Αναβολικά.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Καρκίνος Ο Καρκίνος είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται σήμερα στις αναπτυγμένες χώρες.Μπορεί να υπάρξει σε πολλά μέρη του.
Advertisements

Προληψη καρκινου: ΑλλαγεΣ στο τροπο ζωηΣ απο την παιδικη ηλικια
Θέμα: Στεροειδείς ορμόνες και αναβολικά
Τεστοστερόνη - Αναβολικά
ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ Οι αναβολικές ουσίες είναι φάρμακα τα οποία προέρχονται από την ανδρική σεξουαλική ορμόνη, την τεστοστερόνη. Προάγουν την ανάπτυξη της μυϊκής.
3.2 ΕΝΖΥΜΑ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ
Βούρος Μιλτιάδης-Χρήστος
KINHTΟ THΛΕΦΩΝΟ & ΥΓΕΙΑ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Ντοπινγκ και αθλητισμοσ
Στεροειδείς ορμόνες και αναβολικά
Βιολογικές και Ψυχολογικές αλλαγές
Διατροφή & Υγεία Μαθητών Λυκείου –Σειρά Παρουσίασης-
Αδρενολευκοδυστροφία (ALD)
Φ Α Ρ Μ Α Κ Ο Δ Ι Ε Γ Ε Ρ Σ Η.
Συμμετέχουν Μπίκης Γιώργος Μπίκης Γιώργος Μπακαλούμη Κωνσταντίνα Μπακαλούμη Κωνσταντίνα Μπεκίρη Ερσίντα Μπεκίρη Ερσίντα Μπούσμπος Πέτρος Μπούσμπος Πέτρος.
Ερευνητικη εργασια: «ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ εξαρτησεισ»
ΟΡΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΚΡΙΝΕΙΕΣ ΑΔΕΝΕΣ
Το Φύλο και ο Εγκέφαλος. Σχέδιο φυλετικής διαφοροποίησης Ένα γονίδιο μεταστρέφει την αρχική ανάπτυξη του γεννητικού αδένα από θηλυκό σε αρσενικό ΧΧ 
Βιταμίνες & Οφέλη.
Διατροφή & Υγεία Μαθητών Λυκείου
ΔΕΫΔΡΟΕΠΙΑΝΔΡΟΣΤΕΡΟΝΗ (DHEA)
ΦΩΣΦΑΤΙΔΥΛΟΣΕΡΙΝΗ.
ΧΛΩΡΕΛΛΑ.
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
ΜΕΛΑΤΟΝΙΝΗ.
Γιάννης Αυγουστάκης Β1  Συχνό φαινόμενο των πόλεων, αλλά όχι μόνο. Η ρύπανση χωρίζεται σε φυσική και τεχνητή. Η φυσική προέρχεται από διάφορα φυσικά.
ANABOΛΙΚΑ ΚΑΛΟΓΕΡΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
ΚΑΡΝΙΤΙΝΗ.
ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ.
H συμπεριφορά του σύγχρονου άνθρώπου μπορεί να αποβεί μοιραία για την υγεία του Έλλειψη άσκησης Κακή διατροφή Χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ.
ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ Οι κρυφοί προπονητές. Τι προκαλεί το φανατισμό; Η οικονομική κρίση Η ανεργία Η έλλειψη παιδείας Η πολιτική διαφθορά Τα στερεότυπα.
ΔΑΣΥΤΡΙΧΙΣΜΟΣ Ο ΔΑΣΥΤΡΙΧΙΣΜΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΔΡΟΓΟΝΟΕΞΑΡΤΩΜΕΝΩΝ ΤΡΙΧΩΝ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΣΕ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ.
Σχολ.Ετος: Τμήμα:Α5 Ομάδα 2 η YOLOWERS 1.Χατζηασλάν Βασιλική 2.Χατζίκος Δημήτρης 3.Τοπάλ Φιλιώ 4.Φουρκαλάς Γιώργος 5.Τσάτσου Ραφαέλα.
Τι είναι τα αναβολικά στεροειδή; Τα αναβολικά στεροειδή είναι συνθετικά παράγωγα της τεστοστερόνης. Στους άντρες, η τεστοστερόνη παράγεται από τους όρχεις.
Πρωτεΐνες ή Λευκώματα:. Πρωτεϊνες Το όνομά τους « πρωτεΐνες » προέρχεται από το ρήμα πρωτεύω και υποδηλώνει την πρωταρχική τους σημασία για τη ζωή, αν.
 Ορισμός σεξουαλικής επαφής  Οφέλη του σεξ στον άνθρωπο  Αντισυλληπτικές μέθοδοι  Ορμόνες κατά τη σεξουαλική επαφή  Σεξουαλική επαφή κατά την εγκυμοσύνη.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΙΙ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ
Βιολογία Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας
ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
Εργασία βιολογίας Σχολικό Έτος 2016/17 Γ. Αντώνης Α1
Η έννοια της τοξικότητας Σ. Αθανασέλης Καθηγητής Τοξικολογίας
ΚΑΛΙΟΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ Α1 4Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ
Το σώμα ως μια μηχανή.
Ο ρόλος της ορμονοθεραπείας στον καρκίνο του προστάτη
Το σώμα ως μια μηχανή.
Εργασία Νεοελληνικής Θέμα :Αναβολικά
ΑΔΕΝΕΣ Αδένας ονομάζεται κάθε ζωικό όργανο που παράγει ουσίες χρήσιμες για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Οι αδένες μπορούν να παρομοιαστούν με μικρά.
Το κινητό τηλέφωνο και οι επιπτώσεις του.
Τα αναβολικά και οι Συνέπειες τους
ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ Εργασία της μαθήτριας Δούβαλη Ευδοξίας
Τι είναι τα αναβολικά; Οργανικές χημικές ενώσεις που προάγουν τον αναβολισμό, δηλαδή τις βιοχημικές εκείνες διεργασίες του οργανισμού που οδηγούν σε σύνθεση.
Το κΑπνισμα στη ζωΗ μασ Σχολικό Έτος: Υπεύθυνος καθηγητής:
ΟΠΙΟΥΧΕΣ ΟΥΣΙΕΣ Οι οπιούχες ουσίες περιέχουν το όπιο, την ρητίνη που
Μέθοδοι προσωρινής αποτρίχωσης
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ Α 1
Πρόκληση lesions με χημικό τρόπο
ΕΝΔΟΚΡΙΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Δημήτρης Μίλτος Γιάννης Π.
Δρ. Αντωνία Καλλή BSc, MSc, PhD
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ Όταν χρησιμοποιούμε τον όρο "κατανάλωση", αναφερόμαστε στη χρησιμοποίηση, το ξόδεμα ενός οικονομικού αγαθού για την ικανοποίηση κάποιας συγκεκριμένης.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6ο ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Α.
ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Ερευνητική Εργασία Θέμα: Το ντόπινγκ στον αθλητισμό Συνέπειες στην ψυχική και σωματική υγεία του αθλητη Σελ.1.

