου για τις ακουστικές επικοινωνίες. Η εμβέλειά τους λέγεται ότι ήταν περίπου 2500 μέτρα.

Ηλεκτρικός τηλέγραφος Ο ηλεκτρισμός έδωσε μεγάλη βοήθεια στην εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών. Πρώτος ο Μορς (ζωγράφος το επάγγελμα) ανακάλυψε το 1844 τον ηλεκτρικό τηλέγραφο. Αυτός ήταν μια κινούμενη χάρτινη κορδέλα πάνω στην οποία ακουμπούσε η μύτη ενός μολυβιού που ήταν προσαρμοσμένο σε εκκρεμές με ηλεκτρομαγνήτη.

Τηλέφωνο Οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν το τηλέφωνο (όχι ηλεκτρικό) ήταν πριν πολλά χρόνια οι Κινέζοι με το σύστημα των σωλήνων στο Σινικό τείχος.

Ο ασύρματος Ο Μαρκόνι εφηύρε το 1895 τον ασύρματο σε ηλικία μόλις 21 ετών. Από αυτή την εφεύρεση ωφελήθηκε κυρίως η ναυσιπλοΐα.

Σήματα Μορς

Σύγχρονα μέσα επικοινωνίας Facebook Twitter Msn Skype

Facebook Το Facebook είναι μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης. Ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2004. Έχει πάνω από 800 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Ιδρύθηκε από τον Mark Zuckerberg με τους συγκατοίκους από το κολέγιο του και τους συναδέλφους του.

Twitter Το Twitter είναι μια ηλεκτρονική κοινωνική δικτύωση και microbloging υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες του να στέλνουν και να διαβάζουν το κείμενο μηνυμάτων που βασίζεται ως 140 χαρακτήρες, ανεπίσημα γνωστό ως tweets.

Msn Το MSN είναι μια συλλογή από Internet sites και υπηρεσίες που παρέχονται από την Microsoft . Το Δίκτυο Microsoft έκανε το ντεμπούτο του ως μια online υπηρεσία στις 24 Αυγούστου 1995.

Skype Το Skype είναι ένα δωρεάν και απλό πρόγραμμα που επιτρέπει να πραγματοποιούνται δωρεάν κλήσεις μέσω όλων των υπολογιστών παντού σε όλο τον κόσμο

Κινητή τηλεφωνία Τα μηνύματα(Sms) Video κλήση

FAX H τηλεομοιοτυπία ή φαξ χρησιμοποιείται για την μετάδοση κειμένων, σχεδίων ή φωτογραφιών με τη χρήση ειδικών συσκευών, των τηλεομοιοτυπικών "φαξ", μέσω ενός δικτύου τηλεφωνίας σταθερής ή δορυφορικής.

Τηλεόραση Είναι ένα σύστημα τηλεπικοινωνίας που χρησιμοποιεί στη μετάδοση και λήψη κινούμενων εικόνων και ήχου εξ αποστάσεως . Αποτελεί το κυριότερο και δημοφιλέστερο Μ.Μ.Ε και η χρήση της είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο .

Εφημερίδα

Επιδράσεις της σύγχρονης επικοινωνίας Θετικές Αρνητικές

Θετικές επιδράσεις Ταχύτερη και αμεσότερη επικοινωνία Εύκολη πρόσβαση σε μεγάλο όγκο πληροφοριών Δυνατότητα συλλογικής δράσης και έκφρασης των πολιτών Δυνατότητα επικοινωνίας πέρα από φυσικούς περιορισμούς Άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών

Αρνητικές επιδράσεις Αποκατάσταση της φυσικής επικοινωνίας και απομονωτισμός του ανθρώπου Σύγχυση πραγματικού κόσμου με τη δυνητική πραγματικότητα Προσβολή ιδιωτικότητας του ανθρώπου Δημιουργία ψηφιακού χάσματος Διευκολύνεται η εκμετάλλευση, η παραπλάνηση και παραπληροφόρηση Κατάχρηση, εθισμός και σωματικές βλάβες

Τρόποι επικοινωνίας στο μέλλον Smartphones 4ης γενιάς Tablets 4ης γενιάς Προσομοίωση Σταθερό τηλέφωνο iphone Βlogs Mobile internet

Smartphones 4ης γενιάς

Tablets 4ης γενιάς

Προσομοίωση

Σταθερό τηλέφωνο

iphone

Βlogs Τα blogs χρησιμοποιούνται ως μέσα διαφήμισης, δυσφήμισης και ενημέρωσης αλλά και να αντικαταστήσουν επαρκώς τις εφημερίδες και την τηλεόραση.

Mobile internet Το Mobile internet δίνει στον κάτοχο του δυνατότητα να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο σε οποιοδήποτε μέρος και αν βρίσκεται χωρίς να είναι απαραίτητη μια σταθερή μόνιμη βάση. Το γεγονός αυτό διευκολύνει τη ζωή του ανθρώπου.

Συμπεράσματα Υπάρχουν αρκετοί τρόποι επικοινωνίας οι οποίοι χρησιμοποιούνται από το παρελθόν μέχρι και σήμερα. Από τη στιγμή που μπήκε το ηλεκτρικό ρεύμα στη ζωή μας οι τρόποι επικοινωνίας άλλαξαν προς το καλύτερο. Είναι στο χέρι του καθενός από εμάς να χρησιμοποιήσει την σύγχρονη τεχνολογία με τρόπο ευεργετικό για τον ίδιο και τους συνανθρώπους του. Τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας εξελίσσονται και θα συνεχίσουν να εξελίσσονται όσο εξελίσσεται και η τεχνολογία.