Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ta μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη ζωή μας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ta μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη ζωή μας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ta μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη ζωή μας
Τα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των ανθρώπων γενικά και ιδιαίτερα της νεολαίας, καθώς κατακτούν με εκπληκτικά αυξανόμενους ρυθμούς όλο και περισσότερους χρήστες .Οι δυνατότητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι πολλές, καθώς πρόκειται για την πιο σύγχρονη αντίληψη και εξέλιξη στο χώρο του διαδικτύου που επιτρέπει, υποστηρίζει και στηρίζεται στην ενεργό συμμετοχή και την αλληλεπίδραση μεταξύ των χρηστών. Τα κυριότερα από αυτά είναι το Facebook, Viber, twitter, instagram

2 Τι είναι το Facebook Το Facebook είναι ιστοχωρος κοινωνικής δικτύωσης που ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου του Οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν μέσω μηνυμάτων με τις επαφές τους και να τους ειδοποιούν όταν ανανεώνουν τις προσωπικές πληροφορίες τους. Όλοι έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο να συμμετάσχουν σε δίκτυα που σχετίζονται μέσω πανεπιστημίου, θέσεων απασχόλησης ή γεωγραφικών περιοχών. Η εγγραφή είναι δωρεάν, και όπως έχει δηλώσει ο δημιουργός του «είναι δωρεάν και θα είναι για πάντα».

3 Τι ειναι το Twitter Το Twitter είναι ένα Κοινωνικό Δίκτυο το οποίο ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των Social Media και θεωρείται το δεύτερο δημοφιλέστερο αυτή τη στιγμή πίσω από το Facebook Το Twitter παρέχει διάφορους τρόπους σύνδεσης Στο Twitter κάθε χρήστης δημιουργεί δωρεάν το δικό του προφίλ, το οποίο αποτελείται από εικόνες και διάφορες πληροφορίες, όπως μίνι βιογραφικό, περιοχή διαμονής, username κλπ. Το username, έχει πολύ μεγάλη σημασία καθώς χρησιμοποιείται περισσότερο και από το όνομα του χρήστη. Οι περισσότεροι είναι γνωστοί από το ψευδώνυμο τους, καθώς ένας χρήστης για να αναφέρει έναν άλλον χρησιμοποιεί το username. Στο Twitter δε συναντάει κανείς φιλίες, αλλά ακόλουθους, ή αλλιώς followers. Δεν είναι απαραίτητο για δύο χρήστες να ακολουθεί ο ένας τον άλλον. Κάθε χρήστης ακολουθεί όποιους θέλει και ακολουθείται από οποιονδήποτε.

4 Τι είναι το Instagram; Το Instagram είναι μία δημοφιλής mobile social εφαρμογή και συγχρόνως μία υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, η οποία επιτρέπει τη λήψη και το διαμοιρασμό φωτογραφιών και βίντεο. Έγινε γνωστό χάρη στα φίλτρα φωτογραφιών του, ενώ σήμερα διαθέτει φίλτρα και για βίντεο, καθώς επίσης και πληθώρα άλλων εργαλείων φιλικών προς τους χρήστες.

5 Τι είναι το Viber Το Viber είναι μία δημοφιλής εφαρμογή messenger για υπολογιστές και κινητές συσκευές, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν γραπτά μηνύματα, εικόνες, βίντεοκαι να πραγματοποιούν φωνητικές και βίντεο κλήσεις μέσω ίντερνετ . Το Viber χρησιμοποιείται ως εναλλακτική επιλογή για πραγματοποίηση κλήσεων χωρίς χρεώσεις, αφού οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν μέσω ασύρματων δικτύων WiFi. Δωρεάν κλήσεις, λοιπόν, ανάμεσα σε πολλών ειδών συσκευές, αφού η εφαρμογή υποστηρίζει πληθώρα λειτουργικών συστημάτων.

6 Ηλικίες

7 Mέσα Κοινωνικής δικτύωσης

8 Για ποιο λόγο είστε μέλος ενός κοινωνικού δικτύου

9 Πόσο συχνά επισκέπτεστε τα κοινωνικά δίκτυα

10 Πόσο χρόνο αφιερώνετε στην επικοινωνία σας στο κοινωνικό δίκτυο

11 Τι είδους στοιχεία δημοσιεύετε στο κοινωνικό δίκτυο;

12 Ποια κριτήρια παίρνετε υπ΄όψιν σας για να προσθέσετε έναν φίλο;

13 Με ποιούς μιλάτε στο chat;

14 Τι κάνετε συνήθως στο κοινωνικό δίκτυο;

15 Έχετε συναντηθεί ποτέ με κάποιον που έχετε γνωρίσει από το κοινωνικό δίκτυο;

16 Πιστεύετε ότι το κοινωνικό δίκτυο αποτελεί μέσω κοινωνικοποίησης των νέων

17 Νομίζετε πως το να συμμετέχετε σε ένα κοινωνικό δίκτυο, συμβάλλει στο να σας αποδέχονται κοινωνικά;

18 Πιστεύετε ότι, τα κοινωνικά δίκτυα μπορεί να είναι επικίνδυνο για τους μαθητές ή γενικότερα για τους ανήλικους;

19 Συμπεράσματα Τελικά, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παίζουν μεγάλο ρόλο στη ζωή μας αφού σχεδόν το 100% του πληθυσμού χρησιμοποιεί τουλάχιστον ένα μέσο δικτύωσης καθημερινά, αν και μεγάλο ποσοστό αυτών, τα θεωρούν λίγο επικίνδυνα. Καλό θα είναι λοιπόν να προσέχουμε τι δημοσιοποιούμε και σε ποιον καθώς και να τα χρησιμοποιούμε λιγότερο χρόνο καθημερινά, καθώς ο κινδυνος εθισμού είναι μεγάλος.

20 ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΒΟΥΝΤΟΥΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΚΙΔΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΚΙΔΗΣ ΝΑΟΥΜ ΛΕΒΑΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΤΡΕΝΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΡΙΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥΛΚΕΡΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ - ΜΑΡΙΟΣ


Κατέβασμα ppt "Ta μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη ζωή μας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google