Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Νικόλας-Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας Ε2 2014-2015 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ-ΑΠΘ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Νικόλας-Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας Ε2 2014-2015 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ-ΑΠΘ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Νικόλας-Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας Ε2 2014-2015 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ-ΑΠΘ

2 Δημήτρια Τα Δημήτρια είναι πολιτιστικό έθιμο της Θεσσαλονίκης από τα Αρχαία χρόνια με το ίδιο όνομα. Πρόκειται και για το δεύτερο μεγαλύτερο Φεστιβάλ της χώρας, μετά το Ελληνικό Φεστιβάλ (Φεστιβάλ Αθηνών και Φεστιβάλ Επιδαύρου). Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Περιλαμβάνει μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις, εκθέσεις (ζωγραφικής, γλυπτικής, κατασκευών κλπ.), όπως επίσης και την οργάνωση συνεδρίων.

3 Δημήτρια ** Φιλοξενούνται σε διάφορους χώρους πολιτισμού όπως το Δημαρχιακό Μέγαρο, το Δημοτικό Θέατρο Άνετον αλλά και σε πολλά Μουσεία και γκαλέρι της πόλης. Περιλαμβάνει μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις, εκθέσεις (ζωγραφικής, γλυπτικής, κατασκευών κλπ.), όπως επίσης και την οργάνωση συνεδρίων. Περιλαμβάνει μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις, εκθέσεις (ζωγραφικής, γλυπτικής, κατασκευών κλπ.), όπως επίσης και την οργάνωση συνεδρίων.

4 Ιστορία Ο θεσμός έχει την προέλευσή του στην παράδοση να ανταλλάσσονται τα προϊόντα της ενδοχώρας με τα θαλασσινά προϊόντα, που ονομαζόταν Δημήτρια κατά την εποχή του Βυζαντίου. Στη συνέχεια τα ήθη και τα έθιμα δέχτηκαν επιδράσεις και μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

5

6

7

8 Νικόλας-Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας Ε2 2014-2015 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ-ΑΠΘ


Κατέβασμα ppt "Νικόλας-Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας Ε2 2014-2015 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ-ΑΠΘ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google