Μεταγράφημα παρουσίασης:

Αναβολικά

Τι είναι τα αναβολικά; Είναι οργανικές χημικές ενώσεις που προάγουν τον αναβολισμό, δηλαδή τις βιοχημικές διεργασίες του οργανισμού που οδηγούν σε σύνθεση μεγαλύτερων χημικών μορίων. Η χρήση τους άρχισε το 1940 για την καταπολέμηση της γεροντικής αδυναμίας, της ανορεξίας, και για την νεφρική ανεπάρκεια.

Τα αναβολικά διακρίνονται σε συνθετικά και φυσικά αναβολικά Τα αναβολικά διακρίνονται σε συνθετικά και φυσικά αναβολικά  

Συνθετικά Αναβολικά Τα συνθετικά αναβολικά είναι παράγωγα της τεστοστερόνης Δυστυχώς όλα διατηρούν, αν και εξασθενημένη, την ανδρογόνο δράση τους. 

Φυσικά αναβολικά  Από τις ουσίες που φυσιολογικά υπάρχουν στον ανθρώπινο οργανισμό, ισχυρή αναβολική δράση διαπιστώθηκε ότι έχουν τα ανδρογόνα, δηλαδή οι ανδρικές γεννητικές ορμόνες, που παράγονται κυρίως από τους όρχεις και δευτερευόντως από τα επινεφρίδια.

Υπάρχει και θεραπευτική χρήση των αναβολικών Ορισμένες από αυτές τις βιολογικές ιδιότητες των αναβολικών έγινε προσπάθεια να αξιοποιηθούν θεραπευτικά σε περιπτώσεις που είναι επιθυμητή η αύξηση του αναβολισμού των πρωτεϊνών (π.χ. σε οστεοπόρωση, σε αναιμίες), ή στη "τόνωση" εξασθενημένων οργανισμών.

Παρενέργειες των αναβολικών Οι σημαντικότερες παρενέργειες από τη χρόνια λήψη των αναβολικών είναι: Εμφάνιση φαινομένων αρρενοποίησης στις γυναίκες Διαταραχές της εμμήνου ρύσεως και αλλαγές στη μορφολογία των έξω γεννητικών οργάνων Δυσπεψία, οίδημα ή βλάβη του ήπατος Προδιάθεση αρτηριοσκλήρυνσης Πιθανή πρόκληση καρκίνου του ήπατος

Οι μελέτες σε πειραματόζωα Μελέτες έγιναν σε πειραματόζωα των οποίων το νευρικό σύστημα είναι ανάλογο με το ανθρώπινο. Στόχος τους ήταν να εντοπιστεί ο συσχετισμός μεταξύ της λήψης αναβολικών ουσιών και της έκκριση της σεροτονίνης από τον εγκέφαλο, η έλλειψη της οποίας προκαλεί επιθετικότητα και κατάθλιψη. 

Χρήση αναβολικών από ενήλικες χρήστες  Οι γυναίκες πρέπει να διατηρούν την δοσολογία τους χαμηλή ειδάλλως θα παρουσιάσουν ορισμένες ¨ανδροπρεπείς¨ παρενέργειες αλλά και προβλήματα εγκυμοσύνης Αντίθετα, στους άνδρες, μπορεί να εμφανιστούν προσωρινά παρενέργειες στο αναπαραγωγικό σύστημα.  

Χρήση αναβολικών κατά την εφηβική ηλικία Η χρήση τους έχει άμεσες συνέπειες στο νευρικό τους σύστημά και για αυτό εκδηλώνουν προβλήματα συμπεριφοράς, περιορίζεται η ανάπτυξη τους και αν υπάρχει χρόνια χρήση θα δημιουργήσουν προβλήματα στην καρδιά.

Επομένως, αν κάποιος αθλητής, που επιθυμεί να βελτιώσει τις επιδόσεις του, προσφεύγει στα αναβολικά, ρισκάρει την αθλητική του καριέρα, αλλά κυρίως την ίδια του την υγεία!

Η ερευνητική ομάδα Αλμπάνης Γιάννης Ελευθεριάδης Γιώργος Ζήσης Μιχάλης Καϊογλίδης Χρήστος Ευχαριστούμε πολύ