ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΧΙΛΛΕΙΟ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Advertisements

Ερευνητική Εργασία Ά Λυκείου
Μάθημα: Πληροφορική Τατιάνα Βρεττάκου
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΠΑΡΤΑΛΗΣ ΤΙΤΟΣ ΜΙΝΙΣΣΑΛΙ
Τα Μαθηματικά της Τέχνης & η τέχνη των Μαθηματικών
Θρησκευτικός Τουρισμός
Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ Μινωικός πολιτισμός.
Η γειτονιά που γέμισε ήχους
Η καθημερινή ζωή στα ελληνιστικά χρόνια
Η τέχνη της αρχαϊκής εποχής
ΕΛΛΑΔΑ - GREECE.
Η Μικρασιατική εκστρατεία και η καταστροφή
Eiffel Tower Έλενα Γεωργιάδου Έλενα Γεωργιάδου.
Συμβολή της εμπορικής ναυτιλίας στην Ελληνική οικονομία
ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ:ΤΙΡΑΝΑ.
ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΛΥΤΡΩΤΗ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ)
Νέες αποικίες των Ελλήνων
Μια ιστοεξερεύνηση για τους Θεούς του Ολύμπου Εισαγωγή Εργασία
εποχές στην ευρωπαϊκή αλλά και στην παγκόσμια ιστορία.
Μουσεία της Λευκωσίας Σκοπός του μαθήματος
Οι Έλληνες κατακτούν τους Ρωμαίους με τον πολιτισμό τους.
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ.
Κώστας Μπάρτζης E2 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης
Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΪΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ
Βιέννη Η Βιέννη (Wien) είναι η πρωτεύουσα της Αυστρίας και ένα από τα ομόσπονδα κρατίδιά της. Με πληθυσμό περίπου κατοίκων, αποτελεί την μεγαλύτερη.
ΜΥΘΟΙ ΣεΙσΜώΝ.
Γιάννης Χατζημιχαήλ Ε΄ Τάξη
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΝΙΚΟΛ ΦΡΑΚΟΥΛΙ
5. H αρμοστεία του Αλέξανδρου Ζαΐμη ( ).
Υπερφυσικό και κοινωνικές πρακτικές Μύθος και θρησκεία στην αρχαία Ελλάδα. Jean-Pierre Vernant.
30. Μια πρώτη γνωριμία με τους Ρωμαιοκαθολικούς χριστιανούς
ΜονH της ΧΩραΣ Βυζαντινά Μονοπάτια.
ΒασίληςΑθανασιάδης Τάγη Ε2 ΠΤΔΕ-ΑΠΘ
Τι είναι το Καπαλί Τσαρσί To Καπαλί Τσαρσί (Kapalıçarşı = Σκεπαστό Παζάρι ) ή αλλίως Μπουγιούκ Τσαρσί (Büyük Çarşı = Μεγάλο Παζάρι ) είναι μια από τις.
Αξιοθέατα και μνημεία των λαών της Ευρώπης 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος Κατερίνα Γαλλιού ΣΤ’2.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.
Νικόλας-Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας Ε ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ-ΑΠΘ.
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ ΑΝΤΡΕΑΣ ΣΕΡΓΙΔΗΣ. ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ Ο ΛΑΟΣ Τα κέντρα των μεγάλων πόλεών τους περιλάμβαναν μια ορθογώνια πλατεία που περιβαλλόταν από τις.
Η Ακρόπολη και τα μνημεία της
Εκπαιδευτική εκδρομή Στ΄ τάξης του 3 ου Δημοτικού Σχολείου Τήνου Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς όλα τα παιδιά της τάξης ονειρευόμασταν την εκπαιδευτική.
ΚΟΥΡΙΟ, ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ΚΟΛΟΣΣΙ Λάρα Πάτσι, Ηλιάνα Αχιλλέως.
Τα μουσεία της Θεσσαλονίκης
ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ Εργασία στη Γεωγραφία της μαθήτριας
Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ Δ1.
Η Εξέλιξη του αεροπλάνου
Ερέχθειον.
Ο Aριθμός φ στην αρχιτεκτονική
Ιωάννινα Χριστόφορος Βαλεντίνος Αλέσια.
Ο όρος Αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον ελληνικό κόσμο κατά την περίοδο της αρχαιότητας. Αναφέρεται όχι μόνο στις περιοχές του σύγχρονου.
Γερμανία.
Δανάη Προδρόμου Νάγια Ρουσουνίδη
Δανάη Κακαβά 13ο γυμνάσιο Πατρών Β’1
ΙΩΑΝΝΙΝΑ Αντώνης Τζενίσα.
Ξεναγηση στην αρχαια ελλαδα
ΚΑΣΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ Όλγα Καϊμακά Ε΄ Τάξη 43ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας.
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ
Η Μυκηναϊκή θρησκεία και τέχνη
Η ρωμαϊκή αγορά της Αθήνας
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Σάντα Φε, Νέο Μεξικό, ΗΠΑ. Ένα μυστήριο 130 ετών προσελκύει γύρω στους 250 χιλιάδες επισκέπτες το χρόνο. Σημείο αναφοράς: Η εκκλησία Loretto.
H ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
Ε΄ Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θες/νίκης
ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΒΙΛΛΥ ΚΑΝΝΑ Α1.
ΟΙΚΙΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΧΑΛΕΠΑ ΧΑΝΙΩΝ)
ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΟΥΖΗΣ Α4 Γυμνασίου 12/11/2018.
Η Μυκηναϊκή θρησκεία και τέχνη
ΟΜΗΡΟΥ «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» ΕΙΣΑΓΩΓΗ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΪΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ. Βασικές καινοτομίες Η αρχαϊκή τέχνη αποτυπώνει την αίσθηση της υπεροχής που αισθάνονται οι Έλληνες μετά τη νίκη τους στους.
Κεφάλαιο 1 Ο Πολιτισμός των Ελλήνων. Τι είναι πολιτισμός; Πολιτισμός είναι οτιδήποτε δημιουργεί ο άνθρωπος, δηλαδή η γλώσσα, η παιδεία, η θρησκεία, οι.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΧΙΛΛΕΙΟ

Αχίλλειο, η ιστορία του Η Σίσσυ επισκέφτηκε την Κέρκυρα το 1861 και φιλοξενήθηκε από τον Άγγλο Ύπατο Αρμοστή Henry Stoks στο Μον Ρεπό. Έμεινε στο νησί για μεγάλο διάστημα και το αγάπησε ιδιαίτερα, ενώ η γνωριμία της με την Ελλάδα την έκανε να εκτιμήσει ιδιαίτερα και τον ελληνικό πολιτισμό και να μελετήσει την ελληνική μυθολογία. Στο Γαστούρι βρήκε τη βίλλα Βράιλα, και έδωσε εντολή να γκρεμιστεί το οίκημα και να χτιστεί ένα καινούριο. Ο Ιταλός αρχιτέκτονας Raffaele Caritto αναλαμβάνει να σχεδιάσει το νέο οίκημα, το οποίο η Σίσσυ ονομάζει Αχίλλειο, προς τιμή του ήρωα Αχιλλέα τον οποίο θαύμαζε ιδιαίτερα. Όταν πέθανε ο μικρός γιος της Σίσσυ η Αυτοκράτειρα αποφάσισε να φύγει για κάποιο διάστημα από την Αυστρία και επέστρεψε στην Κέρκυρα το 1889.

Ο διάκοσμος στο Αχίλλειο Το Αχίλλειο είναι οίκημα νεοκλασικού ρυθμού, χτισμένο μέσα σε μια κατάφυτη έκταση και με έναν υπέροχο κήπο με πολλά αγάλματα αρχαϊκού τύπου.

Θνήσκων Αχιλλέας Το πιο γνωστό άγαλμα είναι ο Θνήσκων Αχιλλέας του Herter που παρουσιάζει τον Αχιλλέα να σφαδάζει και να προσπαθεί να αφαιρέσει το βέλος μετά το χτύπημα που δέχτηκε στη φτέρνα. Το άγαλμα φτιάχτηκε το 1884.

Θνήσκων Αχιλλέας

Νικών Αχχιλεύς Εκτός από τον Θνήσκοντα Αχιλλέα εντύπωση προκαλεί το ορειχάλκινο άγαλμα που στέκεται στον κήπο και φέρει τον τίτλο, ο «Νικών Αχχιλεύς». Έχει ύψος περίπου 8 μέτρα και είναι εξαιρετικά μεγαλοπρεπές και επιβλητικό.

Νικών Αχχιλεύς

Εννέα Μούσες Στο περιστύλιο του Αχιλλείου, πριν κατέβει κανείς τις σκάλες προς την αυλή, υπάρχουν τα αγάλματα των εννέα μουσών της Ελληνική Μυθολογίας. Τα αγάλματα είναι φτιαγμένα ακολουθώντας την παράδοση την γλυπτική παράδοση των Αρχαίων Ελλήνων.

Εννέα Μούσες

Εσωτερικό Αχίλλειου Μέσα στο Αχίλλειο οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τις υπέροχες τοιχογραφίες και τους πίνακες που κοσμούν τους χώρους υποδοχής. Στο εσωτερικό του Αχιλλείου υπάρχει και ένα παρεκκλήσι που έφτιαξε η Σίσσυ για να προσεύχεται και το οποίο επίσης κοσμείται από έργα εκκλησιαστικής τέχνης. Στην οροφή της κύριας αίθουσας υποδοχής υπάρχει ο πίνακας – νωπογραφία που απεικονίζει τις τέσσερεις εποχές του χρόνου, και στην κορυφή της κεντρικής σκάλας προς τον πρώτο όροφο υπάρχει η τεράστια ελαιογραφία που απεικονίζει τον Αχιλλέα να σέρνει το πτώμα του Έκτορα με το άρμα του. Ο πίνακας αποτελεί πόλο έλξης στο Αχίλλειο και είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Φιλοτεχνήθηκε από τον Αυστριακό ζωγράφο Franz Matsch το 1892.

Το Αχίλλειο μετά την Αυτοκράτειρα Σίσσυ Μετά τη δολοφονία της Σίσσυ, το 1898, το Αχίλλειο έμεινε κλειστό για χρόνια. Το 1907 εξαγοράστηκε από τον Γουλιέλμο Β Κάιζερ, ο οποίος έκανε ανεπιτυχείς προσθήκες και διακοσμητικές παρεμβάσεις στο ανάκτορο. Το Αχίλλειο χρησιμοποιήθηκε ως νοσοκομείο κατά τον Α και Β Παγκόσμιο πόλεμο και υπέστη αρκετές φθορές. Το 1962 η Ελλάδα το μίσθωσε σε γερμανική εταιρεία η οποία το ανακαίνισε, έφερε πολλά από τα κειμήλια της Σίσσυ πίσω και δημιούργησε καζίνο στο χώρο. Το 1994 το Αχίλλειο πέρασε στη δικαιοδοσία του Ελληνικού Δημοσίου και έκτοτε λειτουργεί ως μουσειακός χώρος, προσελκύοντας χιλιάδες τουρίστες κάθε καλοκαίρι.